• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Sınırlarım konusunda net değilim ve kendi altımda çalışan insanlara da eve gelen yardımcı kadınlara da bakıcılara da hiçbirine asla sınır koyamıyorum isteklerimi ifade edemiyorum. Bu konuda çalışacağım ama daha yol haritası çizmedim, ufak ufak başlayacağım

Sınırlarım konusunda net değilim ve kendi altımda çalışan insanlara da eve gelen yardımcı kadınlara da bakıcılara da hiçbirine asla sınır koyamıyorum isteklerimi ifade edemiyorum. Bu konuda çalışacağım ama daha yol haritası çizmedim, ufak ufak başlayacağım
Ben de bu konuda çok iyi sayılmam, yapmayı planladığın şeyleri paylaşırsan bana da fikir olur 👍

Ne güzel bir konu ve farkında olup kendinizi değiştirmek istemeniz 💯

Herkese selamlar!🖖

Bugün itibariyle “ yeni yıla dek “ yeni planlamamı uygulamaya başlıyorum.
Kalemler şu şekilde;

Beslenme
Spor
Kitap okuma
Film izleme
Manevi çalışma

Hedefim 65 kg a sağlıkla ulaşmak ve korumak. Sağlıklı bir bedende ve görünümde olan akıllı, bakımlı bir kadın olmak istiyorum.

Hedefim günde minimum 20 dk ekliptik yapmak. Düzenli spor yapan, bedenini farke den biri olmak istiyorum.

Hedefim Hz. Muhammed kitabını bitirmek. Storytel den 2 dünya klasiği dinlemek. Kitap kulübümün kitaplarını okuyup görüşmelere katılmak. Çıkarımlar yapabilen, yazarları ve kitapları derinden tanıyan bir okur olmak istiyorum.

Hedefim Film kulübümün filmlerini izlemek ve tahlillerde görüş bildirmek. Öneri aldığım iki filmi izlemek. Seçici ve eleştirel bir izleyici olmak istiyorum.

Hedefim 3 sure ezberlemek. Vakıa Suresini günlük okumak. Tefsir derslerine düzenli katılmak ve not almak. Anladığımı anlatabilmek. 15 Esmaül Hüsnanın anlamlarını öğrenmek. Oruç tutmak. 1 aylık Kaza namazı kılmak. Düzenli, içten ve verimli ibadet eden, öğrenen ve öğrendiğini uygulayan, Yaradanıyla bağ kuran bir Müslüman olmak istiyorum.

Yönetmen Christopher Nolan“ ın “Başlangıç” filmini tavsiye ederim. Kendisi bilim kurguyu sevmeyen ve mesafeli olan biri olarak tüm fikrimi tutumumu değiştiren bir yönetmen oldu.

Bilim kurgu filmine, duyguları çok yerinde bi şekilde dahil ediyor.
Rüya içinde rüya kurgusuyla izleyeni sürekli şaşırtıyor. Aksiyonla , zekice yazılmış senaryoyu birleştiriyor. İzlerken sürekli düşünmeye ve sorgulamaya sevk ediyor.

Selamlar Hanımlar,

Dün evden çalışma günümdü. Sabahtan Fulya Hanım ile dersim vardı. Oldukça öğretici oldu. Dersleri tamamladıktan sonra bir yatırım planı oluşturup ona uygun şekilde yatırım yapmaya başlayacağım.

Öğleden sonra film seyretmeye karar verdim. Nilay Örnek'in Diler Acar ile olan podcastini dinlerken "Uyanışlar" adlı bir filmden bahsettiler. Hazır vaktim varken filmi seyrettim ve çok beğendim. Gerçek bir hikayeye dayanıyor.

Salı akşamı eve geldiğimde küçük kızımın ablasının kolunu ısırdığını ve tırmaladığını gördüm. En son benzer bir şey yaptığında, bir daha olursa ertesi gün servise binemeyeceğini, beni okulda bekleyeceğini söylemiştim. Ablası bu tarz saldırılara karşılık vermediği için yaptığı davranışın bedelini ödemiyor. Bir bedel ödemesi gerektiğini düşündüm. Durumu rehberlik öğretmeni ile de görüştüm. O da söylediğimi mantıklı buldu. Dün alabileceğim en geç saate kadar okulda beklemesini sağladım. Aldığımda ise bir konuşma yaptık. Ablasına sinirlenmesinin normal olduğunu, isterse bağırabileceğini ama vurmaya hakkı olmadığını söyledim. Eğer bu şekilde devam ederse, servis ile erkenden eve gelme hakkını kaybedeceğini, ablası evde ekran seyrederken kendisinin okulda beni beklemek zorunda kalacağını söyledim. Umarım işe yarar.

@Tutunamayanlar777 @muhendiseylul ben ilk kızımda, kızımın güzel davranışlarının da kötü davranışlarının da benden kaynaklandığını zannediyordum. İşin böyle olmadığını küçük kızımda fark ettim. Bazı çocuklar kurallara uyum sağlamaya daha yatkın. Mesela benim büyük kızım öyle. Ben zannediyordum ki benim yaptığım iyi annelik ve söylediğim sözler sayesinde bu çocuk kurallara uyum sağlıyor. Aslında konunun benden tamamen bağımsız olarak onun kişiliği ile ilgili olduğunu küçük kızımı büyütürken fark ettim. Küçük kızım kurallardan hoşlanmayan, kendi kurallarını kendi koymak isteyen yapıda bir insan. Onu da büyük kızımda yapmak zorunda olmadığım şekilde büyütmek durumundayım.
Merhaba Fulya hanımla hangi eğitim modülünü aldın, yeni başlayan yatırımdan anlamayan birine ne önerirsin? Sen bir süredir eğitim alıyorsun, bu eğitimden kazanımların neler oldu?

Herkese selamlar!🖖

Bugün itibariyle “ yeni yıla dek “ yeni planlamamı uygulamaya başlıyorum.
Kalemler şu şekilde;

Beslenme
Spor
Kitap okuma
Film izleme
Manevi çalışma

Hedefim 65 kg a sağlıkla ulaşmak ve korumak. Sağlıklı bir bedende ve görünümde olan akıllı, bakımlı bir kadın olmak istiyorum.

Hedefim günde minimum 20 dk ekliptik yapmak. Düzenli spor yapan, bedenini farke den biri olmak istiyorum.

Hedefim Hz. Muhammed kitabını bitirmek. Storytel den 2 dünya klasiği dinlemek. Kitap kulübümün kitaplarını okuyup görüşmelere katılmak. Çıkarımlar yapabilen, yazarları ve kitapları derinden tanıyan bir okur olmak istiyorum.

Hedefim Film kulübümün filmlerini izlemek ve tahlillerde görüş bildirmek. Öneri aldığım iki filmi izlemek. Seçici ve eleştirel bir izleyici olmak istiyorum.

Hedefim 3 sure ezberlemek. Vakıa Suresini günlük okumak. Tefsir derslerine düzenli katılmak ve not almak. Anladığımı anlatabilmek. 15 Esmaül Hüsnanın anlamlarını öğrenmek. Oruç tutmak. 1 aylık Kaza namazı kılmak. Düzenli, içten ve verimli ibadet eden, öğrenen ve öğrendiğini uygulayan, Yaradanıyla bağ kuran bir Müslüman olmak istiyorum.
Fatma Bayram Esma-ül Hüsna kitabını öneririm, ve podcastleri de var

Merhaba Eylül ayı ile birlikte düzen, sakinlik ve rutinlik isteğim artıyor. Kendime ufak hedefler ile başlangıç yapmaya karar verdim. Öncelikle 1 Ekim ile hedeflerimi 1 ay boyunca aksatmadan devam etmeyi temenni ediyorum.
1.
Her gün veya 4 gün Eliptik bisiklet ile yarım saat yada 1 saat spor.(Akşam yemeklerini daha hafif tüketmeye çalışacagım)
2. Haftada 2 yada 3 gün sabahları işe gitmeden 20- 30 dakika çamlıkta yürüyüş.
3 Haftada 1 2 gün eşim ile birlikte vakit geçirmek (film, sohbet, etkinlik vs)
4 Haftada 3-4 gün Oğlum ile yarım saat yada 1 saat birebir oyun, vakit etkinlik, vs.
5 Her gün 10 sayfa kitap okumak yada haftada 50-100 sayfa arası kitap okumak.
6 Her gün şükretmek, ve bana iyi gelen, iyi hissettiren, motive eden sözleri okumak, ve yazmak.
7 Hafta sonunu keyif alacağım gün olarak planlayarak geçirme. (Hafta sonu temizlik, iş vs. girmeden hafta içi bu işleri günlere yaymayı tercih edeceğim.)

Bu haftaki odam noktalarım: Akademik çalışmalar, odaklanma ve telefon kısıtlaması.
Ekonomi konusunda kendimi geliştirmek için haftaiçinde 1-2 video izleyeceğim. Daha BES hesabı açtıramadım, o konuyu araştırmaya devam edeceğim. Devlet bankasından mı mantıoklı yoksa özel bankadan mı karar veremedim.

Günaydın hanımlar Ekimin birinci haftası genel olarak listeme eksikli de olsa uydum.
- 2 Gün yapabildim.1. Her gün veya 4 gün Eliptik bisiklet ile yarım saat yada 1 saat spor.(Akşam yemeklerini daha hafif tüketmeye çalışacağım)
2. Haftada 2 yada 3 gün sabahları işe gitmeden 20- 30 dakika çamlıkta yürüyüş.
3 Haftada 1 2 gün eşim ile birlikte vakit geçirmek (film, sohbet, etkinlik vs.)
4 Haftada 3-4 gün Oğlum ile yarım saat yada 1 saat birebir oyun, vakit etkinlik, vs.
✓- Kitap okuma 15 sayfa 5 Her gün 10 sayfa kitap okumak yada haftada 50-100 sayfa arası kitap okumak.
6 Her gün şükretmek, ve bana iyi gelen, iyi hissettiren, motive eden sözleri okumak, ve yazmak.
7 Hafta sonunu keyif alacağım gün olarak planlayarak geçirme. (Hafta sonu temizlik, iş vs. girmeden hafta içi bu işleri günlere yaymayı tercih edeceğim.)

Bu hafta sonu evde kalmayı tercih ettim, cumartesi ufak çaplı temizlik yapıldı. Pazar sabah market alışverişi sonrası ailece keyifli kahvaltı, ufak derleme toparlamada yapıldı. Oğlumun geçen hafta isteği üzere poğaça ve 2 günlük yemeği hallettim.İstanbullu gelini izliyorum youtube dan iş yaparken izlemek keyifli oluyor.
Bugün akşam oğlumla avmye uğrayıp, okul kıyafet uzun kollu t-shirt. vs. alışveriş yapacağım. Eliptik bisiklet, kitap okumaya zaman ayıracağım..
Ve akşamları telefon ile vakit geçirme süresini 30 dakika olarak kısıtlayacağım.

Selamlar Hanımlar,

Haftasonu suların kesilmesi nedeniyle ev işi epey aksadı. Pazar günü geldi ama bütün çamaşır ve bulaşık işi olunca epey yoruldum. Bu sabah 05:45'te uyandım. Sakince güneşin doğuşunu izledim, meditasyon yaptım. Sabah sayfamı yazdım ve Mehmet Okuyan'ın Kuran Mealini okudum. Bu kendime ayırdığım bir saat için belirlediğim her bir rutini o kadar severek uyguluyorum ki. Sadece bana ait, telaşsız, özümle ve Tanrı ile bağlantıya geçtiğim bu vakti sürdürmeye devam etmek istiyorum. Saat 07:00'de kızları uyandırdım. Hazırlanmalarına destek oldum, kahvaltı ve takviyelerini verdikten sonra okula uğurladım. Kızları gönderdikten sonra 20 dakikalık ev toplama rutinime başladım. Öncelikle odaları havalandırdım, yatakları topladım. Hızlıca gözüme ilişen işleri hallettim. Çamaşır makinesini ve bulaşık makinesini çalıştırdım. İşlerim bitince kendime güzel bir kahvaltı tabağı hazırladım. Sakin ve yavaş bir şekilde, her bir lokmamım farkında olarak yemeye çalıştım. Kahvaltıdan sonra multivitamin, D3K2 ve omega-3 içtim. Mutfağı toparladım. Hazırlandım ve işe geldim.

İş yerinde öğlene kadar planladığı işleri yaptım. Akşam iş çıkışınca eczaneye ve terziye uğramam gerekiyor. Ardından eve geçer ve kızlarım ile akşam yemeği yeriz. Yemekten sonra yürüyüş bandında yürümek istiyorum. Bu sırada sosyal medyaya bakabilirim. Ardından duşa girip hızlı bir cilt bakımı yapmak ve sonrasında küçük kızımın ödevi ve okuması ile ilgilenmek istiyorum. Spor ve sonrası duş hayatıma dahil etmem gereken ama üşendiğim bir adım. Umarım bugün ilk adımı atmayı başarabilirim.

Merhaba Fulya hanımla hangi eğitim modülünü aldın, yeni başlayan yatırımdan anlamayan birine ne önerirsin? Sen bir süredir eğitim alıyorsun, bu eğitimden kazanımların neler oldu?
Fulya Hanım ile modül olarak ilerlemiyoruz. Ben yatırımcı olmak istiyorum. O da ban adım adım hangi parametreleri nasıl analiz etmem gerektiğini öğretiyor. Öncelikle finans sistemlerinin sandığım kadar karışık olmadığını fark ettim. Bütçemi düzenledim, yatırıma giriş yaptım. Benim için yeni bir gelişim fırsatı oldu.

Fulya Hanım ile modül olarak ilerlemiyoruz. Ben yatırımcı olmak istiyorum. O da ban adım adım hangi parametreleri nasıl analiz etmem gerektiğini öğretiyor. Öncelikle finans sistemlerinin sandığım kadar karışık olmadığını fark ettim. Bütçemi düzenledim, yatırıma giriş yaptım. Benim için yeni bir gelişim fırsatı oldu.
SEn birebir danışmanlık mı alıyorsun yani?

Back
X