Verilen borcu istemek ayıp mı ?

Öğrenci olduğunuz için ayıp değil bence.
Ama çalışıyor olsaydınız arkadaşınıza biseyler ismarladiginizi farzedin istemek ayıp derdim.

O borcuna sadık bir insan değilmiş demektir istemek ayıp değil bırak soğuk davransın daha iyi sende bir daha verme sonuçta sende öğrencisin oda

Büyük ihtimalle o paranın da üstüne yatacaktı ama olmayınca soğuk yapıyor

Aynı gelire sahipsem öğrenciysem hayatta kimseye ödemem çok yakın arkadaşıma kahve ısmarladığım oluyor ama artık oldu yaş30
Öğrenciyken 20tl nin bile değeri çoktu iyi yaptınız istemekle

Neden ayıp olsun bi de ihtiyaç olmasa da insan isteyebilir yani. Borç diye verdiysem ihtiyacım olsun olmasın ben isterim eger zamaninda ödememişse. Aksi halde kendisinin istetmeden ödemesi gerekirdi zaten.

Siz de bir daha sonra hallederiz diyip belirsiz bir zamana ötelemeyin, belli ki parayi almayacağınızı dusunmuş öyle soyleyince. o an müsait değilse ortam yarın yapalım, akşam yapalim gibi zaman belirtirseniz başkalarıyla daha az sorun yaşayabilirsiniz belki

insanlık ölmüş geç ve kendi göndermediği hatırlattığı için karşı taraf utanç duyacağına birde soğuk yapıyor böyle insanları anlamayacağım anlamak da istemiyorum ki iki tarafta öğrenci

Ayip değil. Sorun yok soğuk gaparsa uzerinize alinmayin

Şurası yanlış olmuş kız iban at dediğinde geçiştirmişsiniz sizin için önemli değil gibi gösterip sonra da istemişsiniz.

Sizin için önemliyse ilk iban at diyince atın bundan sonra

Ben yolda yürüyorduk o an diye öyle dedim ama bundan sonra böyle bir durum olursa öyle yaparım mutlaka

Bu benim arkadaşımı hatırlattı kanka param yok bana yemek al diyordu sürekli bende alıyordum sonra bir gün beş dakikalık yere taksiyle gittiğini gördüm o gün bitti benim için meğerse beni hep kullanmış parası çokmus .

Senin olanı geri istedin diye sana kötü hissettiriyorsa o hisse güven ve mesafe koy canım 30 una gelince ay ne salakmisim ya bi de oturdun üzüldüm bu mevzuya diyorsun çünkü:) bosver daha minnoş arkadaşlar edin

Hic ayip degil asil ayip olan borc alan kisinin karsi tarafi istemek durumunda birakmasi.
Yerinizde olsam o sogukluk üzerine canim ya gecmisteki o olayi hatirlatip kalan 200ü de yollar misin derim.

öğrenci halinizle kimseye kıyak geçmek zorunda değilsiniz. tabi geri isteyeceksiniz. iban ver atayım demişse gerçekten gönderecekti galiba. acaba soruş tarzınızdan mı alındı? gerçi bu meselelerin alınması gücenmesi olmamalı, unutan biriyse hatırlatarak iyi yapmışsınız. hatta bir ara da önceki 200ü mü sorsanız

Unutmuştur bence, soruş tarzım gayet nazikti diye düşünüyorum çünkü dikkatli seçtim kelimelerimi

istemesen ayipti, bu ikinci olmus ustelik. Soguk davranmasinin sebebi, seni daha fazla yolamayacak oluşundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…