• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayeti babaya bırakmak..

Sıkılmak..! Gerçekten sadece gülüyorum bu yoruma :)
Burada bütün çalışan annelere de saldırı var arkadaşlar..
Sizi bu yorumu okumaya davet ediyorum..
Çocuğun velayetini de al ben artık huzur veriyorum diyen biri için sıkılmak kelimesi yanlış mı oldu?

Siz neden konu açtınız? Aklınızda bir fikir var ama doğruluğundan emin değilsiniz. İç muhasebe yaparken görüşte almak istediniz. Neden doğru şeyler sizi rahatsız ediyor şimdi?

Etiketleyin arkadaşlarınızı yalnız kalmak istemiyorsanız. Sizinle aynı fikirde biri çıkarsa, onada anlatırım.

Çünkü 5 yıldır ilişkimiz çok yıprandı..
Toparlayamıyorum artık duygularımı..
Eşimin bana dokunmasını bile istemiyorum artık..

Ve faturayı 4 yaşındaki çocuğu anneden ayrı yaşatmayı düşünerek çıkarıyorsunuz. İhtimal dahilinde olması bile akıl almaz bence..

Benim oğluma 4 buçuk aylıktan bu yana gündüzleri kv bakıyor. Yani ne kadar alışık ve seviyor düşünün. 24 aylık şu anda ve akşam en erken 7 buçukta evde oluyorum.

Ama oğlum için annesinin yerini ne baba ne de babaanne ne de anneanne alabilir. Bunu da her fırsatta hissettiriyor evladım.
Yani bunu zaten şimdiye kadar hep onlarla kaldı diyeceksiniz diye yazıyorum.

Bir çocuk için yaşı kaç olursa olsun annenin yerini hiç bir şey tutamaz. Kendinizi neye inandırırsanız inandırın bu böyledir..
O çocuk ne şekilde mutlu ve huzurlu olacaksa o gelsin başına inşallah..

kreşte belki şiddet görüyordu.. hiç araştırdınız mı kamera kayıtlarına balktınız mı..

sebebini sorguladınız mı?

Tabiki sorguladım
öğretmeniyle görüştüm
gün içinde fotoğraflar istedim.
Aslında orada çok mutlu,oyunlara katılıyor falan ama sanırım tam gün çok geldi,sıkıldı söyleyemedi.
Bu yüzden eylülde yarım gün başlatmayı düşünüyorum

Bende yazmıştım bir şeyler yukarda ama bu yazınızı gördükten sonra çok pişman oldum.. siz verin velayeti kesinlikle verin... her anne aynı olmuyormuş..

Neden pişman oldunuz ?
Benimki de farklı bir bakış açısı..
Her anne aynı olmak zorunda değil tabiki ama bu çocuğunu sevmiyor anlamına da gelmiyor.

Konu sahibi kararını vermiş,planlar yapmış.belli ki yeni hayatında çocuğunu bir ayak bağı olarak görüyor.var böyle anneler maalesef ama bu çocuklara da yazık.

tüh tüh tüh ya cidden böyle mi düşünüyorum acaba..
Umarım benim yaşadığım bu durumu yaşamazsınız ömrünüz boyunca

Ortak velayet konusunu düşünün derim.Tum planlamalariniz babannenin çocuğu büyütüp yetistirecegi ustune..bence sıkıntı biraz burada ...çocuğun babannesinin basina Allah korusun birşey gelse tüm sistem çökecek.Cocugun tüm sorumluluğunu yurutmeye hazır olmayabilir ,ruh hali olarak da çocuğa pek faydalı olamayacağınızi düşünüyorsanız velayeti tamamen vermeden de süreci yurutebilirsiniz.Yarin bir gün eskiniz aşık oldum evleniyirum diyerek çocukla şehir bile değiştirebilir.Hakkinizda hayırlısı olsun

Konu sahibinin demek ki çocuğun yükünü kaldıramayacak kadar psikolojisi bozuk kendini yeterli hissetmiyor.. çocuğu yanına alsa ve bakamasa daha mı iyi? Psikolojisi bozulmuş bırakın biraz kendini dinlesin toparlansın kimsenin ne yaşadığını bilemezsiniz ki. Bence kim daha iyi bakabilecekse çocuk onda kalmalı..

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..

hiç bu zamana kadar böyle yorum yapmadım ama evet siz rahatınızı düşünüyorsunuz.yorgun olduğunuzu düşünüyorsanız tatile ruhen bitik olduğunuzu düşünüyorsanız psikoloğa gtmenizi öneririm.rapor alın izin alın muhtemel devlet dairesindesiniz.haklarınızı kullanın.

cocuk 4 yaşındaymış tam anaokulu yaşı miss hem verin sosyalleşsin.anlamadığım ayrılmasanız sabah yine babbaneye vermek için kalkmıcak mısınız? sırf yarım saat daha fazla uyuyayım diye velayet verilir mi yahu?yazdıklarımı ezberden değil çalışan iki çocuk annesi yaşadığı şehirde kimsesi olmayan biri olarak yazıyorum.hanımefendi uyanın silkelenin kendinize gelin.

Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Boşandıktan ve velayeti karşı tarafa verdikten sonra bu şekilde planladığınız ve istediğiniz gibi çocuğunuzla görüşebileceğinize inanıyor musunuz?

10 yasimdayken annem ve babam beni bayramda halam gile memlekete gitmislerdi..cok aglamistim..terkedilmis duygusuna kapilmistim..halbuki oyle bisey yoktu.sadece 4 gunlugune yoktular ve bana guzelce de soylemislerdi.
Siz iss cocugunuzdan resmen bikmis istemiyorsunuz.
Hayatinizi yasamak istiyor cocugunuzu ayak bagi olarak goruyorsunuz.ne diyebiliriz ki..annelik gorevlerinizi yapmis olmaniz ayri o duygunun icinize islemesi apayri bi olay..

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..

adamı evden şutlasanız
siz çocuk aynı düzen devam etse
adamın geçimsizliğinin bedelini niye siz ödeyeseniz

o yaşlarda iki çocukla boşanmış bir anne olarak yazıyorum size..

başarabilirsinizzzz, ve o daha bi anne kuzusu çok küçük bunu o yavruya yapmayın..

ve anne olmayı isteyen özlem çeken hanımlar ben de 5 yıl görmediğim tedavi kalmadı anne olmak için sonunda nasip etti rabbim en kısa zamanda sizlere de nasip etsin dilerim..

amaaaaa önce bi düşünün dünyanın binbir türlü hali var benim başıma gelmez demeyin koca dediğiniz adam boşanma safhasına gelince çıngıraklı yılan oluveriyor. siz bir çocuğun mesuliyetini kaldırabilecek maddi manevi güce sahipseniz doğurun lütfen..

ben nereye çocuklarım oraya..

evi terkederken bıçak çekti eski eş kişisi dediki çocukları keserim..

öyle mii dedim , gel o zxaman önce benden başla.. 4 yıldır nafaka da vermiyor alamıyorum ispatlayamıyorum çalıştığını..

sonuçta bi maaşınız var az çok bi şekilde geçinirsiniz yıllarca maaşımın yarıdan fazlasını kreşlere yatırmış bir anne nasihati..

sen annesin ved o güç sen de var
ben seni ariycaktim konuyu bulamadim :D iyiki gelmişsin örnek olsun :)

Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Cocuklarımı benden alabilmeleri icin sadece kafamı hareket ettirebiliyor olmam gerekir herhalde.
Bütün anneler asagı yukarı 8-5 calısıyor, tutarsınız bir bakıcı gül gibi bakar. Ama niyet önemli tabş

tüh tüh tüh ya cidden böyle mi düşünüyorum acaba..
Umarım benim yaşadığım bu durumu yaşamazsınız ömrünüz boyunca

Sizin yaşadığınızı hatta daha beterlerini yaşadı burdaki çoğu kadın babaya verirseniz ilerde çok pişman olacağınızı biliyorum sadece yakın bir arkadaşım velayeti babasına vermişti kızının 5 yaşında filandı şimdi 11 yaşında okul çıkışına gelip göremesin diye annesine ek dersim var diye yalan söylüyor şuan bizzat şahid oldum oda her haftasonu alıyordu kızını annenin bırakması babaya insana çok dokunuyor boşanmış bir ailenin çocuğu olarak yazıyorum benim annem şimdi bile tatile gidicem diye söyleniyor 1 hafta çatlarmış meraktan :)

Benim bıraktığım adam diye baktığınız kişi o çocuğun babası..
Biraz mantık rica ediyorum ya..Biz kadınlar gerçekten sadece duygusal açıdan bakıyoruz olaylara

Evet babası ama gerçekten evladını düşünen bir baba olsaydı annesine iyi davranırdı ve böylece bir arada kalırlardı.

Önceki konularınıza baktım biraz önce. Her zaman fevri ve acele karar vermişsiniz. Sonunu düşünmemişsiniz.
Çocuk meselesi yani velayet içinde aynı şeyi yapıyorsunuz.
Aslında istediğiniz şey sorumsuz ya da minimum sorumlulukla hayat. Ama bu mümkün değil. Çünkü annesiniz. "O da babası" , "bişey olmaz" diyenler emin olun çocuğunu asla bırakmaz.
Şu yaşımda babamsız yıllar düşünebiliyorum ama annemsiz saatler düşünemiyorum.
Anne ya anne. İki çocuğum var hasta olduğumda annem burnumun direğini sızlatır hala.
Bakıcı kreş ayarlayın akşamları bir dk bile olsa basın bağrınıza.
Zaten babaanne bakıyo meselesi değil. O çocuk akşama annesine gideceğini biliyor. Annesini göreceğini biliyor. Siz yemek yapıp çamaşırla uğraşsanız bile orada yanında olduğunu biliyor.

çalışıyorsun hemde bir işin varken böyle düşünüyorsun
ben olsam alırım çocuğumu asla bırakmam büyük konuşmamak
lazım tabi kaç yaşında bilmiyorum ama kreşe veririm gerekirse yada
evde bi yardımcı bulurum bu şekilde devam ettiririm... hemde inan daha
rahat olur şuanki hayatından..

Back
X