- 11 Ocak 2014
- 1.520
- 1.637
- 248
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Bu teklifi durumu kötü olan veliye nasıl yapacaksınız merak ettim? Senin durumun iyi değil gel temizliği mi yap diyeceksiniz. Ve karşılığında para vereceksiniz.Bilmiyorum ama kulağa çok alçaltıcı geliyor. Öyle durumu kötü olan velilerin de sıraya gireceğini falan sanmıyorum .Velilerin görevi olmayabilir ama yani insanlik adina cocuklari icin temizleseler ellerine yapismaz..bu insanlari anlamiyorum..bence para karsiliginda yapılmasını teklif edin...illaki vardir durumu cok kötü olan biri..o yapsın digerleride cüzi bir miktar verip aralarinda toplasinlar..ozaman ben yapayım diyenler siraya girer
Insanlar bunu bilmek zorunda degil . Hersey hakkinda bilgimiz olamiyor mecburiyetimiz de yok. Karsimiza cikinca anliyoruzm konu sahibi durumu anlatti zaten hak verdim kendisine . Ben parali egitime bile karsiyim devlette. Parasiz olunca niye dokuluyor egitim sistemimiz bunu anlamis degilim.ha bunu ogretmenlere sitem olarak yazmiyorum yanlis anlasilmasin. Herseye para ayriliyor buna gelince mi para kisitli.hanfendi her okulda aidatlar düzenli toplanmiyor. hele köy okulu ya da kenar mahalleyse. veren veli de bi sonraki yıl vermeyene bi yaptırım olmuyor nasılsa diye o da vermeyi kesiyor. gerçekten bazı yorumları şaşkınlıkla okuyorum. nasıl bi okul canlanıyor gözünüzde bilmiyorum ama sizlerin hayal ettiği merkezi okullarda oluyor inanmiyordur birçok üye belki ama gerçekten okullarımızın durumu çok vahim.
Ogretmenlikte yenisiniz sanirim.. daha kim bilir ne sorumsuzluklarla karsilasacaksiniz. Annem hep der,en zor kismi velilerle ugrasmak diye.. 1000 tane insani idare etmeniz gerekiyor. Okul idaresiyle diyalogunuz iyi olacak yeri gelecek mufettis size not verecek hatta velilerden sizi dinleyecek belki de.. cocuklar en renkli eglenceli kismi olcak isinizin..Öyle yaptım zaten . Aslında şu an biraz gergin olmamın sebebi ilk kez böyle sert bir konuşma yapmış olmam . Karakterime inanın hiç uymuyor. Ne insanlara sesimi yükseltmeyi severim ne küçük görmeyi. Okuma yazma bilmeyen velilerim oldu hiç ayırt etmedim . Benim için avukat velimde aynıdır ilkokul okumamış velimde. Ama bu kadar sorumsuz veliyle ilk kez karşılaşıyorum ve canım sıkıldı bu duruma.
Okurken ağladım, ağzınıza sağlık.Ellerine sağlık öğretmenim.Çok güzel olmuş bir de kıymeti bilinse.Burdan da fikir edinmişsindir sakın velileri sıraya koyma temizlik için.Çok bilmiş biri akıl verir şikayet edilirsin cezayı sen alırsın.Yukarıdakilere hiç birşey olmaz.Sakın sigortasız bayan da alma temizlik için.Bir idarecim tam 5 yıldır bu yüzden açılan bir davayla uğraşıyor.Adamın biri okul çatısından düşüp öldü.Veliydi gönüllü çıktı yapmak için.Ama kaza ışte.Kimse gönüllü mü değil mi bakmıyor ama.Kendin de yapmak istemiyorsan bırak kalsın.Söylemek kolay deme ben de eğitimciyim.Bir hafta iç dış okul boyamış bir eğitimci.Kıymet bilmezler.Sen kıymet bilsinler diye yapmıyorsun onu da anlıyorum ama başını derde sokma.
Burdan da anlaşılacağı üzere sorun devletin deniliyor.Ben şaşırıyorum böyle söylemleri duyunca.Diyorum ki Kurtuluş Savaşında değil miydi biz tek yürek savaştık.Analar benim görevim değil demedi mermi taşıdı cepheye.Çocuklar kenara çekilmedi su taşıdı askere.Kimse dememiş o zaman devletin görevi bu diye.Yapan evladı, yarını, geleceği için yapar.Yapmayandan bekleme hiç.Herkes elini taşın altına koysa.Bu vatan bizim.Bu çocuklar hepimizin.Kenar mahallesi, köyü, kenti yok bunun bir anlasalar.Bir anlasalar tek olsak herkes biraz da üstüne düşenin fazlasını yapsa neler değişir neler.
Daha çok yazardım da....Emektar ellerine sağlık.Ümidimi her kaybettiğimde senin gibi gençleri görünce bir cosuyorum ya.
siz haklısınız kendi açınızdan ama velide sınıfı temizlemek zorunda değil ki, hadi sizin veliler ev hanımı imiş gelebilme ihtimali var ama ben çalışıyorum beni kızımın okulundan temizlik için çağırsalar bende gitmem zaten para veriyoruz okul için, devlet okulu bile olsa gitmem çünkü onlarda belirli bir ücret alıyorlar belki kırtasiye ye yetiyordur o para sadece ama okulun temizliğini düşünecek olan veli değil okul yönetimidir...Merhaba hanımlar . Daha önce konu açmıştım. Sınıfımın durumu çok kötüydü ve yardim buldum sınıfım düzeldi çok şükür . Gelelim sorunumuza. Sınıfım hiç temizlenmiyor. Hizmetli var iskurdan gelme zaten okula anca yetişiyor . Anasinifi ne yazık ki okulun bir bölümü gibi görünmüyor ve sorunun öğretmen tarafından çözülmesi bekleniyor. Ben sınıfımı her gün kendim temizliyorum çözüm bulamadık çünkü. Neyse eşyalar yerleşmeden sınıfımı esimle birlikte boyadık . Sınıf temizliği için velilerimi cagirdim 2 veli geldi onca kişiden . Eşyaları yerleştirmek için cagirdim yine 2 veli geldi . Inanın çok sinirlendim . Ben onların çocukları için her gün sınıf temizliyorum yardim bulmak için hiç tanımadığım insanlarla iletişim kuruyorum emek harcıyorum onlar kendi çocuklarının sınıfıni düzenlemeye bile yardımcı olmuyorlar . Bugün veli toplantısı yaptım ve ilk kez velilerimle sert bur üslupta konuştum . Hiç hoşlanmam insanlarla böyle konuşmaktan ama artık sabrım taşmaya başladı . Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama ben üniversite mezunuyum öğretmenim çocuklarla hicbir kan bağım yok buna rağmen çocuklar temiz şartlar altında eğitim görsünler diye kendimi paralıyorum ama veliler kendi çocuklarının bir sınıfını temizlemeye bile tenezzül etmiyorlar üstelik hepsi ev hanımı . Kizmakta hakli olduğumu biliyorum ama velilerimle böyle bir diyolog yaşamak yine de canımı sıktı . Bu arada sınıfımın eski yeni hali de fotoğraftaki gibi . Her şey öğrencilerim için
Bence de cok mantikki cozum ama insanla ugrasmak zor . Dusunsenize birinin kac cocugu var acaba digerinin hastasi. Bir digerinin biseyi. O zaman gondermem evde durur deyip aladabilirler cocugu :) bence milli egitime konuyu bildirelim. Meb bunj karsilamak zorunda degil mi. Kurallari bilmiyorum ama ya da bi haber ajansina konuyu cekin ya da muge anli ya da zahide yetis. Bu ogretmen bi tane. Kimbilir kac ogrrtmen var bu durumu yasayan. Ne ogretmen ne veliler bunj yasamak zorunda degil. Ben sen elimizi tasin altina koyariz ama koymayanlar ve koymayanlar yuzunden sikinti cikaran veliler ve bunlardan bunalan ogretmenler. Haksiz miyim ?Bence son bir görüşme yapın,aidat istemediğinizi fakat aidat alınmadığı için görevli olmadığını,haliyle sınıfın yeterince temiz olmadığını belirtin.
Ya sırayla her veli kendisine sıra gelince gelip süpürmeli sınıfı yada her ay aidat toplamak zorunda kalacağınızı net bir dille belirtin. Para vermemek için paşa paşa gelirler emin olun.
Tamam eğitim ücretsiz diyoruz ama olmayınca da olmuyor yani. Bit kadar sınıfı süpürmek bu kadar zor olmamalı. Bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar ve siz yapmayın artık. Yapmayacağınızı da özellikle belirtin. Sizin işiniz değil ama yapmaya devam ederseniz yapan var ne de olsa diye yanaşmazlar asla,göreviniz olur.
Ayrıca 1 kişinin yapması(sizin tek başınıza) mı adil olan,yoksa velilerin sırayla yapması mı? Sıra 20 günde anca gelir,elleri aşınmaz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?