Veee 'son'a geldik... Hayırlısı

icimdekibosluk

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
365
234
628
İstanbul
Burada evliliğimle ilgili birkaç defa konu açmıştım ve çoğu üye bana ayrıl demişti. O zamanlar hep bir umudum vardı, her kavgadan sonra devam edecek bir sebep bulduk. Fakat sorunları çözmeden ilerledik, sümen altı edilen sorunlar her fırsatta kendini gösterdi. Eşimle görüş ayrılıklarımız var (nerdeyse çoğu konuda) kültür uyuşmazlığımız var, yaşam tarzımızda ayrılıklar var. Evlenmeden önce bu ayrılıklar bizde sorun yaratmazken nişanla birlikte sorunlarımız başladı. Giydiğim her kıyafet sorun oldu, nişan elbisem ve gelinliğim olay oldu ( ki açık seçik türden değildi ikisi de) insan ilişkilerim sorun oldu (onun gibi çok ama boş konuşmuyorum, faxla geyik yapamıyorum, yapım gereği herkesle bir mesafem vardır) ne bilimm işte beni ben yapan çoğu şey sorun oldu işte. Sanki evlenmeden önce farklıydım. Evlenmeden önce de aynı tarz giyimim vardı, aynı tarz insan ilişkilerim vardı. Siyasetten konuşmama dayanamaz, toplumda onun fikrine zıt bir şeyi savunsam evde benden hesabını sorar, feminist söylemlere hiçç gelemez vs vs . Anlayacağınız okumuş ama yontulmamış cinsten. Neyse şimdiki duruma gelirsek, bayram için onun memleketine gittik ve film koptu. Herkesle tartıştı, her şeye herkese karışıp millete illahlah dedirtti, eşi olarak ben de hep mahçup oldum. Sonunda bizimki dayanamayıp ailesine bu işin devam edemeyeceğini söyledi. Ailesi bir onla bir benle konuşup öğütler verdi, bizimkinin tavırlarını gördükçe iyice böylesinin daha iyi olacağına dair ikna oldum. Hala kalkmış diyor ki , en büyük sorunumuz benim koca sözü dinlemememmiş. GÜNCELLEME: davayı açtık bir iki güne neticelenecek. Eşim olacak kişi, bugün mesajlar attı. Kır inadını cinsinden. Sinirinden bu hale geldik , 'ayrılık,boşanma' laflarını sürekli dile getirmesininin sonucunu gördüğümüxü, güzel günler yaşadığımızı yazmış. Yumuşamadım, kararımın kati olduğunu, yoluma baktiğımı yazdım. Annem hala son bir şans ver deyip duruyor. Allak bulşak oldum. Kararlıydım, kararımdan dönmek istemiyorum; herkes duymuşken yüz göz olmuşken geri adım atmak istemiyorum. Bir yandan da acabalar. Ya bu kez kafasına dank ettiyse, ya düzelirse vs Allah'ım yardım et bana. Dün rüyamda gördüm iyi şekilde. Bir haftayı aşkındır ailemin yanındayım, daha sakinim artık. Sevgimi yokluyorum; önceleri kesin bitti derken şimdi diyemiyorum. Konumu bilenler, boşanma deneyimi olanlar yorum yapabilir mi?

Son düzenleme:
Yok yok ayrılma kararı aldıl
İçimde garip bir rahatlama var. En azından kararımı verdim, artık gelecek endişem yok. Çinkü svliliğimizin uzun sürmeyeceğini hissediyordum, yani sürekli tartışma kavgayla bir ömrü geçiremezdim. Çok şanslıyım ki çocuk yok. Tek üzüldüğüm şey, aile büyüklerimiz.

ayrılmaktan başka çare yok kimse değişmez ne siz ne de eşiniz
ya ikinizde birbirinize katlanacaksınız ya da ayrılacaksınız
hayırlısı hakkınızda

ayrılmaktan başka çare yok kimse değişmez ne siz ne de eşiniz
ya ikinizde birbirinize katlanacaksınız ya da ayrılacaksınız
hayırlısı hakkınızda
Teşekkür ediyorum, amin diyebiliyorum sadece. Annesi diyor ki huy değişmez, kimse değişmez; sonra da diyor ki kızım az biraz değiştir kendini

Teşekkür ediyorum, amin diyebiliyorum sadece. Annesi diyor ki huy değişmez, kimse değişmez; sonra da diyor ki kızım az biraz değiştir kendini
Ondakide bir umut ...
Hakkinizda hayirlisi... Yanliz iki tatafda fazla gururlu oldugunu düsünüyorum:))
Kocaniz bla bla konusunca onu milletin icinde ayiplamak yerine tatliya cekmeye denediniz mi hic?
Mesela nisanlim hic komik olmayan bir saka yapinca ben gülerim :)))

Bir omur bu sekilde tartisarak gecmez cok yipranirsiniz ilerde cocugunuz olursa oda pskolojik olarak cok etkilenir en iyi karari vermissiniz cocuk oldugunda hersey zorlasiyor onun icn katlaniyosunuz suanda sizi tutan bisey yok oyuzde en iyi karari almissnz sizin icn hyrli olur insllh

Zaten ailesine bile bitti demiş
Daha fazla zorlamanın lüzumu yok
Hem suçlu hem güçlü

Burada evliliğimle ilgili birkaç defa konu açmıştım ve çoğu üye bana ayrıl demişti. O zamanlar hep bir umudum vardı, her kavgadan sonra devam edecek bir sebep bulduk. Fakat sorunları çözmeden ilerledik, sümen altı edilen sorunlar her fırsatta kendini gösterdi. Eşimle görüş ayrılıklarımız var (nerdeyse çoğu konuda) kültür uyuşmazlığımız var, yaşam tarzımızda ayrılıklar var. Evlenmeden önce bu ayrılıklar bizde sorun yaratmazken nişanla birlikte sorunlarımız başladı. Giydiğim her kıyafet sorun oldu, nişan elbisem ve gelinliğim olay oldu ( ki açık seçik türden değildi ikisi de) insan ilişkilerim sorun oldu (onun gibi çok ama boş konuşmuyorum, faxla geyik yapamıyorum, yapım gereği herkesle bir mesafem vardır) ne bilimm işte beni ben yapan çoğu şey sorun oldu işte. Sanki evlenmeden önce farklıydım. Evlenmeden önce de aynı tarz giyimim vardı, aynı tarz insan ilişkilerim vardı. Siyasetten konuşmama dayanamaz, toplumda onun fikrine zıt bir şeyi savunsam evde benden hesabını sorar, feminist söylemlere hiçç gelemez vs vs . Anlayacağınız okumuş ama yontulmamış cinsten. Neyse şimdiki duruma gelirsek, bayram için onun memleketine gittik ve film koptu. Herkesle tartıştı, her şeye herkese karışıp millete illahlah dedirtti, eşi olarak ben de hep mahçup oldum. Sonunda bizimki dayanamayıp ailesine bu işin devam edemeyeceğini söyledi. Ailesi bir onla bir benle konuşup öğütler verdi, bizimkinin tavırlarını gördükçe iyice böylesinin daha iyi olacağına dair ikna oldum. Hala kalkmış diyor ki , en büyük sorunumuz benim koca sözü dinlemememmiş.
Kacarak uzaklasin. Rabbim hakkınızda hayirlisini versin

Tabiiii canım tabii kendi oğlu kendisini ve huylarını değiştirmesin ama sen kendini değiştirecekmişsin o nasıl birşeymiş öyleee. Madem öyle biraz da onlar kadınlarının lafını dinlesinler nasıl oluyormuş...

Yaw insanı zorla sinirlendiriyorlar.

Burada evliliğimle ilgili birkaç defa konu açmıştım ve çoğu üye bana ayrıl demişti. O zamanlar hep bir umudum vardı, her kavgadan sonra devam edecek bir sebep bulduk. Fakat sorunları çözmeden ilerledik, sümen altı edilen sorunlar her fırsatta kendini gösterdi. Eşimle görüş ayrılıklarımız var (nerdeyse çoğu konuda) kültür uyuşmazlığımız var, yaşam tarzımızda ayrılıklar var. Evlenmeden önce bu ayrılıklar bizde sorun yaratmazken nişanla birlikte sorunlarımız başladı. Giydiğim her kıyafet sorun oldu, nişan elbisem ve gelinliğim olay oldu ( ki açık seçik türden değildi ikisi de) insan ilişkilerim sorun oldu (onun gibi çok ama boş konuşmuyorum, faxla geyik yapamıyorum, yapım gereği herkesle bir mesafem vardır) ne bilimm işte beni ben yapan çoğu şey sorun oldu işte. Sanki evlenmeden önce farklıydım. Evlenmeden önce de aynı tarz giyimim vardı, aynı tarz insan ilişkilerim vardı. Siyasetten konuşmama dayanamaz, toplumda onun fikrine zıt bir şeyi savunsam evde benden hesabını sorar, feminist söylemlere hiçç gelemez vs vs . Anlayacağınız okumuş ama yontulmamış cinsten. Neyse şimdiki duruma gelirsek, bayram için onun memleketine gittik ve film koptu. Herkesle tartıştı, her şeye herkese karışıp millete illahlah dedirtti, eşi olarak ben de hep mahçup oldum. Sonunda bizimki dayanamayıp ailesine bu işin devam edemeyeceğini söyledi. Ailesi bir onla bir benle konuşup öğütler verdi, bizimkinin tavırlarını gördükçe iyice böylesinin daha iyi olacağına dair ikna oldum. Hala kalkmış diyor ki , en büyük sorunumuz benim koca sözü dinlemememmiş.
seviyorsaniz cocuk yapmamak sartiyla biraz daha deneyin.bosanmak kolay her zaman bosanilir. ama yas ilerledikce pisman olmayin sonra. hic mi iyi yonu yok esinizin? ilerde simdiki esinizi mumla aratacak insanlarin cikma ihtimali de var karsiniza? ben de 1.5 senelik evliyim. 1 send cok zor gecti. biz de asiri farkliyiz. ne kavgalar ettik anlatamam. o dogulu ben tam zitti bati tarafindanim.o tutucu ben cok modernim o cok farkli yetismis ben cok farkli. ama zaman gectikce ortada bulustuk .o biraz degisti ben biraz derken onu taniyan ayni sen olmus diyor beni taniyan ayni o olmussun diyor. herkes degisir degismemek ne demek. 1 yil sonra ben bunu nasil yapmisim dedigimiz onlarca sey oluyor.kisaca eger seviyorsaniz cocuk yapmadan bir muddet deneyin derim ben. konusun surekli karsiniza alin tatli dille dokunarak yuzunu oksayarak konusun. azarlayarak degil. ben seni birinin yaninda bozmak istermiyim askm bir daha daha dikkat ederim sen benim iyi niyetimi bilmiyor musun tarzinda. sen de bana soyle yapma biliyorum isteyerek yapmiyosun ama ben senden uzaklasiyorum diyerek mesela. hakkinizda hayirlisi olsun demekten baska cumle yok.

İçimde garip bir rahatlama var. En azından kararımı verdim, artık gelecek endişem yok. Çinkü svliliğimizin uzun sürmeyeceğini hissediyordum, yani sürekli tartışma kavgayla bir ömrü geçiremezdim. Çok şanslıyım ki çocuk yok. Tek üzüldüğüm şey, aile büyüklerimiz.
Omzunuzdan büyük bi yük kalkacak inanın.

Sizi olduğunuz gibi sevmemiş ve sevemeyen, size sadece onun istediği kalıplar içinde yaşama alanı tanıyan ve bunun adına da "koca sözü dinlemek" diyen biriyle harcadığınız her güne yazık.

Onun dediklerine uya uya bi sabah uyanıp "ben kimim, ne ara böyle bi insan oldum" diye sormaktansa boşanmak verilebilecek en doğru karar.

Kendinizden vazgeçeceğinize varsın o adamdan vazgeçin. Sizi oldugunuz gibi kabul edecek birini hak ediyorsunuz.

geçmiş olsun..çok şükür eşin ayrılma kararı almış.yoksa sen bunu yapmayacak ve mutsuzluktan ölecektin..

Zaten ailesine bile bitti demiş
Daha fazla zorlamanın lüzumu yok
Hem suçlu hem güçlü
Biz zorlamıyoruz artık, aileler hala düzeltmenin peşinde. Çünkü onlara göre şiddet, aldatma yoksa boşanma çok saçma. Fakat ben eşimle doğru dürüst konuşamıyorum ki , hemen zıtlaşıyoruz.onun çok bilmiş konuşmaları,ve ben erkeğim ben kocayım, kocalık hakkı diye bir şey var, kocanın rızasını al, sen artık evlendin, modern yaşamın batsın, sizin modernlikten anladığınız oranızıburanızı açmak, kadın dediğin şöyle böyle olmalı, türk toplumu şöyle, evli bayanlar böyle olmalı, dünyada benim gibi bir kadın yokmuş... Ayyy aynen böyle konuşan birdir kendileri. Okuduğum kitapları bile beğenmez ki kendileri bir kitap (roman türünde)
seviyorsaniz cocuk yapmamak sartiyla biraz daha deneyin.bosanmak kolay her zaman bosanilir. ama yas ilerledikce pisman olmayin sonra. hic mi iyi yonu yok esinizin? ilerde simdiki esinizi mumla aratacak insanlarin cikma ihtimali de var karsiniza? ben de 1.5 senelik evliyim. 1 send cok zor gecti. biz de asiri farkliyiz. ne kavgalar ettik anlatamam. o dogulu ben tam zitti bati tarafindanim.o tutucu ben cok modernim o cok farkli yetismis ben cok farkli. ama zaman gectikce ortada bulustuk .o biraz degisti ben biraz derken onu taniyan ayni sen olmus diyor beni taniyan ayni o olmussun diyor. herkes degisir degismemek ne demek. 1 yil sonra ben bunu nasil yapmisim dedigimiz onlarca sey oluyor.kisaca eger seviyorsaniz cocuk yapmadan bir muddet deneyin derim ben. konusun surekli karsiniza alin tatli dille dokunarak yuzunu oksayarak konusun. azarlayarak degil. ben seni birinin yaninda bozmak istermiyim askm bir daha daha dikkat ederim sen benim iyi niyetimi bilmiyor musun tarzinda. sen de bana soyle yapma biliyorum isteyerek yapmiyosun ama ben senden uzaklasiyorum diyerek mesela. hakkinizda hayirlisi olsun demekten baska cumle yok.
hayır, artık sevdiğimi sanmıyorum. Benim sevdiğim kişi bu değildi. Bendeki alışkanlık olsa gerek. Bana böyle davranan birini sevemem, onu kaybetmekten korkmuyorum. Daha önce de büyük çapta kavgalarımız oldu ve bitme noktasına geldi, ailelere yansıdı. Devam ettik ,çabaladık. Olduramadık.

Biz zorlamıyoruz artık, aileler hala düzeltmenin peşinde. Çünkü onlara göre şiddet, aldatma yoksa boşanma çok saçma. Fakat ben eşimle doğru dürüst konuşamıyorum ki , hemen zıtlaşıyoruz.onun çok bilmiş konuşmaları,ve ben erkeğim ben kocayım, kocalık hakkı diye bir şey var, kocanın rızasını al, sen artık evlendin, modern yaşamın batsın, sizin modernlikten anladığınız oranızıburanızı açmak, kadın dediğin şöyle böyle olmalı, türk toplumu şöyle, evli bayanlar böyle olmalı, dünyada benim gibi bir kadın yokmuş... Ayyy aynen böyle konuşan birdir kendileri. Okuduğum kitapları bile beğenmez ki kendileri bir kitap (roman türünde)

Kocalık hakkı var dediğinde eşlerin birbiri üzerinde hakları var
Üstüne başına laf ettiğinde ben zaten böyleydim niye evlendin başka bi kalıba sokmak için demiyo musun
Ne kadarlık evliydiniz en uyuz tiplerden kocan, beğenmiyosa evlenmeseymiş

Back
X