• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vekalet istemi: ((

Aynen öyle arabayı kendi adına yapmak istiyor kısacası bi insan ölünce illa malınjn başkasının adına mı geçmesi lazım
hayır tabii ki öyle bir gereklilik yok. amcanızla ayni şehirde misiniz? ben vekalet vermeyeyim her isi beraber yapalım diyin. asla vermeyin. bir yakınımın basına aynisi geldi. amcaları haklarını yedi aynen bu cenaze karmaşasından yararlanıp.

Toprak basın sağolsun. Bu yıl senin için çok zordu. Umarım hersey düzelir

Amcanız ve babanız ortak aldıysa fakat babanızın üzerine görünüyorsa, satıp parasını verebilirsiniz. Yıkım diye birşey duymadım ev arsa için veraset ilamı çıkarılıyor o da geç kalabiliyor yani herkes öldüğü gün notere gidemiyor sonuçta, cezası falan var mıdır gecikince avukat birine sorun, danışmanlık da veriyorlar yani davanız olmasa bile size yardımcı olmak adına ücret alıyorlar işlemleri yapmak için. Akrabalarla ilişkiniz de önemli tabiki daha önce de bazı şeyler yaşanmış anladığım kadarıyla, diğer akrabalarınızdan güvenilir biri varsa ona danışın. Kardeşlerinizin de hakkı olduğu için sorumluluk annenizde ve sizde, onların yaşı küçük diyorsunuz. Amcanıza da gerekirse onlar da 18i geçince bir karar veririz deyin, dediğim gibi eğer bu mallarda bir ortaklığı bir hakkı yoksa veya babanızın ona borcu yoksa bu ne acele ben pek anlamadım.

Ya bunlar nasil insanlar yaaa gece gece sinirlerim bozulduuu.

Amcannn acgozluuu kardesmi kallesmi belli degil.
Senin kardesine ne demeli ? nasil bu kadar saf olabilir ki yasida okadar ufak degilmis.
Al kardesini karsina konus. Bu mallari senden kendine gecirip bizi ortada birakmak icin yapiyor diye bukadar mi kör olur insan
Bence annenin yanina dön ve destek ol meydani bunlara birakma guzeelce agizlarinin payini ver onlar olmasada olur zaten gercek yuzlerini gordun.

Veraset ilami ve intikal gerekiyor ama asla vekalet vermeyin. Babanizin ustune durabilir hicbir sey olmaz. Ayrica amcaniza ne. Asla hic kimseye avukatiniz haric hicbir seyden dolayi vekalet vermeyin. Eger ayrıntıları ozelden anlatirsaniz sorularınıza cevap verebilirim.

Universite okuyormussun. Cahil degilsiniz bir sey degilsiniz. Vaktiniz var daha sonra kardesinizle gidilmesi gereken yerlere gider halledersiniz. Zor bir sey degil hiçbiri. Sakin ama sakin vekalet asla.

vekalet vermeyin sakın, kardeşinizle konuşun inanmasın amcalarına asla vekalet vermeyin. gerekirse telefonları açmayın.
başınız sağ olsun..

10 gün önce babamı kaybettik:KK43: amcalarım acımızı yasatmadan mal davasına düştüler , benim ciğerim yanıyor ya bunlar ne derdinde diye düşünmekten kafayı yiycem artık:KK43:

Babamın adına ticari bi arac vardı amcam sürekli benden vekalet istiyor , ne yapcaksın vekaleti diyorum eee işte veraset ilanı çıkardım aracın yıkımı lazım ne diyor, ben de diyorum babamın adına dursun neden yıkım olmadan olmuyor mu diyorum o zaman da bana annenin emekli etmek için yıkım olması lazım diyor

Bu adam babam hayattayken babamı emekli olmasını istememişti ve hep engel olmuştu, şimdide aracın yıkımı olmadan emekli olamıyor annen diyor, ya bizim annemi emekli etmek gibi derdimiz zaten yok , madem emekli edecektim babamı neden emekli etmedi n zamanında diyorum,

Araçla başladı şimdi arazi ev her şey babamın adına olduğu için yıkımını istiyor kendine özellikle aracın bana çok baskı yapıyor bu konuda artık bıktım ya asla vermem dedim ama çok bunaltıyorlar acımızı yasatmıyorlar ya,

İlla yıkım mı olması lazım ya her şey babamın adına dursa ne olur ki , babamın varlığını öyle çok arıyorum ki:KK43: hiç bu kadar çaresiz kalmadım:KK43: ne olur bana yardımcı olun ben ne yapıyım , amcam vekalet diye çok zorluyor öyle hassas dönemdeyimki kime inanacagımı şaşırdım:KK43:

( biz 4 kardeşiz 2 si 18 yasından küçük , diğer kardeşim vekalet vermeye hazır , onu da kandırıyorlar biz senin üzerine yapacaktık ama ablan güvenmiyor sana diye, kardeşim adına vekalet verdirip oradan kendi adına alacak amcam )
babamın ölünün 2 .günüydü acımızı bile yaşayamadık abimle annem apar topar beni ve ablamı alıp notere götürdüler veraset ilanı için dediler imzanız gerekli . okumadık bile annem ve abim sonuçta ... ne mi oldu arabayı ve tarlaları abimin üzerine geçirdiler şimdi habire ev için araya birilerini koyuyorlar evden hakkımızı almaya çalışıyor dalavere ile .. oyüzdendirki değil amcan abine kardeşine annene bile güvenmiyeceksin ... ne ben ne ablam işin üzerine düştük dilekçe ile süre geçmeden başvurabiliyormuşuz ama benim babamı geri getirebilirmi o araba o tarla o ev .. allaha havale ettik biz.... sende lütfen akıllı ol acın çok taze fakat iş işten geçmesin verme ... bir nüfus müdürlüğüne sor . tapuya sor lütfennnnn

babamın ölünün 2 .günüydü acımızı bile yaşayamadık abimle annem apar topar beni ve ablamı alıp notere götürdüler veraset ilanı için dediler imzanız gerekli . okumadık bile annem ve abim sonuçta ... ne mi oldu arabayı ve tarlaları abimin üzerine geçirdiler şimdi habire ev için araya birilerini koyuyorlar evden hakkımızı almaya çalışıyor dalavere ile .. oyüzdendirki değil amcan abine kardeşine annene bile güvenmiyeceksin ... ne ben ne ablam işin üzerine düştük dilekçe ile süre geçmeden başvurabiliyormuşuz ama benim babamı geri getirebilirmi o araba o tarla o ev .. allaha havale ettik biz.... sende lütfen akıllı ol acın çok taze fakat iş işten geçmesin verme ... bir nüfus müdürlüğüne sor . tapuya sor lütfennnnn
Allah rahmet eylesin babanıza :( çok iyi anlıyorum hiç kimseye gğvenim kalmadı artık

Sakın verme canım amcan seni kandırıyor. Ne gerekliyse kendin yap. Sizin imzanız olmadan da hicbirsey yapamaz. Adliyeye git veraset belgesi çıkar. Çıkar ki kardeşin annen ve senden başka kimsenin hakkının olmadığını bilsinler. Veraset belgesi için de nüfus müdürlüğünden aile nüfus kaydı gerekli onunla adliyeye gidip harç parası yatırıp alabilirsin. Bunlar için amcana dayina gerek yok. Onlar dış kapının dış mandali

Back
X