Vegan olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zor olan veganlık değil. Zor olan insanlara bunu anlatabilmek. Biraz beslenme tarzımı yazdım konu sahibi arkadaşım. Vegan olursam bir gün biraz daha kolay olur çünkü yumuşak bir geçiş olacak. Biyokimyageranne var. Çocuğu çoklu besin alerjisi yanılmıyorsam. Ayrıca kolayvegan, vegansaglıkpro, oburvegan, veganoteacher benim takip ettiklerim. Çok lezzetli yemek yapıyorlar takip edebilirsin. Ayrıca izmircocukdoktoru var. Filiz hanım süt hakkında çok detaylı bilgiler veriyor. Bilimsel kaynaklarıyla beraber. Onları okudukça soğudum zaten sütten. Tavsiye ederim. 👍

Ayrica vegan deyince et gelmiyor aklima.. yumurta sut tereyag bunlar daha cok geliyor aklima.

Biri demis ilac icindede var, kullanmican mi?

Biz zorlugundan bahsediyoruz bi yerde..

Terbiyesizlik yapmadan da yapabilirsiniz bunu.
Siz alkolü asla içmeyeceğim deseniz ben kalkıp aaa 😂😂😂 şarapsız olur mu🤣🤣🤣 hayvanlardan ne farkın var şekerim iç iç😂😂😂 yazsam ne hissedersiniz?
Ben bundna bahsediyorum. Düzgünce tereyağ süt yumurta olmayan şey çok az zor olun yazın. Kimse size kızmaz niye kızsın. Dalga geçilmesi sinirlendiriyor insanı

Offf ne kadar saçma yorumlar var yine, yok cebinde paran yoksa önüne koyulanı ye, yok bilmem ne. Sanki ekmeğini aşını siz veriyorsunuz kadına.

Konu sahibi ben vejeteryan ya da vegan değilim, olamam da çünkü etçilim bildiğin :)
Sana kolaylıklar dilemeye geldim. Çıkış noktan güzel, biraz daha araştırma yap derim tavsiye olarak.

Sinir sistemi yok acı hissetmiyor bitki bunun neyini anlamıyorsunuz? Hayvanlarda fa bizdeki gibi sinir sistemi var. Her şeyi hissediyor.
Hayvansal gıda kullanıyorum ama kahkaha atan emojilerle bitkiyle bir tutmuyorum. Komik olan bu aslında.
Bir bitkide sinir sistemi yok. Ama hayvanda var. Hayvanın memeleri yara oluyor sağılırken makineden mesela. Yavrusu kuzu yeniyor diye kesiliyor. Bunları o hayvanlar hissediyorlar. Sinir sistemini geçtim duyguları da var.
Danaların burnuna aparat takıyorlar annesini ememesin diyr.
Sizin bebeğinizi altı aylık olduğunda burnuna halka takıp zorla ekgıda yedirseler sizi de sağıp başkasına süt verseler ne hissederdini? Bu hayvanlar da bunu hissediyorlar!
Ben aci cekmekten bahsetmedim bitkiler canli derken, kaldiki zaten ayni anatomiye sahip olsalar bitkiler bitki olmazdi... ama bu kadar duyar kasip kasipta kebaplari goturuyorsan o zaman cok inandirici olmuyorsunuz:)) aha bi smiley daha koydum, nedir bu smiley dusmanligi😂 konu sahibi herkese hakaret ederken iyi biz cevap verince neden kotu? 😂

Terbiyesizlik yapmadan da yapabilirsiniz bunu.
Siz alkolü asla içmeyeceğim deseniz ben kalkıp aaa 😂😂😂 şarapsız olur mu🤣🤣🤣 hayvanlardan ne farkın var şekerim iç iç😂😂😂 yazsam ne hissedersiniz?
Ben bundna bahsediyorum. Düzgünce tereyağ süt yumurta olmayan şey çok az zor olun yazın. Kimse size kızmaz niye kızsın. Dalga geçilmesi sinirlendiriyor insanı
Ne yazdigim seni neden ilgilendiriyor kuzu😂 istedigimi yazarim. Senin yaptigin terbiyesizligi ben yapmadim mesela... ama hala yaziyorsun mesela

Benim allahım başka sizinkinden değil 😅

Hahaha bundan sonra dini birsey yazılıp soylendiginde kendi hayatımda direk bu mottoyu soylicem ya harika hahahaha
Ben seni destekliyorum vallaha litha, bende dusundum ama cesaret edemedim henuz cunku hem parasal acıdan hem de oturdugum her yerde "bunun icinde su var mı bu var mı" diye insanlara sorup yiyecegimi ona gore secip insanlari baymaktan korkuyorum sanırsam. Macrocenter'a da bakabilirsin, biraz pahalı ama neler yiyebilecegine dair birfikrin olur ve onları disardan ucuza getirmeye ugrasabilirsin

Ben aci cekmekten bahsetmedim bitkiler canli derken, kaldiki zaten ayni anatomiye sahip olsalar bitkiler bitki olmazdi... ama bu kadar duyar kasip kasipta kebaplari goturuyorsan o zaman cok inandirici olmuyorsunuz:)) aha bi smiley daha koydum, nedir bu smiley dusmanligi😂 konu sahibi herkese hakaret edeken iyi biz cevap verince neden kotu? 😂

Ben hayvansal gıda yiyorum bu benim tercihim.
Konu sahibi yemek istemiyor onun tercihi.
O benimkiyle dalga geçemez ben onunkiyle.
Bu bizim direkt en özel tercihlerimiz zira.
Bahsettiğim ley bu.
Et yiyorum diye illa veganlada ama sebze yiyosun eki eki diye über zeka saçan yorumlar yapmıyorum. Saygı duyuyorum.
Saygı.

Maliyetin düşüklüğü nedense soru işareti bende.
Vejeteryan yine başabaş gelir, çok etkilemez muhtemelen ama vegan diyince hayatımızdan süt çıktığındaki kısmı, haftada 10 litre sut-yogurt-kefir tüketen bir aile olduğumuzu düşününce hayal edemiyorum :)

Baklagil, mantar güzel alternatifler. Et yerine belki ama yumurta yerine de geçer mi? Yetişkin için önemsemiyorum. Ama çocuklar için alternatifi var mıdır merak ettim:)
Değişik bitkisel süt alternatifleri var eminim bunlardan biri damak zevkinize uyacaktır. Maliyet açısından daha düşük olmasını istiyorsanız süt alternatiflerini evde de yapabilirsiniz.

Ben mesela nohut unundan sebzeli krep yapıyorum. Tofulu omlet olabilir. Menemen yamak istediğimde kala namak diye bir tuz var ( yumurta gibi kokuyor) onu kullanıyorum.

Ben hayvansal gıda yiyorum bu benim tercihim.
Konu sahibi yemek istemiyor onun tercihi.
O benimkiyle dalga geçemez ben onunkiyle.
Bu bizim direkt en özel tercihlerimiz zira.
Bahsettiğim ley bu.
Et yiyorum diye illa veganlada ama sebze yiyosun eki eki diye über zeka saçan yorumlar yapmıyorum. Saygı duyuyorum.
Saygı.
Sacma yorum yapmiyorum diyorsun ama saygisizligin dibini vuruyorsun masallah:)) yorumum sacma ise begenmedim der gecersin bilmem kac msjima ugrasip yaptigin gibi😂yok saygisizlik yapiyorsun diyerek saygisizlik yapmakta ne bilim😂 afiyet olsun bol kebapli gunler efendim😂

Hayvan yemekle bitki yemenin farkını gerçekten anlayamıyor musunuz? O da canlıymış ahaha çok komik gerçekten. Bütün canlıların insan için yaratıldığını düşünen, insanı her şeyden üstün gören bir bakış açınız olduğu sürece bu konuda yorum yapmanız zaten saçma. Çünkü belli ki ben insanı diğer hayvanlardan çok da farklı görmüyor ve onların da duyguları, hisleri olduğunu, onları incitmekten kaçınmak istediğimi anlatıyorum veganlıkla ilgili bilgi edinmeye çalışarak.

Öncelikle tek düşündüğüm şey hayvanlar değil, aynı zamanda su kaynaklarının tükenmesi. Hayvancılık için gerçekten çok fazla su harcanıyor ve üretim hiç olmadığı kadar fazla. Bu konuda kendimi suçlu hissediyorum.

Ayrıca şöyle düşünüyorum, çook eskiden insanların et yemeye ihtiyacı vardı diye bu bu şekilde devam etmek zorunda değil. B12yi sadece hayvanlardan alabiliyor olsaydık tamam yemeye devam edelim ama madem teknoloji bize b12yi almanın başka yollarını sunuyor, niye ısrarla hayvanları öldürüyoruz ki? Her şeyin doğalı güzel ama günümüzde yediğimiz etler de sağlıklı değil zaten. En azından hayvanların köleleştirilmesini azaltıp, su kaynaklarını koruyabiliriz.

Sömürüye sömürü derim evet. Ben burda kimsenin özelinde sömürü yapıyorsunuz falan demedim. Üstüne alınan, kırılanlar belli ki sizin de vicdanınız rahat değil.

Ben aci cekmekten bahsetmedim bitkiler canli derken, kaldiki zaten ayni anatomiye sahip olsalar bitkiler bitki olmazdi... ama bu kadar duyar kasip kasipta kebaplari goturuyorsan o zaman cok inandirici olmuyorsunuz:)) aha bi smiley daha koydum, nedir bu smiley dusmanligi😂 konu sahibi herkese hakaret ederken iyi biz cevap verince neden kotu? 😂
Hakaret ettiğim mesajımı alıntılar mısınız? Lütfen banlanmak istiyorum herkese hakaret ettiğim için (!)

Zor olan veganlık değil. Zor olan insanlara bunu anlatabilmek. Biraz beslenme tarzımı yazdım konu sahibi arkadaşım. Vegan olursam bir gün biraz daha kolay olur çünkü yumuşak bir geçiş olacak. Biyokimyageranne var. Çocuğu çoklu besin alerjisi yanılmıyorsam. Ayrıca kolayvegan, vegansaglıkpro, oburvegan, veganoteacher benim takip ettiklerim. Çok lezzetli yemek yapıyorlar takip edebilirsin. Ayrıca izmircocukdoktoru var. Filiz hanım süt hakkında çok detaylı bilgiler veriyor. Bilimsel kaynaklarıyla beraber. Onları okudukça soğudum zaten sütten. Tavsiye ederim. 👍
Teşekkür ederim takipliyorum hemen 😊

4 yıldır vegan besleniyorum, verdiğim en güzel kararlardan biri.
Bende maliyeti daha düşük ve vegan beslenmenin hiç bir zorluğu yok.
Peynirimi kajudan yapıyorum, yoğurdumu soya sütü veya hindistan cevizi sütünden yapıyorum.
Bol zeytinyağlı yemek yemiş oluyoruz ailece, mantardan veya kuru fasulyeden köfte yapıyorum, kek ve hamur işlerinde kıvam açısından yumurta alternatifleri var, ben daha çok muz püresi veya keten tohumu kullanıyorum.

Vegan diyince insanların ilk aklına protein eksikliği geliyor ama öyle bir şey yok fazlasıyla protein alıyorsunuz.
Yalnız B12 eksikliği olabilir ( et tüketenlerde de olabiliyor) onun için takviye kullanıyorum.
Her sene vitamin değerlerimi ölctürürüm ve değerlerim hep normal seviyede.

Evime gelen misafirlerim hiç eti aramaz, biraz araştırıp güzel alternatifler sununca insanların da hoşuna gidiyor.
En son kayinvalidem ve kayinpederim ( etsiz olmaz diyen adam) bizde iki ay gayet güzel vegan beslendiler ve eti hiç aramadılar. Kayinpederim bazı sağlık sorunları vardı daha iyi oldu. Her sene kurban kesen adam bu sene kesmedi.

Sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, sorularınız olursa her zaman yazabilirsiniz.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yurt ortamında uygulayabileceğim güzel tarifler bulurum umarım. Sevgiler

Neden insanların tercihlerine saygılı olamıyoruz ki? Yok özentilik yok saçmalık, olmadık yorumlar var.

Her neyse konuya yorumum; direkt veganlığa geçiş zorlayabilir, önce vejetaryanlıktan geçebilirsin. Ayrıca belli bi yaştan sonra süt, yumurta vb. nin de hiç bir faydası yok. Bir kaynaktan okumuştum, bana da çok mantıklı geldi. Çokta tüketmem zaten, veganlık bana göre değil tabi ama saygı duyuyorum :)

Vegan olanlarda sağlık açısından bi eksiklikte teşkil etmiyor, istenilirse takviye alınabilir. Yorumlarda dondurma falan denilmiş bi sayfada muz, avokado ve kakaodan dondurma yapmışlar; benim bile canım çekti..

Yani herşeyin bi alternatifi vardır. İnstada gayet az maliyetli sayfalar var, bi göz at derim 👍

Yediğiniz her hayvanda fazlasıyla antibiyotik ve hormon var zaten.
Ne olursa olsun sinir sistemi olmayan sebzelerle sinir sistemi olan hayvanları bir tutamazsınız.
Cahil cahil yazıp güya dalga geçiyorsunuz ama brdan komik duran sizsiniz.
İnsanların en özel tercihlerinden biriyle bu denls dalga geçmeye hakkınız yok.
Bitkiler acı ve stres durumunda giberellin hormonu salgılamıyor muydu? Siz niye o bitkileri yiyip strese sokup onları üzüyosunuz ayıp değil mi?
Veganların tek savunması da sinir sistemi olmamasıymış ona bakarsanız sinir sistemi olmayan hayvanlar da var. Omurgasız hayvanlardan bulup yiyin bari o zaman.

Ama bunlarin yerine kullanacaklari seyler pahaliymis sanirim. Yazan arkadaslardan anladigim kadariyla. Birisi dis forcana kremine kadar degismesi gerektigini soylemis. Bence epey masrafli olacak.

Ete , diğer hayvansal gıdalara vereceği parayı diş macununa , sampuana verir.

Sadece veganlar değil diğer türlü beklenenler dr , hayvanlasr üzerinden test edilen ürünleri kullanmamaya çalışıyor.

Bitkiler acı ve stres durumunda giberellin hormonu salgılamıyor muydu? Siz niye o bitkileri yiyip strese sokup onları üzüyosunuz ayıp değil mi?
Veganların tek savunması da sinir sistemi olmamasıymış ona bakarsanız sinir sistemi olmayan hayvanlar da var. Omurgasız hayvanlardan bulup yiyin bari o zaman.

Hanımefendi çok basit bir soru soracağım,konu sahibi ya da veganlar sizi zorla vegan mı yapıyor ? Hayır.Ee,sorununuz ne ?
Siz gidin yiyin et,süt ne isterseniz.Kimse size bir şey demiyor.Vegan olan insan da sizin hayvanları sömürdüğünüzü düşünür zaten o yüzden vegan olmuş,nesi bu kadar güç anlamanın ?
Ben gayet et,süt tüketen bir insanım,konudan ya da ''sömürü'' kelimesinden zerre alınmadım,çünkü gerçekler bunlar.Kullandığımız sadece gıda ürünleri değil,diğer ürünlerde de hayvanlardan yararlanıyoruz.Aslında şart falan değil hiçbiri.İçlerinde belki et tartışmalıdır,geri kalan çoğu şey olmadan da uzun süre yaşarsınız,sanırsınız toplumda herkes çocukluktan beri günlük süt içiyor.
Bu vegan nefreti olan insanların sorunu ne anlamıyorum.Karşınızdaki insan biyolojiyi reddetse tamam diyeceğim de vicdani sebeplerle bunu yapan insanlara kin kusmak neden ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X