Veee 'son'a geldik... Hayırlısı

Sanırım yeni evlisiniz. Son bir şans verirseniz ne kaybedersiniz. Bence onunla son bir kez konuşun. Tabi ki kimse değişmez. Ama belki zamanla birbiriniz anlamayı ve birbirinize sabır göstermeyi öğrenirsiniz. Okuduğum kadarıyla sevgiyle ilgili bir sorununuz yok.
Sanırım yeni evlisiniz. Son bir şans verirseniz ne kaybedersiniz. Bence onunla son bir kez konuşun. Tabi ki kimse değişmez. Ama belki zamanla birbiriniz anlamayı ve birbirinize sabır göstermeyi öğrenirsiniz. Okuduğum kadarıyla sevgiyle ilgili bir sorununuz yok.
Sevgi her zaman kuvvetliydi ama son olanlardan sonra bende tamamenn bittiğini hissettim. Şimdi öyle hissetmiyorum,bu yüzden korkuyorum duygusallaşıp kararımdan dönerim diye.

mesela benim eşim arada erkek adam muhabbetlerine girer.. klasik olanlar ama tatilde bikinide giyerim. teknede güneşlenirken sırf ben orta bikinili dolaşmayayım diye bütün hizmetleri ayağıma yapar yavrum :) ama bana daha bikere bikini giyme demedi.. ki 55 yaşında k.validem hala giyer.. demem o ki kendince kıskanç ama benim sınırlarımı çok müdahele etmez..
bende ona saygı duyarım geçinip gideriz.
eğer sınırlarının çok alışıldığını kendi kararlarını veremediğini gerçekten ileride düzelmeceğini düşünüyorsan doğru yoldasın..
ne diyeyim hakkında hayırlısı olsun canım. huzurlu olduğun şeylerden vazgeçme..
Benim eşim sizinkinin yanında çok baskıcı, maço kalıyor. Sizin kv bile bikini giyiyormuş (ne güzel) benimkinin yetiştiği ortam çok kapalı ve tutucu

İlk zamanlar cicim aylarında bir şey anlamıyorsun işte şunu giyme, böyle oturma, bunu yap şunu yap. yeni evlisin tatsızlık olmasın diye ses çıkarmıyorsun. sonra bunlar birikiyor birikiyor ve daha sonra ses çıkarsanda suçlu sen oluyorsun. Eşim kapalı değilim diye artık utanıyormuş ve en azından köye gittiğimde başımı kapatmamı istiyormuş ki ben bu 6 senede çok çok değişerek eski halimden eser kalmayarak zaten kapalı gibi giyiniyorum (eskiden askılı ve kısa giymezdim gerçi), çalışıyorum ve maaşımdan istediğim şeyi alamıyorum. Önce benim maaşım harcanıyor kira, faturalar, ev parası ve bakıcı :-(

Eğer yapı olarak çok farklıysanız konuşsanız bile ne o sizi anlar ne de siz onu. yetişme tarzı gerçekten çok önemli. Ama çocuk olmasa bile bir yuvayı dağıtmak zor, alışkanlıklardan vazgeçmek zor. Ama eşinin değişmesi de zor.

Benim eşim sizinkinin yanında çok baskıcı, maço kalıyor. Sizin kv bile bikini giyiyormuş (ne güzel) benimkinin yetiştiği ortam çok kapalı ve tutucu
demek istediğim annesi babası bile görüş olarak açıkkken benimki ben erkek adamım modunda geziniyor.. benim sınırlarımı aşmadığı sürece çok sıkıntı yapmıyorum.. ama sizinki baya baskılamış sizi giyimi falan geçtim sözle taciz aşağılama sizin görüşlerinizi baskılama herşey var.. kararından eminsen soğudum diyorsan çocuk olmadan kararını ver. 6 sene kolay değil hep böyleyse işin zor çünkü canım..

Canim sen ilk önce annen yada babanla birlikte nüfus müdürlugune gidip ikametini mahkemem icin baba evine aldiracagim de ve biran önce avukatla görüşüp davani ac. Sen bir yollara mi para vericeksin. Bırak o surunsun o yollarda.

Bende bosaniyorum gecen hafta yaptim islemlerimi. Esime kalsa ben birde onun oldugu sehre gidip gelicekmisin mahkemeye
BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN SAĞOL CNM.ZATEN GİTMEM GEREKİYO EŞYALARIM HERŞEYİM ORDA..SADECE TEK CELSEDE BİTSİN VE GERÇEKLEŞTİKTEN SONRADA EŞYALARIMI ALIP GELİM İSTİYORUM..:(

Son durumu paylaşmak istiyorum sizlerle. Birkaç gün önce davamız vardı, askıya aldık. Davayı çekmedim sadece normal seyrine bıraktım (biz hızlandırmak istemiştik) eşim bin pişman. Nasıl yaptım, nasıl aileleri bulaştırdım deyip duruyor. Psikolog, evlilik danışmanına gidelim diyor, doktor araştırıyor. Tamam dedim, gidelim birkaç seans. Bundan sonra bambaşka biri olacağım, diyor. Hemen inanıp dönmedim eve tabii. Hala ailemleyim ve kalmaya da devam edeceğim. Son bir şans verdim ona, tabii kendime de. Bu süreçte duygularımın bitmediğini de gördüm, hala seviyorum onu.

iyi düşünün içinizdeki sesi dinleyin ilerde tekrar bi şans versemiydim endişesine kapilmayacaginizdan emin olun bu sure içinde sadece tlflami ulaşmak istedi yanınıza geldi mi hiç ? umarım hakkınizda hayırlısı olur

Burda yazmışlardı hep boşanma davasını açtıktan sonra acaba diyorlarmış hep
Güzel anlar akıllarına geliyormuş
Bence bu süreçten dolayı kafanız karışık
Yeniden denemenin hic anlamı olmaz
Çünkü karşınızdaki adam hatalarımı anladım demek yerine hala kır inadını diyip sizi suçluyor

Değişen bir insan gördün mu? Özellikle kari-koca ikili ilişkilerinde? Değişmez üstüne ekler görüşündeyim ben. Hep öyle oldu hep öyle gördüm. Bende şuan boşanma arefesindeyim,bir haftadir ailemin yanindayim cocugumla. Gelip dese ki ben değiştim affet... Güler gecerim! Bugüne kadar olanlari düşün,her seferinde daha şiddetli gelmedi mi... Her seferinde kirginliklarin daha da artmadi mi... Bir kez affetmek "gel bana aynilarini hatta daha fazlasini yap" demek değil mi... Ve daha fazlasi yapilmadi mi zaten... Bugün "haklisin affet beni" diyen,yarin "sen bunlari yasamayi hakediyorsun" derse? Ne yapacaksin... Kafani karistirma...

iyi düşünün içinizdeki sesi dinleyin ilerde tekrar bi şans versemiydim endişesine kapilmayacaginizdan emin olun bu sure içinde sadece tlflami ulaşmak istedi yanınıza geldi mi hiç ? umarım hakkınizda hayırlısı olur
Bu süre içinde bir defa görüştük, iki arkadaş gibi gittik bir cafede oturduk. O anlattı, ben anlattım. Hatalarını kabul ediyor. Pişmanlığını görüyorum. Ben de gördüm hatalarımı. Keşke anlatmasaydım bunca insanı, ya da detaya inmeden anlatsaymışım. Şimdi her kafadan bir ses çıkıyor. Eşim zaten yurt dışında yaşıyordu ben de onunlaydım. Biz yıllık izin için gelmiştik türkiye'ye ve bunlar yaşandı. Eşim birkaç gün sonra dönüyor bense kalıyorum. Yalnız kalacak aylarca üstelik gurbette. Şimdi kafasına dank etmiş durumda. Biraz kal,istersen bir iki ay kal öyle gel dese de gitmeyeceğim. Zaten kamuda çalışıyordum, göreve başlıyorum haftaya. Bence bu, ona iyi bir ders oldu( sürekli boşanalım , ailelere söyleyelim yürütemediğizi dedi dedi ve istediği oldu. Ama pişman, nasıl yaptım diyor) şimdi yalnız da kalınca daha da bir yola gelir diye düşünüyorum.

Değişen bir insan gördün mu? Özellikle kari-koca ikili ilişkilerinde? Değişmez üstüne ekler görüşündeyim ben. Hep öyle oldu hep öyle gördüm. Bende şuan boşanma arefesindeyim,bir haftadir ailemin yanindayim cocugumla. Gelip dese ki ben değiştim affet... Güler gecerim! Bugüne kadar olanlari düşün,her seferinde daha şiddetli gelmedi mi... Her seferinde kirginliklarin daha da artmadi mi... Bir kez affetmek "gel bana aynilarini hatta daha fazlasini yap" demek değil mi... Ve daha fazlasi yapilmadi mi zaten... Bugün "haklisin affet beni" diyen,yarin "sen bunlari yasamayi hakediyorsun" derse? Ne yapacaksin... Kafani karistirma...
Evet kafam karışmış durumda. Oysaki ne kadar kararlıydım. Gözüm hiçbir şeyi görmüyordu. Çok kişiyle konuştum, kimi dedi ayrıl kimi dedi bu sebeplerden evlilik bitirilmez. Etraftan örnekler verdiler zamanla evliliklerindeki sorunları atlatıp boşanmadan dönen. Sonra duygularım devreye girdi. Eşim terapiste gitmeyi de önerince tamam dedim. Davayı çekmedim , bir iki ay sonraya gün verilir mahkemeden.

Burda yazmışlardı hep boşanma davasını açtıktan sonra acaba diyorlarmış hep
Güzel anlar akıllarına geliyormuş
Bence bu süreçten dolayı kafanız karışık
Yeniden denemenin hic anlamı olmaz
Çünkü karşınızdaki adam hatalarımı anladım demek yerine hala kır inadını diyip sizi suçluyor
Kendini de suçluyor, beni de suçluyor. Benim hatam yok muydu, karşı tarafınki kadar olmasa da vardı hatam. Tahammülüm azalmıştı ona karşı, ağzını açsa fikrime ters bir şey söyleyecekse susturuyordum. Dün konuşurken yurt dışında yaşamamızın da sorunların büyümesine neden olduğunu gördük. Çünkü orda akraba, dost kimsemiz yok. Sadece birkaç türk arkadaşımız var ama ailevi konularda dertleşecebileceğimiz yakınlıkta değiliz. Orada yapacağımız aktiviteler de çok sınırlı. Dolayısıyla sürekli dip dibeyiz. Ben orada çalışamıyorum sürekli evdeyim. Birbirimize sarıp duruyoruz kısacası.

Neye karar verdiniz merak ettim ,birde erkeğin karekter değişdiğini hiç duymadım genelde kadın ona uyar hep kadınlar kendilerinden ,ödün verir ve baskıya maruz kalır , sonra kadın psikolojik olarak hastalanır , bence 2 insan birbirine kafa olarak uyumlu değilse ayrılmalı , ve bu işkenceyi çekmemeli
Kendini de suçluyor, beni de suçluyor. Benim hatam yok muydu, karşı tarafınki kadar olmasa da vardı hatam. Tahammülüm azalmıştı ona karşı, ağzını açsa fikrime ters bir şey söyleyecekse susturuyordum. Dün konuşurken yurt dışında yaşamamızın da sorunların büyümesine neden olduğunu gördük. Çünkü orda akraba, dost kimsemiz yok. Sadece birkaç türk arkadaşımız var ama ailevi konularda dertleşecebileceğimiz yakınlıkta değiliz. Orada yapacağımız aktiviteler de çok sınırlı. Dolayısıyla sürekli dip dibeyiz. Ben orada çalışamıyorum sürekli evdeyim. Birbirimize sarıp duruyoruz kısacası.

Neye karar verdiniz merak ettim ,birde erkeğin karekter değişdiğini hiç duymadım genelde kadın ona uyar hep kadınlar kendilerinden ,ödün verir ve baskıya maruz kalır , sonra kadın psikolojik olarak hastalanır , bence 2 insan birbirine kafa olarak uyumlu değilse ayrılmalı , ve bu işkenceyi çekmemeli
Davayı çekmedim o güne kadar ailemin yanında kalıp düşüneceğim. Eşimse yurt dışında olacak işi gereği. İşte bu nokta kafamı karıştıyor. Farklı yerlerdeyken nasıl anlayacağım onun ders aldığını? Ama bunca olan bitenden sonra da onunla gidemem,ailem de buna izin vermez. Zamana bıraktım, içimden bir ses iyi olacak diyor.

Teşekkür ediyorum, amin diyebiliyorum sadece. Annesi diyor ki huy değişmez, kimse değişmez; sonra da diyor ki kızım az biraz değiştir kendini
Anne bu sonucta yuva yikilmasini istrmez bakio oglunda hayir yok bari kadin olarak ki herzmn hep kadinlar alttan aliyor degis demis..bosandiktan sonra pisman olurmusun bunun muhasebesini ii yap..ikinci bi sans verdnmi vermedysen dusuneblirsn ama verdisen bilki bundan sonraki sanslrda bi sonuc degistirmeyecek...can cikar huy cikmaz derler bu dogru sadece zaman gectikce pisman olmamak icn ii dusun derm..benim dusuncem ise adam asla degismez bi sure ii olur ama ilerde yine ayni sorunlar yasanir..cocuginz yokmus en iiside bu o yuzden ayrilman daha iyi olur

Back
X