- 4 Ocak 2018
- 180
- 121
- 33
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ne bileyim biraz üzerine gidilmezse belki hiç aşamaz bu Korkusunu diye düşündüm denemek gerekir dedim ama sizin görüşünüzde doğru :)
Bazen işte sabır kalmıyor çünkü inatla anlamayanlar var. Mesela dün babaannesine gittik. Ek gıdaya geçtiğinden beri hiç anlaşamıyoruz. Güzelce anlatıyorum ama kadındaki mantık su. Her şeyi yesin. Ya küçücük bebeğe lahmacun veriyor. Tamam yiyebilir ben de birşey demedim ama acı. İlk verdi ağladı. Bir daha vermez dedim baktım vermiş bu sefer daha çok ağladı. Ben de patladim tabi. Sabrın da bir sınırı var. Keşke sakin kalabilsem. Ben sinirlendikçe bebeğim de etkileniyor.
Bir dönem bizim de azalmıştı şimdi yine zirve yaptı. Üstüne gidilirse azalacağına eminim.9 aylik kizim ve bu sorun ile ilgili bende konu açmıştim yani yabancilama dobemi ile ilgili.
Sizinle benzer seyler yasadim.
Ama cok abartmiyomusunuz? Gayet aciklayici bir dil ile " suan yabancilama donemindeyiz, bi surec imis zamanla gecermis" demek bence zor degil.
Ama ben bu sureci 2 aydayendim..bolca yolculuk, bolca gezme derken yendik cok sukur..insanlara alisti simdi daha rahatim
Bana da köpek yavruları daha sevimli geliyor:) Aynı şekilde hiç bebek alıp sevesim gelmiyor, tanıdığımız birileri de ablası baak diyerek karşımda oynatiyorlar bebeklerini aaa çok şeker falan diyorum , hiç kucağıma alıp sevesim gelmiyor bazen zoraki çok tatlı maşallah falan diyorum . Hatta bazen anneleri seveyim diye gözüme sokuyor gibi geliyor ,diyorum acaba dışarıya sevmedigimi çok mu yansıtıyorum:)Gerçekten normalde çok çocuk seven biri değilim. Ama sanki bir arkadaşımın bebeği olduğunda onu sevmek zorundaymışım gibi geliyor. Hani bebekler sevimli olur ya..
Hoş gerçi bana kedi yavruları daha sevimli geliyor ama neyseBu durumlardan dolayı da sevsek sanki anne rahatsız olacak, sevmesek ya bebeğimle ilgilenmediler gibi olacak diye düşünmekten ne yapacağımı şaşırıyorum
Evet kimse kimsenin çocuğunu izinsiz ve dokunarak sevmesin , gerek yok.Evet herkesin evladi biriciktir. Ama cocuguda bi fanusa kapatmicagimiza göre? Yada bencede siz cocugunuzu fanusa kapatin oyle daha rahat edersiniz. Bu nasil bir konudur. Insanlar cocugu şaaap şuupp diye yalayarak sevmiyor elbette. Ama iste toplumda hata kimsenin cocugunu semiceksin. Sonra anneler boyle şaha cikiyor. Sevmeyin efenim kimseni cocugunu. Markette bas bas aglatin. Disari cikmak yerine cocuk markette bas bas aglatarak alisverisinize devam edin.
Yabancı çocukları sevmeyin. Çocuklar da buna alışmasın. Iyi bir sey değil çünkü bu.Ilk yoruma gore demekki ne yapiyomusuz? Asla cocuklari sevmiyormusuz. Hatta ilk yorumcu GIBI olanlarin cocuklari ile konusmayin bile..
Ay helal olsun hakikateninsanları kırmayım derken kendinizi ve çocuğunuzu üzmeyin. kusura bakmayın durmuyor veremem bu kadar net cümle.
biz avm'ye veya dışarı yemeğe felan gittiğimizde oğlum küçükken tanımadıklarımız ay çok tatlı alabilir miyiz dediklerinde alamazsınız derdim direk veya yüzünü sevdiklerinde elini öptüklerinde yapmayın derdim. çok meraklıyız başkalarının çocuklarını elleyerek sevmeye. uzaktan sev kardeş mecbur musun dokunmaya..
Geçen asansöre bindim. Çokta samimi olmadığım bi komşu ve 1 yaşındaki oğlu da bindi. Ben genel anlamda çocukları sevmem ama önceden nezaketen -ellemeden- bici bici minnoş yapardım ayıp olmasın annelerine diye.Konu sahibine haklı veya değil birşey demek istemiyorum ama böyle şeyler okudukça artık yakınım bile olsa bir çocuğu sevmeye korkar oldum. Zaten yolda gördüğüm yani tanımadığım bir bebeğe dokunmam bunu gerçekten doğru bulmuyorum ama bir tanıdığımın bebeği olunca bile çekiniyorum artık.
Bir orta yol bulabilsek keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?