Vesvese mi his mi?

Bir mesajda demissin ben kötüyüm diyemi öyle oluyor bak ben bebek yoğun bakimda çalıştım ve çalıştığım sürede gördüğüm şeyi sana soyleyim mutlu ve olumlu annelerin bebekleri 600 gram doğsalar dahi yaşadı.. Ama mutsuz ve olumsuz annelerin bebekleri basit bir rahatsizliktan kötü oldu... Bebekler hisseder..ve sen yoğun deoresyondasin ...kendin için demiyorum o yavrucaga acıyorum git su psikologa beni deli etme artık bebeğini kurtama vakti geldi onlar herşeyi hissediyor bunu gördüm ben böyle 2 tokat cakasim geliyor mutsuz anneleri görünce bi silkelen yarin hemen git

Tüm yorumlarınızı okudum son mesajlara doğru daha çözüm odaklı olduğunuzu görebiliyorum. Bu gayet güzel bir gelişme. Siz doktora gitseniz de gitmeseniz de bu depresyon geçecek fakat neden bu kadar sancılı bir şekilde geçsin ki.. İnanın bu kadar acı çekmenize hiç gerek yok, doktora giderek bu süreci çok daha rahat ve keyifli geçirmeniz mümkün. Şuan size hiç geçmeyecek gibi gelebilir, zihninizde korkunç senaryolar canlanabilir ancak bilmeniz gereken tek birşey var: Bunların hepsi bir yanılsama, gerçek değil.

Depresyonun mantığı budur zaten, kişinin düşündükleri ona o kadar gerçek görünür ki o yüzden çözüm yokmuş gibi hissettirir. Bu da kişiyi hareketsiz kılar ve bir kısır döngüye sokar. O yüzden hiçbir şey düşünmeden saçınızı şöyle bir toplayıp kendinizi doktora atacaksınız. Yapmanız gereken tek şey bu. Sonrası zaten kendiliğinden gelecek. Kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi düşünün.

Destek alacaksınız, zaman geçecek ve bir sabah uyanacaksınız güneş tam tepede, çiçekler hala çok güzel kokuyor, nefes aldığınızı hissedeceksiniz. O an kendinizle ve başardıklarınızla gurur duyacaksınız. Sadece adım atın, doktora gidin gerisini hayat halledecek. Güvenin..

İstanbul daysaniz doktor adı verir misiniz
Ben yurtdışındayım canım iyi bir doktor bulursan bana da söyle. Üzerinden 10 seneden dazla zaman geçmesine rağmen halen anksiyete bozukluğum devam ediyor. İstanbul'a gelince doktora gitmek istiyorum

Bebeğinizi beğenmemiştiniz sanırsam, çektiğim acılar bunun için mi diye düşündünüz vs. Bu hislerden dolayı vicdan azabı duyuyorsunuz. Vicdan azabı ve pişmanlık size bebeğinizi kaybedecekmişsiniz ve sorumlusu siz olacakmışsınız gibi hissettiriyor. Sadece bir yanılsama. Ama söz konusu bir insanın hayatı sonuçta, psikolojik destek alın, kendi kendine geçmesini beklemeyin.

Ne okudum ya ben az önce!!! Ya ben de lohusa depresyonu gecirdim ama sizinki baska bi boyut uçmuşsunuz siz! Canim kardeşim sen bebeginin hayata tutunacagina inanmazsan o kendine nasil inanacak? Böyle yapmaya devam edersen cok kötü bi bebeklik dönemi sizi bekler haberin olsun. Herkes nasibi kadar yasar ne eksik ne fazla. Bu sekilde dusunurseniz intihar bile edebilirsiniz size bisey olursa o bebegi kim koruyacak? Uvey anne mi! Yapmayin allah aşkına kalkin bi Estağfurullah çekin ve kendinize gelin. Ben cok agir bir depresyon yasadim inanin bana sizin basiniza gelenler solda sıfır kalir ama asla bebegim ölecek son resmi demedim dememde allah ömrümden alip ömrüne katsin kuzumun

Çocuğun kusması bile size ağır problem gelmiş.
Çocuğum yok bakımını bilmem ama yenidoğanlarda normal bir durum.
Bebeğin tipini mi beğenmediniz tam olarak orayu anlıyamadım.
Lütfen destek alın tek başına altından kalkabileceğiniz durumda değilsiniz.

Benim bebeğim de sarılık oldu. Benim bebeğim 40 gunlukten bu yana kustu ve halada kusuyor, reflü var. Göbek bağı 40 günde anca düştü. Doktor gümüş nitrat sürdü öyle düştü. Şimdi 2 yaşına girecek. Çok sık emzirmek yada doyurmak kusturuyor olabilir. Saat tutarak emzir. Sarılık içinde güneş alması lazım. Sarı tulbent ortmustum ben bide sarı gece lambası yakmistim geceleri. Geçer inşallah kafana takip kendini strese sokma.

Cnm bnm bak dr a gidemiyorsan sunun farkında ol tamam mi
Yeni doganda emne problemleri olur, sarilik problemleri olur, annenin saglik problemleri olur, yetememe hissi olur, bebegine olan herşeyde ben ihmal ettim o yuzden mi oldu kaygisi olur, pisikten poposu delik desik olurneler neler
Yani yasadigin normal surec, senin burada yapacagin tek sey guclu ve sakin kalip bebeginin ihtiyaçlarıni gidermek, o kadar

Oğlum bir sürü sıkıntıyla doğdu,direk yoğun bakıma alındı ağır antibiyotik tedavisi uygulandı, ilaçlardan dolayı pişiğin en ağırını yaşadı popusu delik deşikti kanıyordu. Bir an bile kötü düşünmedim ağlamadım dik durmaya çalıştım. Hem sütüm kesilmesin hemde oğlum hissetmesin beni güçlü görsün diye. Çok şükür 15 günde toparlandı.

Bütün bunlar vesvese inan. Sen böyle güçsüz bitik olursan bebeğin bunu hisseder, anne ayna gibidir. Bir an önce toparlan kendine gel. Yapamıyorum diyorsan da muhakkak yardım al. Bunlar o kadar kıymetli zamanlar ki bebeğinle koyun koyuna birbirinize doymanız gereken en keyifli zamanlar. Sonra çok pişman olur çok üzülürsün.

Allah yardımcın olsun.

Oglusumubekliyorum maddi sorunlarımız var demişsin ya,doktoru bu yüzden erteleme canım,Devlet hastanelerinde de gayet güzel ilgileniyorlar.Mutlaka tanıdık doktorun olması da gerekmiyor.Sorun zaten doktorlar için tanıdık.Daha önce yazdığım premature annesi arkadaşım,tüm o sorunları yaşadıktan ve çocuğu artık normal sağlıklı hayatına döndükten sonra,yaşadıkları psikolojisine ağır gelmeye başlamıştı.Gece uyuyamama,yaşadıklarını her an heryerde konuşmak isteme vs.Devlet hastanesinin doktoruyla görüştü.İlaçlarını bir müddet kullandı.Ve dediği şuydu.Keşke sorunlarımı yaşarken gitseydim.Omuzlarımda öyle ağır bir yük hissediyordumki,adeta iki büklüm oluyordum.
Sende sonra böyle dememek için başla tedavine.Hafifleyeceksin.Etrafa başka bir gözle bakacaksın,bak demişlerdi dersin...

Bende yeni doğum yaptım bazıları bende de var ama çocuğun tipi neden gözüne battı evladın o senin canım ilk doğduğunda bebekler çok farklı olabiliyor benim oğlumun bugün 28.günü ilk doğduğu gün ile arasında dağlar var sen bol bol dua et lohusasın yalnız kalmamak için çaba harca ve kusmayan bebek yokmuş ben bunu öğrendim ki. Bakamıyorum korkusu tüm yeni anneler de var acemiyiz ama bu bebeğine bu şekilde yansıyorsa o da huzursuz olur. Ben çok yoruldum uykusuzluk yorgunluk bitirdi beni bazen imdat diyesim geliyor alıyorum oğlumu kucağıma göğsüme yatırıyorum konuşuyorum işe yarıyor dene sende

hemen hemen her bebekte olur bunlar. dikkatli olun evhamlı değil. gece yan yatırın ben çok kusuyor diye öyle yatırırdum... benim kızımın göbeğinde hemde vajinal kanaması vardı. normal olan şeyler için endişe duymayın.

Selamın aleyküm öncelikle hayırlı ramazanlar olsun canım iki çocuğum var ilki normal ikincisi sezeryan. İlk bebeğim sarılık oldu sürekli emzirmen gerekiyor gerekirse saat başı emzir . Benim bebeğimizde yükseliyordu ben saat başı geceleri kalkıyorum çok şükür iyileşiyor sarılık kötü birşey değil sütünde varmış üzülme bu kadar. Sen dik durmalısın oğlum için ne yapabilirim diye uğraş Allah esirger onları sen ona bakarken Allah ne kadar güzel yaratmış diyeceksin Allah bebekleri dünyaya hazırlıyor tabiki hasta olucaklar . Benim kızım sezeryan oldu kızımı ilk gün görmek istemedim acımdan ama Allah öyle bir duygu veriyor ki sonra sütüm gelmedi doktor dediki beslemen Laz'ım sütünün gelmesi lazım sürekli emzir göğüslerimin ucu artık yarılmıştı canım yanıyordu ama emzirmek zorundaydım çok şükür ıkınci gün akşamı süt tamamıyla geldi. Sonra hem benim kızımın da göbeği kanadı küçük dogmustu zayıftı korkuyodum ki altını değiştiriyim şimdi 10 aylık 5 dk yerinde durmuyo dur diye yalvarıyorum artık :) emin ol seninde büyüycek inanamıycaksın ne zaman böle büyüdü diye . Yok ölecek , hastalanacak şöyle olcak böyle olcak deme . Allah esirger unutma ha onlar cennet kuşudur biliyomusun bu arada bizim yavrularımız bize emanettir aslında onlar Allah'ındır herşey gibi almak isterse bizlerden şükretmemiz lazım isyan değil söylemesi kolay diyeceksin belki çeken bilir diyeceksin ama kötü düşünme kardeşim . Çok uzun oldu biliyorum ama son bişey daha ,
Vesvese balon gibidir ona önem verirsen şişer ama ona önem vermezsen balon gibi söner inşallah Allah bütün yavruları korusun üzülme kendine öyle moral ver ki kocan bile şaşırsın Doğum yapan bir kadın herşeyi başarabilir unutma

Artık 1 dakika bencilliği bırakıp kendi derdini hastalığını bırakıp çocuğunla ilgilenir misin lütfen! Buraya her yazışında ben ben ben yazıp duruyorsun. Biraz da evladım de artık. Kendini hastalığa depresyona bırakıp sorumluluklarından kaçamazsın.

Merhaba.size tavsiyem lütfen bebeğinizle yalnız kalmayın.cidden depresyondasınız.keske elimde imkan olsa da ailenizi uyarsam

Gerçekten mi çok teşekkür ederim bi benim saniyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…