Verilen sözün tutulmaması

Benim de çocuğum var biliyorum. Evet çok küçükken dışarı çıkarmak istemiyorsun balkon yetiyor zorunlu dUrum harici. Hele hazıranda pandemi varken hepten öyle düşünürsün. Ben dogduktan hemen sonra almıştım tabii herkesin kendi tercihi ama çok da gerekli gelmiyor hala ilk 3 ay.
benim cok isime yaramisti...arabayla hastaneden eve nasil gelecek o cocuk? guvenli degil kucakta getirmek vs. pandemi ayri birsey ama ben cocuklari hep disari cikardim..3 ay boyu hic cikmaycak mi cocuk? bana gore cok uzun bi sure..ama dedigin gibi pandemiden belki cok cikarmamak iyidir suanda.

Bir kac yerde belirtmişsiniz aptal yerine kondum diye.Ne alakasi var.Soranlara biz aldık dersiniz ki zaten almak istediğiniz bir modelmis.

Oturmayip ne yapmayi planliyorsunuz mesela...Parayı zorla alınca aptal yerine konmamış mi olacaksınız ?

Birine verdiğiniz sozu tutmazsanız o insani aptal yerine koymuş olursunuz diye düşünüyorum
. O yüzden hayatım boyunca hep verdiğim sözleri tuttum ki kimse incinmesin .

En azından bize ısrar kıyamet aldırdınız keşke biraz bekleseydik borclarimiz kolaylayinca alsaydık. Çok sıkıştık demek isterim . Farkında olsunlar

ben konusmakta zarar gormuyorum, insanlar konusa konusa demisler..ama kavga gurultu olursa bu sacma seyden kendinede bebeginede edersin. bosuna uzulmus olursunuz..ben olsam yeri geldiginde yukarda biri demis onlari yerin dibine sokardim..ama kavga amacli degil..o laf onlara yeterdi inan. kavga gurultu pek sevmem aslinda..yani iyi bir dille soylesen seni dovecek degiller ya..ha ben olsam hic birsey soylemezdim simdi dedigim gibi.

Yok zaten bir şey desem de eşime bile intikal ettirmez annesi. Daha önce de başka bir olayda kendi aramizda çözmüştük . Içimde kalırsa o beni yer bitirir

benim cok isime yaramisti...arabayla hastaneden eve nasil gelecek o cocuk? guvenli degil kucakta getirmek vs. pandemi ayri birsey ama ben cocuklari hep disari cikardim..3 ay boyu hic cikmaycak mi cocuk? bana gore cok uzun bi sure..ama dedigin gibi pandemiden belki cok cikarmamak iyidir suanda.
Araba hastanenin otoparkında haliyle oraya kadar kucakta taşıyabilirsin. Sonra arabaya binip ebe geliyorsun zaten. Eee arabada da bebek arabası kullanamazsin. Yani hiç de gerekli olmamıştı.

Benim de çocuğum var biliyorum. Evet çok küçükken dışarı çıkarmak istemiyorsun balkon yetiyor zorunlu dUrum harici. Hele hazıranda pandemi varken hepten öyle düşünürsün. Ben dogduktan hemen sonra almıştım tabii herkesin kendi tercihi ama çok da gerekli gelmiyor hala ilk 3 ay.

Pandemi var ama akşamları kimsenin olmadığı yerde hem bebeğe de hava aldırmak adına çıkarırım ben . Kaç ay eve mi tikilacak çocuk

Daha 1ay gecikmiş. Hemen söylerseniz “zaten verecektik, para beklediğimiz bir yer vardı, biz öyle insanlar mıyız? Aşkolsun” derse ne diyeceksiniz? En az 1-2 ay beklemelisiniz ki sözünüzün hükmü olsun. Eylüle 1 ay kalmış zaten.
Evet o zaman hiç olmaz . Bi konuştuğumuzda bizde sıkıştık işte arabanın ödemesi falan da var ya deyip inceden vursam

Pandemi var ama akşamları kimsenin olmadığı yerde hem bebeğe de hava aldırmak adına çıkarırım ben . Kaç ay eve mi tikilacak çocuk
Pandemi olmasa bile küçük çocuğu 2 aydan önce çıkarmak ıstemiyosun ki. Balkon denen bir şey de var. Zaten illa sonra al demiyorum. Doğuma bir ay kala da alınabilir diyorum.

Pandemi olmasa bile küçük çocuğu 2 aydan önce çıkarmak ıstemiyosun ki. Balkon denen bir şey de var. Zaten illa sonra al demiyorum. Doğuma bir ay kala da alınabilir diyorum.
O zaman fiyatı artar diye tee kaç ay önce ısrar kıyamet aldırdılar . Evimin balkonu malesef manzarasız. Bende sıkılırım bebek de

“Çocuğun ihtiyaçları falan çok sıkıştık, annemlerden borç istedik yani o derece” diyin bence. Para 2 günde hesapta olur. :KK70:

Eşime sorarlar borç mu aldınız diye o olmaz . Başka şey bulmak lazım .
Çocuğun ihtiyaçlarını almaya gittik geçen gün onları bile annem aldı çok sıkıştık desem anlar mi ki

Evet verilen sözün tutulmaması hoş değil fakat kendimden örnek verecek olursam ailemden birisi hamile kalmadan önce (düşünün) bebeğim olursa bebek arabasını alacağını söylemişti. Hamile kaldım ilk aylarımda yine dillendirildi sizin gibi "sen seç al biz veririz"diye..ama dilde kaldı daha da konusu geçmedi 😂. Bebek arabasını aldım hiçte geri ödenecek beklentisiyle değil.

Ben kimseye güvenerek çocuk sahibi olmadım, korunmayı bıraktıktan sonra hepsinin sorumluluğunun benim ve eşimin üzerine olacağının farkındaydım, biz istedik, bizim çocuğumuz almakla yükümlüyüz.. Ha eğer gönlünden kopup çorbada tuzumuz olsun diyen olursa da kendi bileceği iş diye düşündüm.

Zora sokmuş olabilirler sizi kendi ayıpları ama paramızı versinler diye düşünmeyin, sizin paranız gitmiş olabilir ama kendi yavrunuza harcandı bosverin..

Eşime sorarlar borç mu aldınız diye o olmaz . Başka şey bulmak lazım .
Çocuğun ihtiyaçlarını almaya gittik geçen gün onları bile annem aldı çok sıkıştık desem anlar mi ki

Geçen gün baktım bebek odaları çok zamlanmış. Annemler bebek odasını almasa napardık bilmiyorum diyebilirsin.

Evet verilen sözün tutulmaması hoş değil fakat kendimden örnek verecek olursam ailemden birisi hamile kalmadan önce (düşünün) bebeğim olursa bebek arabasını alacağını söylemişti. Hamile kaldım ilk aylarımda yine dillendirildi sizin gibi "sen seç al biz veririz"diye..ama dilde kaldı daha da konusu geçmedi 😂. Bebek arabasını aldım hiçte geri ödenecek beklentisiyle değil.

Ben kimseye güvenerek çocuk sahibi olmadım, korunmayı bıraktıktan sonra hepsinin sorumluluğunun benim ve eşimin üzerine olacağının farkındaydım, biz istedik, bizim çocuğumuz almakla yükümlüyüz.. Ha eğer gönlünden kopup çorbada tuzumuz olsun diyen olursa da kendi bileceği iş diye düşündüm.

Zora sokmuş olabilirler sizi kendi ayıpları ama paramızı versinler diye düşünmeyin, sizin paranız gitmiş olabilir ama kendi yavrunuza harcandı bosverin..
Ona feda olsun hiç mesele değil tabi ki alırım gücüm yettiğince her şeyin en iyisini . Ama gözümün icine baka baka kalkip da arabasını da biz aldik derse kıyameti koparırım işte bende .
O yüzden şimdiden farkında oldugumu anlamalarını istiyorum

Araba hastanenin otoparkında haliyle oraya kadar kucakta taşıyabilirsin. Sonra arabaya binip ebe geliyorsun zaten. Eee arabada da bebek arabası kullanamazsin. Yani hiç de gerekli olmamıştı.
Hastaneden yatirip cikardik biz.. kucakta tasimadim hic canim. Bebek arabasi seyinde vardi ilk dogdugunda oturacagi sey.

ama sonucu tartismiyorki kimse..herkes yok biz kendimiz aldik durumumuz coh eyiydi yok kimse cocugunun temel ihtiyacini baskasi karsilamak zorunda degil bla bla..bunlari diyorlar..yoksa bende tavsiye verdim konu sahibine kendi yapabildigini yap..zaten boyle seyler bi dede babanne olarak icinden gelirse guzel..zorla olacaksa ne manasi var..cogu post resmen soz verip tutmamalarini hakli cikarmaya calisiyor bak butun postlara.

Yorumların çoğunu okudum,durumumuz iyi olmasına rağmen oda almadık,park yatak aldık diyen vardı evet.Daha doğmamış 3-5 aylık bebeğin odasına varana kadar A' dan Z ye her şeyini tastamam hazırlamanın gereksizligi vurgulanmak istenmiş.Ha isteyen hamile kalmadan da hazırlayabilir orası ayrı.

Burda asıl elestirilen kisim konu sahibinin " paramizi nasıl alırız" cümlesi. Sanki borç alınmış ta verilmemiş,sanki dolandirilmislar da parayı nasıl kurtaririz telaşi var.Sonuc olarak kendi bebeklerine aldıkları ve yıllarca kullanacakları bir eşya alinmis...Ziyan olan,heba olan bir şey yok.Asla almayacaklari bir eşya da değil ki aynı modeli alacaklarmiş zaten.Söz verilip tutulmaması hoş değil evet.Bu da onların kendi ayibi tamamen...Yeri gelince belki lafı dokundurulur,bundan sonra ona göre davranilir...Ama küplere binecek,söz namustur falan filan ajitasyon yapacak bir durum yok. Sanki evlilik vaadiyle kandırmislar :) Arabayı da biz aldık derler herkese olur biter.

Onlardan para istemek çok saçma gibi,
Ama bu hareketle güvenilmez olduklarını kanıtlamış oldular, ona göre siz de position alırsınız , sonra bunları yüzlerine vurma hakkınız olur , onlar size bir büyük olarak kötü örnek olmuş , verilen söz tutulmamış

Yorumların çoğunu okudum,durumumuz iyi olmasına rağmen oda almadık,park yatak aldık diyen vardı evet.Daha doğmamış 3-5 aylık bebeğin odasına varana kadar A' dan Z ye her şeyini tastamam hazırlamanın gereksizligi vurgulanmak istenmiş.Ha isteyen hamile kalmadan da hazırlayabilir orası ayrı.

Burda asıl elestirilen kisim konu sahibinin " paramizi nasıl alırız" cümlesi. Sanki borç alınmış ta verilmemiş,sanki dolandirilmislar da parayı nasıl kurtaririz telaşi var.Sonuc olarak kendi bebeklerine aldıkları ve yıllarca kullanacakları bir eşya alinmis...Ziyan olan,heba olan bir şey yok.Asla almayacaklari bir eşya da değil ki aynı modeli alacaklarmiş zaten.Söz verilip tutulmaması hoş değil evet.Bu da onların kendi ayibi tamamen...Yeri gelince belki lafı dokundurulur,bundan sonra ona göre davranilir...Ama küplere binecek,söz namustur falan filan ajitasyon yapacak bir durum yok. Sanki evlilik vaadiyle kandırmislar :) Arabayı da biz aldık derler herkese olur biter.
1 lira da olsa 100 lira da olsa minicik bir çikolata da olsa söz sözdür . Bu ajitasyon değildir . Ben çocukluğumdan beri bu dusturla büyütuldum . Bir söz verdilerse o sözü tutmak mecburiyetindeler tutmuyorlarsa açıklama yapmak zorundalar . Kimse kimseyi aptal yerine koymamalı . Benim derdim bir şeylerin farkında olduğumu belli etmek

Back
X