• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vefat ve bayram

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
büyük acı yaşadık , babamı kaybettik 10 gün oldu , şimdi bayram geldi çattı ,hüzünlü ve zor bir bayram ..... Allah kimsenin ana babasını başından eksik etmesin ... bu büyük acının üstüne konu eşimin bayram sabahı yanımda olmaması , iki aileden de uzakta oturuyoruz , babam fenalaşınca çıktık geldik Benim memlekete babamın bir kaç günlük hastane hayatı ve vefatı ile birlikte eşimde 1 hafta ailemde benle kaldı , bir kaç gün önce işi için başka bir ile geçti , ordan da kendi memleketine geçti iş için , ama arefe bugün ve ben eşimin bayramın ilk günü memleketinde ailesinin bayramını kutlayıp da Benim yanıma geleceğini yani annemlere geleceğini bir başkasından duydum ve çok üzüldüm , zaten son beş gündür yanımda değil ama bayram sabahı ilk acı bayramımda ailesinin bayramını kutlama telaşına düşmemesini yanımda olmasını isterdim , bugün öğleden sonra ailesi ile bayramlaşıp annemlere gelip yanımda olsa , bu kötü Arefe'si gecesi bana sarılsa yarın sabah birlikte olsak ... yani bari bu bayram ilk kendi ailesinin bayramını kutlama telaşına düşmese , hep öyle yaptık zaten ilk onlarınkini kutladık hep , bari babamın vefatının 12 . Gününe denk gelen bayramın ilk gününü ailesinde geçirme telaşına düşmesi beni cidden çok yaralıyor , annem gil hazır memleketinde iken ailesinşnkşnş kutlayıp gelsin bişey olmaz dediler ama yanımda olması Benim için bir ihtiyaçtı , çok kırılıyorum, bunu eşime söylemeliyim karar veremiyorum , bütün gece üzüldüm durdum

Acınız taze , Allah sabırlar versin, babanıza da Allah rahmet etsin, bilirim bu acıyı...

İkinci ağızdan duyduğunuz şeyleri kulak arkası Edip, eşinize bunu söyleyin...

Bu bayram acılı olduğunuzu ona ihtiyacınızn olduğunu belirtin ama kırmadan...

Canim .. öncelikle başın sağolsun ... 3 ay oldu babam gideli .. hemde çok zor bir süreçten geçtik.. bu akşam sadece annem ve ben gideceğiz esim izin alamadi ve ailesi de kendi memleketinde ...bence kırılma eminim o da senin yaninda olmak ister bu bir telaş değil hazir ordayken kutlayip bir an önce sana gelecektir.. kalbini ferah tut..hayat devam ediyor be canim inan ben babamin 7 sine kadar agzima lokma surmedim ama herkes hayat devam ediyor yemelisin guclu olmaliyiz dedikce kahroldum.. rabbim mekanini cennet etsin uzulme bol dua et

Mutluluğunuzu veya tesellinizi başla insanlara bağlamayın. Anneniz yanında olduğu için sevinin ona odaklanın. Allah rahmet eylesin çok zor Allah sabır versin
Başka İnsan diyemem ki o eşim , onunla yer değiştirsek şuan asla ben ille de aileminkini kutlayıp gelecem demeZdim , bi tarafta acılı eşim dururken ,... diğer kardeşimin eşi dün akşam geldi bu da etkiledi beni sanırım , annem hayat ta şükürler olsun ki ama yol arkadaşımın desteğine ihtiyaç duyuyorum

Bunları kafanıza takmak acınızı büyütmekten başka bi işe yaramaz.
Önünde sonunda gelecek yanınıza.
Başınız sağolsun, Allah sabır versin.

Allah sabir versin babaniz icin. Aciniz taze anliyorum. Ama sizin bu bayram aksine daha anlayisli olmaniz gerekir. Ayni sehirde olupta onlari bayramlamadan yaniniza gelip sonra geri donmesi cok sacma. O sizde bir baba kaybetmek nasil bir duygu gordu. Birakin oda bu uzuntuyu yasamadan ailesinin bayramini kutlasin icinden geldigi gibi. Esiniz hergun yaninizda nasilsa.

Allah sabir versin babaniz icin. Aciniz taze anliyorum. Ama sizin bu bayram aksine daha anlayisli olmaniz gerekir. Ayni sehirde olupta onlari bayramlamadan yaniniza gelip sonra geri donmesi cok sacma. O sizde bir baba kaybetmek nasil bir duygu gordu. Birakin oda bu uzuntuyu yasamadan ailesinin bayramini kutlasin icinden geldigi gibi. Esiniz hergun yaninizda nasilsa.
Hiç bişey söylemeyeyim yani ? Onlarla bayramlaşıp gelirse burdan zaten yaşadığımız ile geçeceğiz , daha dönmez ora ya uzak , bu akşamdan kutlayıp müsade isteyip gelse kimse ona tepki koymaz sanmıyorum , çğnkü onlar ailecek bu tarz şeyleri çok önemserler tabi kendi başlarında geldiğinde ... bilmiyorum yine de çok üzülüyorum bugün gelip yanımda olmasını çok isterdim ... dediğiniz gibi acımı büyütüyorum aslında kendime zarar veriyorum maalesef elimde değil

Hiç bişey söylemeyeyim yani ? Onlarla bayramlaşıp gelirse burdan zaten yaşadığımız ile geçeceğiz , daha dönmez ora ya uzak , bu akşamdan kutlayıp müsade isteyip gelse kimse ona tepki koymaz sanmıyorum , çğnkü onlar ailecek bu tarz şeyleri çok önemserler tabi kendi başlarında geldiğinde ... bilmiyorum yine de çok üzülüyorum bugün gelip yanımda olmasını çok isterdim ... dediğiniz gibi acımı büyütüyorum aslında kendime zarar veriyorum maalesef elimde değil
Cok cok iyi anliyorum. Esi, hem arkadasi hem kocasi hem babasi olan insanlardaniz. Teselliyi onda aradiginizin farkindayim. Ama onun icinde cok agir bir surec vefat sureci. Bu kadar sevdiginize gore eminim ki oda cok deger veriyor size. Yipranmaniz onuda cok uzuyordur. Birakin zamaninda bayramlarini kutlasin, ici rahat etsin. Biraz daha fazla vakit gecirmek istiyordur belkide. O size destek olmus, siz kostek olmayin simdi lutfen. Bir sey soylemeyin.

büyük acı yaşadık , babamı kaybettik 10 gün oldu , şimdi bayram geldi çattı ,hüzünlü ve zor bir bayram ..... Allah kimsenin ana babasını başından eksik etmesin ... bu büyük acının üstüne konu eşimin bayram sabahı yanımda olmaması , iki aileden de uzakta oturuyoruz , babam fenalaşınca çıktık geldik Benim memlekete babamın bir kaç günlük hastane hayatı ve vefatı ile birlikte eşimde 1 hafta ailemde benle kaldı , bir kaç gün önce işi için başka bir ile geçti , ordan da kendi memleketine geçti iş için , ama arefe bugün ve ben eşimin bayramın ilk günü memleketinde ailesinin bayramını kutlayıp da Benim yanıma geleceğini yani annemlere geleceğini bir başkasından duydum ve çok üzüldüm , zaten son beş gündür yanımda değil ama bayram sabahı ilk acı bayramımda ailesinin bayramını kutlama telaşına düşmemesini yanımda olmasını isterdim , bugün öğleden sonra ailesi ile bayramlaşıp annemlere gelip yanımda olsa , bu kötü Arefe'si gecesi bana sarılsa yarın sabah birlikte olsak ... yani bari bu bayram ilk kendi ailesinin bayramını kutlama telaşına düşmese , hep öyle yaptık zaten ilk onlarınkini kutladık hep , bari babamın vefatının 12 . Gününe denk gelen bayramın ilk gününü ailesinde geçirme telaşına düşmesi beni cidden çok yaralıyor , annem gil hazır memleketinde iken ailesinşnkşnş kutlayıp gelsin bişey olmaz dediler ama yanımda olması Benim için bir ihtiyaçtı , çok kırılıyorum, bunu eşime söylemeliyim karar veremiyorum , bütün gece üzüldüm durdum
basınız sağ olsun
tatbiki acınız cok taze böyle kırılmanız normal ama sorun edecek kadar büyük bır problem degıl üzüntünü artırmana esınle aranı bozmana değmez

seni çok iyi anlıyorum ,öncelikle başın sağ olsun ;benim de babam gittiğinden beri zaten bayram diye bir şey yok...ama onlar yaptıklarımızı hissediyorlar ,ben hep şunu düşünüyorum bunu yapsam babam ne hissederdi...sen de eşine kızma çünkü zaten memleketindeymiş asıl ailesini görmeden gelse tuhaf olur;acın taze olduğu için bunu istiyorsun ama acını eşin yanında da olsa azaltamayacak emin ol ...o yüzden bırak o da ailesi hayattayken onları görsün ,sen de annene destek ol yanında olup

Eşim ne zaman geleceğini bile söylemedi, ben de sormadım , başkasından duyduğumla kaldım yarın ailesi ile bayramlaşıp geleceğini , bir kaç gündür soruyordum bugün sormadım , biz bu erkekler gibi davransak kim bilir neye dönüşürdü evlilik , zırt pırt sormaktan bıktım zaten ne zaman geleceğini , o yüzden bugün sormadım, bu acı bayrama bir de öfke ekleniyor Benim için , bilmiyorum ama bana güzel bir dille açıklaması gerekirdi ailesi ile bayramlaşıp geleceğini , hatta bu akşam yanımda olmalıydı üzgün ve öfkeliyim , gerçekten zor bir süreçten geçiyorum

Başka İnsan diyemem ki o eşim , onunla yer değiştirsek şuan asla ben ille de aileminkini kutlayıp gelecem demeZdim , bi tarafta acılı eşim dururken ,... diğer kardeşimin eşi dün akşam geldi bu da etkiledi beni sanırım , annem hayat ta şükürler olsun ki ama yol arkadaşımın desteğine ihtiyaç duyuyorum
Anne baba açısından da düşünün. Kendinizi onların yerine koyun.. aynı durumda oğlum bulunduğum yere kadar gelip yarım saat de olsa uğramadan gerisin geri dönse çok üzülürdüm..
Zaten hemen yanınıza gelcekmiş. Acılısınız evet bunları düşüncek durumda değilsiniz ama eşinizin yaptığı yanlış bi şey yok doldurmayın kendinizi ona karşı..

Sabırlar diliyorum Allah güç kuvvet versin inşallah.. babacığınızın mekanı cennet olsun..

Anne baba açısından da düşünün. Kendinizi onların yerine koyun.. aynı durumda oğlum bulunduğum yere kadar gelip yarım saat de olsa uğramadan gerisin geri dönse çok üzülürdüm..
Zaten hemen yanınıza gelcekmiş. Acılısınız evet bunları düşüncek durumda değilsiniz ama eşinizin yaptığı yanlış bi şey yok doldurmayın kendinizi ona karşı..

Sabırlar diliyorum Allah güç kuvvet versin inşallah.. babacığınızın mekanı cennet olsun..
Eşim zaten üç gündür orda , bugün gece yanıma dönse diyordum yani çok şey mi istiyorum , her bayram zaten ilk omların bayramını kutladık , iznim başladığı halde annem gile gidecem demedim , Cuma'dan iznim başlasa da bayramın ilk günü onlarda olmak için bekledim annem gile gitmedim eşimle ayrı gayrı olmasın diye , sanırım içten içe İkna olamıyorum bari bu bayram yani ilk onlarınkini kutlayacam diye ayrılık yaratmasaydı ve acımı paylaşsaydı , keşke ikna olabilsem ama içim kırgın açıkcası üstelik ne zaman geleceğine dair bi açıklama bile yapmadı

Eşim zaten üç gündür orda , bugün gece yanıma dönse diyordum yani çok şey mi istiyorum , her bayram zaten ilk omların bayramını kutladık , iznim başladığı halde annem gile gidecem demedim , Cuma'dan iznim başlasa da bayramın ilk günü onlarda olmak için bekledim annem gile gitmedim eşimle ayrı gayrı olmasın diye , sanıktım içten içe İkna olamıyorum bari bu bayram yani ilk omların kini kutlayacam diye ayrılık yaratmasaydı ve acımı paylaşsaydı , keşke ikna olabilsem ama içim kırgın açıkcası üstelik ne zaman geleceğine dair bi açıklama bile yapmadı

Allah rahmet eylesin,sakın bir şekilde söyleyin eşinize

Eşim zaten üç gündür orda , bugün gece yanıma dönse diyordum yani çok şey mi istiyorum , her bayram zaten ilk omların bayramını kutladık , iznim başladığı halde annem gile gidecem demedim , Cuma'dan iznim başlasa da bayramın ilk günü onlarda olmak için bekledim annem gile gitmedim eşimle ayrı gayrı olmasın diye , sanırım içten içe İkna olamıyorum bari bu bayram yani ilk onlarınkini kutlayacam diye ayrılık yaratmasaydı ve acımı paylaşsaydı , keşke ikna olabilsem ama içim kırgın açıkcası üstelik ne zaman geleceğine dair bi açıklama bile yapmadı
Hımm o zaman haklısınız. Ailesinin oğlum eşinin yanında olman lazım diye göndermeleri lazım.. sakince anlatın duygularınızı üzüldüğünüzü söyleyin. Aynı durumda olsa o nasıl hissedermiş bi sorun bakalım.. ama sakince.. fevrice değil

Back
X