vee boşandık

şu an gidip değiştirebilir yani?

nüfus cüzdanında isteğinizle bekar yazılır ama bankacılık işlemlerinde boşanmış diye yazar ve değiştirilemez

nüfus cüzdanında isteğinizle bekar yazılır ama bankacılık işlemlerinde boşanmış diye yazar ve değiştirilemez

Nüfus kayıtlarında da bekar falan yazmaz boşanmış yazar. Nüfus verileri bir çok kurumun paylaşımına açıktır dolayısıyla hiçbir kurumda bekar olarak geçmez. Sadece kimliğe yazılmayabiliyor tercihe göre.

bende esimde ikinci evliligimizi yaptik ben zaten kimligimi degistirmemistim daha bosaninca orda zaten berak yaziyordu sonra avukatima sordum simdi degistircemmi diye oda bekar yaziyor zaten gerek yok dedi
esimde degistirmisti onunkinde bekar yaziyordu
evlenirkende sen bosanmissin once kimligini felan degistir diyen olmadi
suan kimligimin kizlik soyadi kisminda kendi ailemden olan soyadim var zaten obur turlusunu dusunemem bile ne alaka zaten ondan kurtulmusunz omur boyu kabus gibi onun soyismini neden kimliginde tasiyasinki

ya canım tek derdin bu olsun:) nüfus cüzdanı değiştirilir, bi dilekçeye bakar.

onu boşver de nasıl hissediyorsun kendini? ne kadar oldu boşanalı çok mu yeni? benim gibi boşanmak üzere olanlara anlatırmısın biraz duygularını, çevrenin tepkisini, ruh halini filan?:)

Resmi evraklarda boşanmış yazabilir ama nüfus cüzdanında "Bekar" yazılıyor, bunca boşanmış tanıdığım var hiçbirine nüfus kağıdınıza bekar mı yazalım boşanmış mı yazalım demediler, boşandıktan sonra nüfus memurluğuna gidip cüzdan yenilediğinizde medeni hal kısmına bekar yazıyorlar.

nufus kağıdında bekar yazıyo

ama nufus kayıt sisteminde (mernis) boşanmış olarak geçiyor

çok bişey bilirmiş gibi kesin kesin konuşmazlar mı
cehaletin zirvesi

nufus kağıdında bekar yazar
tercih falan sorulmaz
direkt bekar yazıyor
çağ atladık
belki haberiniz yoktur, olsun haberiniz

sadece nufus kayıt sisteminde (mernis) boşanmış geçer

Ben nüfus memuruydum mernisi iyi biliyorum. Her şey sizin sandığınız gibi değil. Hiçbirşey yapmazsanız bekar çıkıyor ama sorulur çünkü bekar mı boşanmış mı yazdırmak kişinin tercihidir, bazı durumlarda vize vs sorun olabiliyor kimlik bilgilerinin tutmaması. Ayrıca insanları cahil demeniz de hoş değil gerçi üzerime alınmıyorum.

daha neler yok artık..

daha neler yok artık..

canım sende evlencen bakalım sana nasıl olacak ben bugun telefonla bır arıyayım sunları ne dıcekler merak ettım dun aksam yazılanları okudumda normal degılmıs benım basıma gelen

yuhh bir yanlışlık olmasın kuzum çok saçmaaa

Peki bir şeyi merak ettim. Bütün bunlar boşanmış herkes için aynı mı? Yani hem erkek hem de kadın için?

yok artık yaa kimliğin önceki soyad bölümünde boşanınca eski eşinn soyadımı yazackben onun hiç bir seyini görmek istemiyorum ama boş kalamıyormu

valla canım basta hersey saka gibi geliyor amma velakin o evi hem agladım hem topladım en zoru oydu zaten gerçi bir çöp almadım üst baş falan bayramda herkes beni ewde görünce noldu noldu demeye basladı suan kimseyle görüşmüyorum ama gececek inş çalışıyorum kafam dagılıyor en azından :)

bu arada simdi ayıktım bısanınca eski esim soyadı kimliğin arkada yazmazki boş kalır orda kızlık soyadı diye yazmıyormu önceki soyad diye yazmıyorkii

Bu çok kötü bir şey ya. Ne biçim bir sistem bu. Sen o adamın soyadını görmek zorunda mısın

isteğe baglı diye biliyorum bende bu durum
bu arada geçmiş olsun mu denir ne denir bilmem ama hakkında hayırlısı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…