Vereyim Mi?

Herkesten farklı muamele sizi de kızdırmaz mı? Üstelik emrivaki olduğunu düşünürseniz.

Bizim de işyerinde doğumgünü olan kişiye pasta alınır ama 50₺’lik bir pastadır bu. Kişi başı 5₺ verilir.
Ben en yakın iş arkadaşıma 250₺’lik butik pasta alsam, sonra diğerlerine “sizin payınıza düşen de 25₺” desem mantık bunun neresinde?

Matematiğiniz mi zayıf mantığınız mı anlamıyorum.

hahaha oh iyi olmuş ÇAkal MErt e
bence 10 lirayı ver boşver bişey söyleme kimseye bence durumu anlamazlar paranın lafını yapıyorsun zannedip canını sıkarlar
Evet vereceğim zaten aynen şimdi onların laflarını çekmeye değmez ama umarım bu da Mert'e ders olur. Hoşlandığı kızın gözüne girmek için kendi başına böyle işlere girişip sonra da yükü hepimizin üstüne yüklemek... İsterse 10 kuruş olsun mesela para meselesi değil ki davranış meselesi...

Bende zaten konu sahibi arkadaşı rahatsız eden şeyin ne olduğunu sormuştum, farklı muamele mi sizi gıcık etti demiştim farkettiyseniz.

Matematiğim de mantığım da gayet kuvvetli siz kafanıza takmayın, size de tavsiyem bol bol kitap okuyun, pek okuduğunuzu anlıyor gibi görünmediniz çünkü bana.

Bu konuyla alakasız ama merak ettim.. geçenlerde açtığınız bir konu vardı..
henüz 10 gündür arkadaş olduğunuz Alaattin'in Sihirli Cin'i tipli çocukla ilgili durum ne oldu acaba? :)
Konuştunuz mu arkadaşlarınızla?

Konuya gelince anladığım kadarıyla Mert bayağı çakal bir tip.
Pastayı tek kendi alıp getirmiş gibi sürpriz yapmış sonra da whatsapp'dan paraları toplamaya kalkmış uyanık.

Kimsenin dogum gunu kutlanmiyosa haberimde yoksa o aptal cocukta jest gibi gidip aldiysa 10 lirayi birak 1 lira olsa vermem:) bana mi sordun derdim yani..

Ortak alınmamış ki
Mert kendisi almış
Alırken ya da almadan önce ortak alalım dememiş.
1 hafta sonra ortak olmasına karar vermiş.
Belki de konuşuldu edildi ama konu sahibi kız biraz dışlandı, ona söylemeyi unuttular.
Yine de yemiş içmis, afiyet olsun . O yüzden parasının ödenmesi gerekir.
Böyle şeylerde grubun salağı olarak ben alırım pastayı, sonra kişi başı azıcık para düşüyor diye istemeye utanırım. Salak gibi tüm parayı ben öder, millete de içten içe kızarım :)

Evet o konuyu çözüme kavuşturduk,yazmıştım. Tamamen kestik iletişimimizi o kişiyle.

başlık

benzeri basima gelmisti. ozel universitenin ilk gunleri. ben bursluyum. 3 lu grup olan bir arkadasin dogum gunu. daha herkes birbiriyle kaynasmamis onlar kaynasmisti. arkadasin biri pasta almis gelmis hemde unlu bir pastaneden baya pahali bir pasta. ozel uni ya paralari var arkadasina ve bize jest yapti sandim kizi. cunku öncesinde bisi konuşmadı. neyse birer dilim.pasta yendi etti..sonunda kiz pasta parasini bolusturdu toplamaya basladi..cok sasirdim. sittin sene sonra bile olsa ben utanir toplayamazdim.. hatta parasinin hepsini toplayamadi ona da bozuldu bu seferlik boyle olsu dedi. yinede verin bence. yediginiz dilimin parasi niyetine

10 lira veririm ama birdahaki sefere önceden haberim olsun böyle organizasyonlardan derim.10 lira için uğraşmam ama sizin aptal olmadığızı anlasın yani.

10 lira veririm ama birdahaki sefere önceden haberim olsun böyle organizasyonlardan derim.10 lira için uğraşmam ama sizin aptal olmadığızı anlasın yani.
Aynen mesele 10 TL meselesi değil. Vereceğim zaten.Ama aptal yerine konulmamak lazım.

Kusura bakmayın ama her yorum yazan da başlığa laf atıyor. Önce şakadır diye geçiştirdim dediklerinizi ama ciddi ciddi öyle algılayanlar olmuş. Ben başlığı atarken aklımın ucundan bile geçmedi böyle bir şey. Nasıl oraya bağladı insanlar hayret ediyorum.

Grubunuzun samimiyet derecesine bakmak lazım. Mesela bizim arkadaşlar arasında doğum gunu yaklaşan varsa biri gider alır biz o an orada olanlar toplayıveririz. Sonuçta arkadaşım keyifli vakit geçirmişim. Birisi alsa ben rahatsız olurum ben niye bişey yapmadım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…