Verilen sözün tutulmaması

Verilen sözü tutsalae güzel olur ama verin paramızı diyeceğiniz bir durum yok ortada.
Geçen ay sıkışıklarsa, 3000 TL'yi direkt vermiyorlarsa gerçekten taksit taksit ödetmeye de gerek var mı eşinizin ailesine?
Ben kendi ailemden böyle bir para kabul etmezdim açıkçası.
Siz araya girmeyin, parayi mevzu etmeyin.

İş senin ailen benim ailem mevzusuna dönmesin.

Merhabalar iyi geceler direk konuya giriyorum
Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Bana bi akıl verin kızlar ben bu insanlara nasıl söyleyebilirim?
Durumları yoktur sıkışıklardır, bu durumu benim annem babam aldı onun annesi babası almadı pra vermediler diye düşünürseniz eşinizinde zoruna gidebilir .. eşiniz ilgilensin bu konularla siz karışmayın bence ailenize yapılmış bi haksızlık gibi görüyo olabilirsiniz ama biraz anlayışta fayda var 😊

aileler önce doğuruyor büyütüyor okutuyorrr e kurtuluyor mu yohhhhh.dünyanın parası borca girerekkk evlendiriyor e kurtuluyor mu yohhhhh torun doğuyor odası beşiği arabası e kurtuluyor mu yohhhhh üstüne bir de o yaşlarında torun bakıyorlar at oluyorlar eşek oluyorlar sırtlarında çocuk gezdirirken .tek kurtuluş yolu da mezar galiba ha ha ha

Bundan 2 ay kadar önce bebeğimizin odasını, bebek arabasını, park yatağını ve diğer ihtiyaçlarını aldik . Benim annem babam ve eşiminkiler ortaklaşa alacaklardı . Neyse gene çok büyük kısmını babamlar aldı. Geriye 3 bin gibi bir rakam kaldı onu da eşimin babası sehirdisinda olduğu için siz karttan alin ben size her ay 500 500 yollarim dedi . Ilk ay hemen yolladi . Gecen ay masrafları vardı ben erteleyelim yollamasınlar dedim . Bu ay da ses soluk yok . Gönderen yok, göndereceğiz göndermeyeceğiz diyen de yok . Eşim sehirdisinda telefonla konuşurken sordum . Olursa gönderirler zaten deyip geçiştirdi beni . Yani ihale bana kaldı benim dürtmem lazım hadi verin paramızı diye .
Bütün masrafları ailelere kitlemişsiniz. Gerçekten alacak durumda olmayabilirsiniz bunu anlarım ama o zamanda insan sadece acil ihtiyaçları aldırmalı diye düşünüyorum.

Aynısını yapacagım desem bende bir dolap birde beşik alacağım sadece odasını da ilerde kendi seçer nasıl istiyorsa öyle açıkcası ben bu mantığı anlamıyorum çocuk sahibi oluyorsan başkasından bişeyler yapmasını beklememeli kendin altından kalkmalısın bizim insanımız ne çok seviyor başkalarının üstüne sorumluluk atıp masraf yüklemeyi dügün yapar aileler karşılasın bebek yapar aileler alsın böyle nereye kadar gidecek merak ediyorum
Yani bende herşeyi kendim almak isterdim ama kaynvalidem biz dururken siz alamazsınız bütün çocuklarımın ilk bebeklerinin alınacaklarını ben aldm dedi... Kıyafetlerini acil ihtiyaçlarını o aldı ki hepsini %100 Pamuklu en iyisindn aldı..ben alacak olsam kızdı açıkçası tabi beraber beğendik alınacakları. Öyle olunca annemde beşiğini biz alalm dedi aldı.. Biz de odasını alırız dedim.. Evimde yatak odamda kullanmadığım dolabımın gözüne eşyalarını koydum zaten büyüdükçe giyemiyor 5 aylık ve giydiği kıyafetler suan hurçta.. çok kıyafette almak istemedim mesela.. gerek duymadm 7 çeşit kıyafet yetti arttı bile.. puseti ve anakucağı eltimden aldım.. Gereksiz masraf olarak görüyorum diye.. Ne bilim bebeğim evet benim ilk gözağrım canımın içi ama gereksiz şeylere girmeyi de hiç istemedim.

Alırız deyip alınmaması garip gelmiş olabilir size ancak verilmesi vaad edilen parayı kendinize ait zannetmeniz de garip.
Ben bu şekil itekleyerek söz vermiştiniz ama diyerek zorla aldırdığım eşyayı içime sinerek de kullanamam yani
Aslında kendi aileniz masraf etti onlar ederiz deyip neden etmedi buraya takıldınız muhtemelen siz ama tekrar belirteyim vermek zorunda değiller 🤔

Hadi verin paramızı derken

Yani bende herşeyi kendim almak isterdim ama kaynvalidem biz dururken siz alamazsınız bütün çocuklarımın ilk bebeklerinin alınacaklarını ben aldm dedi... Kıyafetlerini acil ihtiyaçlarını o aldı ki hepsini %100 Pamuklu en iyisindn aldı..ben alacak olsam kızdı açıkçası tabi beraber beğendik alınacakları. Öyle olunca annemde beşiğini biz alalm dedi aldı.. Biz de odasını alırız dedim.. Evimde yatak odamda kullanmadığım dolabımın gözüne eşyalarını koydum zaten büyüdükçe giyemiyor 5 aylık ve giydiği kıyafetler suan hurçta.. çok kıyafette almak istemedim mesela.. gerek duymadm 7 çeşit kıyafet yetti arttı bile.. puseti ve anakucağı eltimden aldım.. Gereksiz masraf olarak görüyorum diye.. Ne bilim bebeğim evet benim ilk gözağrım canımın içi ama gereksiz şeylere girmeyi de hiç istemedim.
En iyisini yapmışsın bence gereksiz şeylere masraf edeceğin parayla bebeginin gerçekten ihtiyacı olan bişey alırsın bende böyle düşünüyorum gereksiz şeyleri fazla fazla almaya gerek yok ihtiyacı karşılayacak kadarı yeterli seninkiler den zaten sen iatememişsin onların içinden gelmiş yapmışlar durumları da müsait demekki. böyle olması ile bir insanın bunu yapmak zorundaymış gibi beklentide olması çok ayrı kimse mecbur degil sonuçta

Parasını vermek ısistemiyorsunuz ama bebek odasına kadar her şeyi alıyorsunuz. Ben durumum olduğu halde sadece park yatak aldım. Yatak odamın çekmecelerinden birini de getirip odaya eşyalarını oraya koydum yetti ne gerek var. Iki sene sonra da cocuk odası mı alacaksınız siz bir de?onu kime aldırmayı düşünüyorsunuz?

aileler önce doğuruyor büyütüyor okutuyorrr e kurtuluyor mu yohhhhh.dünyanın parası borca girerekkk evlendiriyor e kurtuluyor mu yohhhhh torun doğuyor odası beşiği arabası e kurtuluyor mu yohhhhh üstüne bir de o yaşlarında torun bakıyorlar at oluyorlar eşek oluyorlar sırtlarında çocuk gezdirirken .tek kurtuluş yolu da mezar galiba ha ha ha

Günüm yorumu ilan ediyorum bunu :D

konu sahibi sinirlenmenizi anliyorum ama rizasi ile vermeyenden parayi istemek hayir getirmez. Bence bundan Sonra o taraftan böyle sözlere bastan inanmazdim sadece. Herkes kendi basini gezdirebilsin yeter. Size yük olmasinlarda (ek not: türkiyede bazi bebek esyalara absürt fiyatlar istiyorlar)

Bebek odasi ne yahu,dolar milyarderimiyiz biz ,ikizlerim var bir sifonyer ,2 park yatak aldim mus gibi en az 2 yasa kadar goturur bizi ,abuk subuk hevesler,birde millete musallat oluyorsunuz
Uslubunuza dikkat edin ne demek musallat olmak ! Ne kadar ayıp . Buradaki mesele alacağız deyip güvendirip almamak

Konuda söz verme yok, sanki emrivaki var gibi.
"Siz alın istediğinizi biz ödeyeceğiz hiç düşünmeyin" diye baştan büyük bir söz verildi de siz mi nasıl olsa ödenecek rahatlığına girdiniz (Ki insan anasına babasına ödeteceği şeyde de nasıl olsa onlar ödeyecek diye cılkını çıkarmamalı) yoksa "Ödeyeceksiniz ona göre paylaşılıyor hea" deyip kafanıza göre mi almaya başladınız? Sanki siz kafanıza göre aldınız da ödemeyi biraz emrivaki yaptırıyorsunuz gibi konu.

Baştan sözler verdilerse "Alın düşünmeyin alınn" diye sizi gazladılarsa o tartışılır hani de, ne bileyim; konunuz bi ilginç.
Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız, sizi aşıyorsa 3 bin 5 binlik şeyler, almayın, şart değil en iyisi, mükemmeli.

Back
X