Velilerimin sorumsuz tavırları

Size katılmıyorum, sınıf temizlemek velilerin görevi değil ayrıca bu konuda çözüm bulmak da velilerin görevi değil, okul yönetimi nerde? Bence velilere kızcagınza okul yönetimine kızın. Hiç bir veli okul temizlemek zorunda değil, Köylerde karda kışta hocalar odun kırıp, toplayıp soba yakıyorlar gocunmuyorlar onu da veliler yakmaya gelecek.

Ayrıca ben onların çocukları için onu bunu yapıyorum demeyin lütfen, siz kimse için bir şey yapmıyorsunuz, maaş karşılığımda görevinizi yapıyorsunuz hayatta bedelsiz hiç bir şey yapılmıyor maalesef..

Çocuklara temizlik yapmayı öğretin. Japonyada ve Güney Korede birçok okulda temizlikçi hizmetli yemek dağıtan kişi vs yok. Çocuklar kendi yemeklerini sırayla dağıtıyor kendi temizliklerini günlük yapıyor. Öğretin çocuklara bunu. Çocukların da kullanabileceği zararsız kimyasallardan alın para toplayıp velilerden. Gelmiyorlarsa kendi bilecekleri iş

Devlet okullarında büyük sorun. Ayrıntıları bilmiyorum amabir öğretmene de bu eziyet yapılmamalı. Veliler milli eğitime dilekçe versin, veya para toplayıp bir kadın tutulmalı. Sizi süpürge ile görüp Hale’n umrunda olmuyorsa büyük sorun . Bu saçma uygulamayabir an önce çözüm bulunmalı . Fakat yurtdışında bazı ülkelerde de bu durum var veliler temizlikten sorumlu bunu mu uygulamak istiyor yetkililer eğiticinin üstüne problemi yıkmaları çok üzücü. Eşinin hakkı bile geçmiş millete

Cok guzel olmus sinif ellerinize saglik.
Devlet maddi destek saglamiyor mu temizlk icin?

Veliler toplantida ne dediler siz onlara bu konuda sert cikisinca cozum uretmedilermi..temizleyelim hocam falan diyen cikmadimi

Ne munasebet canm.ben neden gidipte sinif temizleyecekmisimki.orasi devlet okulu degilmi.muduru bilmem nesi yokmu.hic olmadi milli egitime yazin.yada aidat toplayin temizlik icin.bende olsam bende gelmezdim

Ellerinize sağlık. Bence veliler sizin gibi düşünceli bir öğretmene sahip oldukları içinçok şanslılar. Bende okuldaki yapılan her türkü etkinliğe katılırım. Bence velilere düşen görevlerde var. Temizlik kısmını bilemiycem ama sınıf partilerine falan yemek yapılabilir. Temizlik konusunda bende yardımcı olmayabilirdim ama sınıf süsleme,piknik,partiler için atıltırmalık hazırlama falan gibi işlere yardımcı olmak veliler için de bir zevk olmalı bence

Bu teklifi durumu kötü olan veliye nasıl yapacaksınız merak ettim? Senin durumun iyi değil gel temizliği mi yap diyeceksiniz. Ve karşılığında para vereceksiniz.Bilmiyorum ama kulağa çok alçaltıcı geliyor. Öyle durumu kötü olan velilerin de sıraya gireceğini falan sanmıyorum .

Insanlar bunu bilmek zorunda degil . Hersey hakkinda bilgimiz olamiyor mecburiyetimiz de yok. Karsimiza cikinca anliyoruzm konu sahibi durumu anlatti zaten hak verdim kendisine . Ben parali egitime bile karsiyim devlette. Parasiz olunca niye dokuluyor egitim sistemimiz bunu anlamis degilim.ha bunu ogretmenlere sitem olarak yazmiyorum yanlis anlasilmasin. Herseye para ayriliyor buna gelince mi para kisitli.
Aslinda soylencek cok sey var da konunun ucu bucagi farkli yere gider diye konusmak istemiyorum.
Kalin saglicakla.

Ogretmenlikte yenisiniz sanirim.. daha kim bilir ne sorumsuzluklarla karsilasacaksiniz. Annem hep der,en zor kismi velilerle ugrasmak diye.. 1000 tane insani idare etmeniz gerekiyor. Okul idaresiyle diyalogunuz iyi olacak yeri gelecek mufettis size not verecek hatta velilerden sizi dinleyecek belki de.. cocuklar en renkli eglenceli kismi olcak isinizin..
Bazen anladiklari dilden konusmak gerek insanlara. Onlar boylesine alismissa bizim sesimiz sivrisinek saz gelebliyor cunku.. ince bi vizilti oluyor uslubumuz. Ben de sizin gibiyim ama yukseldim mi de kacacak yer ararlar.. cok sevmem insan kirayim ediyim ters konusuyum. Yapim oyle degil hep guleryuzle derim diycegimi.. ama gerek yok iste bu kadarina.

Ben de öğretmenim evet sinif temizlemek velinin görevi değil ama öğretmenin de görevi değil. Öğretmenin asli gorevleri arasında temizlik yoktur eger yaparsanız sanki bu sizin gorevinizmis gibi algılanır. Okul yönetiminin halletmesi lazım bu işi. Eğer onlar da yapmiyorsa sizin yapabileceğiniz bişey yok sizin gördüğünüzü herkes görüyor sonuçta. Şu an ilgisiz olan o veliler sınıf pislikten geçilmez olduğunda bir çözüm yolu sunacaklardır size.

Okurken ağladım, ağzınıza sağlık.

MissCherryBlossom kesinlikle aynı yoruma sahibim sizinle, yorumları şaşkınlıkla okudum. Ne zaman bu kadar bencil ve duyarsız olduk biz bilmiyorum. Son okuduğum birkaç konudan şunu anladım. Büyük bir grup var, ya okuduğunu anlamıyor ya da laf olsun diye yazıyor.

Konu sahibi sizi tebrik ederim, geleceğimizi sizin gibi özverili meslektaşlarımızın kurtaracağına inanıyorum. Bir çözüm ile gelemedim ama umarım güzel bir yol çıkar karşınıza. Jane Bennet

Bence son bir görüşme yapın,aidat istemediğinizi fakat aidat alınmadığı için görevli olmadığını,haliyle sınıfın yeterince temiz olmadığını belirtin.
Ya sırayla her veli kendisine sıra gelince gelip süpürmeli sınıfı yada her ay aidat toplamak zorunda kalacağınızı net bir dille belirtin. Para vermemek için paşa paşa gelirler emin olun.
Tamam eğitim ücretsiz diyoruz ama olmayınca da olmuyor yani. Bit kadar sınıfı süpürmek bu kadar zor olmamalı. Bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar ve siz yapmayın artık. Yapmayacağınızı da özellikle belirtin. Sizin işiniz değil ama yapmaya devam ederseniz yapan var ne de olsa diye yanaşmazlar asla,göreviniz olur.
Ayrıca 1 kişinin yapması(sizin tek başınıza) mı adil olan,yoksa velilerin sırayla yapması mı? Sıra 20 günde anca gelir,elleri aşınmaz yani.

siz haklısınız kendi açınızdan ama velide sınıfı temizlemek zorunda değil ki, hadi sizin veliler ev hanımı imiş gelebilme ihtimali var ama ben çalışıyorum beni kızımın okulundan temizlik için çağırsalar bende gitmem zaten para veriyoruz okul için, devlet okulu bile olsa gitmem çünkü onlarda belirli bir ücret alıyorlar belki kırtasiye ye yetiyordur o para sadece ama okulun temizliğini düşünecek olan veli değil okul yönetimidir...
temizlik konusunda veliler önemsemiyorsa sizde o kadar üstüne düşmeyin yönetimle konuşun, temizlik için birini ayarlasınlar olmuyorsa bırakın sizde ,sizin işiniz çocukları eğitmek temizlik yapmak değil..!
idealist ve iyi niyetli bir öğretmensiniz ama bu kadarı size zarar..

Bence de cok mantikki cozum ama insanla ugrasmak zor . Dusunsenize birinin kac cocugu var acaba digerinin hastasi. Bir digerinin biseyi. O zaman gondermem evde durur deyip aladabilirler cocugu :) bence milli egitime konuyu bildirelim. Meb bunj karsilamak zorunda degil mi. Kurallari bilmiyorum ama ya da bi haber ajansina konuyu cekin ya da muge anli ya da zahide yetis. Bu ogretmen bi tane. Kimbilir kac ogrrtmen var bu durumu yasayan. Ne ogretmen ne veliler bunj yasamak zorunda degil. Ben sen elimizi tasin altina koyariz ama koymayanlar ve koymayanlar yuzunden sikinti cikaran veliler ve bunlardan bunalan ogretmenler. Haksiz miyim ?

Tuhaf bir durum ama sasirmadim nedense.

Cok iyi niyetli bir ogretmensin belli ki ama maalesef bu iyi niyetini kullaniyorlar.

Herkes para veremeyecek durumda ise para toplaman mantiksiz gorunuyor. Ha soyle olur. Iki veli zaten gonullu yapiyormus. Yapmak istemeyen olursa gonullulerden birine yerini almasi icin rica edebilir.

Bosver , pislik icinde kalsinlar diyecegim o zaman hastalik icinde verilen egitim ne ise yarar.

Bir hafta hic ders yapmasan mi acaba.Ne kadar ciddi oldugunu gormeleri acisindan.

Bir de temizlik yerine yardim desen belki biraz daha yumusarlar. Sonucta super bir temizlik gerektirmiyor ama duzenli yardimlasma sart.

Ben ekşi sözlük yazarıyım ama bahsi geçen kişi değilim. Sözlükte ne yapabilirler bunun için bilmiyorum açıkcası. Aklıma "ahbap" geldi, daha mantıklı olmaz mı?
Elinize sağlık, harika bir iş çıkartmışsınız!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…