Verilen sözün tutulmaması

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.880
2.252
333
Merhabalar iyi geceler direk konuya giriyorum
Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim ( ARKADASLAR BUNU BEN SOYLEDIM KENDILERINI SIKISTIRMASINLAR DIYE !) . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Bana bi akıl verin kızlar ben bu insanlara nasıl söyleyebilirim?

Ekleme : Biz ihtiyaçlarımızın tümünü eylül gibi alacaktik toplu bir ödememiz vardı o bittikten sonra . Ama bizi aceleye getirdiler bir an önce alınsın diye . Biz o yüzden erken aldik . Haliyle hem onlara düşen kısmın taksitleri hem bizim odemelerimiz sıkıntıya soktu. Çünkü bizim plânlamamız Eylül ayi içindi. Kimsenin bogazina sarilmadim , alin demedim . Kendileri teklif etti biz alalim diye.

Benim ailem bize tek kuruş bırakmadan sözlerini tutmuş odemisken onların bir açıklama dahi yapmadan odememeleri sadece beni üzen.

Son düzenleme:
Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Bebeginin ihtiyaçlarını neden aileler karşılıyor ki bizim de bebegimiz olacak ama kimseden bişey beklemedik bana da aynı şekilde eşimin babası ben odasını vs alırım her ihtiyacı benden torunumun dedi söz verdigi oldu ama ben hiç beklentiye girmedim sormadım bile alacakmısınız diye sonuçta benim çocugum yapmasını bildigim gibi herşeyini alıp ödemesini de bilmem lazım bence sizde boşverin beklemeyin bişey

Bebeğinizin eşyası içn başlarına çöreklenin tabi 😏😏 Aileniz istemiş yapmış.. Sen yapmadın ben yaptm olayını hiç anlamayacağım. İsteyen istediğini yapar.. Ben bebeğime daha oda bile yapmadm.. bi beşik aldm yanmda benimle aynı odada yatıyor diye.. odasını ayıracağım zaman götüreceğim mağazaya o minicik aklyla hangisini isterse onu alacağım yavruma 😍

Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Vermek zorunda değiller diye düşünüyorum

Bir çocuğu dünyaya getiriyorsanız tüm masraflarını üstlenmek zorundasınız. Başkalarının maddi yardımına ihtiyacınız varsa doğurmasaydınız. Eşinizin babası ödemek zorunda değil. İnsanların başka masrafları var neden sizinkini ödemek için kendi harcamalarını kıssın adam?

Bebeğinizin eşyası içn başlarına çöreklenin tabi 😏😏 Aileniz istemiş yapmış.. Sen yapmadın ben yaptm olayını hiç anlamayacağım. İsteyen istediğini yapar.. Ben bebeğime daha oda bile yapmadm.. bi beşik aldm yanmda benimle aynı odada yatıyor diye.. odasını ayıracağım zaman götüreceğim mağazaya o minicik aklyla hangisini isterse onu alacağım yavruma 😍
Yapma onu :KK70: ben goturdum. Kaydirakli çadırlı yatsa kesin kafa ustu cakilip beyin kanamasi gecirecegi modeli secti. Almadim diye kustu birde :KK70: yas 2.5

En güzeli😍 zaten çabucak büyüyorlar

Yapma onu :KK70: ben goturdum. Kaydirakli çadırlı yatsa kesin kafa ustu cakilip beyin kanamasi gecirecegi modeli secti. Almadim diye kustu birde :KK70: yas 2.5
Aboooooo 😳😳😳 korktum şimdi. Benim uşak 5 aylık şuan durmuo o zamanı hiç düşünemiyorum 😂 Bildiğim iyi oldu ben seçerim artk😂

bebgibizin esyalarini ailelerin hediye etmesi güzel bir davranis
ancak halihazirda masrafin cogunlugunu sizin aileniz karsilamisken, es tarafi sizin üzerinize atmis gibi ve söze gelince iki aile ortak ödemis gibi söylenecek, bu durum sizi daha da sinir edecek.
Esinizi karsiniza alin "bak hayatim anladigim kadariyla ailen zor durumda ödeyemeyecekler; simdi onlar ödemeyip benim kiler ödese haksizlik olacak en iyisi biz ailelerin ödedigini geri verelim, bebegimizin esylarini biz almis olalim" de

Aynısını yapacagım desem bende bir dolap birde beşik alacağım sadece odasını da ilerde kendi seçer nasıl istiyorsa öyle açıkcası ben bu mantığı anlamıyorum çocuk sahibi oluyorsan başkasından bişeyler yapmasını beklememeli kendin altından kalkmalısın bizim insanımız ne çok seviyor başkalarının üstüne sorumluluk atıp masraf yüklemeyi dügün yapar aileler karşılasın bebek yapar aileler alsın böyle nereye kadar gidecek merak ediyorum

Back
X