Vefasızlık görmek :( Canim çok sıkkın

AsudeMeryem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
82
56
38
Bundan cok daha büyük dertlerimiz var ama kendime cok dert ettim bu dutumu. Konu bebegimi gormeye gelmeyen dostlarim... Ben ogretmenim, esim serbest meslek ve kiradayiz. 7 yilin sonunda prensesimize kavuştuk cok şükür, 2 aylik. Hediyelesmeyi cok sever_dim (eskiden). Arkadaslarimin, akrabalarin cocuklarina bircok kez ufak tefek hediye aldim. Kizim olunca kosa kosa gelir dediklerimden hala gelmeyenler, gelenlerden de hediye getirmeyenler (daha dogrusu az kullanilmis giyecek, örülmüş erkek hirkasi gibi... ) var. Bir de hem altin taktigim hem de defalarca giyecek hediye aldigim kaynim ve gorumcem sadece birer ceyrek getirmisler,cocuklarinin ustunde benim aldigim kiyafetler. Cok zoruma gitti. Cift maas görünüyoruz diye zengin saniyorlar galiba. Hediye kucuk de olsa hediyedir 10 Tl'lik bir takim alir insan. Bu saydigim herkesin evi arabasi var ve esimin maaşı borclarindan dolayi yok gibi. Sorsam yuzume "yapmasaydin" derler. Ne kadar salakmisim ki degmeyecek insanlar icin ... :KK43:
***Ek olarak; en kiymetlime kavusmusken, deger verdiğim insanlarin biraz özenli olmalarini beklerdim, ceyrek goturdugumuz icin getitenler en ufak seyde esime koşan (hep esimi kullanan!) İnsanlar maalesef. .azcik ozverili olabilirlerdi...

Son düzenleme:
Gerçekten buna üzüldünüz mü?
Ben mi çok ruhsuz duygusuzum bilmiyorum.Siz hediye aldınız diye cidden karşılık mı bekliyorsunuz , :KK57:
Bebişiniz huzurla sağlıkla büyüsün sizinle beraber.
Takılmayın bunlara 7 yıl bebek için beklemiş ve almışsınız ,şükredin geçin.

Bundan cok daha büyük dertlerimiz var ama kendime cok dert ettim bu dutumu. Konu bebegimi gormeye gelmeyen dostlarim... Ben ogretmenim, esim serbest meslek ve kiradayiz. 7 yilin sonunda prensesimize kavuştuk cok şükür, 2 aylik. Hediyelesmeyi cok sever_dim (eskiden). Arkadaslarimin, akrabalarin cocuklarina bircok kez ufak tefek hediye aldim. Kizim olunca kosa kosa gelir dediklerimden hala gelmeyenler, gelenlerden de hediye getirmeyenler (daha dogrusu az kullanilmis giyecek, örülmüş erkek hirkasi gibi... ) var. Bir de hem altin taktigim hem de defalarca giyecek hediye aldigim kaynim ve gorumcem sadece birer ceyrek getirmisler,cocuklarinin ustunde benim aldigim kiyafetler. Cok zoruma gitti. Cift maas görünüyoruz diye zengin saniyorlar galiba. Hediye kucuk de olsa hediyedir 10 Tl'lik bir takim alir insan. Bu saydigim herkesin evi arabasi var ve esimin maaşı borclarindan dolayi yok gibi. Sorsam yuzume "yapmasaydin" derler. Ne kadar salakmisim ki degmeyecek insanlar icin ... :KK43:
kimin ne mal olduğunu görmüşsün işte ona göre davranırsın işte

bizede alan olmadı ayrıca çokta tın bende ne gördüysem onu yaparım olur biter kaç yıl sonra bebişiniz olmuş bırak bunları takmayı anneliğin tadını çıkar

Ama adi ustunde hediye.
Karsilik beklenmez ki.
Soylesem onlara yapmasaydin derler demissiniz, ben de oyle diyebilirim icimden.
Basina kakmak gibi olur; zira hediye.
He-di-ye.

He, insan bir nezaket, bir ozen bekliyor tamam ama herkes sizin gibi olamayabilir.
Arti ceyrek getirmeleri de bir hediyedir.
Daha ziyadesi iclerinden gelmemistir, zamanini bekliyorlardir, ne bileyim bu ay durumlari yoktur, mesela siz cift maasliyiz diye boyle yapiyorlar, demissiniz ama siz de evi arabasi var diye onlari zengin goruyorsunuz farkli sayilmaz zihniyetiniz.

Neyse, ne kadar az beklenti, o kadar huzur.

Ama adi ustunde hediye.
Karsilik beklenmez ki.
Soylesem onlara yapmasaydin derler demissiniz, ben de oyle diyebilirim icimden.
Basina kakmak gibi olur; zira hediye.
He-di-ye.

He, insan bir nezaket, bir ozen bekliyor tamam ama herkes sizin gibi olamayabilir.
Arti ceyrek getirmeleri de bir hediyedir.
Daha ziyadesi iclerinden gelmemistir, zamanini bekliyorlardir, ne bileyim bu ay durumlari yoktur, mesela siz cift maasliyiz diye boyle yapiyorlar, demissiniz ama siz de evi arabasi var diye onlari zengin goruyorsunuz farkli sayilmaz zihniyetiniz.

Neyse, ne kadar az beklenti, o kadar huzur.

Haklisiniz. Ozelliklekaynim ve gorumcemden bahsetmemin sebebi surekli maddi sikintilardan bahsedip ev araba almalari ve her sikistiklarinda esimi aramalari. En sevdikleri kardesleri madem daha ozenli olabilirlerdi. . Yoksa beklenti gercekten dogru degil biliyorum. Sonucta herkes ayni degil...

Allah analı babalı sağlıkla bebeğinizi büyütmeyi nasip etsin. Bence buna takılmayın. Hediye karşılıksızdır. İçinizden gelmiştir. Buna üzülmenize gerek yok bence. Sizin hediyeye karşılık beklediğinizi sanmıyorum anladığım kadarıyla değer verdiğiniz insanların sizin mutlu gününüzde değer vermediklerini düşünmeniz. Gelip görmeyenler için bir şey diyemem. Onların tavrını karakterini asıl değerini gösterir ama hediye, takı olayında miktar adet çokluk azlık olayına bakmayın. Siz eşinizle bebeğinizle mutluluğunuza bakın bunlar küçük şeyler...

Ben sizi anladım ,aynı şeyleri yaşadım çünkü...Eleştirilerde daha ne istiyorsun altın getirmişler demişler ama o altını sırf karşılık olsun diye getirmiş gibi oluyor yani zamanında altın taktığı için Bi nevi borcunu ödüyor ama,nezâket,incelik kısmı yok..parasında değil zaten konu sahibi basit bir takım bile olsa değer verildiğini hisseder..üstelik en kıy
metlisine uzun sure sonra kavuşmuşken bu kırgınlığı çok normal..hassas bir bayan..valla ben kirada ve tek maaşlı olmamıza rağmen hediyeyi asla ihmal etmezdim ama en yakınlarım evi bile olmasına rağmen formalite bir tek altınla geldiler ya da gelmediler,aramadılar...insan kendini salak gibi,kullanılmış gibi hissediyor ne diyim..kıymet verene kıymet vermek gerek...

Ben sizi anladım ,aynı şeyleri yaşadım çünkü...Eleştirilerde daha ne istiyorsun altın getirmişler demişler ama o altını sırf karşılık olsun diye getirmiş gibi oluyor yani zamanında altın taktığı için Bi nevi borcunu ödüyor ama,nezâket,incelik kısmı yok..parasında değil zaten konu sahibi basit bir takım bile olsa değer verildiğini hisseder..üstelik en kıy
metlisine uzun sure sonra kavuşmuşken bu kırgınlığı çok normal..hassas bir bayan..valla ben kirada ve tek maaşlı olmamıza rağmen hediyeyi asla ihmal etmezdim ama en yakınlarım evi bile olmasına rağmen formalite bir tek altınla geldiler ya da gelmediler,aramadılar...insan kendini salak gibi,kullanılmış gibi hissediyor ne diyim..kıymet verene kıymet vermek gerek...
Hay Allah razi olsun. Duygu ve dusuncelerime tercuman oldunuz...

7 yilin sonunda bebek sahibi olsam dusunecegim en son sey bu olurdu, bosverin siz anneligin keyfini cikarmaya bakin. Lohusa hassasiyetidir fazlaca kirilmis olabilirsiniz ama cidden takilacak bisey degil.

Ben eltimin ogluna hem altin hem elbise aldim ahraba baska yani, bende beklerdim vallahia hem gec gelen bir bebek birde sizinki, allah bagislasin inslalah anali babali buyusun bebeginiz:KK24: insan hediyeyi dgil nekakdr düsünulmüs nekadr deger verildigini hissetiyorsun yoksa ne almis ne farketer

Ben eltimin ogluna hem altin hem elbise aldim ahraba baska yani, bende beklerdim vallahia hem gec gelen bir bebek birde sizinki, allah bagislasin inslalah anali babali buyusun bebeginiz:KK24: insan hediyeyi dgil nekakdr düsünulmüs nekadr deger verildigini hissetiyorsun yoksa ne almis ne farketer
Evet anlatmaya calistigim buydu

***Ek olarak; en kiymetlime kavusmusken, deger verdiğim insanlarin biraz özenli olmalarini beklerdim, ceyrek goturdugumuz icin getitenler en ufak seyde esime koşan (hep esimi kullanan!) İnsanlar maalesef. .azcik ozverili olabilirlerdi...
Ben de severim hediye almayı. Galiba bugün bir arkadaşa daha yazdım: hediye alanın değerini gösterir. Özellikle çocuklara çok özenirim. Çok büyük bir şey olmasına gerek yok. Arkadaşlarım bana hep sen bu işi biliyorsun derler. Veya çocuklar bana CAnetti teyze bunu nerden buldun diye sorarlar gözlerinin içi parlayarak. Kenan Doğulu' yu analım: ne yaparsan yap aşk ile yap...

Bencede akrabalrinizin yaptigi pek dogru degil ama takmayin kafanizs ya benimde arkadaslarim sandiklarim bir kere arayip hayirli olsun demediler sadece iki tanesi birkere gelip bebegi gördüler sonra onlarla da birdaha konusmadim bazi insanlar tuhaf birsey yapamayiz baskalarina görede bizde tuhafiz. Ben aldirmiyorum artik önceden üzülüyordum benimle beraber mutlulugumu paylasmiyor arkadaslarim diye sonra bir düsündüm baktim benim hatam yok herkes kendi yolunda gitsin hayar bayat işte. Eşimin arkadaşlari hepsi özenli özenli hediye aldilar altin para takdilar hastaneye bile geldiler oglumuzu görmeye ama benim cok kiymetli arkadaslarim gelmedi bile. Görümcem felan kaynimda olssun hic bir hediye almadilar ama onlar daha ögrenci ama hala amca olmak illa hesiye su bu degil imkan yoksa ilgi alakada ama o onlarda da yok. O yüzden herkese hak etdigi kadar

Back
X