Veda yemeği silsilesi

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Yine ben ve anlam veremedigim insan davranısları Önümüzdeki hafta bir arkadasımız temelli Amerikaya yerlesiyor, biz de ilkokuldan beri hep yakın görustugumuz icin ben veda yapalım diye dusundum. Herkese uygun olabilecek bir yer sectik hem de gidecek arkadasımızın gitmeden once son kez yiyelim dedigi bir seydi zaten secenek kısıtlıydı ben de bir yer ayarladım, whatsapp grubu actım 15 kisi davet ettim.
Zaten biz yakın oldugumuz icin grup su sekilde hep, iste ben kardesim kardesimin sevgilisi, bir arkadasımız onun iki kardesi, gidecek arkadasın kuzeni, alt donemden bir arkadasımız ve sevgilisi, bizim donemden iki kisi daha, gidecek arkadasla benim yakın oldugumuz biri, bir de gidecek arkadasın sevgilisi. Hani hep yakınız o yuzden bir sekilde bağlantılı oldugumuz icin yabancı yok aramızda aile gibi.
Grubu actıgımda cok hayal kırıklıgına ugradım, cunku o kadar yakınız diyoruz senelerdir, insanlar o kadar kaprisli ki normalde gidecek arkadasımızla birbirlerine kardesim diyenler sacma sapan seyler söylediler.
Bir tanesi ben cok yogunum bu aralar cok calısıyorum son dakika is gelir buyuk ihtimal gelemem, bir tanesi biliyorsunuz ben cumartesi de calısıyorum bir saat sonra gelebilirim (kendisi surekli butun gun bilgisayar basında kart oynayıp kahve iciyorum diyen biri) bir tanesi ben yemek yiyip gelirim sonrasında oturacaksanız birlikte otururuz, bir tanesi off cok konusuyorsunuz dedi gruptan cıktı, bir tanesi karsıya gecemem sorry dedi, bir tanesi gitmis planı surpriz yapacagımız arkadasa yetistirmis, iki tanesi once tamam dedi birinin bugun isi cıktı, birinden haber yok vs vs..
Bir arkadasım da sen organizasyonu yapıyorsun ben de balon alayım surpriz bizim masanın oraya koyarız tatlı olur ben erken geleyim hem de dedi, ben de tamam dedim haber verirsin saati, en son saat ikide konustuk sözde 5te gelecekti, haber bile vermedi, kardesi yazdı gruba biz gecikecegiz galiba diye.
Bu gidecek arkadasın ailesi yarın yemek verecekmis, hepimiz de davetliyiz, bunu da yazdım gruba, hani yarın buyuk yemek olacak ona da gidebilirsiniz isterseniz ama bugunku daha kucuk caplı samimi bir yemek olacak kendi aramızda, buna da gelebilirsiniz, ikisine de gelebilirsiniz diye, musaitlik durumunuza göre. Ben yarınkine gitmeyecegim sahsen daha kalabalık ve tanımadıgım kisiler cok diye nasılsa bugun beraberiz. Bir tanesi diyor ki bu ne off butun haftasonum vedayla mı gececek. İsin garibi normal zamanda her bos vakitlerinde görusuyorlar, birbirlerinde kalıyorlar, bilmiyorum birbirlerine zaman ayırmayan insanlar olsa tamam ama bana anlamsız geldi.
Yani kısacası bu kadar yakınız kardesiz diyip sonra böyle konusmaları bana cok iki yüzlülük gibi geldi. Benim icin bir sey fark etmiyor gerci, ben aksam gidecegim vedamızı da yaparız herhalde 3-4 kisi ama üzüldüm, yani o kadar yakınken lafa gelince kardeşken simdi bir yemege gitmek bile zor geliyor, herkes kendisini agırdan satıyor, gruptan cıkanlar bana mesaj atıp bana ozelden yazarsın gelisme olursa, bana haber verirsin falan diyor, bana degisik geliyor boyle seyler yani ne bileyim. Bu insanlar ölsek cenazemize gelmezler demek ki.

herkesin kendince bir hayatı var,işleri sorumlulukları var;ortada sorgulayacak bi durum yok...

Gerçekten iki yüzlülük yaptıkları.
Senin arkadaslarin bi tuhaf zaten ya :/
Hep onlarla ilgili konuların

Gruptan çıkıp özelden haber ver diyenlere açıkça söyle. Herkesi toplayıp yazabileceğim bir grup varken neden tek tek yazayım. Gelen gelsin de bitir.

Çok da çabalama bunlar için. Hırpalama yani kendini. Gidecek arkadaşını çağır diğerlernden gelen gelsin bitti gitti gerisi seni ne ilgilendiryor üstüne düşeni yapmışsın. Bence kesinlikle özelden yazanlara tek tek anlatma cevap verme. Gelmesinler boşver. Öyle insan içinde kaprislenip özelden kedi olmak yok.

Arkadaş markadaş bu yüzden hiç sevmiyorum işte ya. Boş beleş bi ton adam.

Grup işine mi yanaşmıyorlar acaba

Organizasyona bahane bulsalar netse sma sanki o kişiler ile olmamak için mi uğraşıyorlar

Maddi sıkıntı mı var ben yemeğe gelmeyim oturmaya geleyim diyen bende bunu çağrıştırdı

Kalabalık organizasyon yapmak hep sıkıntılıdır zaten. Birine uysa öbürüne uymaz, o bunu ister şu bilmem ne ister, sanki organizasyon başka birisi için değil de kendisine yapılıyor haspamın.

Hiç kendinizi yormayın, özelden laf anlatmaya da uğraşmayın. Şu gün, şu saatte gelen geliyorum desin gelemeyen gelemiyorum desin ona göre yer ayırtacağım, bitti. Gelirim deyip gelmeyenler zaten apayrı bir mesele, görgüsüzler. Siz kendiniz yemeğe çıkarın hatta ya, bu insanlarla toplu organizasyon yapılsa ne yapılmasa ne?

Iste bu ne biliyor musunuz?
Maalesef ki ozellikle son zamanda sosyal medya ile iyice şişen sahte samimiyetsizlikler.
Facebook,instagram,whatsapp vb. Uzerinden iletisimin giderek yaygınlasmasi buna neden oldu.
Askim,bebegim,tatlım, canim, hayatim kelimeleri ici boş birer uçan balon adeta!
Birbirine samimi görünmek degil gercekten yurekten samimiyet duymakta isin sırrı
Sizi tebrik ediyorum, elinizden geleni yapmışsınız, arkadaslik bunu gerektirir ben de olsam aynisini yapardım.

Haha bak sana bizim olayı anlatayım. Böyle grupta yemek belirlemeye çalıştık kimine gün uymadı kimine yer filan, erteledik. Ben de yarın şuradayım gelen olursa buluşalım dedim. Kimseden cevap gelmedi, hiç oralı olmadılar. Bir tanesi beni aradı, sözleştik, buluştuk. Sonra yemekte foto çekip gruba attık ve herkesten ne yorumlar :) Bilseydim gelirdim, neden söylemediniz, bir dahakine beni de çağırın... Tam sopalık.

bir kere öyle bir olay olmustu, gruptan konustuk bulustuk gelmeyen kız dedi ki siz beni cagırmadınız kimse bana bir sey demeyince ben de gelmedim. saka gibiydi

tesekkur ederim insanların uyumlu olacagını bilsem aklıma bir iki tatlı ayrıntı daha vardı ama hic dile getirmeyi dusunmedim bile veda yapmak bile kimsenin aklına gelmedi nasıl olduysa. tabii ki herkes once kendini dusunur ama bunu bencillige kaydırıyorlar, o yuzden artık kimseyi samimi bulmuyorum bu kadar yakın olduklarımı bile, instagramdan her fotografını likelıyorsan samimi olmus sayılıyorsun artık.

aynen kimseden bir sey cıkmayınca bugun öyle yaptım yazdım, herkes de okudu, isteyen gelir istemeyen gelmez artık herkesi tek tek arayıp teyit alıp onlara planı uydurabilmek icin caba sarf etmek istemiyorum gelmek isteyen zaten ekstra ozelden bir davet beklemez ben daha ne yapayım ki. uyumsuz olunca zor insan olunca anlamadım ekstra havalı mı olunuyor ne olunuyorsa artık

ben de bilemedim. sectigim yer de ozellikle kimseyi zorlamayacak seviyede bir yer, ama olur olur, ama oturmaya geleyim diyen kisinin maddi acıdan demedigini biliyorum. hani herkesin söyledigine bir gerekce bulmaya calıstım ama yani elimde kalıyor her türlü :)

Yaptiklari normal degil ama bizce
Fazla arkadaslarini takiyorsun biraz daha rahat ol.
ne bileyim simdi temelli gidiyor falan diye guzel bir organizasyon olsun istedim özendim böyle yaptıkları icin de canım sıkıldı. insanlar bir garip ya aynı seyi daha onceden teyzemler yapmıstı ananemin dogum gununde cok cok uzulmustum. hani böyle sonradan gelince ya da surekli mesgul imajı verince ya da net konusmayıp bakarız ederiz diyince daha mı cool oluyorlar ellerine ne geciyor merak ediyorum.

İstanbul gibi yerde 15 kişiyi ayarlamak zor iş. Yani herkes gelemez. Abes bişey yok konuda.

Sana samimi gelmiyorsa hareketleri, görüşmezsin.

zaten gruptan cıkan biri beni iki gun once aradı napıyoruz diye, ben de plan aynı degisiklik yok dedim, bugun gruptan yazdım aksam su saatte suradayız diye ekstra haber vermedim kimseye. hani gelsinler diye yalvaracagım durumu oluyor artık. cocuk da degiller ki elli kere sorayım teyit alayım orta yolu bulalım veya.
isin kötüsü biz hepimiz bu kadar yakınken birlikte buyumusken samimi oldugumuzu zannederken. yazık.

Valla kimse için bu kadar ince düşünmeye gerek yok. Herkes kendi hayatını yaşıyor. Böyle olursa çok incinirsin. Tecrübeyle sabit. Kimseyi memnun etmeye ince düşünmeye çalışmayacaksın bu hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…