- 4 Ağustos 2014
- 39
- 53
- 38
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Zaten yalnız kalamam lohusayim ya 3 harfli ler musallat olurmus. Bu gibi şeyler beynimi çok yordu nefret ediyorum hurafeden ama korkuyorum da. Sende çocuğuna dokunursan kolu bacağı çıkan gibi geliyor muydu ? 3 kilo 400 gr falan
:)Niye tuhaf kız,babasının küçük bir modeli işte.Kız olsa senin küçük modelin olacaktı.Hic görmedim çıplak olarak daha da tuhaf haliyle.
Şuan başında sana sürekli akıl veren büyükler olduğu içinde daraliyorsun.anneler bazen yardım edeceğim derken darlandiriyorlar.bir psikolojik destek alıp çocuğunu daha iyi tanıdığında ve kendi başına yetmeye başladığında çok rahat edeceksin.sen güçlü bir annesin sadece daha kendini kesfedememissinEsim haftaya ise dönecek hayatına kaldığı yerden devam edecek peki ben ne yapacağım evde ölmesin diye bir çocuğun başını bekleyeceğim. Konu açıyorum çünkü yorumlarda kendim gibi olup atlatan birini arıyorum. Anneme ne desem önemsiz buluyor göbeği kanıyor diyorum geçer diyor ya geçmez geç kalırsak? Gerçekten ne kadar zordayim etrafımda çocuk koruyan kimse yok anlamıyor musunuz altını değiştirdiği kullan at ortuyu atmiyor çocuğun kafasını bile ona koyuyorlar. Mikrop kapmazmis kendi idrari ymis bezdeki. Engel olmaya kalkınca kendin bak demeye geliyor laf soyleniyor lar daima. Arkamdan beni cekistiriyorlar
Seni anneliğinden vurmuyorlar sadece senin anneliğin nasıl yeniyse onlarında torunları yeni senin lohusa olduğunu fark etmeli çevrendekiler ama maalesef bizim ailelerimiz bizden daha çok lohusa oluyor ve sen onları idare etmek zorunda kaliyorsunDemin annem yarın çıkın gezin ben mama veririm dedi. Sanırım artık onlarda farkında. Ama samimi değiller. En ufak bişey de beni anneligimden vuruyorlar
Siz böyle söylüyorsunuz ama eminim konu sahibi arkadasım da bu durumda olmayı hiç istemezdi.Sanki bile isteye hasta olmuş kadıncağız.Ne yapsın ki, ilaç kullanıp çocuğu sütten mi kessin?Ben de onun yaşadığı şeyleri yaşadım ve bir bayan olarak empati kurabilen bir insanım.Lütfen siz de olun.Kadın burada bizden destek görmek istiyor, biz köstek olursak olur mu?Bir yere kadar anlayis gosterilebilir ama bu kadari cok sinir bozucu.
Depresyon icin saydigi sebepler cok ama cok saçma.
Ailesini de biktirmistir bence o yuzden ciddiye almiyorlardir.
5 ay once dogum yaptim.
Sadece dogum sırasında yasadiklarimi yasasaydi simdiye akil hastanesine yatmis olurdu muhtemelen.
Gercekten bebegi dusunup uzuluyorum o da hak ediyor akli başında bir anneye sahip olmayi.
Zor durumda güçlü kalmissin sen bir harikasinBir yere kadar anlayis gosterilebilir ama bu kadari cok sinir bozucu.
Depresyon icin saydigi sebepler cok ama cok saçma.
Ailesini de biktirmistir bence o yuzden ciddiye almiyorlardir.
5 ay once dogum yaptim.
Sadece dogum sırasında yasadiklarimi yasasaydi simdiye akil hastanesine yatmis olurdu muhtemelen.
Gercekten bebegi dusunup uzuluyorum o da hak ediyor akli başında bir anneye sahip olmayi.
Peki yapmam bir dahaZor durumda güçlü kalmissin sen bir harikasinSen yaşamıssın atlatmissin vs ...herkes senin yaşadığın gibi yasayamaz ki yapı geregi belki boyle takiyor ....belki bir sürü derdi vardı bir de üzerine bebek lohusalik olunca toparlanamadı dibe çöktü olamaz mı niye bu kadar saçma depresyon sebepleri ?Sen belki fazlasıyla güçlü kadınsın eşin ailen mükemmel destek verdi..... belki bu kadin beklediği destegi alamadi belki hersey batti .....insanın ruh hali bozuk olunca en saçma şeyler bile önemli gelebilir bence bu kadar acımasız olma çok ayıp yaptığın.
Aferin .Peki yapmam bir daha
O zaman hakkini helal et. Diger konuda da okumadim yorumlari demistin ya ondan umursamiyor musun diye düşünmüştüm.Önemsemiyor değilim ama eşim yokken okumaya çalışıyorum kalan vaktimi oglum a bakarak geçiriyorum nefes alıyor mi kustu mu vs kontrolü yaparak
Yazdiklarini uzatmayim germeyeyim ortami diyorum ama alttan aldikca illa uste cikacaksin.Aferin .
İstanbul daysaniz doktor adı verir misinizTipik doğum sonrası depresyon yaşıyorsun. Hemen hemen aynılarını yaşadım. Korkunç günlerdi. Sürekli kendimi suçladım. Neden herkes gibi çok sevmedim bebeğimi falan dedim. Oysaki çok sevmişim ama hormonlarım izin vermemiş sevgimi hissetmeme. İlaç kullanmadığım için çok zor atlattım. Terapi yapmak istediler bebek küçük bensiz duramaz diye onu da kabul etmeyip iyiymiş ,atlatmıış numarası yaptım. Hayatımın hatasıymış. İlk 3 ayı yoğun 6 ay boyunca sürdü depresyon. Sonra yavaş yavaş hayatıma güneş yeniden doğdu ama ben o çektiğim vicdan azapları,içimdeki kötü birşey olacağı hissi ve ağlamak isteyip ağlayamama nöbetleriyle dolu bir 6 ay geçirdim. Tedavimi yarım bıraktığım için halen endişe atakları yaşıyorum. Hergün günde 500 kere çocuklarıma birşey olacak korkusu yaşıyorum. Hayat sırf bu sebepten zindan oluyor bana. Sakın aynı hataya düşme. Git tedavi ol. Milyonlarca kadın bunu yaşıyor ve sorunsuz atlatıyor destek alarak. Fotoğraf konusuna gelince bende de değişik tipleri var bu durumun. Kötü çıkmış fotoğraflarını bile silemiyorum kızlarımın. Uğursuzluk gelir diye korkuyorum. Her sarıldığımda sanki son kez sarılıyormuş gibi hissedip hayatı kendime zehir ediyorum. Lütfen geç kalmadan tedavi ol. Emin ol hayatına güneş yeniden doğacak
Teşekkür ederim inşAllah geçer bu günler. Diğer konuda yorumları okumuyorum derken konudan pişman olmustum kendi ilk konu acma mesajımi bile vallahi suan net hatırlamıyorum ve bakmicam oraya asla. Çok pismanim. O yüzden yorumlarım da hepsini okumadımO zaman hakkini helal et. Diger konuda da okumadim yorumlari demistin ya ondan umursamiyor musun diye düşünmüştüm.
Bak ama son yorumlarindan seni daha iyi gördüm ben. Daha çözüm odakli gibisin.
Zaten cocugunu herkesten daha cok düşünen bir annesin. Onun icin endiseleniyorsun. Ama bu günlerin hepsi gececek Allahin izniyle. Belki de düşüncelerine guleceksin ilerde.
Esin de seni anlamiyor annen de ama sen boşver onları. Gunden gune daha iyi olacağını düşün. Cik gez dolaş sana ne iyi geliyorsa onu yap.
Allah korusun kendimi frenlemek için elimden geleni yapıyorum. Doktor arayisindayimKonu sahibi geç kalmışım baya yazan olmuş ama şunu diyim;
Bi tanıdığım var lohusa depresyonu yaşarken önemsenmemiş ve şizofreni başlangıcından aylarca ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatmış.
Çocuk şuan 8-9yaşlarında ilk 3 seneyi hiç hatırlamıyor zaten sonrasında da bakacak hali olmadığından aylarca ayrı kalmış şurda bikaç senedir tam beraberler.
Ve tekrar Doğum yapması yasak yine aynı depresyonla beraber şizofreni tekrarlama ihtimali %90...
Eğer çocuğunu hatırlamak güzel anılar biriktirmek istiyorsan bir an önce tedavi ol derim...
Bakamicaz yok olup gidecek buruk bir anı acı olarak kalacak içimde ve ben asla artık eskisi gibi olamicam deli gibi acıyla dolanicam gibi geliyor.[/QUOTE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?