ve sonunda oldu.kardeşimle aram açıldı ;(

Annem hep der ki "el oğlunu terbiye edemeyiz, o yüzden biz duracağız" der. 2 damadımız var bu arada. bu kızları kendini ezdirsin demek de değil. Haksız olan sizsiniz. Aile demek her şeyi tolere edip, aile bireyleri için katlanıp olgunluk göstermektir. kardeşiniz de memnun değildir sonuçta ama ne yapsın?? büyük ablam da çok sorun yaşadı, 2 yıl ayrı kaldı. ailecek hepimiz tek tek ceza mahkemelerinde davalık olduk. karakollara düştük. 2 yıl sonra barıştılar. Eniştem bize hep soğuk durur gelmek istemez. Ama hiçbirimiz sesimizi çıkartmayız. çünkü önemli olan onlar barıştı, Mutlular o çocuklar da babasız kalmadı ya, biz bi şekilde idare ederiz. Bence biraz abla gibi davranın artık.

Hiçbirşey yapmadığımız bu damada
gidip bide özür dilesek yerinde olur heralde....
ben yıllardır abla gibi davranıyprum zaten merak etmeyin.13 yaşından beri çalışıp okuttum onu.biri ile evlenmek istedi larşı dutmadıl destekledik.
ama damat kızı alannca bizi insan yerine koymadı

emin olun sorun bizde değil

Canım benim yazık yaa nasıl bi durum olduğunu bilirim ben sevgisi gururundan ustun geliyor demekki sende bi büyüğü olarak cagur onu evine ikiniz yalnızken güzel bir dille yanlışı doğruyu goster
Canım kaç kere konuştuk bunları.
Değişmiyor abla adım atmıypr.
Önce onlar gelsin diyor damat.bizi bekliyor ayağına pehh

Iyide kardeer kavga eder barisir. Bak bizim ailede en kucukleri benim 32 yasinda. Hala telefonda bile dididsiriz ama asla kusluk olmaz. Kardesiz biz ya. Benim 1 ablamda varsa yoksa kocasi. Bize soylenir soylenir kendisi kocasiyla bas edemez. Isterki biz kocalarimizla basedebilelim. :)) ama onla 1 tartis 2 tartis yok anlamiyor. Simdi herkes onla he haklisin tamam diyor gecistiriyor. Ne yapalim hep kavgami edelim :))
Buyutecek birsey yok. Didisir barisirsiniz. Hakli haksiz bazen iste ailede bazi kisiler degisik oluyor ve iadare etmek zorunda kaliyoruz. Sıkma canını

ben yıllardır abla gibi davranıyprum zaten merak etmeyin.13 yaşından beri çalışıp okuttum onu.biri ile evlenmek istedi larşı dutmadıl destekledik.

Anneniz bi cocugunun 13 yasinda calismaya baslayip oteki cocugunu okutmasina nasil izin verdi ?

Bu cok buyuk bi fedakarlik,hem de cok.

Daha öncede yazdım konuna..damat gelmesse gelmesin gorusmeyin.. bu kadar önemli değil bence kardeşin istediği zaman gelsin..kasmaya gerek yok..kim ne yaparsa yapsın..ben olsam kimse için kendimi üzüp aglamazdim

Belki biraz sert bir üslupla yazmış olabilirim, emek de vermişsiniz çok ama demek istediğim ne olmasını istiyorsunuz? İlla da gelmek istemiyorsa damat, kardeşinizin üstüne gittiğinizde araları bozulunca daha iyi mi olacak?kardeşiniz bu kadar tepki verdiğine göre o da zor durumda, onu suçlayarak üstüne gitmeniz onu daha da zor duruma düşürür. Ayrıca büyük konuşmayın, insan bazen sevdiklerinin mutluluğu için her şeye katlanabiliyor. Ablamın ayrılık döneminde yeğenlerim o kadar kötü şeyler yaşadı ve ruh halleri bozuldu ki annemle babam gidip kayınpedere bunları barıştıralım ayrılmasınlar diye yalvarmadığımıza pişmanız, dediler.

Anneniz bi cocugunun 13 yasinda calismaya baslayip oteki cocugunu okutmasina nasil izin verdi ?

Bu cok buyuk bi fedakarlik,hem de cok.

Canım biz memleketten küçücük geldik.ben 13 kardeşim 12
Başta baba yok borç çok.
anneannem hemen iş buldu bize.lokanta konfeksiyon vs.kardeşim de çalışıyordu 12 yaşındakarşı dükkanın patronu annemi çağırmış.okutayım vs demiş.annem de tama dedi.ortaokul u bitirdi.lisede ve ortaokulda haftasonları çalışırdı .
ben ise tam gün şeklinse hergün çalıştım.7 nci sınıfı yarım bırakmış bir öğrenci.
açıktan aldım ortaokul ve liseyi...
çalışarak eve anneme kardeşime hep destek oldum.maaşımı yıllarca hep eve verdim.hiç harçlığımı bile annem verirdi.evlenirken hiç çeyizim kenarda 5 kuruş param yoktu.
Ama olsum ben abla idim.babam olmadığı için Ata oldum.kardeşim de bizi hiç mahcup etmedi okudu meslek sahibi oldu.
ben evlendikten sonra Annem maddi olarak yetemedi.hep eşim destek çıktı....biz evlenirken üni 1 de okuyordu.şimdi ise 3 yıllık doktor.
Bir abla olarak maddi hiçbir beklentim olmadı
Sadece saygı bekliyorum evlendiği kişiden.emeklerime saygı.

Eski konunuza da şöyle bir göz gezdirdim. Ben sizin yerinizde olsam; ne yapmış ne yaşanmış olursa olsun kardeşimle arama sokmam. Bizde de esler arası bir sıkıntı yaşandı. Biz siz görüşmeyin ama bize engel olamazsınız dedik. Şimdi görüşüyorlar. (Tabi sevgi pıtırcığı değiller)
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama siz ve kardeşiniz bir arada olmak zorundasınız.
Ben bu durumda sadece kardeşimi düşünürüm. Onunla kopmamak için elimden geleni yaparım. Onun eşi gelmiyorsa sizin eşinizde gitmesin, ama siz gidin. Kardeşiniz arkasız sahipsiz gibi kalmasın orada, aynı şey sizin içinde geçerli.

Kardeşinin eşiyle arası iyi olmayabilir, bak seni gömek için uğraş veriyor.

Sen ablasın, ona destek ol, ablalığını yap, onu eleştirmek yerine anlamaya çalışsan keşke.

Çünkü kız kardeşin sana değer veriyor ve seninle, annenle vakit geçirmek için zaman kolluyor.

Lütfen kardeşinin yanında ol.

MERHABA hanımlar.
geçen konu açmıştım kızkardeşimin eşi ile ilgili....
hatırlayanlar bilir.pc den giren biri linkini de atabilir.arada kalmaktan bıktım diye...
neyse dun akşam kızkardeşim mesaj atmış.
abla bayramda çalışıyormusun.
3.gün çalışıyorum mesai var dedim.
3 4 gün işe gitmesen olmaz mı dedi olmaz dedim.
arefe nöbetim var 1 2 eşimin ailesinde yiz
benim annem yanımda o ailesini pek göremiyor falan dedi.
bende sinirlendim dedimki bir onunki aile zaten vs vs.
3 .gün iş çıkışı anneme gelirsin
(Her daim önceliği eşi ne derse ve kv tarafına gidiliyor her bayram.çoğunu orada son gün de tek başına yada annemle burayaggeliyor )
annemin benimle aynı şehirde evi var
her bayram annemi de alır giderdi kaynanasına
bu sefer annem evinde kalacak sanırım
bu aralar kırgınım pek arayasım yok annemi de
taraf tuttuğu nu düşündüğüm için
bende kızdım baya söylendim
kaç bayram geçti bizim hatamız neydi bu kadar ağır vs vs
ben senşn ablanım komşun değil
gitmesekte olur dediğin falan
kardeşim başladı beni suçlamaya
srn hiç olgun değilsin
çocuk gibisin.sürekli aynı noktadan beni vuruyorsun.konuştum işte gelmiyor (damat )
Kendini eşimle kıyaslıyorsun
beni anlamıyorsun
evlilik zor falan
hoşuna gittimi şimdi yaptığın
ben seninle görüşmenin yollarını arıyorum
sense arayı açmak için uğraşıyor sun falan
Bende yazdım haklı olduğumuzu sende biliyorsun.
Daha da saydırmış...
bu arada saat gece 00 30 suları
işten yeni gelmiştim
gözyaşlarımı tutamaz halde bi başıma otururken
eşim uyanmış telaşlı geldi ağlamama
biraz anladı o haklısın canın acır ama boşver falan dedi....
Ben şimdi ne yapayım.Kardeşimi çok seviyorum ama böyle bu böyle olmamalıydı...çok Üzgünüm....
Biliyorum Haklı yım.ama tartışma çıkaran sorun çıkaran oldum. ;(
Geri mesaj atmak da istemiyorum geri adımatmak.Çünkü eşi konusunda kendini ççok ezdiriyor.

Bu kadar uzatmadan önce iki damadı tarafsız bir bölgede bir arayagetirip konuyu çözmek için konuşsanız daha mantıklı olmaz mıydı?

Bu kadar uzatmadan önce iki damadı tarafsız bir bölgede bir arayagetirip konuyu çözmek için konuşsanız daha mantıklı olmaz mıydı?

Yahu nasıl görüştüreceğiz ki
Adam ev aldık kapıdan bi hayırlı olsun demiyor
ebin yakınlarına kadar geliyor kardeşimi almaya
bunları görüştürmek imkansız
hani elle tutulur bir somut sorunda yok ortada
once onlar gelsin dışarda yer ayırtayım modunda adam
eşim de diyor ben onun küçüğümü yüm gitmem
hatalı da değilim önce o gelsin

Kardeşinin eşiyle arası iyi olmayabilir, bak seni gömek için uğraş veriyor.

Sen ablasın, ona destek ol, ablalığını yap, onu eleştirmek yerine anlamaya çalışsan keşke.

Çünkü kız kardeşin sana değer veriyor ve seninle, annenle vakit geçirmek için zaman kolluyor.

Lütfen kardeşinin yanında ol.

O benim gözümün nuru tek kardeşim.ona hayatım boyunca hiç kıyamadım.haladaha kıyamam.bu kadar üzülmemn tek sebebi ona verdiğim değwr.
yine de sorun bende gibi beni suçlamasına çok kırıldım

O benim gözümün nuru tek kardeşim.ona hayatım boyunca hiç kıyamadım.haladaha kıyamam.bu kadar üzülmemn tek sebebi ona verdiğim değwr.
yine de sorun bende gibi beni suçlamasına çok kırıldım

O zaman kardeşinle karşılıklı konuş, incindiğini söyle, ona ne kadar değer verdiğini dile getir.
Bazen söylemiyoruz duygularımızı, hissettirmiyoruz, ama bunu dile getirirsen herşeyin iyiye gideceğini görürsün.

Yahu nasıl görüştüreceğiz ki
Adam ev aldık kapıdan bi hayırlı olsun demiyor
ebin yakınlarına kadar geliyor kardeşimi almaya
bunları görüştürmek imkansız
hani elle tutulur bir somut sorunda yok ortada
once onlar gelsin dışarda yer ayırtayım modunda adam
eşim de diyor ben onun küçüğümü yüm gitmem
hatalı da değilim önce o gelsin

Konuşmak için bir araya getireceksiniz. İki kardeş eşlere söylemeden bir buluşma ayarlayıp aynı ortama sokacaksınız. Kimin içinde ne varsa ortaya dökülecek, konuşulacak ki durum toparlansın. Başka yolu yok bu işin. Muhakkak karşı tarafın da sebepleri vardır.

Konuşmak için bir araya getireceksiniz. İki kardeş eşlere söylemeden bir buluşma ayarlayıp aynı ortama sokacaksınız. Kimin içinde ne varsa ortaya dökülecek, konuşulacak ki durum toparlansın. Başka yolu yok bu işin. Muhakkak karşı tarafın da sebepleri vardır.

Bunu ben kabul ederim.eşimin daha sonradan bana kızacağını da bilsem kabul ederim.ama kardeşim etmez.çünkü çekiniyor eşinden

Sen kardeşine bak, o mutluysa tamam zaten mutlu değilse gereğini yapar, okumuş meslek sahibi bir insan..olayları akışına bırak hiç damatla gorusmeye uğraşmayın..uzak olsun belki bunda da vardır bir hayır..belli problemli bir tip

iyi de öncki konuyu okudunuz mu??
kızcağız çalışıp çabalayıp okutmuş kardeşini. eniştesi de destek olmuş. evlendirmişler bir güzel de. ortada neden yokken şımarık damat ben gitmem enişten gile o gelsin ayağıma diyor. çok ayıp çok.
bu kızcağız sırf araları bozulmasın diye yine de kalkıp gidiyor evine ama damat bey tenezzül edip yine gitmiyor . biraz egoist.
Peki kız kardeşi ne yapsın

ben anlayamadım mı

annen zaten kardeşinde kalıyor

seni ziyarete gelecekler de neden bayramın ilk günü kv ye gidiyor diye mi kızıyorsun

ben tek çocuğum kardeş ilişkisinden anlamıyorum desem annemin babamın kardeşleri var

kimse de başka şehirden sırf ablasını abisini görmeye bayramda kalkıp gelmedi yani

annen orada ise sen git

yok annen senin şehrindeki evinde ise git annene

kardeşin seni ziyaret etmek zorunda değil maalesef

bir de ben haklıyım demişsiniz ama bakış açıları değişik işte

hatta çoğunluk ne kv ne anneme giderim iki gün tatil yaparım bir yere gidemiyorsam bile bayram curcunasından kaçıp ayağımı uzatıp evimde kalırım diyor

bir de kardeşini eşinin ailesi uzakta ve sadece bayramda görüyorsa oraya gitmesi de olağan zira annen sürekli orada ise eşi bu konuda talepte bulunur yani

Back
X