Verilen Sözler Neden Tutulmaz?

Lalalala1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
4.615
7.321
158
32
Kızlar selam,

Yaklaşık 2 hafta önce 3 senelik ilişkim bitti.
Çok sevdiğim bir büyüğümün aracı olmasıyla tanışmıştık. O zaman yurtdışında çalışıyordu.İyiliği, doğruluğu dürüstlüğü, sorumluluk sahibi olması beni öyle çekti ki tanıdıkça sevgimin de eklenmesiyle güzel bir uyum yakaladık.
Ben üniversite okuyordum o zamanlar ve bana okulum biteceğinde kendisininde Türkiye'ye döneceğini söylemişti. Hiç üstelemedim tamam dedim. Nitekim uzakta olduğunu bilerek kabullenmiştim onu ve o aşamada hayatında söz sahibi olmak doğru değildi.

Okulum bitti bana söz verdiği şekildi geldi. Fakat yurt dışındaki imkanları burada bulamadığı ve maddi manevi tatmin sağlayamadığı için farklı bir ülkeye gitti bu sefer. Giderken her ne kadar gönlüm olmasa da, kendi bencilliğimi bir tarafa koydum ve o mutlu olsun diye tamam dedim. Ne olursa olsun bekleyeceğim seni.. Giderken bir buçuk sene için gittiğini ve 2016'nın sonunda geleceğini söylemişti. Yine tamam dedim, ben seni beklerim. Nitekim iki hafta öncesine kadar bekledim de. Zaman yaklaştıkça iş bulma konusundaki paniği arttı ve bana 'Acaba ben ocakta bi sureliğine Kanada'ya dil okuluna mı gitsem?' teklifiyle geldi. Ona bu uzaklığın beni psikolojik olarak çok yıprattığını ikinci kez bana söz verdiğini ve artık söylediği tarihte dönmezse hayatında olmayacağımı söyledim. O ise bana bunun kararını hemen veremeyeceğini ve düşünme aşamasında olduğunu söyledi. Kendimi seçenekler arasına koyulmuş gibi hissettiysem de bunu yüz yüze konuşmak üzere kapattık. İçim içimi yiyordu ama elden ne gelir. Darbeden sebep izinler iptal olunca yine eldeki imkanlarla konuşmaya karar verdik bu konuyu çünkü dayanamıyordum. O süreçte düşünmüş ve Dil okuluna gitme fikrini kabullenmeye karar vermiştim ama henüz paylaşmamıştım. Konuşurken bana kabaca gideceği tarihe kadar ayarladığını, ocaktan sonra 3 aylığına Kanada'ya gideceğini, dil okuluna şirket gönderdiği için dönüşte de tekrar çalıştığı yere gideceğini söyledi. Başımdan aşağı kaynar sular dökülse de sakinliğimi korumaya çalıştım ve Türkiye'ye ne zaman döneceğini sordum. Bana bir tarih veremeyeceğini, tarih verdiğinde içinde bulunduğumuz duruma düşeceğimizi söyledi. Oysa aylar öncesinden bana evlenme teklifi etmiş ailemle tanışmıştı. Babamın da ilk sorusu 'Ne zaman döneceksin?' olmuştu.Her şey bu kadar ciddiyete binmişken yan çiziyor olması beni mahvetti..Bense bunu artık daha fazla kabul edemeyeceğimi söyledim ve bunu kendim için yapmam gerektiğini yazdım. Devam edemezdim.. Hem uzaklık, hem hayal kırıklığı, hem araya giren soğukluk..

Ben bu konuşmaları yaparken ardı ardına tonlarca şey yazarken bana söylediği şey bunu illaki konuşuruz şimdi uyu, bunun kararını bugun vermek zorunda değiliz, pişman olacağımız şeyler yapmayalım oldu.

Ve sonrasında yazdıklarıma bi cevap dahi vermeden 2 haftayı sessiz bi şekilde geçirdi..

Kalbim acıyor. Sevgimden değil hayal kırıklığımdan. Yanlış mı yaptm diyorum ama önünü göremediğim ve yılların vermiş olduğu umutsuzluk ve yorgunluk beni yanlış yapmadığım konusunda ikna ediyor. Sonrasında ise hiçbir çaba göstermemiş oluşu bunun kanıtı.

Biliyorum.. Belki beklemen gerekirdi diyeceksiniz , bazılarınız da haklısın diyecek.. Sadece paylaşmak istedim yüreğimin acısını hafifletmek adına..

Karşılıklı fedakarlık lazım bu işlerde. Ömrünüzün sonuna kadar onu mu bekleyeceksiniz? İş illa bulunurda insanın gönlüne eş birini bulması zor oluyor. Üzüldüm adınıza. Siz doğru olanı yapmışsınız

sen neden onun yanina gitmeyi dusunmuyorsun, boyle bisey teklif ettimi hic?

Adam Türkiye'de yapamamış, mutlu olamamış işte. Buradan anlamanız gerekiyordu. Denemiş olmamış. Siz önünüzü görmeden sadece gel demişsiniz. Adam hayatını karartmak istemiyor, deneyip yapamadığı ve kaygılarının olduğu yere bir daha gelmek istememesi çok normal. İnsan başkasından önce kendi hayatını düşünmeli, kendi hayatını kurtarmalı. Adamın gelmemek için uğraşını, araya sürekli bir şeyler ve başka ülkeler soktuğunu ben buradan gördüm, siz nasıl anlayamadınız anlamadım. Sizin yapmanız gereken şey ne olursa olsun gel demek yerine çözüm bulmaktı. Yani birlikte çözüm bulabilirdiniz.
Bu adam sittin sene Türkiye'ye gelmez. Siz ille Türkiye diyorsanız ayrılmanız doğru olmuş. Ailenizle de erken tanıştırmışsınız bence.
Size verilen bir söz yok. Planlar gerçek hayata uymamış sadece. Siz kırılmayın diye kendi hayatını önemsememesi garip olurdu.

Sizin yerinizde olsam ben de onunla Kanada'ya giderdim , hem dil öğrenir hem de birlikte bir güzel vakit geçirirdim. Mis gibi fırsat valla , darlamayın adamı da kendinizi de

Karşılıklı fedakarlık lazım bu işlerde. Ömrünüzün sonuna kadar onu mu bekleyeceksiniz? İş illa bulunurda insanın gönlüne eş birini bulması zor oluyor. Üzüldüm adınıza. Siz doğru olanı yapmışsınız

Evet çok haklısınız tek taraf fedakarlık yapınca olmuyor bu işler, yani olmuyormuş.. Belki git ben seni beklerim demem gerekirdi ama 3 sene dile kolay.. 1 sene belki daha fazla beklemek beni ruhsal anlamda dibe sürükleyecekti.. Ki belli bir tarih bile vermemişken..

sen neden onun yanina gitmeyi dusunmuyorsun, boyle bisey teklif ettimi hic?

Benim okuduğum bölüm ve iş imkanlarım onun çalıştığı sektöre ve yurtdışına aaçılmaya ne yazıkki müsait değildi. O ben bunca emek verdim, emeklerimi çöpe atmak istemiyorum derken ben zorluklala okuduğum okulumu emeklerimi ailemi geride bırakıp her şeyimi şimdiye kadar olduğu gibi ona göre şekillendirsem kendime olan saygımı yitirirdim diye düşünüyorum. Ki sırf sonraki senelerde gelecek diye zamanında İstanbul'a kalkıp giden ve orda bir düzen oturtmaya çalışan da benken..

Adam Türkiye'de yapamamış, mutlu olamamış işte. Buradan anlamanız gerekiyordu. Denemiş olmamış. Siz önünüzü görmeden sadece gel demişsiniz. Adam hayatını karartmak istemiyor, deneyip yapamadığı ve kaygılarının olduğu yere bir daha gelmek istememesi çok normal. İnsan başkasından önce kendi hayatını düşünmeli, kendi hayatını kurtarmalı. Adamın gelmemek için uğraşını, araya sürekli bir şeyler ve başka ülkeler soktuğunu ben buradan gördüm, siz nasıl anlayamadınız anlamadım. Sizin yapmanız gereken şey ne olursa olsun gel demek yerine çözüm bulmaktı. Yani birlikte çözüm bulabilirdiniz.
Bu adam sittin sene Türkiye'ye gelmez. Siz ille Türkiye diyorsanız ayrılmanız doğru olmuş. Ailenizle de erken tanıştırmışsınız bence.
Size verilen bir söz yok. Planlar gerçek hayata uymamış sadece. Siz kırılmayın diye kendi hayatını önemsememesi garip olurdu.

En başlarda hiç plan yapmadık, evliliği bile çok sonrasında birbirimizden emin olduğumuzu düşündüğümüz zaman konuşmaya başladık. O kendisi bana döneceğini kendi işini yapacağını söyledi, ben ona kesinlikle bi dayatmada bulunmadım. Gönül istiyor tabi dip dibe olalım, gözümüzün sevdiğine gönlümüz de yakın olsun. Ama sona bu kdar az kalmışken kavuşmamıza sadece aylar kalmışken ben sana bir tarih veremem onume cıkan fırsatları değerendirmek, kendimi geliştirebileceğim kadar geliştirmek istiyorum demek... Buna anlam veremiyorum. Tabiki insan önce kendi hayatını düşünmeli ama hayatında biri olan insanlar en azından bir orta yol bulabilmeli. Ben ona yzdığım satırlarda dahi ağladığımı soylerken o herhangi bir orta yol bulma cabasına bile girmedi. Çok önceden verdiği kararları söyledi ve kabul etmemi bekledi. Bense bunu yapamazdım. Taviz tavizi doğuruyor.. İnsan sevince anlayamıyor ne yazııkki, görüyor da idare ediyor. Biliyor da kabullenmek istemiyor belki..Şuan çok gerçekçi yaklaştığınızın ve mantık çercevesinde yorumlarda bulunduğunuzun farkındayım. Keşke robot olbilseydik de bizi yonlendiren duygularımızı hiçe sayabılseydık..

Sizin yerinizde olsam ben de onunla Kanada'ya giderdim , hem dil öğrenir hem de birlikte bir güzel vakit geçirirdim. Mis gibi fırsat valla , darlamayın adamı da kendinizi de

''Beraber oğrenelim ama farklı yerlere, farklı ülkelere gidelim, beraber olursak oğrenemeyiz'' diyen bir adamın yanına gidip mi güzel vakit geçirecektim? Umarım o çok istediği dili öğrenir ve umarım işinde en üst noktaya geldiğinde ardında bıraktıgı beni hatırlar..

''Beraber oğrenelim ama farklı yerlere, farklı ülkelere gidelim, beraber olursak oğrenemeyiz'' diyen bir adamın yanına gidip mi güzel vakit geçirecektim? Umarım o çok istediği dili öğrenir ve umarım işinde en üst noktaya geldiğinde ardında bıraktıgı beni hatırlar..
Ayrı ülkelerde dil öğrenelim teklifini de herhalde son konusmanizda yapmadı.
Şu cevabı aldığınız an fark etmişsinizdir durumu zaten.
Belli ki kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor sizi, terk eden siz olun diye

Ayrı ülkelerde dil öğrenelim teklifini de herhalde son konusmanizda yapmadı.
Şu cevabı aldığınız an fark etmişsinizdir durumu zaten.
Belli ki kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor sizi, terk eden siz olun diye

Çok fazla realist, aşırı derecede işkolik ve ketum. Belki bunları ilerideki yaşamımızda rahat bi hayat sürelim diye yapıyor, ama şuan beni dibe soktuğunun farkında değil. Yolları bu derece sorun etmem, durumumuzu bu raddeye getiren şey manevi yakınlığınıda göremiyor oluşumdu belki, gönlümü hoş tutsa ilgi ve alakasını göstermiş olsa uzakları yakın edebilsek belki de bunlar olmazdı. Çok teşekkür ederim görüşünüz için. Belki de olay benden çıksın istedi kimbilir..

Çok fazla realist, aşırı derecede işkolik ve ketum. Belki bunları ilerideki yaşamımızda rahat bi hayat sürelim diye yapıyor, ama şuan beni dibe soktuğunun farkında değil. Yolları bu derece sorun etmem, durumumuzu bu raddeye getiren şey manevi yakınlığınıda göremiyor oluşumdu belki, gönlümü hoş tutsa ilgi ve alakasını göstermiş olsa uzakları yakın edebilsek belki de bunlar olmazdı. Çok teşekkür ederim görüşünüz için. Belki de olay benden çıksın istedi kimbilir..
Sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yaptım.
Sizi tamamen "belirsiz"in kucagina bırakmış, işkolik olmasını bile belki diyerek ikiniz Adina gelecek planına dair onun adina düşünmüşsünüz.
hakkınızda hayırlısı, tavsiyem de lütfen gerçek bir adım görmeden onunla ilgili olanlari def et hayatından

Sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yaptım.
Sizi tamamen "belirsiz"in kucagina bırakmış, işkolik olmasını bile belki diyerek ikiniz Adina gelecek planına dair onun adina düşünmüşsünüz.
hakkınızda hayırlısı, tavsiyem de lütfen gerçek bir adım görmeden onunla ilgili olanlari def et hayatından

Öyle yaptım, ben atım atmayacağım. Ondan bi adım geleceğini de zannetmiyorum. İnsanın elinde olmayan sebepler yüzünde acı çekmesi de ayrı zormuş. Yorumunuz ve tavsiyeniz içi çok teşekkür ederim..

Back
X