• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayeti babaya bırakmak..

Eski konularınıza göz attım anladığıma göre sırf babaanne baksın diye eşinizin ailesiyle aynı evde oturuyormuşsunuz. Ve yine anladığıma göre cocuk bazen sizden ayrı yaşıyor. 1 hafta hiç görmediğiniz oluyormuş.babaannesiyle yazlığa ve arada istanbula sizin ailenizin yanına gidip kalıyormuş.sizin yazdıklarınız bunlar.bu durumda velayeti vermeyi istemeniz normal ama ileride çocuk babaanneyi anne gibi görürse üzülmeyin.bu yazdıklarımı sizi yargılama olarak düşünmeyin iyi düşünüp doğru karar vermenizi temenni ederim.

Son düzenleme:
Zaten kararınızı vermişsiniz neden ne yapsam diye konu açıyorsunuz.
Size biseyler diyecem ams dramatiklestirmeyin diye atarlanirsiniz. Sursa bir elin parmaklarini gecmez size verin o da babasi vs diyen, diğer yorumlara gözünüzü kulaginizi kapatıyorsunuz.
Zaten yazdığınız seylerde de cocugum özlerse görürüm, siz özlemeyeceksiniz heralde.?
Yazidiginiz diger konulara yorumlardan hayatınızda aldığınız kararlar ve sonuclarıni görüyoruz.

Sizin kararınız belli zatej benimde temmenim 4 yaşındaki o yavru babasiyla, babaannesiyle o ksdar mutlu olsun ki, hayatinin hicbir aşmasında neden demesin, neden bıraktı demesin. Babasi , babaannesi ve halasi ona iyi bir anne olsunlar da özlemesn, aglamasin[/QUOT

Henüz herhangi bir karar verdiğim yok..
Hatta 1+1 ev ve işime yakın kreşte bakıyorum bir yandan.
Ama önceki kreş deneyimimiz kötü sonuçlandığı için, yine aynı şeyler yaşanacak diye korkmuyor değilim.
Saldırmaya yer arıyorsunız gerçekten..

"Beni özlediğinde" demişsiniz, siz çocuğunuzu özlemeyecek misiniz? Ben markete çıksam gelene kadar deli gibi özlüyorum. Bir de erkek çocuğu anneye düşkün olur benim bildiğim kadarıyla. Eğer babada kalırsa çocukta büyük boşluk oluşur gibi geldi.

Önceki konunuza baktım da kv ile birlikte oturmadan önce iyiymiş eşinizle araniz, sorunlar birlikte oturma kaynaklı çıkmış...

Neden evleri ayırmak yerine boşanmayı tercih ediyorsunuz..

Bence boşanarak çocugu anne yada babadan ayrı bırakmayın.

Çünkü 5 yıldır ilişkimiz çok yıprandı..
Toparlayamıyorum artık duygularımı..
Eşimin bana dokunmasını bile istemiyorum artık..

Alıntılara bakılırsa hakikaten aklınız çok karışık.

Bir yerde kızım diğer yerde oğlum yazmışsınız.
Bir mesajda yaşı 4, diğerinde 5.

Bir mesajda oğlumu bırakamam zaten okula başlayacak yazmışsınız, diğerinde bakamam yazdınız.

Ailem bana destek demişsiniz; anneniz ablanız var.

Kv ile yaşamayı "çocuk" için isteyen siz.
Baba baskısından bıkıp evlenen siz.
Anne olmak isteyen siz.

Anası tarafından terkedilecek olan ise "masum çocuk".

Yanlış kararlarınızın bedelini neden çocuğa ödetiyorsunuz?

Madem bu kadar zayıftınız, evlenmeseydiniz, anne olmasaydınız, kv yanına taşınmasaydınız?

Hatalarınızın sorumluluğunu alın ve bir "anne" gibi davranın bundan sonra.
aferin valla ben niye dikkat etmedim ki :D

görümce kişi gelmiş o yüzden evlilikleri bozulmuış önceki konu okudum da.
eylülde çikacakti vazgeçmiş.
boşanma sebebi görümcesiyle kavga edip eşi arkasinda durmamasiymiş o yüzden bitirmiş doğru mu bildim??
çocuğun velayeti babaya birakmak istiyo bakamayacagi için..
bence birakmasin.
8-5 zor degil konu sahibi niye yapamiyor burda güçlü kadin vardi kadin zorluklarla kpssye hazirlanmiş kazanmiş iki çocuk annesi var konu bulamadim konu sahibiye örnek olsun.

Evet son patlak veren olay bu.
Öncesinde de çok kırıcı,yıpratıcı olaylar yaşadık ve inanın artık çok yoruldum.
Velayeti alıp,çok yorulduğumda yardıma ihtiyaç duyduğumda onlardan destek istemeye karar verdim.

Yazdım yazdım sildim. Kendi hayatımdan mı örnek versem, başka hayatlardan mı bilemedim. Kendi fikrimi söyleyeyim önce. Öleceğimi bilsem bile oğlumu asla bırakmam. Bir çocuğun babadan çok anneye ihtiyacı vardır...

Ben yengemi kaybettim kanserden. Yeğenlerimin biri yedi diğeri üç yaşında. Yedi yaşında olan yeğenim, annesinin hastalık sürecine şahit olduğu halde, aylarca öfkesi bitmedi. Annesinin onu bırakıp gitmesine o kadar öfkeliydi ki asla annesinden bahsetmedi. Hala öfkeli ama ilk kez geçen hafta onu yıkarken "hala, biliyor musun annem beni yıkarken 'su geliyor deniz kızııı' diye bağırıp su dökerdi" dedi. Yedi ayda ilk kez ağzından anne kelimesini duydum. Ne diyeceğimi bilemedim. "benim de öyle söylememi ister misin" diye sordum. Sevinerek evet dedi. Ağladığımı görmesin diye o kadar çabaladım ki. Off aman neyse işte çocukların hislerini hafife almayın. Annenin bırakma sebebi ölüm bile olsa öfkeleri asla geçmiyor. Yavrunuzu bırakmayın.
Benim bile gozlerim doldu.. :(
Yazik bebeklere.. Allah sabir versin. Hic bi bebek annesiz kalmasin hic bi anne de bebeginden ayrilmasin :( ..

No no no no... pişmanlık pişmanlık. Velayet sende olsun yine babaanne baksın. Geceleri evine gelsin. Yorgun olduğun geceler almazsın babaanne/baba da kalır yine ama velayet sende olsun.

Erkeklere güven olmaz, hele karılarına sorun çıkaran, huzur bırakmayan kocalara hiç ama hiç güven olmaz. Yarın bir gün gider girer bir kadının yörüngesine onun aklı ile hareket edevidir veyahut senin hayatına birileri girer çocuk ile seni cezalandırabilir.

İlk paragraftaki tavsiyeniz bana da artık en mantıklı gelen.
Bugün psikologa da gidicem randevu aldım.
Teşekkür ederim.

aferin valla ben niye dikkat etmedim ki :KK70:
bir de eski konusunda 23 yaşımda ilk eşimden boşandım 24 yaşımda 2.evliliğimi yaptım yazıyor . bir başka açıklamasında ise 23 yaşında 2.evliliğimi yaptım yazıyor.rakamlar sayılar üç aşağı beş yukarı oynuyor.bir tane olsa neyse çocuğun yaşıyla ilgili de aynı durum var. yaklaşık bir ay önce 5 yaşında olan çocuk bugün 4 yaşında.birkaç mevzu daha vardı ama unuttum dün bakmıştım.sanırım konu sahibinin kafası baya karışık. ben çok anlamam ama destek alması gerekiyor galiba.

o yaşlarda iki çocukla boşanmış bir anne olarak yazıyorum size..

başarabilirsinizzzz, ve o daha bi anne kuzusu çok küçük bunu o yavruya yapmayın..

ve anne olmayı isteyen özlem çeken hanımlar ben de 5 yıl görmediğim tedavi kalmadı anne olmak için sonunda nasip etti rabbim en kısa zamanda sizlere de nasip etsin dilerim..

amaaaaa önce bi düşünün dünyanın binbir türlü hali var benim başıma gelmez demeyin koca dediğiniz adam boşanma safhasına gelince çıngıraklı yılan oluveriyor. siz bir çocuğun mesuliyetini kaldırabilecek maddi manevi güce sahipseniz doğurun lütfen..

ben nereye çocuklarım oraya..

evi terkederken bıçak çekti eski eş kişisi dediki çocukları keserim..

öyle mii dedim , gel o zxaman önce benden başla.. 4 yıldır nafaka da vermiyor alamıyorum ispatlayamıyorum çalıştığını..

sonuçta bi maaşınız var az çok bi şekilde geçinirsiniz yıllarca maaşımın yarıdan fazlasını kreşlere yatırmış bir anne nasihati..

sen annesin ved o güç sen de var

Kreşe gitti ama almak zorunda kaldık..
Sabahları ben işe çok erken geldiğim için babası bırakıyordu kreşe..
İnanılmaz ağlıyordu beni bırakma diye ve bir süre sonra daha geceden okula gitmiycem diye ağlamaya başladı..
Sonar parmaklarını yolmaya başladı ve tedirgin bir çocuk haline geldi.
Bizi kreşin sokağına bile sokmak istemiyordu. Ordan geçmeyeceğiz dimi baba falan diyordu
Hal böyle olunca kreşten aldık ve parmak yolması,endişeli ruh hali herşeyi değişti çocuğumun.
4 yaşını doldurduğu için eylülde farklı bir kreşe başlatmayı düşünüyorum bende.Ama bu sefer tam gün değil 1-5 arası
Kreş öneren arkadaşlara da toplu cevap vermiş olayım.

kreşte belki şiddet görüyordu.. hiç araştırdınız mı kamera kayıtlarına balktınız mı..

sebebini sorguladınız mı?

Ya olayı inanılmaz bir şekilde dramatize hale getirip artık anneliğimi sorgulamaya kadar gitmiş olaylar..
Ben bu söylediklerinizin hepsini yapıyorum hanfendi.. Boşansam da, oğlum orada yaşasa da benimle olduğu her
an yapmaya devam edeceğim.
Çocuğu sadece biz yapmışız gibi davranıyoruz her zaman. Bu çocuğun babası da var..
Babası da öpüyor, babası da masal anlatıyor,babası da sırtında taşıyor.
Sizin eşiniz çocuklarına karşı ilgisiz de bunları sadece siz yapıyormuşsunuz ve bağlı değil de bağımlı çocuklar haline gelmişler gibi geldi bana da..
Bu da hiç sağlıklı bir durum değil bence..
Bende yazmıştım bir şeyler yukarda ama bu yazınızı gördükten sonra çok pişman oldum.. siz verin velayeti kesinlikle verin... her anne aynı olmuyormuş..

Olay zaten fazlasıyla dramatize. Babalarda ilgi gösteriyor, babalarda seviyor, öpüyor. Ama 9 ay siz taşıdınız, siz doğurdunuz, çocuk sizi emdi, altını çoğunlukla siz değiştirdiniz değil mi? Ben evde oturup çocuğuna bakan bi baba, evi geçindiren bi anne duymadım. Doğanın bazı kanunları var çünkü. Annelik içgüdüsü gibi, annelere has merhamet gibi, annelere has fedakarlık gibi -ki buda her annede bulunmuyor maalesef- Anne yoksunluğunu duydunuz mu? Babaların olmaması çocuklar için annenin olmaması kadar tramvatik değil. Ne yapalım nasıl değiştirelim bunu? Olan bu.

Bayılıyorum bu bağlı-bağımlı ayrımını yapmaya çalışan annelere. Siz çalıştığınız için başkası baktı, e doğal olarak bağımlı değil özgüvenli ve sağlıklı bağlanmış bi birey oldu değil mi çocuğunuz?

Böyle karmışık bi duygu halleri yok onların. Anne dediği zaman orada olmazsanız bikaç kere daha çağırır, sonra zaten ihtiyaç duymamaya başlar. Sizde “güçlü birey, özgür birey” diye övünür durursunuz.

4 yaşında daha anne kuzusu olan bi çocuğa bakmaktan sıkılarak tüm haftaiçini ayrı geçirmeye göze alıyorsanız, benim ve ailemin sağlığını değil, kendi ruh halinizi tartın.

işte yorum bu +++++++10000000000

Devlet kreş yardımı yapıyor boşanmış annelere. Çocuğunuzu eliniz kolunuz akciğer karaciğeriniz gibi görün.. Ne siz onlarsız yapabilirsiniz ne de onlar siz olmadan.. Her akşam annenin evde olduğunu bilmek başka bir şey. İlgilenemiyorum zaten akşamları ne demek :)

benim bıktığım bir adama asla velayet bırakmam!
bir baba bırakır çünkü anne gibi 9 ay karnında taşımaz.
ama bir anne bırakmamalı.

Benim bıraktığım adam diye baktığınız kişi o çocuğun babası..
Biraz mantık rica ediyorum ya..Biz kadınlar gerçekten sadece duygusal açıdan bakıyoruz olaylara

Back
X