- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.957
- 248
şu an gidip değiştirebilir yani?Evet yazdırabilir. Kısa bir süre nüfus memurluğu yapmıştım, kimlik yazarken medeni hal bölümünde iki seçenek oluyor bekar ve boşanmış. Vatandaşa sorup ikisinden birini seçerdik hangisini istiyorsa. Boşanmış yazdıran da oluyordu, yurt dışına çıkışlarda vize alırken sıkıntı çıkabiliyormuş.
Hangi devirde yasiyoruz diyen arkadasa duyrulur. Devri bilmem ama Turkiyede yasiyoruz.nüfus cüzdanında isteğinizle bekar yazılır ama bankacılık işlemlerinde boşanmış diye yazar ve değiştirilemez
nüfus cüzdanında isteğinizle bekar yazılır ama bankacılık işlemlerinde boşanmış diye yazar ve değiştirilemez
şu an gidip değiştirebilir yani?
Nüfus kayıtlarında da bekar falan yazmaz boşanmış yazar. Nüfus verileri bir çok kurumun paylaşımına açıktır dolayısıyla hiçbir kurumda bekar olarak geçmez. Sadece kimliğe yazılmayabiliyor tercihe göre.
çok bişey bilirmiş gibi kesin kesin konuşmazlar mı
cehaletin zirvesi
nufus kağıdında bekar yazar
tercih falan sorulmaz
direkt bekar yazıyor
çağ atladık
belki haberiniz yoktur, olsun haberiniz
sadece nufus kayıt sisteminde (mernis) boşanmış geçer
evlıyken oncekı soyadı kısmında baba soyadın yazıyordu ya
bosanıncada bekar
oncekı soyadında eskı eısnın soyadı yaızyor
ben kızlık soyadıma gectım ıkı bucuk sene sonra evlendım
oncekı soyadına kızlık soyadım gececgıne eskı esımın soyadı gectı yahu bu normalmı?
daha neler yok artık..
evlıyken oncekı soyadı kısmında baba soyadın yazıyordu ya
bosanıncada bekar
oncekı soyadında eskı eısnın soyadı yaızyor
ben kızlık soyadıma gectım ıkı bucuk sene sonra evlendım
oncekı soyadına kızlık soyadım gececgıne eskı esımın soyadı gectı yahu bu normalmı?
Nüfus kayıtlarında da bekar falan yazmaz boşanmış yazar. Nüfus verileri bir çok kurumun paylaşımına açıktır dolayısıyla hiçbir kurumda bekar olarak geçmez. Sadece kimliğe yazılmayabiliyor tercihe göre.
ya canım tek derdin bu olsun:) nüfus cüzdanı değiştirilir, bi dilekçeye bakar.
onu boşver de nasıl hissediyorsun kendini? ne kadar oldu boşanalı çok mu yeni? benim gibi boşanmak üzere olanlara anlatırmısın biraz duygularını, çevrenin tepkisini, ruh halini filan?:)
anlasıldı dımı once evlıydım oncekı soyısmı kısmında kızlık osyadım yazıyordu
bosandım
kızlık soyadımı aldım kızlık soyadım yabancı oncekı soyadında eskı kocamın soyadı yazıyordu
sonra 2 kusur sene sonra evlendım
oncekı soyadı kısmında kızlık soyadım dusecegıne eskı kocamın soyadı dustu
hep aklımda acaba yanlısmı oldu dıyede kımseyede sormamıstım
olmamısmı sence? yanlıslıkmı var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?