Evet herkesin evladi biriciktir. Ama cocuguda bi fanusa kapatmicagimiza göre? Yada bencede siz cocugunuzu fanusa kapatin oyle daha rahat edersiniz. Bu nasil bir konudur. Insanlar cocugu şaaap şuupp diye yalayarak sevmiyor elbette. Ama iste toplumda hata kimsenin cocugunu semiceksin. Sonra anneler boyle şaha cikiyor. Sevmeyin efenim kimseni cocugunu. Markette bas bas aglatin. Disari cikmak yerine cocuk markette bas bas aglatarak alisverisinize devam edin.
Evet kimse kimsenin çocuğunu izinsiz ve dokunarak sevmesin , gerek yok.
Anne/baba yakınınız ve akrabanız değilse uzaktan 'maşallah' der geçersiniz.
Annesi yardım isterse yardımcı olursunuz.
Bizimki gibi kollektif ve fiziksel teması seven toplumlarda herkesin çocuğuna dokunmak, hişt pişt diye seslenip öpmeye çalışmak bazılarına normal geliyor olabilir ama aile bu konuda hassassa , çoçuğuna dokunulmasını istemiyorsa kimseye laf söylemek düşmez.
Bunun fanusa kapatmakla ne ilgisi var ayrıca...
Konu sahibi sınırlarını bilmekten bahsediyor.
Bir konu hakkında yorum yaparken ya siyah ya beyaz uçlarda gezmek bizi yanıltır, arada grinin tonları var.
Herkes yetişme tarzına,sosyo-kültürel seviyesine , aile yapısına, çocuğa bakışına göre bu tonlardan birini benimser ve ona göre hareket eder.
Okul öncesi öğretmeniyim , okuldaki tüm çocukları kendim de anne olduğum için anaç bir duyguyla seviyorum, ayrıca dokunsal bir insanım buna rağmen çocukları izinsiz öpmem. Çocuklarımıza erken yaşlarda bedeninin ona özel olduğunu ve mahremiyet eğitimini vermeliyiz ki ilerde masum olmayan yetişkin dokunmalarına karşı bir farkındalık ve bilinç geliştirebilsinler.@Less-is-More