• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

VELAYETİ BABAYA BIRAKMAK

Var eşimin kuzeni..çocuk 3 yaşındaydı babannesi bakmam dedi ama kız tekrar evlenebilsin diye annesi çocuğu babaya verdirtti ..babannesi büyüttü cocugu..kız cok ağladı üzüldü baştan ama sonra iyikide almamışım ayak bağı olurdu falan demeye başladı rahata alışınca...bir süre gorusmedik .....sonrada başkasıyla evlenmiş (kaçmış daha doğrusu hemde çocuğu tatil için yanına gitmisken)...Cocuğu olmuş yeniden diğer oğluyla kırk yılda bir gorusuyormus. şimdide yeni kocasından 2.cocugu olmadığı için tedavi olmaya başlamış diye duydum ..ne kadar doğru bilmiyorum...
Bu olaylardan sonra görüşmek bana çokta doğru gelmiyor...gereksiz bir insan diye düşünüyorum ..çocuğuna merhameti olmayan bencil birinin kimseye hayrı olmaz düşüncesindeyim..

Geçenlerde bir veli geldi okula. Boşanmışlar ve çocuklar babayla kalıyor. Adamın söylediği cümle aynen şu “hocam kusura bakmayın eski eşim koca arama derdinden gelemed
ay bu da çok çirkin ya.ne gerek var.öğretmenler bilmek zorunda mı özel hayatınızı.yaptığı tüm güzel şeyleri alıp götürdü gözümde bu cümlesi.iyi baba olduğunu sizin gözünüze sokmak istemiş.bunu yaparken eski karısını gömerek yapmış nereden baksan zayıf bir karakter.
çok iyi baba olabilir ama çok kötü bir adam

Bende buna inanıyorum ya. Bende anneme tembih ettim birkaç defa kızıma bak onu bırakma diye
Bu işte sorun bunu anlatmaya çalışıyoruz. Aslında sizin de annenizin güvencesine gerek kalmadan kızınızı gözü kapalı eşinize emanet edebilmeniz gerekiyor ama bir yerde bir şeye güvenemiyorsunuz. Demek ki öyle ahım şahım bir baba değil olması gereken babanın da anneyle aynı seviyede olması. Siz çocuğu tamamen olmasa da büyük ölçüde kadının sorumluluğuna ait sayıp her kadın bakabileceği çocuğu doğursun diyorsunuz ya ben de bu söylediğinize şiddetle karşı çıkarak her kadın gözü kapalı çocuğunu emanet edebileceği adamlardan çocuk yapsın diyorum. Zira çocuk sorumluluğu eşit anne ve baba üstünde. Bunun dışındaki söylemler erkeklere alan açmak için yok içgüdü yok anne yüreği soslarıyla süslenmiş boş masallar

ay bu da çok çirkin ya.ne gerek var.öğretmenler bilmek zorunda mı özel hayatınızı.yaptığı tüm güzel şeyleri alıp götürdü gözümde bu cümlesi.iyi baba olduğunu sizin gözünüze sokmak istemiş.bunu yaparken eski karısını gömerek yapmış nereden baksan zayıf bir karakter.
çok iyi baba olabilir ama çok kötü bir adam
İyi baba değil ki zaten. İyi baba olsa o çocuğun düşeceği durumu kendi çıkarının önüne koymazdı. Artık çocuğa kızamıyorum bu kadar kötü bir anne babayla ne kadar düzgün olabilir ki.

Bu işte sorun bunu anlatmaya çalışıyoruz. Aslında sizin de annenizin güvencesine gerek kalmadan kızınızı gözü kapalı eşinize emanet edebilmeniz gerekiyor ama bir yerde bir şeye güvenemiyorsunuz. Demek ki öyle ahım şahım bir baba değil olması gereken babanın da anneyle aynı seviyede olması. Siz çocuğu tamamen olmasa da büyük ölçüde kadının sorumluluğuna ait sayıp her kadın bakabileceği çocuğu doğursun diyorsunuz ya ben de bu söylediğinize şiddetle karşı çıkarak her kadın gözü kapalı çocuğunu emanet edebileceği adamlardan çocuk yapsın diyorum. Zira çocuk sorumluluğu eşit anne ve baba üstünde. Bunun dışındaki söylemler erkeklere alan açmak için yok içgüdü yok anne yüreği soslarıyla süslenmiş boş masallar
Ben gözüm kapalı emanet edebiliyorum . İlk doğduğunda bile odada sadece babasıyla kaldı anneleri sonradan çağırdık kaldı ki şimdi her ihtiyacini karşılayabilir. Erkeklere alan açmıyorum Egecell hanım size diyorum ki bakımını benim yaptığım gibi yapıyor. Yemek yeme ,banyo , alt değişimi , kitap okuma vs. Bu bir belki de inanç nasıl hepimizin dini görüşleri farklı çocuğa bakış açısı da farklıdır . Beni bu dünyada çocuğumdan ayıracak neden ölüm veya sağlık olabilir . Çünkü o benim içimde gelişti ve benden doğdu . Gözümün önünde içimden çıkardılar bu bağ bence mucizevi size göre boş masal . Benim annemin güvencesine ihtiyacım olan nokta bir kadının da ona aynı ilgi ve merhametle yaklaşması . Kızımın büyürken anne sevgisini annemden almasi. Anne ve babaların çocuk üzerinde rolleri farklı

Konu sahibi 9 Şubat'ta da aynı içerik konu açmışsiniz cevap yazmışsınız, 2016 da bosanacaginizi yazmışsiniz büyük ihtimalle boşanmamişsiniz..ocak ayinda birden fazla eşinizin cinsel olarak yaklaşmadiğini yazmışsınız. zaten eşle bir bağıniz yokmuş ,neden babaya vermek istiyorsunuz yazıyorsunuz. İki konudur velayeti babaya veren var mi?
Hiçbir sekilde etkileşimde bulamayıp sorup dönüyorsunuz.

Bana göre çocuklar anne yanında kalmali.
Neden istemiyorsunuz, ayrılığı neden göze alıyorsunuz

Ben gözüm kapalı emanet edebiliyorum . İlk doğduğunda bile odada sadece babasıyla kaldı anneleri sonradan çağırdık kaldı ki şimdi her ihtiyacini karşılayabilir. Erkeklere alan açmıyorum Egecell hanım size diyorum ki bakımını benim yaptığım gibi yapıyor. Yemek yeme ,banyo , alt değişimi , kitap okuma vs. Bu bir belki de inanç nasıl hepimizin dini görüşleri farklı çocuğa bakış açısı da farklıdır . Beni bu dünyada çocuğumdan ayıracak neden ölüm veya sağlık olabilir . Çünkü o benim içimde gelişti ve benden doğdu . Gözümün önünde içimden çıkardılar bu bağ bence mucizevi size göre boş masal . Benim annemin güvencesine ihtiyacım olan nokta bir kadının da ona aynı ilgi ve merhametle yaklaşması . Kızımın büyürken anne sevgisini annemden almasi. Anne ve babaların çocuk üzerinde rolleri farklı
Bu yoruma katılıyorum . Allah'ım yavrularımızla mutlu yaşamayı nasip etsin.
Evet benim eşimde çocukları banyo yaptırır,tirnaklarini keser, alt değişecek bebeğim var bakar ilgilenir ama o anne değil bunu yapmali zaten ama o çocukları ben doğurdum, ben içimde büyüttüm gecelerce uykusuz kaliyorum. Dediğiniz gibi roller farkli

Anneniz cok iyi bir insanmış. Eski esinin çocuğuna bakan bir kadın görmedim hiç.kimisi babayla bile gorusturmuyor.
Ya işte ben de bunları gördükçe çok üzülüyorum. Ne yaşandıysa yaşandı bizim ailede,ama her şeye rağmen çok güzel bir çocukluk ve gençlik geçirdik biz. Bir evde büyüdük. Annem hepimizin annesiydi,hepimize eşit davranırdı. Bunu yapmak çok zor değil,azıcık insan olabilen herkes yapmalı aslında. Bu bir toplum görevi çünkü,bana kalırsa.

eski kocalar mutlaka evleniyor. çocukla en çok zaman geçirmesi gereken baba iken nedense üvey anne oluyor. evlendiği kadın iyi biri ise çocuğum onu anne kabul eder ve beni gitgide unutur. beni yetiştiren o kadın sen değilsin der. kendi doğurduğum 10 yıl baktığım çocuğun sen bana ne yaptın ki hepsini üvey annem yaptı demesi kötü. burada bir kadın var. üvey çocuğunu çok seviyor. çocuk daha ikinci haftada ona anne demeye başlamış. çünkü çocuk sevgi arar. bakımvereni kimse onu anne kabul eder. hem de inanılmaz hızla. yani 10 yıl baktım ben öz anneyim benim yerim özel diye bir şey yok. o yüzden bırakamam.

evlendiği kadın kötü biriyse çocuk travmatize olur. dışlanma yok sayılma göz devirme. dövme sövme gibi iğrençlikleri saymıyorum bile. mesela kız çocuğu regl olacak. baba kızına regl döngüsü ped nasıl değiştirilir bunları anlatmak için üvey anneyi yollayacak. oğlunun sevgilisi ile buluşmak için okuldan kaçtığını ancak okuldan aranınca fark edecek. git okulla konuş diye üvey anneyi arayacak. şimdi çok iyi gözlem yapan rolleri harika bölüşen empatik ve duygulardan konuşan bir adam var ise ondan zaten boşanılmaz. eğer boşanıldı ise çocuk emanet edilir çünkü kadınsız tek bakar. ama boşanılan düz adam ise kadınsız bakamıyor. çocuğu besliyor evi ısıtıyor harçlık veriyor arada futbol mutbol falan oynuyor. zannediyor ki tamam işte. geriye kalan her şeyi üvey anne üzerine atıyor. çocuğun yemesi içmesi dersleri kursu temizliği gibi şeyler, varsa travmaları okbsi depresyonu isyanları kimlik arayışı ergen sancıları varsa kişilik bozukluğu, derslerinin kötü olması, oyun bağımlılığı ..... üvey annede dediğim gibi iyi bir insan değilse amannnnn dünyaya bir kere geldim banane babası ilgilensin anası baksaydı attı başıma diyor ve uğraşmıyor. çocuğum o evden ruhsal olarak yara alarak çıkar.yetişkin olduğunda ömür boyu beni suçlar. bu kadar suçlanmayı kalbim kaldıramaz. o yüzden bırakamam.

Var,babamın eski eşi :KK66:
İki kızının velayetini babama bırakıp yeni kocaya kaçmış. Senelerce çocuklarını görmemiş. Babam annemle evlendiğinde kızlar 11 ve 9 yaşındalarmış. Annem baktı ikisine de. Evlendirene kadar eli üzerlerinden ayrılmadı. Ama sonra nooldu,anneleri zengin olduğu için kıymetli oldu ve annemi aramadılar bile. Böyle hikayeler de var yani. Babaya bırakılan her çocuk sefil olmaz. Anneye bağlı. Başka kocaya kaçan anneler de var, çocuklarına gözü gibi bakan babalar da var.
Adaletini sevdiğimin dünyasına bak.Hiç zahmetsiz çocukları büyüttü başkasına,en kıymetli o oldu

Eşimle boşansam çocuklarımın velayetini vermeyi asla düşünmem,yeniden evlenmeyide düşünmem,kızlarımsız bir hayat çok zor olurdu benim için.
Ama bu benim fikrim,şartlar nedir ne değildir bilmeden yorumlamak zor,

Konu sahibi vicdan rahatlatmaya geldi sanırım ama cevaplar istediği gibi olmayınca uğramadı buralara
Yıllardır derdi cinsellikmiş (olabilir normal) eşi ilgisiz.
Çocukları versin ki ayak bağı olmasın galiba yeni hayat için..
halbuki çocuklar olsa da flört edebilir ilişki yaşayabilir

iki kizim var eşimden ayrılsam mümkün değil biriyle evlilik düşünmem. kizlarimi kime vericem benden başka kim benim gibi bakabilir ki? allahim yine büyük konuşturma kınadığını yaşamadan ölmez insan da kinamiyorum asla. çok bana göre değil Allah göstermesin. kocaya gitmek için kizlarimi babaya birakicam e üvey anne ne yapacak benim bebeklerime?

Yıllardır derdi cinsellikmiş (olabilir normal) eşi ilgisiz.
Çocukları versin ki ayak bağı olmasın galiba yeni hayat için..
halbuki çocuklar olsa da flört edebilir ilişki yaşayabilir
Egecell ısrarla anneliği anlamıyor. Gerçekten anlamıyorum hadi bizim yorumlarımız önemli değil hiç bir uzmanda mı açıp dinlemedi? Çok enteresan. Annenin ayrı babanın evlada verdiği ayrı ısrarla anlaşılmayan ne? Biz niye erkeklere kolaylık olsun diye böyle diyelim 🤷‍♀️ kris herkes anne olamıyor babada olamadığı gibi. Benim annem 9 aylıkken bırakıp gitmiş annesi. Annemde yarası hep ayrı ki dedem Allah rahmet eylesin çok iyi bir insandı. Öyle anneler var ki maalesef dediğin gibi rahat ilişki yaşamak veya çocuğun sorumluluğu sonradan ağır geliyor at babaanneye baksın

Anne olmadığım için çocuk temalı konularda yorum yapmamaya gayret ediyorum ne haddime diye.

Fakat bu konuda bir şey demek istiyorum.
Kimse konu sahibini veya benzer durumda olan kişiyi linçlemesin lütfen.Herkesin öyküsü farklı olabilir.
Boşanan çocuklu kadınlar “eşşek gibi bakacak” “ben annesiysem o da babası”,”bu çocuğu ben babamın evinden getirmedim”,”boşansak da bekar gibi yaşayamaz eşşek gibi sorumlulukları yapacak” diyorlar haklı olarak.

Yenidoğan değilse çocuk ve anne sütüne ihtiyacı yoksa annesinde kaldığı gibi babasında da kalabilir pekala. Hani o annesiyse diğeri de babası ya.
Konu sahibine nasıl yaparsın vay önceliğin çocuğun olmalı diyenlere -çocuk güvende babasının yanında olacak cami avlusuna bırakılmayacak.

Boşandıktan sonra eski koca mutlu olamasın hayatına kimseyi alamasın,veya yeni düzen kurulduğunda git oğlum babanın evinde kal huzurlarını kaçır diye kullanılacaksa ilk baştan anne dürüstçe çocuğu versin babaya bence.

Ben olsam vermem net. Ama babasına vereni de yargılamam sanırım
Bekarmisiniz peki? Farketmez gerçi bekar yada evli size şunu soyleyim sizin gibi düşünen bir kadindim sonra çocuğum oldu o kadından eser yok. Eşimi çok seviyorum harika bı baba ama çocuğum benim evladım bambaşka çocuk annenin aklını oynatan bir canlı. Delilikle akıllılık arasındaki o ince çizgi varya daima ordasindir. Çocuk varsa mantığın yok. Yani genel olarak anneler böyle düşünür diye düşünüyorum. Bir söz varya Allah kimi benden çok seversen seni onunla sinarim diye işte sevmeye delirdigin bir evlat ama birde bu korku var. Onu gözünden sakınmak var. Babaya velayetmi bu benim için kabul edilebilir bişey değil. Anne olduktan sonra ettiğim dua her zaman sabittir Allah'ım beni evladimin ardında evladımı benim ardımda bırakma bizi birlikte al. Umarım beni yanlış anlamazsınız iyi akşamlar.

Back
X