Velayet

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.688
83
33
Merhaba hanımlar
Ben boşanmış 5 yaşında bir kız evladı olan bir anneyim daha önce de cok konu acmıslıgım var
Ex es evlilik sürecinde kızımı da alıp kadın ve oğluyla aynı evde yatırmıştı ondan beri aramız cok cok gergin
Bu akşam kendisinin nisanı varmış cocugu bu ortama sokmamasını söyledim ama dinlemedi ailesi gelmiş geçtiğimiz cumartesiden beri onlarlaydı kızım persembe getirdi zorumla bugün de vermek istemedim artık görüş günü olduğu icin gidip beni şikayet etmiş
Şimdiye kadar bir kez olsun sorun çıkarmadım fazla fazla verdim kızımı
Bugün telefonda bana velayet davası açacağını kızımı videoya sürekli çektiğini konuşturdugunu söyledi evlencegi kadınla ilgili birkaç kişi laf etmişti kızım da bunları söylemiş delillerimi topluyorum diyor bana
Evin önüne gelince de tartıştık annemle kendisiyle
Sizce böyle birsey yapabilir mi ? Canım cok sıkkın

Bir pskikolog baba evlenecekse eğer o süreçlerde çocuk da olmalıdır diyordu. Çünkü ilerde yapılan görüşmelerde çocuklar şunu söylüyormuş evlendi hiçbir şeyine çağırmadı sen hayatımda değilsin mesajı verdi bana olarak algılıyorlarmış. Babanın nişanına, düğününe gitmek ne kadar kulağımıza garip gelse de çocuğu onun hayatının içinde hissettiriyormuş. Önceki konunuza gelince adamın yaptığı yanlış kere yanlış kanıtlayın bence bunu yatılı kalma izni vermesinler. Bir de görüş günü göstrrmeyen taraf suçludur

Allah'ım ya g.t laleleri.Sen hemen avukatla konuş. Her iki farklı cinsiyette çocuğu aynı odada yatırdığını şöyle( bana atarlanan olacaktir, bence çok yanlış, o yaştaki çocukta merak baslar). Cocuğun ne kaydını almış ki? 5 yaşındaki çocuğun suratına telefon doğrultup ses kaydı mi almış. Asıl siz bastırın. Elin kadın, oğlu ile ne işi var. Ben çocuk varken ikinci evlilikleri istisnai durumlar hariç doğru bulmadığını soyleyince linç yemiştim. Bahsettiğim bu! Kızını fazla falan verme görüş saati neyse o.

Elim ayağım titriyor hala sinirden
Avukatıma söyledim hemen ama o da delil gerektiğini bir daha yaparsa mesajla açık açık yazmamı söyledi o bir delil olabilirmiş
Çocuğu da konuşturup video alıyormuş annem evleneceğin kadın hakkında söyle dedi Ananem seninle(babası) ilgili söyle dedi vs gibi

Dava falan açacağını da sanmıyorum. Şimdi kadın şirin gözükmek için kızın da gelse vs diyordur. Evlenince görüş günü alırsa şükür.

Tanımadığım kadına on yargılı davranmıyorum. Nişanlısının yerinde böyle bir durumda olsam anneyi anlar, oğlumla yatırmam hatta telefon açıp merak etmesini gerektirecek bir durum olmadığını izah ederdim.

O görüş günü olmadığı halde kaç gün getirmedi ama ben ses etmedim

Edin siz de. Adam kadının oğluna babalık yaparken kendini rahatlatmak için kızına da ekstra düşüyor. Velayeti bunlarla alamaz sanmıyorum. Ama yavrucaga yazik.
Getir dedim ama getirmedi ailesi de geldiği için vakit geçirsinler diye zorlamadım asıl benim polisi aramam gerekiyormuş onu anladım
Tabi tabi vicdanını rahatlatmak icin kızıma düştü
Yoksa nafaka artır dedim diye kızını 1 ay almamış bir baba karşımızdaki

Evlensinler hele bir de çocuk olsun. Unutur. Siz kadının lafını çocuğun yanında etmeyin. Kiymetlendirmeyin kadını. Rahat olun bu geçici. Nişanlı çiftimiz birbirine şov yapıyor. Kızı vaktinde getirmediğine dair mesajlaşma yok mu elinizde?

Var. Getir yoksa polisi arayacağım yazdığım mesajlar mevcut
Ben de öyle düşünüyorum ama su yaptığı cok mide bulandırıcı

Var. Getir yoksa polisi arayacağım yazdığım mesajlar mevcut
Ben de öyle düşünüyorum ama su yaptığı cok mide bulandırıcı
Öyle önemli olan evlenmek değil ahlaklı boşanıp, ebeveyn olmak.
Siz bu tavra girdikçe o da inadına yapıyor, şova dönüşüyor. Nişanlısına bak ne kadar çocuğuma düşkünüm diyor aklınca. Sizin varlığınız onların iliskisinde ara gazı oluyordur. Enerjinizi cekin. Vaktinde verip vaktinde alın.
Kadın hakkında konuşmayın.
Kiskirtinca sakin olun. Hatta sakince mutluluklar, hayırlı olsun bile deyin.
Velayet davası açacağım mi diyor sen bilirsin, çocuğun yani annesidir diyip geçin. Ve her adımı hukuki anlamda boşluk bırakmayacak şekilde atın.

Ne kadar güzel telkinlerde bulunmuşsunuz cok teşekkür ederim
Evet benim varlığımla iliskisinin beslendiğine adım gibi eminim kadının cocugu olduğu icin de kendi çocuğuna bu kadar düştü zaten
Ama video çekmeler falan cok mide bulandırıcı cocugu nelere alet ediyor
Kızımı aldı kadının çocuğuyla aynı odada yatırdı da ben bisey yapamadım o mu yapacak

Destekliyorum aşırı yanlış
Kaıdnın oğlu kardeş değil sonuçta
Ki öz kardeşleri bile belirli yaştan sonra ayırmak lazım odaları

Bunu bir de gelin baba müsvettesine anlatın
Onlar kardeş olacaklar yaptıgın yakıştırmaya bak diyor bana
Benim annem kuzanlerimle bile gece yatırmadi. O zaman kızardım şimdi hak veriyorum. Çok yanlis. Bir pedagogtan yardım alın.

Esinize cevap vermeyin. Siz yazdikca oda sizi kışkırtıyor. Cocugu baski altinda tutup konusturuyorsa kendi basi belaya girer. Ayrica emin olun cocugu 1 hafta alsa, 2.hafta yollar. Nisanlisi iki kucuk cocuk bakmaya merakli degildir eminimki

Diğer konuda hassas olmanız doğal ama nişanda da olmamasını istemeniz yanlış, sonuçta babası istemiş çağırmış. Kendi hırslarınızı bi kenara bırakıp biz ayrıldık ama çocuğumuz anne babasından ayrılmadı demeniz daha doğru olur bu süreçte yoksa olan çocuğa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…