- Konu Sahibi icimdekibosluk
Burada evliliğimle ilgili birkaç defa konu açmıştım ve çoğu üye bana ayrıl demişti. O zamanlar hep bir umudum vardı, her kavgadan sonra devam edecek bir sebep bulduk. Fakat sorunları çözmeden ilerledik, sümen altı edilen sorunlar her fırsatta kendini gösterdi. Eşimle görüş ayrılıklarımız var (nerdeyse çoğu konuda) kültür uyuşmazlığımız var, yaşam tarzımızda ayrılıklar var. Evlenmeden önce bu ayrılıklar bizde sorun yaratmazken nişanla birlikte sorunlarımız başladı. Giydiğim her kıyafet sorun oldu, nişan elbisem ve gelinliğim olay oldu ( ki açık seçik türden değildi ikisi de) insan ilişkilerim sorun oldu (onun gibi çok ama boş konuşmuyorum, faxla geyik yapamıyorum, yapım gereği herkesle bir mesafem vardır) ne bilimm işte beni ben yapan çoğu şey sorun oldu işte. Sanki evlenmeden önce farklıydım. Evlenmeden önce de aynı tarz giyimim vardı, aynı tarz insan ilişkilerim vardı. Siyasetten konuşmama dayanamaz, toplumda onun fikrine zıt bir şeyi savunsam evde benden hesabını sorar, feminist söylemlere hiçç gelemez vs vs . Anlayacağınız okumuş ama yontulmamış cinsten. Neyse şimdiki duruma gelirsek, bayram için onun memleketine gittik ve film koptu. Herkesle tartıştı, her şeye herkese karışıp millete illahlah dedirtti, eşi olarak ben de hep mahçup oldum. Sonunda bizimki dayanamayıp ailesine bu işin devam edemeyeceğini söyledi. Ailesi bir onla bir benle konuşup öğütler verdi, bizimkinin tavırlarını gördükçe iyice böylesinin daha iyi olacağına dair ikna oldum. Hala kalkmış diyor ki , en büyük sorunumuz benim koca sözü dinlemememmiş. GÜNCELLEME: davayı açtık bir iki güne neticelenecek. Eşim olacak kişi, bugün mesajlar attı. Kır inadını cinsinden. Sinirinden bu hale geldik , 'ayrılık,boşanma' laflarını sürekli dile getirmesininin sonucunu gördüğümüxü, güzel günler yaşadığımızı yazmış. Yumuşamadım, kararımın kati olduğunu, yoluma baktiğımı yazdım. Annem hala son bir şans ver deyip duruyor. Allak bulşak oldum. Kararlıydım, kararımdan dönmek istemiyorum; herkes duymuşken yüz göz olmuşken geri adım atmak istemiyorum. Bir yandan da acabalar. Ya bu kez kafasına dank ettiyse, ya düzelirse vs Allah'ım yardım et bana. Dün rüyamda gördüm iyi şekilde. Bir haftayı aşkındır ailemin yanındayım, daha sakinim artık. Sevgimi yokluyorum; önceleri kesin bitti derken şimdi diyemiyorum. Konumu bilenler, boşanma deneyimi olanlar yorum yapabilir mi?
Son düzenleme: