Verilen sözün tutulmaması

En iyisini yapmışsın bence gereksiz şeylere masraf edeceğin parayla bebeginin gerçekten ihtiyacı olan bişey alırsın bende böyle düşünüyorum gereksiz şeyleri fazla fazla almaya gerek yok ihtiyacı karşılayacak kadarı yeterli seninkiler den zaten sen iatememişsin onların içinden gelmiş yapmışlar durumları da müsait demekki. böyle olması ile bir insanın bunu yapmak zorundaymış gibi beklentide olması çok ayrı kimse mecbur degil sonuçta
Evet ben hep eşmle brlikte alrz dye beklyordum kaynvaldm öyle deynce mecbir kaldk.. bi arada tabki de sonradan masraflar çktı bebeğim erken doğdu küvezde kaldı. Fıtığı çktı amelyat oldu .. Binlar hep acil ihtiyaç oldu ki kaynpederm parasnı vermek istedi bz istemedk. bide bunları yaşaynca insan hep gözü önünde olsun istyor hç oda düşünmüyorm şuan 2 yl daha gözümün önünde olsin yavrum 😍😍

Evet ben hep eşmle brlikte alrz dye beklyordum kaynvaldm öyle deynce mecbir kaldk.. bi arada tabki de sonradan masraflar çktı bebeğim erken doğdu küvezde kaldı. Fıtığı çktı amelyat oldu .. Binlar hep acil ihtiyaç oldu ki kaynpederm parasnı vermek istedi bz istemedk. bide bunları yaşaynca insan hep gözü önünde olsun istyor hç oda düşünmüyorm şuan 2 yl daha gözümün önünde olsin yavrum 😍😍
Bakalım dogsun da benim ki ben odasını ayırırım ama başlarda yatak almayacagım çünkü uyandığında düşer diye beşikte yatması daha iyi 2.5 yada 3 yaşına gelince alırım yatagını falan

Uslubunuza dikkat edin ne demek musallat olmak ! Ne kadar ayıp . Buradaki mesele alacağız deyip güvendirip almamak
Ablacım çocuğu onlar mı yaptı? Başkasının lafıyla iş mi olur?
Nasılsa ödeyecekler diyip ihtiyacından fazlasını yüklenip almışsın, sonra sıkışmışsın. Yani nasılsa onlar verecek diyip açılmak ne demek onu anlamıyorum. Başkasının parasını "verin paramızııığğ" diye isteyecek olan siz değil misiniz? O para sizin değil, kimse sizin çocuğunuza birşey almak zorunda da değil. Millet bunu anlatmak istiyor.

Bakalım dogsun da benim ki ben odasını ayırırım ama başlarda yatak almayacagım çünkü uyandığında düşer diye beşikte yatması daha iyi 2.5 yada 3 yaşına gelince alırım yatagını falan
Evet canm bende öyle düşürüyorm. Sağlıkla doğsin bebeğin 🤲😍

Bebek sizin bebeğiniz, alınan eşyalarda kendi bebeğinize alınmış....
Vermek istemiyorlarsa vermesinler.
Zorla mı alacaksınız ?
Belki maddi olarak sıkıntıdadırlar, sonra vereceklerdir. Sık boğaz etmemelisiniz.Verin paramızı demek de çok abes değil mi?
Bebeginin ihtiyaçlarını neden aileler karşılıyor ki bizim de bebegimiz olacak ama kimseden bişey beklemedik bana da aynı şekilde eşimin babası ben odasını vs alırım her ihtiyacı benden torunumun dedi söz verdigi oldu ama ben hiç beklentiye girmedim sormadım bile alacakmısınız diye sonuçta benim çocugum yapmasını bildigim gibi herşeyini alıp ödemesini de bilmem lazım bence sizde boşverin beklemeyin bişey
Hadi verin paramızı mı? Borç mu verdiniz hayırdır? Sırf hava civa için bebeğinize oda yaptığınıza göre parasını da sizin ödeyeceksiniz ailelere yıkmak yerine zaten.
bebeği başkasına güvenip mi yaptınız? niye "paranız" ? kendi çocuğunuzun eşyalarını kendiniz alıcaksınız onu bu yapsın bunu o alsın diye çocuk mu yapılır? içinden gelen hediye olarak alır ama niye yapmıyosun diye kimsenin boğazına yapışamazsınız ki
Yalnız sizin paranız olmuyor o .Ayrıca vermesinler ne olacak evlat sizin yabancıya gitmiyor ya .Nasıl olsa o yatak odası alınacaktı çocuğa .
Bebeğinizin eşyası içn başlarına çöreklenin tabi 😏😏 Aileniz istemiş yapmış.. Sen yapmadın ben yaptm olayını hiç anlamayacağım. İsteyen istediğini yapar.. Ben bebeğime daha oda bile yapmadm.. bi beşik aldm yanmda benimle aynı odada yatıyor diye.. odasını ayıracağım zaman götüreceğim mağazaya o minicik aklyla hangisini isterse onu alacağım yavruma 😍
Vermek zorunda değiller diye düşünüyorum
Neden bebek ihtiyaçları için aileler yardım anlamıyorum.Neyse.Parayı nasıl istersiniz bilemedim.Dediğiniz gibi dürtün iyisi😂
Senet mi imzalatsaydiniz acaba. İcraya verirdiniz:KK9:
Hadi verin paranizimi :KK70: eller yukari sokulun paralari de :KK70:
Bir çocuğu dünyaya getiriyorsanız tüm masraflarını üstlenmek zorundasınız. Başkalarının maddi yardımına ihtiyacınız varsa doğurmasaydınız. Eşinizin babası ödemek zorunda değil. İnsanların başka masrafları var neden sizinkini ödemek için kendi harcamalarını kıssın adam?
Aynısını yapacagım desem bende bir dolap birde beşik alacağım sadece odasını da ilerde kendi seçer nasıl istiyorsa öyle açıkcası ben bu mantığı anlamıyorum çocuk sahibi oluyorsan başkasından bişeyler yapmasını beklememeli kendin altından kalkmalısın bizim insanımız ne çok seviyor başkalarının üstüne sorumluluk atıp masraf yüklemeyi dügün yapar aileler karşılasın bebek yapar aileler alsın böyle nereye kadar gidecek merak ediyorum
Bebek odasi ne yahu,dolar milyarderimiyiz biz ,ikizlerim var bir sifonyer ,2 park yatak aldim mus gibi en az 2 yasa kadar goturur bizi ,abuk subuk hevesler,birde millete musallat oluyorsunuz
aileler önce doğuruyor büyütüyor okutuyorrr e kurtuluyor mu yohhhhh.dünyanın parası borca girerekkk evlendiriyor e kurtuluyor mu yohhhhh torun doğuyor odası beşiği arabası e kurtuluyor mu yohhhhh üstüne bir de o yaşlarında torun bakıyorlar at oluyorlar eşek oluyorlar sırtlarında çocuk gezdirirken .tek kurtuluş yolu da mezar galiba ha ha ha
Bütün masrafları ailelere kitlemişsiniz. Gerçekten alacak durumda olmayabilirsiniz bunu anlarım ama o zamanda insan sadece acil ihtiyaçları aldırmalı diye düşünüyorum.
Ben sadece bebek odası gibi okumuşum ama herşeyi de ailelere yüklemişsiniz yahu ek insaf.

Aynen baba olarak siz para harcamayı düşünmez misiniz? Biz öyle yaptıkta.
“ihale bana kaldı” mı? Çocuk sizin çocuğunuz hanımefendi ne ihalesi ne size kalması nasıl bi tabir bu?
Alırız deyip alınmaması garip gelmiş olabilir size ancak verilmesi vaad edilen parayı kendinize ait zannetmeniz de garip.
Ben bu şekil itekleyerek söz vermiştiniz ama diyerek zorla aldırdığım eşyayı içime sinerek de kullanamam yani
Aslında kendi aileniz masraf etti onlar ederiz deyip neden etmedi buraya takıldınız muhtemelen siz ama tekrar belirteyim vermek zorunda değiller 🤔
Hadi verin paramızı derken
Parasını vermek ısistemiyorsunuz ama bebek odasına kadar her şeyi alıyorsunuz. Ben durumum olduğu halde sadece park yatak aldım. Yatak odamın çekmecelerinden birini de getirip odaya eşyalarını oraya koydum yetti ne gerek var. Iki sene sonra da cocuk odası mı alacaksınız siz bir de?onu kime aldırmayı düşünüyorsunuz?
Nerden baksan yüzsüzlük seninki ayıp ya.
Çocuğu kim yaptı?
Siz.
O zaman neden siz ödemiyorsunuz?
Bir de verin paramızı diyecekmişsiniz ya pes.
Kimin parası pardon jsjfjsjd kendi çocuğunuz aldınız alacağınızı, elalemin çocuğuna değil ajdjsjdj. Ay şaka gibi.

O kadar çirkin üsluplar var ki gerçekten okuduğumda hayrete düştüm . Ne kadar ayıp ya . Ne kadar empati yoksunu
allahıma bin kere şükür çocuğumuzun her şeyini alacak gücümüz var ama kendimize göre, ayağımızı yorganımıza uzatmak suretiyle. Ben onun yarısı kadar bir harcama yapacakken bu insanlar bana bizim 3 bine kadar limitimiz var ne isterseniz alın dedi . Bende ona güvenerek aldım. Kimsenin boğazına sarilmıyorum . Sadece bana " vereceğiz! " diye vaadedilen paranın verilmesini istiyorum . Verilmeyecekse de söylensin veremeyeceğiz densin konu kapansin bende beklentiye girmeyeyim diyorum .
Oradan gelecek paraya güvenip bende alacağım 2 3 parca şeyi bekletiyorum 1 aydır. Çünkü bu bana söz verildi ! Ben bir söz verdim mi tutarım . Kendi çocuğumun hiçbir şeyini de başkasına kitlemek (!) Gibi bir niyetim yok

Nasılsa ödeyecekler diyip ihtiyacından fazlasını yüklenip almışsın, sonra sıkışmışsın. Yani nasılsa onlar verecek diyip açılmak ne demek onu anlamıyorum. Gayet doğru bir üslup kullanmış. Başkasının parasına musallat olup "verin paramızııığğ" demeyecek misiniz? O para sizin değil. Millet bunu anlatmak istiyor.

Bir cok kisi öyle demis de. Ama benim ilk oglumda mesela kayinvalidem ve kayinpederim bebek odayi ve bebek arabayi aldi gerek yok dedigimiz halde. Hani bana "kartinla öde biz sana sonra veririz" deyip ödemeseler paranin arkasindan gitmem, ama sözlerine de inanmam bundan.sonra. kaldiki konu sahibin ailesi söz verdigi masrafi üstlenmis.

niye aileler alıyor bebeğin eşyalarını?
ana babası siz değil misiniz:KK53:
ne güzel dünya. bitmeyen çocuk masrafı.. kısır döngüye bağlamışsınız milleti. aman huzur vermeyin.
bana kitlediler diyor bir de. zorlamı hamile bıraktılar sizi..
Hanımefendi bu insanlar bana biz alacağız dedi ! Biz alacağız! Bende ona göre yaptım harcamamı planlamami . Kimseye siz alın demedim

Evet canm bende öyle düşürüyorm. Sağlıkla doğsin bebeğin 🤲😍
İnşAllah Bi kucagıma alsam sag salim başka bişey istemem rabbim evlatlarımızı bize bagışlasın senin bebegin de inşallah saglıkla büyür zor günler geride kalmış güzel günler yaşamanız dileğiyle ❤️

Nasılsa ödeyecekler diyip ihtiyacından fazlasını yüklenip almışsın, sonra sıkışmışsın. Yani nasılsa onlar verecek diyip açılmak ne demek onu anlamıyorum. Başkasının parasını "verin paramızııığğ" diye isteyecek olan siz değil misiniz? O para sizin değil, kimse sizin çocuğunuza birşey almak zorunda da değil. Millet bunu anlatmak istiyor.
Yahu bende diyorum ki alamayacağı şeyin sözünü vermesi beni zora soktu . Mesele açılmak sıkışmak değil bir şekilde ödenir ama bu söz. Vereceğiz deyip vermiyorsan bir açıklama yapmak zorundasın

O kadar çirkin üsluplar var ki gerçekten okuduğumda hayrete düştüm . Ne kadar ayıp ya . Ne kadar empati yoksunu
allahıma bin kere şükür çocuğumuzun her şeyini alacak gücümüz var ama kendimize göre, ayağımızı yorganımıza uzatmak suretiyle. Ben onun yarısı kadar bir harcama yapacakken bu insanlar bana bizim 3 bine kadar limitimiz var ne isterseniz alın dedi . Bende ona güvenerek aldım. Kimsenin boğazına sarilmıyorum . Sadece bana " vereceğiz! " diye vaadedilen paranın verilmesini istiyorum . Verilmeyecekse de söylensin veremeyeceğiz densin konu kapansin bende beklentiye girmeyeyim diyorum .
Oradan gelecek paraya güvenip bende alacağım 2 3 parca şeyi bekletiyorum 1 aydır. Çünkü bu bana söz verildi ! Ben bir söz verdim mi tutarım . Kendi çocuğumun hiçbir şeyini de başkasına kitlemek (!) Gibi bir niyetim yok
Demek ki başkası ödeyince ihtiyacınız olandan fazlasını almışsınız.
Demek ki başkası ödeyince ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız.
Onlar ödemeseydi, siz kendiniz alsaydınız sıkışmayacaktınız değil mi? O zaman önünüzde 2 seçenek var onlara güvendiğiniz için ya ihtiyacınız olandan fazlasını aldınız ya da lükse kaçtınız.
Söz verdiler, tutmadılar. Bu onların ayıbı. Ama tutup onların cebindeki paraya "bizim paramız" derseniz herkes tepki gösterir. Çocuk sizin çocuğunuz, aldıklarınızı komşunuz Raziye teyzenin çocuğu kullanmayacak, siz kullanacaksınız. Dolayısıyla onların cebindeki paraya bizim paramız deme hakkınız yok.

Bir cok kisi öyle demis de. Ama benim ilk oglumda mesela kayinvalidem ve kayinpederim bebek odayi ve bebek arabayi aldi gerek yok dedigimiz halde. Hani bana "kartinla öde biz sana sonra veririz" deyip ödemeseler paranin arkasindan gitmem, ama sözlerine de inanmam bundan.sonra. kaldiki konu sahibin ailesi söz verdigi masrafi üstlenmis.
Ama kartla öde biz sana 500 500 öderiz demişler ve geçen ayda sıkışıklarmış. Elde olan bir para yoksa, ailenin borç öder gibi yardım etmek istemesini kabul etmekde doğru değil bence.

Diğer yorumda da yazdım ben ailemden böyle bir parayı kabul etmezdim. Parası olan nakit gönderir zaten.

Peki siz ödemediklerinde "iş başa düştü, verin paramızı" diyerek kayınailenizden para ister misiniz? Yanlış olan bu.

İnşAllah Bi kucagıma alsam sag salim başka bişey istemem rabbim evlatlarımızı bize bagışlasın senin bebegin de inşallah saglıkla büyür zor günler geride kalmış güzel günler yaşamanız dileğiyle ❤
Ammiiinnnnn aaammiiiiinnnnnn canım inşaALLAH.. ALLAH razı olsun 😍😍

Üç bine kadar limitimiz var deyince de üç bin liranın son haddine kadar harcamak hoş değilmiş. Keşke normalde kendiniz ne kadarlık alabilecekseniz o kadarlık alsaydınız yine. Böyle de biraz fırsatçı görünmüşsünüz sanki

Ben onlara telefonda defalarca teyit ettirdim. Istediğin gönlünden geçen ne varsa onu al içinde kalmasın dediler . Biz zaten o bebek arabasini alacaktik . Ama eylul gibi biraz duze cikinca alacaktik şu an değil.

Sende pek empati yapan biri degilsin bence kimseye söz söyleme bu konuda belki zor durumdalar ayrıca neden yarısı kadar harcama yapsan yetecekken fazla harcama yaptın peki senin paran kıymetli de onlarınki para degil mi keşke söylenen limitin hepsini harcamaya odaklanıp öyle alışveriş yapmak yerine kendi paranı nasıl harcıyorsan öyle düşünüp alsaydın ihtiyaçlarını

Back
X