• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve yine ben

Canım öncelikle sakin ol,bu evlilik kafanda bitmiş geri dönüşü de yok,belli..

Şimdi bundan sonra ne yapabilirsin ona bakalım.

Lafa geldiğinde herkes arkanda olur ama iş icraata geldiğinde herkes bir bahane bulur.Seni ve çocuğunu senden başka kimse düşünmez bunu bir kere kabullen.

Şimdi biraz sabırlı olmalısın,çocuğun yaşı küçük,kreşler almıyor.Çocuk kreş yaşına gelene kadar bekle,çocuğun 3-4 aylık kreş parasını biriktirmeye çalış imkanın varsa.

Bu arada kendine iş bak sakin kafayla.

Evdeki sinir harbi bir yandan,akrabalarının sırt çevirmesi bir yandan,küçük çocukla yaşadığın çaresizlik hissi diğer yandan, karada kalmış balıklar gibi çırpınıyorsun ve bu çaresizlik ve acele kararlar sana yanlış kararlar aldırmasın.

Evde şiddet vs. var mı bilmiyorum ama birkaç ay ne yapacağını kestirene kadar sabretmeni tavsiye ederim.

En azından seni çıkmaza düşüren maddelerden birini elemiş olursun kreş parası birikince.

İkinci olarak,işsizlik konusu seni çıkmaza düşürüyor.Sakin kafayla gizlice iş konusunu da yoluna koyarsan ev-barınma işini de halletmen kolaylasır.

Acele davranıp kendini yıpratma lütfen.Çocuğunla bütün çileyi ve çaresizliği sen yaşarsın.

Birkaç ay sabredip sonra o evden çeker ve bir daha eşinin yüzüne bakmazsın.

Nafaka veya tazminat alabilirsen duruma göre elin biraz daha rahatlar.

Ani karar vermenin kimseye faydası yok.

Not:Önceki konularını bilmiyorum canım,şiddet falan yoksa geçerli bu söylediklerim.
Var canim siddet var annesine tokat atarken yarısı bebege gelmiş bebek korkudan hickirarak ağlamış

Canım öncelikle sakin ol,bu evlilik kafanda bitmiş geri dönüşü de yok,belli..

Şimdi bundan sonra ne yapabilirsin ona bakalım.

Lafa geldiğinde herkes arkanda olur ama iş icraata geldiğinde herkes bir bahane bulur.Seni ve çocuğunu senden başka kimse düşünmez bunu bir kere kabullen.

Şimdi biraz sabırlı olmalısın,çocuğun yaşı küçük,kreşler almıyor.Çocuk kreş yaşına gelene kadar bekle,çocuğun 3-4 aylık kreş parasını biriktirmeye çalış imkanın varsa.

Bu arada kendine iş bak sakin kafayla.

Evdeki sinir harbi bir yandan,akrabalarının sırt çevirmesi bir yandan,küçük çocukla yaşadığın çaresizlik hissi diğer yandan, karada kalmış balıklar gibi çırpınıyorsun ve bu çaresizlik ve acele kararlar sana yanlış kararlar aldırmasın.

Evde şiddet vs. var mı bilmiyorum ama birkaç ay ne yapacağını kestirene kadar sabretmeni tavsiye ederim.

En azından seni çıkmaza düşüren maddelerden birini elemiş olursun kreş parası birikince.

İkinci olarak,işsizlik konusu seni çıkmaza düşürüyor.Sakin kafayla gizlice iş konusunu da yoluna koyarsan ev-barınma işini de halletmen kolaylasır.

Acele davranıp kendini yıpratma lütfen.Çocuğunla bütün çileyi ve çaresizliği sen yaşarsın.

Birkaç ay sabredip sonra o evden çeker ve bir daha eşinin yüzüne bakmazsın.

Nafaka veya tazminat alabilirsen duruma göre elin biraz daha rahatlar.

Ani karar vermenin kimseye faydası yok.

Not:Önceki konularını bilmiyorum canım,şiddet falan yoksa geçerli bu söylediklerim.

Siddetten dolayi evi terk etmistim zaten canim. Suan yok hic konusmadigimiz icin. Adam yapmam da demiyor zaten. O kadar kres parasini biriktirmem imkansiz canim malesef. Esim olacak da calismama asla izin vermez

Siddetten dolayi evi terk etmistim zaten canim. Suan yok hic konusmadigimiz icin. Adam yapmam da demiyor zaten. O kadar kres parasini biriktirmem imkansiz canim malesef. Esim olacak da calismama asla izin vermez
:KK43::KK43::KK43:

Çok üzüldüm canım inan..

Şiddet varsa ne diyeyim bilmiyorum..

Çocuk kreş yaşına gelene kadar zaten çalışamazsın çünkü ona bakacak biri lazım.

İşte bu süre zarfında kenara 3-5 kuruş atamaz mısın?

Eşin olacak hanzo diycem kusura bakma artık,zaten konuşmuyormuş,sen de hiç muhatap olup üstüne sıçratma çirkefi.

İnş biraz biriktirip kurtulursun o evden.

Ooooooffff pffff nedir şu ülkede kadınların çilesi.Hiç değişmeyecek mi bu düzen yaaa!!!!! İsyan edesim geliyor artık:sinirli::sinirli::sinirli:

:KK43::KK43::KK43:

Çok üzüldüm canım inan..

Şiddet varsa ne diyeyim bilmiyorum..

Çocuk kreş yaşına gelene kadar zaten çalışamazsın çünkü ona bakacak biri lazım.

İşte bu süre zarfında kenara 3-5 kuruş atamaz mısın?

Eşin olacak hanzo diycem kusura bakma artık,zaten konuşmuyormuş,sen de hiç muhatap olup üstüne sıçratma çirkefi.

İnş biraz biriktirip kurtulursun o evden.

Ooooooffff pffff nedir şu ülkede kadınların çilesi.Hiç değişmeyecek mi bu düzen yaaa!!!!! İsyan edesim geliyor artık:sinirli::sinirli::sinirli:

Kader canim ne yapalim. Ne aileden yuzum guldu ne babadan ne kocadan. Konusmuyorum canim yuzune bile bakmiyorum. Cok bisey biriktiremem ki canim

Allah yardımcı olsun canım. Durumun zor gerçekten. Bizim kreş 6 aylıkken bile alıyo. Yani küçük çocuğu alan kreşler var ama para konusu sıkıntı olur. Çok istiyolar o kurumlar da maalesef. Şimdi Ben bu tür konular açıldığında hep yazıyorum sana da yazayım. Devlet evde bakıcı tutma ve o bakıcıyı sigorta yaptırman şartıyla(bakıcı akraba olmayacak) sana 1.080 tl veriyor. Önce iş bul.. Sonra bu konu için başvuruda bulun. Böylece bakıcı için sen bütçe ayırmazsın devlet ödemiş oluyor. Sen de maaşınla yolunu çizersin yavaş yavaş.. Sigortam ödensin yeter diyen emekliliğine 3-5 sene kalmış çok bayan var. Onlardan birini bulursun kolaylıkla

Arkadaşım yapacağın planı sunayim sana ben senin durumunda olsam aynen boyle yapardım.
Esin siddete meyilli ofke kontrolu olmayan bi adam daha eve gelmeden sen strese giriyorsun.huyunu da bildiğin için hem kendin için hem bebegim icin normal ol yani gerginlik sinir olacak birsey yapmada deme de.cunku anladığım kadarıyla ufak bi gerginlik olsa sana zarar verecek biri belli.daha önce de dedim boyle bi adamla inatlaşma tartışmaya girme.icinden nefret etsende biraz rol yapmak durumundasin kendi iyiligin icin.bu süre zarfında kizin biraz daha buyur sen biraz daha toparlanirsin.esinde para verdi mi sana az az kenara koy biriktir.
Bu arada akrabalarınla konuş sana yardimci olmalarını ikna et.gerekirse çalışıp maddi olarak onlara yardim edeceğini soyle.teyzenle birdaha konuş ben çalışır eve para getiririm sadece evinde beni geçici misafir et yeter de kocasi olsa hadi o istemiyor dicem ee oda yok.

Allah yardımcı olsun canım. Durumun zor gerçekten. Bizim kreş 6 aylıkken bile alıyo. Yani küçük çocuğu alan kreşler var ama para konusu sıkıntı olur. Çok istiyolar o kurumlar da maalesef. Şimdi Ben bu tür konular açıldığında hep yazıyorum sana da yazayım. Devlet evde bakıcı tutma ve o bakıcıyı sigorta yaptırman şartıyla(bakıcı akraba olmayacak) sana 1.080 tl veriyor. Önce iş bul.. Sonra bu konu için başvuruda bulun. Böylece bakıcı için sen bütçe ayırmazsın devlet ödemiş oluyor. Sen de maaşınla yolunu çizersin yavaş yavaş.. Sigortam ödensin yeter diyen emekliliğine 3-5 sene kalmış çok bayan var. Onlardan birini bulursun kolaylıkla

Ona nerden basvuruyoruz canim. Herkese veriyorlar mi acaba.

Arkadaşım yapacağın planı sunayim sana ben senin durumunda olsam aynen boyle yapardım.
Esin siddete meyilli ofke kontrolu olmayan bi adam daha eve gelmeden sen strese giriyorsun.huyunu da bildiğin için hem kendin için hem bebegim icin normal ol yani gerginlik sinir olacak birsey yapmada deme de.cunku anladığım kadarıyla ufak bi gerginlik olsa sana zarar verecek biri belli.daha önce de dedim boyle bi adamla inatlaşma tartışmaya girme.icinden nefret etsende biraz rol yapmak durumundasin kendi iyiligin icin.bu süre zarfında kizin biraz daha buyur sen biraz daha toparlanirsin.esinde para verdi mi sana az az kenara koy biriktir.
Bu arada akrabalarınla konuş sana yardimci olmalarını ikna et.gerekirse çalışıp maddi olarak onlara yardim edeceğini soyle.teyzenle birdaha konuş ben çalışır eve para getiririm sadece evinde beni geçici misafir et yeter de kocasi olsa hadi o istemiyor dicem ee oda yok.

Konustum canim teyzeme aynen boyle soyledim ama bisey demedi. Bu evde o kadar kalamam canim istemiyorum. Oyle herseye dovmez ama sonucta bu yinede kabul edilebilir bisey degil. Ben hangi birini tolere edeyim dayagi mi kufuru mu kiskancligi mi kisitlamayi mi yoksa hizmetci gibi kullanmasini mi

Selam kizlar. Biliyorum bu ara cok konu actim ama konusacak birilerine o kadar cok ihtiyacim var ki anlatamam. Arkamda destek olan dayim yengem yengemin kizi var ya gerci dayimin dusuncesini bilmiyorum ama diger ikisi sabret demeye basladi. Teyzem zaten Allah lik. Yurt muduru falan konusurken teyzeme sordular batsinbudunya ya bakabilecek misiniz diye (sanki ben milletin evinde kalip herkesten para dilenicem) o da elimizden geldigi kadar bakariz demisti. Mudur de Allah icin soyle a. hanim dedi teyzem de ne dedi biliyor musunuz batsinbudunya burada diye oyle soyledim dedi. Simdi teyzemin damadi kaza gecirdi evde. Teyzemi aradim dun niye boyle soyledin arkamda olmayacak misin dedim suan olamam dedi. Sadece teyzemin oglu destek veriyor bana suan. Herkes bir bir cekildi arkamdan. O kadar caresiz kaldim ki. 10 gun oldu bu arada eve geleli ama hala konusmuyoruz ayri yataklarda yatiyoruz zaten. Bu saatten sonra da benim icin hersey bitti ama nasil yapicam. 18 aylik bi kizim var. Dun 2 tane krese sordum alamayiz cok kucuk dediler ve 750 tl istiyorlar. Is yok guc yok para yok bi tane evladim var. Ben ne yapicam kizlar. Siginma evine gitsem disari cikmama izin vermezler islerimi halledemem. Diger yandan kimse beni istemiyor. Dayagimi kufurumu yiyip oturmali miyim bu evde mutsuz mutsuz. Memur olma sansim oldugunu da hic sanmiyorum. Rabbim kimsenin basina vermesin. Rabbim anne ve babalarinizi basinizdan eksik etmesin. Annem olsaydi simdi 1 dk dusunmezdim.
sen yurtta mi buyudun. devlet sana imkan vveriyor. size ozel bir sinava giriyorsunuz ve atamaniz daha kolay yurt mudurunle konus lutfen. kpss falan ugrasma yok sizde.
bu sekilde atanan ve yillatdir calisan bes alti tane arkadasim var.

Ona nerden basvuruyoruz canim. Herkese veriyorlar mi acaba.
Bursa ve izmir pilot bölgeymiş. Uzun zamandır orda uygulanıyormuş. Şimdi diğer tüm illerde başlamış. Nereye başvurulur onu da bilmiyorum. Bi bulunduğun yerin sosyal hizmetleri, kaymakamlığını araştır. Bu tür yardımlardan ordan çıkar genelde. Ben de araştırcam bi bilgiye ulaşırsam paylaşcam seninle.
Yalnız bu olay kadını çalışmaya teşvik etmek amacıyla yapıldığı için önce iş bulman şart.. Ki ben çalışıyorum ama bebeğime bakacak kimsem yok diyebilesin

Benim oyle bir imkanim yok diyor kadin
kadina sorma ozaman cocuk esirgeme aile ve sosyal guvenlik bakanligina bagli orayi ara durumunu anlat. 183 telefon numarasi. oradan sana daha ayrintili bilgi verirler. bak az cok akilli kizsin. belliki yapayalnizsin. me yurt musdurun ne de bi baskasiarkanda degil al devleti arkana. daha guclusu yok akilli davran

Back
X