• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vereyim Mi?

Expectation393

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
230
98
18
26
Merhaba çok konu açtığım için kusura bakmayın bu aralar her şey üst üste geliyor maalesef. Ben biraz sessiz mizaçlı bir insanım bunu belirteyim öncelikle. 8 gün önce bir arkadaşımızın doğum günü vardı. Grupta bu arkadaştan hoşlanan bir çocuk var adı Mert olsun. Baktım Mert pasta almış gelmiş sürpriz. Hem de en pahalısından. Benim hiçbir şekilde haberim yoktu ama. Tamam iyi yedik içtik. Üstünden 8 gün geçmiş bugün gruptan bir arkadaş mesaj atmış bana, Mert bana paraları toplayıver dedi" diye Ben çok şaşırdım ne bileyim Mert jest olsun diye kendisi aldı zannetmiştim sonuçta bana pasta alınacak diye bir şey denmedi ki. Ama bozuntuya vermedim ne kadar verilecek diye sordum. 10 TL dedi. Tamam veririm dedim. Ya arkadaşlar 10 TL'nin lafı olmaz tabii ki ama yapılan davranış önemli. Bana kimse bir şey demedi ki. Bu sefer aklıma da takılmadı değil acaba pasta alınacağını gruptaki diğer arkadaşlar biliyor muydu? Ama bana niye söylemesinler? Kafam karıştı yardımcı olun. Ne yapmalıyım sizce?

Plan ortak yapılmadıysa, gidip kafasına göre aldıysa, zırnık koklatmam böyle durumlarda. 1 tl olsa da fark etmez. Sevmem öyle işleri. Çok iyi dostlarınızsa, bir daha benden habersiz bir plana, sonradan beni dahil etmeye çalışmayın deyin, öyle verin bari.

Merhaba çok konu açtığım için kusura bakmayın bu aralar her şey üst üste geliyor maalesef. Ben biraz sessiz mizaçlı bir insanım bunu belirteyim öncelikle. 8 gün önce bir arkadaşımızın doğum günü vardı. Grupta bu arkadaştan hoşlanan bir çocuk var adı Mert olsun. Baktım Mert pasta almış gelmiş sürpriz. Hem de en pahalısından. Benim hiçbir şekilde haberim yoktu ama. Tamam iyi yedik içtik. Üstünden 8 gün geçmiş bugün gruptan bir arkadaş mesaj atmış bana, Mert bana paraları toplayıver dedi" diye Ben çok şaşırdım ne bileyim Mert jest olsun diye kendisi aldı zannetmiştim sonuçta bana pasta alınacak diye bir şey denmedi ki. Ama bozuntuya vermedim ne kadar verilecek diye sordum. 10 TL dedi. Tamam veririm dedim. Ya arkadaşlar 10 TL'nin lafı olmaz tabii ki ama yapılan davranış önemli. Bana kimse bir şey demedi ki. Bu sefer aklıma da takılmadı değil acaba pasta alınacağını gruptaki diğer arkadaşlar biliyor muydu? Ama bana niye söylemesinler? Kafam karıştı yardımcı olun. Ne yapmalıyım sizce?
Mert'in kendisi ile iletişime geç. Herkes biliyordu bana neden söylemediniz diye. Madem para toplanacak az daha fazla toplar hediye alırdık de. Hatta "Ben o pasta senin arkadaşa sürprizin diye düşünmüştüm" de.

Parayı mutlaka ver ama öncesinde.

Olayı saçma buldum. Neden bu kişi aldı pastayı? Yerinizde olsam didiklerdim konuyu çaktırmadan. Arkadaşlarınıza sorun pasta görevini neden Mert aldı işte ben daha iyi bir yer biliyordum vs. gibi. Onlar mı almasını istemiş yoksa önce ben alayım deyip sonradan kıza açılıp da olumsuz cevap alınca mı parasına kıyamamış? 10 lirayı verin ama gerçeği de öğrenin bence.

Olayı saçma buldum. Neden bu kişi aldı pastayı? Yerinizde olsam didiklerdim konuyu çaktırmadan. Arkadaşlarınıza sorun pasta görevini neden Mert aldı işte ben daha iyi bir yer biliyordum vs. gibi. Onlar mı almasını istemiş yoksa önce ben alayım deyip sonradan kıza açılıp da olumsuz cevap alınca mı parasına kıyamamış? 10 lirayı verin ama gerçeği de öğrenin bence.

:D :D
Mert herhalde dımdızlak ortada kalmış.
Millete sarıyor . 10 tl ile teselli olcak :D

Bak sen çakal Mert'e
Kıza yaranmak için kendisi almış gibi gösterip sonra da parasını toplatıyor he mi ?
Parayi ver elbette ama lafını da sok bence,şark kurnazligini hiç sevmem.

Normalde adetiniz bu mudur?

Doğum gününde pasta alınır kesilir sonra da parası toplanır mesela bizde, para toplama işi zahmetli olduğundan biri öder, sonra paralar toplanıp kişiye verilir, sizde de öyleyse vereceksiniz tabi.

sanırım herkese sıradan pastalar alınırken mertin gidip iyi bi yerden iyi bir pasta almasına gıcık oldunuz??

Toplam kaç kişisiniz?
Pasta kaç liraymış?

Yerinizde olsam o arkadaşınızın ve Mert’in aynı anda bulunduğu bir ortamda cüzdanımdan çıkarır 10₺’yi, Mert’in önüne koyardım ve “geçen günkü pastadan benim payıma düşen tutar, kusura bakma geciktim” derdim.
Mert kendi hoşlanıyor diye puanları kapmak için jest yapmak istemiş ama istediği cevabı alamamış anladığım kadarıyla. Gruba da yazardım: Lütfen bundan sonra bu tür organizasyonlardan önceden haberim olsun.

Bizim kurumda böyle bir şey yapılsa, para toplanmasa bile gidip bizim yapabilecek bir şeyimiz var mı diye de sorabilirdiniz. İlla onun istemesi de gerekmezdi. 10 lira verin. Kimseden de bir şey toplamayın..

Back
X