Vegan olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Merhabalar aranızda vegan olanlar varsa birkaç şey sormak istiyorum.
Bir öğrenci için ekonomik olarak zorlayıcı bir hayat düzeni mi? Bu konuda yaptığınız okumaları, takip ettiğiniz sosyal medya hesaplarını önerebilir misiniz?

Vegan değilim ama youtube da bir kanal var ‘aaa vegan mısın’ diye, bazen videoları denk geliyor izliyorum. Ucuz ve ekonomik yollarla nasıl vegan beslenilir şeklinde videolar hazırlıyor. Tabii biraz tartışmalı ama bi bakın isterseniz

Vegan değilim ama youtube da bir kanal var ‘aaa vegan mısın’ diye, bazen videoları denk geliyor izliyorum. Ucuz ve ekonomik yollarla nasıl vegan beslenilir şeklinde videolar hazırlıyor. Tabii biraz tartışmalı ama bi bakın isterseniz
Teşekkür ederim bakacağım :KK72:

veganlık filan bunlar hep özentilik nerden çıkıyor anlamıyorum.
hiç bulaşma derim aç kalırsın.
oturdu mu 10 adana kebap gömen dedelerin maydanoz sapı kaynatan torunları.. :KK70:
Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım :işsiz:

Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım :işsiz:

zevkimiz için değil sağlığımız için.
doğada bile otçul hayvanlar ne kadar hantal, durağanken etçiller enerjik.

Avlandiklari icin enerjikler? Allah askina bilginiz olmayan konuda fikriniz olmasin, komik oluyor ya.

tamam işte demek ki et yemek doğal.
her haltı bir siz biliyorsunuz zaten başkaları cahil cühela zaten.
doğaya aykırı olmayı bir şey zannediyorsunuz.
kaç kişi hayvansal protein almadığı için ciddi hastalıklara tutuldu halen veganlık diyorsun.

zevkimiz için değil sağlığımız için.
doğada bile otçul hayvanlar ne kadar hantal, durağanken etçiller enerjik.
Acaba bu şeyden dolayı için olabilir mi etçiller dötünü kaldırıp avlanmak zorunda olduğu için :KK70:ayrıca ben vegan olanlara soru soruyorum siz niye alakasız cevap yazıyorsunuz ki?Fikriniz yok belli ki olsaydı sorduğum soruların cevabını verirdiniz gece gece eğlence arıyorsunuz galiba.İyi geceler

tamam işte demek ki et yemek doğal.
her haltı bir siz biliyorsunuz zaten başkaları cahil cühela zaten.
doğaya aykırı olmayı bir şey zannediyorsunuz.
kaç kişi hayvansal protein almadığı için ciddi hastalıklara tutuldu halen veganlık diyorsun.
Vegan degilim veganligi savunmuyorum. Sacma sapan argumanlariniza guluyorum yalnizca. Dogada kendi diskisini yiyen hayvanlar da var. bebegini yiyen de var.
Dogru beslenildigi zaman vegan beslenmekte sakinca yoktur ama cok zor ve maliyetli.

Acaba bu şeyden dolayı için olabilir mi etçiller dötünü kaldırıp avlanmak zorunda olduğu için :KK70:ayrıca ben vegan olanlara soru soruyorum siz niye alakasız cevap yazıyorsunuz ki?Fikriniz yok belli ki olsaydı sorduğum soruların cevabını verirdiniz gece gece eğlence arıyorsunuz galiba.İyi geceler

işte dötünü kaldırıp avlanıyorsa demek ki et yemek doğal bir olay :D
biz avlanamıyoruz ancak kasaptan alıyoruz.
fikrim var bak burda yazıyoruz ;)

işte dötünü kaldırıp avlanıyorsa demek ki et yemek doğal bir olay :KK70:
biz avlanamıyoruz ancak kasaptan alıyoruz.
fikrim var bak burda yazıyoruz :KK66:
Et yemek doğal değil demedim zaten? Nolur git burdan tezini de antitezini de kendin uyduruyorsun zaten seninle tartışmıyoruz bile şu an. yazmana gerek yok kendi kendine düşün bunları o yüzden

Haklisin ama o otu buyutmek icinde o hayvanin gubresinden faydalaniyorlar yani vegan olayini abartmasinlar bence ictikleri ilacin icinde hayvan jelatini var

Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, yiyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddetmektir bunu yapmakta çok zor ve maliyetlidir kaşarlı tost, dondurma, çikolata, bal ve yoğurt bile yiyemezsin bunu göze alabilir misin ayrıca yün, deri, Angora, kaşmir falan da giyemezsin :) duygusal yönden düşünürsen yiyemezsin ama doğanın kanunu bu allah onları bizlere yemeği helal kıldı gönül rahatlığıyla yiyebiliriz :)

Vegan mı, vejetaryen bile değil yani?
Veganlık daha keskin, önce vejetaryen beslenmeyle başlamayı düşünmez misiniz? Hayvansal bütün gıdaları çıkaracaksınız hayatınızdan çünkü.
Ben artık bu sömürüye hiçbir şekilde ortak olmak istemiyorum vicdanen rahat değilim o yüzden veganlığı araştırıyorum. Ama veganlık benim için uygun olmazsa vejetaryen devam etmeyi düşünüyorum :110:

Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, yiyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddetmektir bunu yapmakta çok zor ve maliyetlidir kaşarlı tost, dondurma, çikolata, bal ve yoğurt bile yiyemezsin bunu göze alabilir misin ayrıca yün, deri, Angora, kaşmir falan da giyemezsin :) duygusal yönden düşünürsen yiyemezsin ama doğanın kanunu bu allah onları bizlere yemeği helal kıldı gönül rahatlığıyla yiyebiliriz :)
Benim allahım başka sizinkinden değil 😅

Ben artık bu sömürüye hiçbir şekilde ortak olmak istemiyorum vicdanen rahat değilim o yüzden veganlığı araştırıyorum. Ama veganlık benim için uygun olmazsa vejetaryen devam etmeyi düşünüyorum :110:
Türk mutfağı çok zengin onlarca lezzetli yemeklerimiz var yapma, etme bunlardan mahrum kalma.
acıktım ben yha :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X