vee boşandık

zzyel

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2013
69
0
6
Bolu
kızlar boşanınca medeni hal boşanmış yazıyormuş onasıl saçma bir kelimedir bekar yazılmıyormu direk onumu yazıyorlar

Benim bildiğim boşanmış yazmasını istemiyorsan bunu belirtip bekar yazdırabilirsin, arkadaşım var o öyle yapmıştı bekar yazıyor...

Hakkında hayırlısı olsun bu arada..

Son düzenleyen: Moderatör:
ayyy çok sevindim bende söylerim ama inş yazarlar hani kalktı dıolardı hala yazılıyormuş

canım sonradan kalktıysa bilmiyorum ama bikaçyılı geçmemiştir kimlik alması söylediğim gibiydi

evlıyken oncekı soyadı kısmında baba soyadın yazıyordu ya
bosanıncada bekar
oncekı soyadında eskı eısnın soyadı yaızyor
ben kızlık soyadıma gectım ıkı bucuk sene sonra evlendım
oncekı soyadına kızlık soyadım gececgıne eskı esımın soyadı gectı yahu bu normalmı?

bi yaşıma daha girdim, yok artık

bi yaşıma daha girdim, yok artık

anlasıldı dımı once evlıydım oncekı soyısmı kısmında kızlık osyadım yazıyordu
bosandım

kızlık soyadımı aldım kızlık soyadım yabancı oncekı soyadında eskı kocamın soyadı yazıyordu

sonra 2 kusur sene sonra evlendım
oncekı soyadı kısmında kızlık soyadım dusecegıne eskı kocamın soyadı dustu
hep aklımda acaba yanlısmı oldu dıyede kımseyede sormamıstım
olmamısmı sence? yanlıslıkmı var?

Canım eski bir bankacı olarak şu yorumu yapayım..mesela bankacılık işlemlerinde 3 farklı soyadı olan herbir soyadıyla hesap açtırmış olanlar olurdu..onlarında ilk eşlerininki yazardı mantığı da şu demişti bzm müdür kızlık soyadını ispatlamak zaten kolay şu anki soyadı da kullanımda aradaki soyadının da o kişiye ait olduğunu kanıtlamak ve o soyadı ile açılmış hesaplarda işlem yapabilmek için yazıyorlarmış...

am abence de başka yolu olmalı ..ne bileyim nufus örneğinde filan çıkmaz mı sonuçta şimdiki eş de istemez yani o soyadının yazmasını

ay yanı aynen kımlıgın arka kısmı ayıplı
sınır bozucu ben onun soyadını orada gorecek olsam on yuzunde yazsın ben ımam nıkahlı yasıyayım
bak sınırlendım cok sımdı

sınır bozucu ben onun soyadını orada gorecek olsam on yuzunde yazsın ben ımam nıkahlı yasıyayım

çok haklısın valla...acaba ona da itiraz etsen yazmasını istemiyorum diye o konuda da bi esneklik var mıdır???

Hayır canım boşanmış yazmıyor bekar yazılıyor. Bunu belirtirsin nüfus müdürlüğünde. Boşanmış yazdırmak istersen boşanmış bekar yazsı istiyorsan bekar yazılıyor.

cok kale alırlar ya yarın nufs mudurlugunu bır arıyayım ben

Adı ustunde 'önceki soyad' ..
ee yeni soyadı aldığınızda, onceki soyadınız kızlık soyadınız oluyor
Yani böyle olmalı. . Eski eşin soyadı ne alaka:26:
İşi bilene sorduğunuzda dogruysa nüfus cüzdanınızdaki durum..cok abes olmuş olur

çok net yazmışsın, anlatımda sorun yok. böyle bir uygulama varsa bana çok saçma geldi. bence de nüfus md ile görüş.

Eşim boşanmış biri,tanıştığımızda nüfus cuzdanını istemiştim bi baktım EVLİ yazıyor o hafta hemen gitti yeniledi ve medeni durum kısmına BEKAR yazıldı..boşanmış yazılmıyor diye biliyorum.

benim bi tanıdığımda kadın ve boşanmış yazıyor ama 10 seneyi geçti boşanalı şimdi gidip bekar yazdırabiliyor mu

benim bi tanıdığımda kadın ve boşanmış yazıyor ama 10 seneyi geçti boşanalı şimdi gidip bekar yazdırabiliyor mu

Evet yazdırabilir. Kısa bir süre nüfus memurluğu yapmıştım, kimlik yazarken medeni hal bölümünde iki seçenek oluyor bekar ve boşanmış. Vatandaşa sorup ikisinden birini seçerdik hangisini istiyorsa. Boşanmış yazdıran da oluyordu, yurt dışına çıkışlarda vize alırken sıkıntı çıkabiliyormuş.

Nüfus memurunun dikkatsizliğinden kaynaklana bir durum. Evli kadının baba kütüğündeki kaydı kapalıdır, aynı şekilde boşanıp başka biriyle evlenmişse da eski eş kaydı da kapatılır. Önceki soyad kısmı boş olur o kısmı memur kadının baba kütüğündeki kapalı kaydına bakıp kendisi yazıyor bilgisayarda, sistemde otomatik olarak önceki soyad kısmı dolu değildir. İkinci evliliğini yapan bir kadının iki tane kapalı kaydı olur; biri baba biri eski eş. Memur o kapalı kayıtları karıştırmış olabilir, hangisi baba hangisi eş kütüğü diye. Ya da siz bir şey söylememişseniz öyle yazmıştır , sonuçta o da önceki soyad oluyor. Düzeltilebilir bir şey kimliğinizi yenilemeye gittiğinizde düzelttirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…