vefat eden arkadaşımdan alacağımı nasıl tahsil edebilirim yasal hakkım nedir

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
bundan bikaç ay önce kripto para ile uğraşan arkadaşım aklıma girdi, sende paranı ver üçe beşe katlayalım dedi. inandım, ben de hayallere kapıldım ve paramı ona vermek gibi bi hata ettim. 30 bin liralık kredi çekip arkadaşıma verdim çünkü arkadaşımın kazandığından emindim. giyimi, arabası, evi falan yaşamı tamamen değişmişti. çalış çalış nereye kadar tamam çalışıyorum da aylık maaşımla gönlümce tatil bile yapamıyorum. bu ekonomi canımıza tak etti artık. neyse ben verdim parayı benim arkadaşa güya bana bunun en az 3 katını kazandıracağını söylemişti bir sene içinde. parayı verdik kazanacaz diye, ben dürtmeden asla ne durumda olduğunu söylemedi kazancımın. hiçbişeyden haberim yoktu. bana hep küçük miktarlarda ödeme yaptı yani bi hafta 5 bin verdi, öteki hafta 2 verdi, 2 hafta hiçbişey vermedi sonra tuttu 4 verdi falan filan süreç böyle işledi. ben bana parça parça vermesi şeklinde 16 bin civarını geri almış oldum. ama bunun bana 30 binin üzerine bi de kazanç vermesi gerekmez miydi? arkadaşıma sorduğumda sabret, katlanacak sadece zamana ihtiyaç var dedi. sonrasında düşüşler başladı. düşmeye başlanınca telaşlandım ama o beni sakinleştirdi. fakat bi yandan kendisi de arabasını falan sattı. herşey iyi gidiyorsa neden araba satıyor diye düşündüm ama içime kurt düşmüş oldu. aracı niye sattın dediğimde ailevi bi meselem var abime destek olmak için sattım nakide ihtiyacı var falan dedi. bir süre sonra başka bir arkadaşımdan borç istediğini öğrendim ben bu kişinin. acaba benim para battı mı diye düşünürken kendisinin vefat ettiğini öğrendim. vefatına ayrı üzüldüm, yanıp giden parama ayrı üzüldüm.

şimdi beni linçlemeyin ama sonuçta ben bu kişiye para vermiştim. benim ondan alacağım var. 30 binin yarısını falan geri alabilmiştim. bu sitede avukatların olduğunu biliyorum acaba paramın kalan miktarını ben bu kişinin ailesinden alabilir miyim? kendilerine dava açabilir miyim? sanırım ölen kişi borçlu ise borcunu ailesi alacaklılara ödüyordu. miras nasıl geride kalanlara kalıyorsa borç da geride kalanlara kalıyor olmalı. nasıl bir yol izlemem gerekir bana bi akıl verin gerçekten çok kötüyüm ve depresyondayım. sizce bana yapılan şey dolandırıclıkmı?
 
Kolay yoldan para kazanmak isteyenlerin kaçınılmaz sonu. Borç falan verdiniz sandım, bile isteye hangi akla hizmetse kredi çekerek elinizle para saymışsınız.
Gidin bir bardak soğuk su için, bir daha da cahil cesaretiyle kolay para kazanmaya kalkmayın
 
İnşallah paranızı geri alırsınız. Alınca aklınızda olsun elimde çok güzel bir köprü var.

Böyle konuya böyle mesaj kusura bakmayın. Yahu sizin aklınız yok mu? Daha fazla kazanıyım diye hırs yapmışsınız ama sonu kötü bitmiş. Bence su için üzerine.
 
Ölmüş gitmiş ben heralde lafını bile edemezdim , Allah rahmet eylesin...
 
Ayrıca konu sahibi kripto parayla uğraşan biri olarak söylüyorum yatırım kredi çekerek yapılmaz hele ki böyle riskli bir yatırım aracında . Yatırım anca danışmanlarla ya da kendiniz yaparsanız mantıklı olur . Bu adam da zengin oldu son zamanlarda para vereyim derseniz borsa bir çakılır o adam da çakılır . Vefat nedenini bilmiyorum ama başkalarından da bu şekilde para aldıysa durumlar karışık olabilir . Siz siz olun bu tür işlere bir daha bulaşmayın .
 
Sanal para ile para kazanmak istiyorsan bunu kendin yap. Koin moin her ne haltsa. Guvenmeiyorsan vermeseydin. Güvendiğin değer verdiğin biri ise helal et gitsin . Senet yok belge yok. Ölmüş gitmiş kadın . Mirası olsa yine alamazsın çok saçma yani.
 
Aranızda bir sözleşme yoksa, ki sanmıyorum, alamazsınız. Whatsapp yazışmalarınız varsa borcu kabul ettiğine dair bir avukatla görüşüp şansınızı deneyebilirsiniz. Kaldı ki borç da değil. Anlaşmanızın ne olduğunu sadece ikiniz biliyorsunuz. Adam sizin anaparanıza güvence verdi mi? Zaten üzerinde malı yoksa aile reddi miras dahi yapabilir. Yarısını almışsınız zaten. Bence 15 bin için samanlıkta iğne aramaya değmez.
 
Son düzenleme:
Dolandırıcılık değil.Parayi zorla almadi,elinizde alacakli oldugunuza dair bir belgeniz de yok.Bundan sonra hızlıdan para kazanma yolları ararken "aracisiz"ve risklerini düsünerek hareket etmeniz gerektiği kulağiniza küpe olmus oldu.
Allah rahmet eylesin arkadasiniz vefat etmemis olupta paraniz yine gidebilirdi.Nasreddin Hocanin kazan dogurdu hikayesine dönmesin olay.
 

Köprü, saray, kale ne varsa elimizde çıkaralım, bu abla yatırımsever birine benziyor
 
Paranızı zorla almadığı için geri alma gibi bir şansınız yok ama ailenin acısı dendiğinde bahsederseniz belki bi ihtimal onlar verir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…