vefat eden annemi davetiyeye nasıl dahil edeceğim bilmiyorum

cok basit bi çözümm
aile reislerini isimlerini yazmak yerine davetiyenin basına içeriği yazın, sonuna
soyadlarınızı yazın. mesela
..... ve ..... aileleri diyee

aslında ben de böyle düşündüm ama nişanlım da baba ve annelerimizi tanıyor çoğu kişi diyor, isimlerinin belirtilmesi tanınmak ve anlaşılmak açısından önemli diyor. o sebeple buna pek sıcak bakmadı.

nişanlının söyledigi ne alaka canım. o kartı zaten aileler kendileri dağıtmayacakmı, herkes kim anne kim baba , kimin çoncgu evleniyor gayet iyi biliyorr,,

sadece soy isimleri yazdırsanız kimsede kırılmaz hem. soyisminiz mesela ÖZTÜRKse " ÖZTÜRK ailesi" gibi..

canım benımde durumumum senınkıne benzer bende 6 ay sönce evlendim ve davetiyeye sadece soyisim yazdırıdım

kendi annenizin ismini yadırmalısınız tabiki.

üvey anne de kimmiş canım...

ay sinir oldum valla şimdi..:47:

Benimde babam öldü 15 sene önce.. Annem evlenmedi tabi ama Davetiyelerimi çıkartırken. Emine-Mahmut ( merhum ) bu şekilde yazıldı. Diğer bayanın olmasına gerek yok. Yada hiç uğraşmayın isimlerle direk Soyisim Ailesi- Soyisim Ailesi olsun.

Atıyorum Yılmaz ve Yıldırım aileleri yazabilirsiniz .. Hemde zor durumda kalmazsınız ..

Çünkü artık isimler pek tercih edilmiyor ..

Bende böyle daha çok begeniyorum ..

sizin isminiz eşinizin ismi

yıldırım ailesi yılmaz ailesi

tamamen örnek :)

Son düzenleme:
üvey annenizle anlasabilmeniz ve iyi bir insan olması harika fakat dügün davetiyesinde anne ve babanın ismi yazılır dogru olan öz annenizin adının yazılması ve dediginiz kadarda iyi yürekli bir insan bunu anlayısla karsılayacaktır sizdende böyle bir sey beklemeyecektir.ama illede ayıp olur ben kendimi iyi hissetmicem derseniz sadece soyadı kullanılır bi arkadasında dedigi gibi demir ailesi ve bakır ailesi gibi...ayrıca sölemeden edemicem hem öz annenizin hemde üvey annenizin isminin karta yazılması sacma bence olmazmı olur ama bence cok gereksiz bir durum.sahsi fikrim.

annen ismini muhakkak yazdir.Üvey annene gerek yok bencede.Benim annem babam bosandigi halde ikisinin ismini yanyana yazdirmistim.

nişanlının söyledigi ne alaka canım. o kartı zaten aileler kendileri dağıtmayacakmı, herkes kim anne kim baba , kimin çoncgu evleniyor gayet iyi biliyorr,,
yengemlerde sadece soy isim yazdırdı.ama biz kendi tarafımıza davetiyeleri dağıtmadan önce
tek tek anne baba ismini yazmıştık.Çünki aile çok kalabalık ve abimi herkes tanımıyordu.

bence bunu o ablana bir sor bir akıl verir o belki gereksiz görür isminin yazılmasını :34:

ne güzel çok şansılısınız, üvey annenizden böyle sevgiyle bahsediyorsunuz. çok iyi bir insanmış demekki. Bence ona sorun "nasıl yapalım" diye. "beni yazmana gerek yok" derse "olmaz yazmak istiyorum ama nasıl olacağını bilemedim" diyin.

Arkadas 2 senede sorunu cozmustur herhalde. :ssz:
Yine hortlatilmis bir konu.

Konu epey eskiymiş ama...

Mantıken vefat eden ebeveynin yazılması yanlış olur.

Orada yazan isimler,davet sahipleridir yani nişan veya düğünün evsahipleridir.
O isimler,davetiyedeki yazılanların imzası sayılır.

Sonuç olarak,rahmetli bir kişi çağrıda bulunamayacağı için,isminin yazılması mantıken doğru olmaz.

Bu meseleyi uvey annenizle ve babanizla konussaniz. Bize anlattiginiz gibi onlara ifade etseniz kendinizi..

Back
X