ve sonunda oldu.kardeşimle aram açıldı ;(

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
MERHABA hanımlar.
geçen konu açmıştım kızkardeşimin eşi ile ilgili....
hatırlayanlar bilir.pc den giren biri linkini de atabilir.arada kalmaktan bıktım diye...
neyse dun akşam kızkardeşim mesaj atmış.
abla bayramda çalışıyormusun.
3.gün çalışıyorum mesai var dedim.
3 4 gün işe gitmesen olmaz mı dedi olmaz dedim.
arefe nöbetim var 1 2 eşimin ailesinde yiz
benim annem yanımda o ailesini pek göremiyor falan dedi.
bende sinirlendim dedimki bir onunki aile zaten vs vs.
3 .gün iş çıkışı anneme gelirsin
(Her daim önceliği eşi ne derse ve kv tarafına gidiliyor her bayram.çoğunu orada son gün de tek başına yada annemle burayaggeliyor )
annemin benimle aynı şehirde evi var
her bayram annemi de alır giderdi kaynanasına
bu sefer annem evinde kalacak sanırım
bu aralar kırgınım pek arayasım yok annemi de
taraf tuttuğu nu düşündüğüm için
bende kızdım baya söylendim
kaç bayram geçti bizim hatamız neydi bu kadar ağır vs vs
ben senşn ablanım komşun değil
gitmesekte olur dediğin falan
kardeşim başladı beni suçlamaya
srn hiç olgun değilsin
çocuk gibisin.sürekli aynı noktadan beni vuruyorsun.konuştum işte gelmiyor (damat )
Kendini eşimle kıyaslıyorsun
beni anlamıyorsun
evlilik zor falan
hoşuna gittimi şimdi yaptığın
ben seninle görüşmenin yollarını arıyorum
sense arayı açmak için uğraşıyor sun falan
Bende yazdım haklı olduğumuzu sende biliyorsun.
Daha da saydırmış...
bu arada saat gece 00 30 suları
işten yeni gelmiştim
gözyaşlarımı tutamaz halde bi başıma otururken
eşim uyanmış telaşlı geldi ağlamama
biraz anladı o haklısın canın acır ama boşver falan dedi....
Ben şimdi ne yapayım.Kardeşimi çok seviyorum ama böyle bu böyle olmamalıydı...çok Üzgünüm....
Biliyorum Haklı yım.ama tartışma çıkaran sorun çıkaran oldum. ;(
Geri mesaj atmak da istemiyorum geri adımatmak.Çünkü eşi konusunda kendini ççok ezdiriyor.

Valla baş edemiyorsa oda herseye kv sine gitmesin. Sen benim aileme böylesin al bende böyleyim Demeyi bilsin. Sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda

Kardeşinize sen yuvanda Mutlu ol diyeceksiniz oda bayıla bayıla gitmiyordur kayınvaldesine emin ol
Senin eşin yönlendirilebiliyor ama o eşini yönlendiremiyor demekki
Sizin anlayışlı olmanız lazım ama yapmayıp zaten zor durumda olan kardeşinizi iyice zora sokmuşsunuz
Kocasının ona olan tavrını sizde kardeşinize yapmışsınız
O sizden daha zor durumdadır emin olun

Abla değil kaynana gibisiniz
Kusura bakmayın benimde ablam var hiç sizin gibi değil
Davet eder, müsait değilsen başka gün de olur der mesela
Tek bana bağlı değil eşiminde işine gücüne planına bağlı olduğunu bilir
Sizin sanırım birden fazla aynı durum olmuş ama
Yine de tutumunuz yapıcı olmamış
Abla anne yarısıdır, bana tuhaf geldi
12 de ağlamalar eşine anlatmalar filan, siz kardeşsiniz kendi sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz

ayy senin kardeşin evlat olsa sevilmez. çok bencil.
afedersin ama seni pek adam yerine koymuyor. şöyle ki birlikte plan yapmak başka, planlarının parçası olmak başka.
seni hep planlara parça yapıyor.
görüşmemen daha hayırlı. bırak ne halleri varsa görsünler. hep yıpranan sen olma.
sanki eşi bulunmaz hint kumaşı peh!
ablasın sen gelip el öpmeli böyle telefonla kendine uygun gördüğü günü seçip seni kullanmamalı.

Eger esiyle severek ve kendi istegiyle evlendiyse hatali oldugu zamanlari disariya gostermek istemiyordur. Biraz da kendi egosundan.. Onun da hosuna gitmiyordur bence asil arada kalan odur.. Orta yolu bulmaya calisiyodur. Burda en buyuk rol annenizde aslina bakarsanizz. Cunku anneniz aranizi yapmali ya da yumusatmali.. Uzulmeyin, ona yazmaktan da cekinmeyin.. Sizin de esiniz var ama onun esiyle karakteri ayni degildir belki.. Bu yuzden sizin esinize gostereceginiz tepki o gosteremiyor olabilir

Annem hep der ki "el oğlunu terbiye edemeyiz, o yüzden biz duracağız" der. 2 damadımız var bu arada. bu kızları kendini ezdirsin demek de değil. Haksız olan sizsiniz. Aile demek her şeyi tolere edip, aile bireyleri için katlanıp olgunluk göstermektir. kardeşiniz de memnun değildir sonuçta ama ne yapsın?? büyük ablam da çok sorun yaşadı, 2 yıl ayrı kaldı. ailecek hepimiz tek tek ceza mahkemelerinde davalık olduk. karakollara düştük. 2 yıl sonra barıştılar. Eniştem bize hep soğuk durur gelmek istemez. Ama hiçbirimiz sesimizi çıkartmayız. çünkü önemli olan onlar barıştı, Mutlular o çocuklar da babasız kalmadı ya, biz bi şekilde idare ederiz. Bence biraz abla gibi davranın artık.

Kardeşinize sen yuvanda Mutlu ol diyeceksiniz oda bayıla bayıla gitmiyordur kayınvaldesine emin ol
Senin eşin yönlendirilebiliyor ama o eşini yönlendiremiyor demekki
Sizin anlayışlı olmanız lazım ama yapmayıp zaten zor durumda olan kardeşinizi iyice zora sokmuşsunuz
Kocasının ona olan tavrını sizde kardeşinize yapmışsınız
O sizden daha zor durumdadır emin olun

iyi de öncki konuyu okudunuz mu??
kızcağız çalışıp çabalayıp okutmuş kardeşini. eniştesi de destek olmuş. evlendirmişler bir güzel de. ortada neden yokken şımarık damat ben gitmem enişten gile o gelsin ayağıma diyor. çok ayıp çok.
bu kızcağız sırf araları bozulmasın diye yine de kalkıp gidiyor evine ama damat bey tenezzül edip yine gitmiyor . biraz egoist.

12 de ağlamalar eşine anlatmalar filan, siz kardeşsiniz kendi sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz

eşi zaten olayları biliyor. konunun öncesi de var. bu kardeş ve eşi akıllı geçinenlerden ;)

Kaynana gibi miyim...
neler yaşadığımızı bilmeden yargılamak çok kolay....bu 5 ya da 6 bayram.her bayramı ailesi yani eşinin ailesinde geçiriyor.
bahanesi de annem benim yanımda
o ailesini pek göremiyor.2 hftada bir damat ailesinde ler.
evleneli 2 seneyi geçti
daha 1 kere bize gelmediler eşi ile.bir sebeb yok

bence biraz daha merhametli yumuşak olmalısınız.
bende ablayım kardeşim böyle bi durumda olsa belliki eşine söz geçiremiyor deyip biraz daha alttan alırım o yuvasında mutsuz olsa bende üzülürüm çünkü..

davanızda haklı olabilirsiniz.. olayın geçmişide vardır mutlaka ama abla olarak biraz daha hoşgörülü olmalısınız bence.

Artık canım cok acıyor.işten zaten 12 de geldim.
uykumdan 12 de kalkmadım yani

aaa bi dk bu sizle evlenmeden önce çok iyi olup sonra da sizle görüşmek istemeyen damat adayı o konu mu bu _?

Kaynana gibi miyim...
neler yaşadığımızı bilmeden yargılamak çok kolay....bu 5 ya da 6 bayram.her bayramı ailesi yani eşinin ailesinde geçiriyor.
bahanesi de annem benim yanımda
o ailesini pek göremiyor.2 hftada bir damat ailesinde ler.
evleneli 2 seneyi geçti
daha 1 kere bize gelmediler eşi ile.bir sebeb yok
Nasıl
Tek bayram değil hiç bi zaman mı gelmediler
Eski konunuzu bilmiyorum yalnız

Hiç gelmedilerse haklısın ama kızınca da değişmez ki değişmemiş te zaten
Karı köylü derler ya belki de koca köylüdür kardeşinzi artık
Ya da bilmiyorum eşi çok mu sinirli höt zöt

Birakin kardesiniz nasil mutluysa oyle davransin,oyle yasasin.

Kendinizi neden yipratiyosunuz ki.
Belli ki kardesiniz onun hayatina yorum yapmanizi istemiyo,baksaniza neler soylemis,biraz mesafeli olun bence.

tamam şimdi hatırladım..

çok üzüldüm durumun bu hale gelmesine.. eniştesi de sizde ona anne babalık yapmıştınız.. evet kesinlikle haklısınız o zaman da söylemiştim.. gerekirse siz konuşun damatla biz çok üzülüyoruz neden böyle yapıyorsun hani istemeden birşey yapıp kalbini mı kırdık falan deyin.. bir kez konuşun ama net olun. ondan sonra zaten görüşmüyorsunuz sizin içinde damat bitmiş olur..

ah ahh üzüldüm ya o zamanda kardeşim gelmişti aklıma şimdide sizin için adınıza üzüldüm çok zor bir durum.

Back
X