Verilen sözün tutulmaması

Onlardan para istemek çok saçma gibi,
Ama bu hareketle güvenilmez olduklarını kanıtlamış oldular, ona göre siz de position alırsınız , sonra bunları yüzlerine vurma hakkınız olur , onlar size bir büyük olarak kötü örnek olmuş , verilen söz tutulmamış

Eşim içten içe bunu kabul etse de ben yüzüne vurdugumda üste çıkacaktır eminim .

Yorumların çoğunu okudum,durumumuz iyi olmasına rağmen oda almadık,park yatak aldık diyen vardı evet.Daha doğmamış 3-5 aylık bebeğin odasına varana kadar A' dan Z ye her şeyini tastamam hazırlamanın gereksizligi vurgulanmak istenmiş.Ha isteyen hamile kalmadan da hazırlayabilir orası ayrı.

Burda asıl elestirilen kisim konu sahibinin " paramizi nasıl alırız" cümlesi. Sanki borç alınmış ta verilmemiş,sanki dolandirilmislar da parayı nasıl kurtaririz telaşi var.Sonuc olarak kendi bebeklerine aldıkları ve yıllarca kullanacakları bir eşya alinmis...Ziyan olan,heba olan bir şey yok.Asla almayacaklari bir eşya da değil ki aynı modeli alacaklarmiş zaten.Söz verilip tutulmaması hoş değil evet.Bu da onların kendi ayibi tamamen...Yeri gelince belki lafı dokundurulur,bundan sonra ona göre davranilir...Ama küplere binecek,söz namustur falan filan ajitasyon yapacak bir durum yok. Sanki evlilik vaadiyle kandırmislar :) Arabayı da biz aldık derler herkese olur biter.
Onu diyen bendim. Yıllarca kullanılacak bir şey alınmamış. Bebek odası yıllarca kullanılmaz. Hatta bebek arabası bile. Insanlar 2 yaşından sonra puset almanın derdine düşüyor. Koca arabayı taşımak zor geliyor çünkü artık. Hantal onlar. 3 yaşında da eb fazla cocuk odası alınıyor zaten. Diğer dediklerinizde haklisiniz. Benim de arabayı annem ALDI.

Onu diyen bendim. Yıllarca kullanılacak bir şey alınmamış. Bebek odası yıllarca kullanılmaz. Hatta bebek arabası bile. Insanlar 2 yaşından sonra puset almanın derdine düşüyor. Koca arabayı taşımak zor geliyor çünkü artık. Hantal onlar. 3 yaşında da eb fazla cocuk odası alınıyor zaten. Diğer dediklerinizde haklisiniz. Benim de arabayı annem ALDI.
1.aldığım bebek arabası puset olma özelliği taşıyor
2.Araba kaliteli . Ben 2.'yi doğurmasam bile hayrima birine veririm o da kullanir
3.bebek odası yıllarca kullanılır . Beşiğin büyük yatak olma özelliği var . Dolaplar büyük . Ayrıca beşikten çıkan parçalar çalışma masası da olabiliyor .

Pandemi olmasa bile küçük çocuğu 2 aydan önce çıkarmak ıstemiyosun ki. Balkon denen bir şey de var. Zaten illa sonra al demiyorum. Doğuma bir ay kala da alınabilir diyorum.
Keske bu konuda kendi adiniza yorum yapsaydiniz , kendi cocuklarim da dahil olmak uzere cevremdeki tum bebekler 5.gununden itibaren duzenli olarak sokaga cikarilir , temiz hava aldirilir
Benimkilerin biri kasim digeri aralik dogumlu , 5.gunden itibaren hergun sokakta uyudular
Siz iki ay cikarmamissiniz cocugunuzu , normali ve sagliklu olani cikarmaktir

Keske bu konuda kendi adiniza yorum yapsaydiniz , kendi cocuklarim da dahil olmak uzere cevremdeki tum bebekler 5.gununden itibaren duzenli olarak sokaga cikarilir , temiz hava aldirilir
Benimkilerin biri kasim digeri aralik dogumlu , 5.gunden itibaren hergun sokakta uyudular
Siz iki ay cikarmamissiniz cocugunuzu , normali ve sagliklu olani cikarmaktir
Biz çok sıcak bir yerde yaşıyorduk o zaman. Ilkbaharin son demlerinde doğdu bebek arabasında uzun uzun yolculuklara çıkarmak mantıklı gelmedi. Zemin katta oturuyorduk zaten kapının önüne çıktık zaten. O zaman lojmanda oturuyorduk kocaman ama.koxaman bir bahçesi olan komşular yorum yapma hadsizliginde bulunup sinirimi bozuyordu kavga etme sebebiydiler yani. O da zordu anlayacağınız. Belki de kendi acımdan yapmışımdır doğrudur

Konu sahibi bir şey istememiş ki kendileri alalım demişler ve bu insanları şuan borca sokmuşlar. Çünkü konu sahibi Eylül gibi alacakmış zaten. Kendileri ztn kimseden beklemeden alırlardı evlatlarına. Ama eş ailesinin biz alalım diyip söz verip hiçbir şey yokmuş gibi ödememesi ahlaksızca bence. Arayıp sıkışığız vs de dememiş. Ayrıca insan bir şeye söz verdiyse kendinden kısar onu yapar. O zmn alırım demeselermiş. Bn olsam bana yalan söylenmesine söz tutulmamasına kızarım. Ondan sonra biz torunumuza şunu aldık olur.

Buradaki linç ekibi dillere destan zaten . Bomboş hiçbir şeyden haberi olmayan insan topluluğu. Ve ben verdikleri sözleri bile tutmayan bu insanlara iki çift laf etmek istiyorum . Aptal yerine koymak ne demek ya . Benzer bir şeyi düğünde de yaptılar sineye cektim
Yarın bir gün tekrar böyle bir şey olduğunda asla asla kalkıp da onlara güvenmem zaten . Ne bileyim ben bunlar böyle

1 lira da olsa 100 lira da olsa minicik bir çikolata da olsa söz sözdür . Bu ajitasyon değildir . Ben çocukluğumdan beri bu dusturla büyütuldum . Bir söz verdilerse o sözü tutmak mecburiyetindeler tutmuyorlarsa açıklama yapmak zorundalar . Kimse kimseyi aptal yerine koymamalı . Benim derdim bir şeylerin farkında olduğumu belli etmek

Söz ağızdan bir kere çıkar bu konuda haklısınız ama düğünde de benzerini yapmışlar ve siz sineye çekmişsiniz, ne bileyim bunların böyle olduğunu demişsiniz ama düğünde yapılanları biliyorsunuz, o yüzden sözlerine güvenmeyecektiniz, madem bir şeylerin farkında olduğunuzu belli etmek istiyorsunuz, kayınvalideniz ısrarla arabayı biz alacağız dediğinde düğündeki gibi olacak yani diyebilirdiniz, kendi planladığınız zamanda alır, arabayı aldığınızı taksitleri ödeyip ödemeyeceklerini sorardınız, baktınız mırın kırın ediyorlar tamam anladım ben, bundan sonra biz yaparız demeyin o zaman deyip bir güzel ağızlarının payını vermiş olurdunuz, burada sorun eş ailesinin verdiği sözü tutmamasından ziyade eşinizin de bu konuda size destek çıkmaması, siz biraz da ailesi yüzünden eşinizle ters düşmemek için onların söylediği zamanda almış gibisiniz, eşinizin yüzüne vursanız sorun çıkacak, o yüzden kendi kendinize kızdığınızla kalıyorsunuz gibi görünüyor, zira ödemelerde sıkışsanızda eşiniz bunu dert etmiyor, dert eden taraf sizsiniz, buna da güceniyorsunuz ister istemez.

Artık olan olmuş, öderler mi ödemezler mi meçhul, arabayı biz aldık havalarına girerlerse onların ve onların akrabalarının olduğu ortamda alacağız dediğiniz bebek arabasının parasını bile biz ödüyoruz dersiniz olur biter.

He ola ki yine bir şeylerin sözünü verirlerse eşinize ailen sözlerinin arkasında duran insanlar değil, kusura bakma onların talebine göre hareket etmeyeceğim dersiniz.

normalde bebegi dunyaya getiriyorsaniz sorumluluklar, masraf sizde.. bu zaten illa ki soylenmistir uzerinde durmayacagim.

ama aileler bir seyler yapmak istiyor illa ki. siz borcumuz kapaninca alacagiz deseydiniz. onlar da o vakti bekleyip her ay kenara 500 tl kendileri atsaydi. vakit gelince cikarsalardi. sanki cok paralari varmis gibi sizi aceleye getire getire..

ben de baska konularda benzer durum icinde kaldim. insanlik edip de onlar adina dusunmeyin bir dahakine. bu ay gondermeyin demeyin..
zaten vermek zorunda degiller ama soz verme, ortaya atlama, cok bir halt yapacakmis gibi ortalarda buyuk buyuk konusma, kasilma o zaman.. ben de cok gordum biz de yapariz, soyle ederiz, bunu aliriz..

ya senden bir sey isteyen yok.. tantanasini yapma bari sana guvendigim yok. kendim yapacagim zaten.. guvendirip yapmamak en sacmasi. gecen bir sey icin soz verdi kendi kendi kv. uzerinden iki sene gecti.. iki.. basit kucuk bir sey.. alti ay kadar once anneme denk gelmis yaptirmis almis benzer bir seyi. el emegi bir sey.. ben de ona demedim annem aldi diye. gecen bin bir torenle sunumu yapti aldim sana diye.. uzerinden iki sene gecti.. tadi kacti.. annem de bir konusmada benim icin aldigini gostermis. bozulmus bu seferde. iki sene gecmis ortaya laf atali alsaydin. kim aldi elinden engel oldu.. soz veriyorsan tut. en sevmedigim sey de her is yapilip alinip bittikten sonra biz de alirdik biz de yapardik tantanasi.. yapsaydin.. elini tutan olmadi.

Yani ben sizi yine haklı göremedim.Söz verip tutmamislar tamam ama daha önce de yapmışlar aynı şeyi ,bile bile de güvenmek hata olmuş.

Kendi bütçeniz ile alsaydiniz daha makul bir şey alacaktiniz ama başkası alınca fiyatta yukarı cikmakta cekinmemişsiniz.3 bin limiti sonuna kadar da kullanmanıza gerek yoktu yani :) :)

Bence burada önemli olan konu ;söz verilip sözün tutulmaması
Açıkçası bana da söz verilse ;tutulmasa bende bozulurdum ..tamam ,o benim çocuğun ama belki ben oda yapmayacağım.sırf karşı taraf istedi diye masrafa girip, sonra para göndermezlerse açıkçası beni sıkıntıya soktukları için bozulurdum.belki o parayla başka birşey alacağım yada birikim yapacağım.bence ayıp etmişler

Bu tarz sözler tutulmaz.. Başta allanır pullanır sonra uzun vadede kimse sözünü tutmaz hu hep böyledir. Eşine yüklenme tatlım onun için ailesine hadi para verin demek kolay değil kırmak istemez. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama kötü değilse bu konuyu unut siz ödeyin paşa paşa. Verirlerse ne ala. Vermezlersede bebekte eşyada senin zaten borçta senin olmuş olur can sıkacak bir durum yok. Büyüteç tutma konuya,yoksa aile huzurun bozulur hiçç gerek yok

Olayin detaylarini, eylulde alacaginiz arabayi sikistirarak size haziranda aldirip sonra sozlerini tutmayip sizi zor duruma soktuklarini ilk mesajinizda soyleseydiniz bu kadar ustunuze gidilmezdi. Cunku hakikaten sizi guvendirip zor durumda birakmislar. Ilk mesajdan bambaska bisey anlasiliyor linc yemeniz normal. Bence konunun detaylarini ilk mesaja ekleyin duzenleyin konuyu o zaman daha farkli yorumlar gelecektir.

Biz çok sıcak bir yerde yaşıyorduk o zaman. Ilkbaharin son demlerinde doğdu bebek arabasında uzun uzun yolculuklara çıkarmak mantıklı gelmedi. Zemin katta oturuyorduk zaten kapının önüne çıktık zaten. O zaman lojmanda oturuyorduk kocaman ama.koxaman bir bahçesi olan komşular yorum yapma hadsizliginde bulunup sinirimi bozuyordu kavga etme sebebiydiler yani. O da zordu anlayacağınız. Belki de kendi acımdan yapmışımdır doğrudur

O komsulara hic takilmayacaksiniz , Türkiye haddini bilmeyen insanlar cenneti , tikayin kulaklarinizi umursamayin

Back
X