ve sonunda oldu.kardeşimle aram açıldı ;(

Peki kız kardeşi ne yapsın

kızkardeşi nankör olmasın öncelikle. eşine desin derdin ne? beni okuttu ablam, evlendirdi. evlenirken canım cicimdi şimdi neden böylesin. eniştem kol kanat gerdi, ben gitmem o ayağıma gelsin demek terbiyesizlik değil mi? en azından bu soruları cevaplandırsın. ben olsam eşime inat gitmem yani ailesine. o nasıl bana analık babalık yapan inana değer vermiyorsa ben de onun ailesine değer vermem. abla değil, anne-baba olmuş birine bu yapılmaz. ayıp yani.

Bana abartmissiniz gibi geldi. Her iliski farklidir. Esini ikma edememis gelmeye. E gelmezse gelmesin, enisteyle gorusmek zorunda misin. Kardesin geliyormus iste. Bayramda da kaynanaya gitmek zorunda kaliyorsa ben sizin yuvaniz huzurlu olsun kardesim biz yine gorusuruz derim. Sizin derdiniz kardesinizle gorusmekse, yakin olmaksa bunu her sekilde yaparsiniz. Boyle kizin ustune gitmeniz hos olmamis. Ben kardesinin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum. Annen de arayi bulmaya calisiyor. Diger damat skintili, ona bi sey diyemiyor, korkuyor kizimi uzer diye, size diyor alttan alin. Bu kadar komplekse gerek yok. Sen kardesinle iliskinden sorumlusun. Bacanaklarin kanka olmasina gerek yok.

Emin olun bugune kadar hiç problem olan benddeğildim.

yeri geldi eşime onlar benim ailem sen katışamassın da dedim.
ha yıllar geçse kardeşim bunu diyemez
ama bana o da ailesini az görüyor yazıkkk modunda gelmesin
o zaman sinirim tepeye çıkıyor.
ben yeri geliyor 2 3 ay görmüyorum kardeşimi.
Neden?Çünkü damadın bir ailesi var....
Bize gelmeye fırsatı olmuyor kardeşimin.
ya nöbet nöbet olmassa damadın ailesi
o olmazsa onlara damadın anası babası
en sonra vakit kalırsa biz

bakın kardeşinizde özel bir görüşme isteği de yok gibi ama

kırılmayın da o düğün konusunda gelemez ders çalışıyor aylardır görmedik demiştiniz ama ben aradaki mesafeyi uzak sanmıştım

kardeşiniz bence o şehre de gelmek istemiyor

belki sizinle eşinizle ilgili belki de başka bir sebep

bir de yani 2-3 ay benim standardımda az değil

evlerimizin arası 30-40 dakika olan kv mi 3-4 ayda bir görüyoruz biz aynı şehirde

yani bu kadar beklenti fazla

onu görüyor kv ye gidiyor bana gelmiyor diyorsunuz da o anne siz ablasınız ki annesi de yanında

bir de çocukları yoksa yani çocuk vs bakmıyorsa annen neden orada

belki de annenize kendi evinde kalmasını sağlasanız bu sorun çekilir

damat belki de sürekli annenin orada olmasına kızıp

sorumluluğunu paylaşmıyor diye sana ve eşine küs[/QUOTE]

Yok be canım annemin kendi evinde kalırken de gelmiyordu.mesele annem değil emin ol.
artık takılmayacağım
ama kardeşime de söyleyeceğim
yok ailesini özlüyor vb bahane yapmasın
hatta onun konusunu da açmasın
gelirse kendisi gelsin
inan bana lu saatten sonra gelmesi veya gelecek olması beni hiçç mutlu etmez.

ileriye dönük düşününce
çocuğu doğduğunda bizim gidemeyecek olmamız.
neyse ne işte....bende eşim gibi takmasam daha iyi olacak

iyilik yap denize at demişler.kardeşiniz size gelmiyorsa sizde onlara gitmeyin.o evindeki huzurunu, mutluluğunu düşünüyor siz niye bu kadar canınızı sıkıp evinizde gergin bir hava yaratıyorsunuz.vazgeçin kardeşinizle uğraşmaktan.kardeşiniz çok istese kocasınıda ikna etmesini bilir ama demekki uğraşmak istemiyor, sizi önemsemiyor sizde artık önemsemeyin ve üzülmeyin

kızkardeşi nankör olmasın öncelikle. eşine desin derdin ne? beni okuttu ablam, evlendirdi. evlenirken canım cicimdi şimdi neden böylesin. eniştem kol kanat gerdi, ben gitmem o ayağıma gelsin demek terbiyesizlik değil mi? en azından bu soruları cevaplandırsın. ben olsam eşime inat gitmem yani ailesine. o nasıl bana analık babalık yapan inana değer vermiyorsa ben de onun ailesine değer vermem. abla değil, anne-baba olmuş birine bu yapılmaz. ayıp yani.
Hiç katılmıyorum
kızkardeşinin kocasıyla ne konuştuğunu biliyormuyuz?

MERHABA hanımlar.
geçen konu açmıştım kızkardeşimin eşi ile ilgili....
hatırlayanlar bilir.pc den giren biri linkini de atabilir.arada kalmaktan bıktım diye...
neyse dun akşam kızkardeşim mesaj atmış.
abla bayramda çalışıyormusun.
3.gün çalışıyorum mesai var dedim.
3 4 gün işe gitmesen olmaz mı dedi olmaz dedim.
arefe nöbetim var 1 2 eşimin ailesinde yiz
benim annem yanımda o ailesini pek göremiyor falan dedi.
bende sinirlendim dedimki bir onunki aile zaten vs vs.
3 .gün iş çıkışı anneme gelirsin
(Her daim önceliği eşi ne derse ve kv tarafına gidiliyor her bayram.çoğunu orada son gün de tek başına yada annemle burayaggeliyor )
annemin benimle aynı şehirde evi var
her bayram annemi de alır giderdi kaynanasına
bu sefer annem evinde kalacak sanırım
bu aralar kırgınım pek arayasım yok annemi de
taraf tuttuğu nu düşündüğüm için
bende kızdım baya söylendim
kaç bayram geçti bizim hatamız neydi bu kadar ağır vs vs
ben senşn ablanım komşun değil
gitmesekte olur dediğin falan
kardeşim başladı beni suçlamaya
srn hiç olgun değilsin
çocuk gibisin.sürekli aynı noktadan beni vuruyorsun.konuştum işte gelmiyor (damat )
Kendini eşimle kıyaslıyorsun
beni anlamıyorsun
evlilik zor falan
hoşuna gittimi şimdi yaptığın
ben seninle görüşmenin yollarını arıyorum
sense arayı açmak için uğraşıyor sun falan
Bende yazdım haklı olduğumuzu sende biliyorsun.
Daha da saydırmış...
bu arada saat gece 00 30 suları
işten yeni gelmiştim
gözyaşlarımı tutamaz halde bi başıma otururken
eşim uyanmış telaşlı geldi ağlamama
biraz anladı o haklısın canın acır ama boşver falan dedi....
Ben şimdi ne yapayım.Kardeşimi çok seviyorum ama böyle bu böyle olmamalıydı...çok Üzgünüm....
Biliyorum Haklı yım.ama tartışma çıkaran sorun çıkaran oldum. ;(
Geri mesaj atmak da istemiyorum geri adımatmak.Çünkü eşi konusunda kendini ççok ezdiriyor.
Belki kardeşiniz gerçekten kocasina söz geçiremiyordur ... Kocasinin cezasini Kardeşinize kesmeyin bence derim... Tabi genede siz bilirsiniz. Benim ablam bana böyle yapsa halimden anlamasa, gerçekten çok üzülür ve yanliş şeyler düşünürdüm.

Hiç katılmıyorum
kızkardeşinin kocasıyla ne konuştuğunu biliyormuyuz?

ewt daha önceki konularda anlatmıştı konu sahibi. hiçbir nedeni yokmuş. saçma değil mi?? bence saçma. insan 10 yaşındaki ergenliğe girmiş yeni çocuklar gibi kendi kendine küsüp kenara çekilmemeli. sonuçta ortada üzülen insanlar var. ona göre kendine çekidüzen vermeli. ha sevmeyebilir sıkıntıları olabilir. o zamanda medeni insanlar gibi açıklamalı yani.

MERHABA hanımlar.
geçen konu açmıştım kızkardeşimin eşi ile ilgili....
hatırlayanlar bilir.pc den giren biri linkini de atabilir.arada kalmaktan bıktım diye...
neyse dun akşam kızkardeşim mesaj atmış.
abla bayramda çalışıyormusun.
3.gün çalışıyorum mesai var dedim.
3 4 gün işe gitmesen olmaz mı dedi olmaz dedim.
arefe nöbetim var 1 2 eşimin ailesinde yiz
benim annem yanımda o ailesini pek göremiyor falan dedi.
bende sinirlendim dedimki bir onunki aile zaten vs vs.
3 .gün iş çıkışı anneme gelirsin
(Her daim önceliği eşi ne derse ve kv tarafına gidiliyor her bayram.çoğunu orada son gün de tek başına yada annemle burayaggeliyor )
annemin benimle aynı şehirde evi var
her bayram annemi de alır giderdi kaynanasına
bu sefer annem evinde kalacak sanırım
bu aralar kırgınım pek arayasım yok annemi de
taraf tuttuğu nu düşündüğüm için
bende kızdım baya söylendim
kaç bayram geçti bizim hatamız neydi bu kadar ağır vs vs
ben senşn ablanım komşun değil
gitmesekte olur dediğin falan
kardeşim başladı beni suçlamaya
srn hiç olgun değilsin
çocuk gibisin.sürekli aynı noktadan beni vuruyorsun.konuştum işte gelmiyor (damat )
Kendini eşimle kıyaslıyorsun
beni anlamıyorsun
evlilik zor falan
hoşuna gittimi şimdi yaptığın
ben seninle görüşmenin yollarını arıyorum
sense arayı açmak için uğraşıyor sun falan
Bende yazdım haklı olduğumuzu sende biliyorsun.
Daha da saydırmış...
bu arada saat gece 00 30 suları
işten yeni gelmiştim
gözyaşlarımı tutamaz halde bi başıma otururken
eşim uyanmış telaşlı geldi ağlamama
biraz anladı o haklısın canın acır ama boşver falan dedi....
Ben şimdi ne yapayım.Kardeşimi çok seviyorum ama böyle bu böyle olmamalıydı...çok Üzgünüm....
Biliyorum Haklı yım.ama tartışma çıkaran sorun çıkaran oldum. ;(
Geri mesaj atmak da istemiyorum geri adımatmak.Çünkü eşi konusunda kendini ççok ezdiriyor.

vala arkadaşım kusura bakma ama seni çok haklı göremedim. herkes eşi ile bal kaymak olacak eşine laf geçirebilecek diye bir kaide yok. demek ki eşine laf geçiremiyor sen kardeşinden olmamak için kendi haklılığını göstermeye çabalamak yerine kardeşinden yana olmalısın. o evinde yuvasında huzurlu otursun ben sana gelirim kardeşim demelisin. biz böyle gördük böyle biliriz.

Back
X