- 5 Ocak 2016
- 594
- 447
- 103
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Hani burda derler ya iyi bir baba ama iyi bir eş değil diye. Sanırım o yola meyilli. Gece annrm uyur eşim bakar çocuğumuza. Ameliyattan çıkınca herkes esin ağladı dedi ben geç cikmisim bebek gelip ben gelmeyince kenara çöküp aglamis hemsireler annemler hepsi onla ugrasmis ben çıkınca da sensiz çocuğu napim dedi. Ne zaman ki benim sut verirken canım yandı (sut gelmedi 3 gun zaten)bana tavır aldı kötü anne diye. Biz onla cook zor evlendik bana düşman oldu arada iyi davranıyor en ufak biseyde sütun gitmesin diye yapıyorum sadece oglum önemli diyor içten içe kin duymaya başladım hamilelikte ev isini yapan corabimi giydiren adam yok artık.Bir de konu sahibi esinin duyarsizligindan bahsetmiş. Bu lanet lohusalik sürecini anlayabilen bir adam yok zaten. Hiç de destek beklemesin. Alsın çocuğunu gitsin doktora. Ayrıca basliycam kutsalliga az kaldı. Yirmi aydir lohusayim ben çok pis dalarim o adama da :)
Yogunbakimda olduğunu düşünüyoruz tedavi kremi aldık şükür iyi zaten baslangicmis ama sorun şu ki annem ve eşim bezliyordu ben artık bende bezlicem diyip alıp açtım ve ben gördüm. Onlarda gördük ana hafif dediler. Çözüm uretilmedi. Kremi çıkıp ben aldım eşimle. Uyuyamiyorum başka bişeyi olurda yine onemsemezlerse diye.33 yaşıma geldim ve hâlâ pişik olmayan, kusmayan bebek görmedim ben. Bunlar gayet doğal şeyler. Poposu için ıslak mendil kullanıyorsanız markasını değiştirin hatta bence pamuğu ılık suyla ıslayıp onu kullanın. Pişik kremiyle 3-4 güne geçer. Geçmezse bez markanızı değiştirin. Bebeği yan tarafa yatırın böylece uyurken kussa bile boğulmaz. Bir de bu "bi şey olacak " korkusu sadece sizde yok emin olun. Ablam ilk doğumunda 15 gün neredeyse hiç uyumayıp çocuğu gözlemeye çalışıyordu. Gündüz o uyusun diye bebeği alıp oturma odasında gözümün önünde yatırıyordum. Sakin olun geçecek. Sadece biraz zamana ve alışmaya ihtiyacınız var.
Bunu yaparsam hastaneye kaldirirlar deli diye.Aklına kötü düşünceler gelip panik olduğunda hemen kendi kendine sesli şekilde iyi olacak, tüm bu kaygılar benim kurgularım, atlatacağım, ben güçlü bir kadınım, hiçbir şey yıkamaz beni gibi cümleler söyle ve tekrarla bunu. Evde yürümeye başla hareket kaygıyı azaltır. Aklını dağıtman gerekli. Oturup bir köşeye ne olacak diye düşünme. Gerekirse boş boş yürü evde. Ben 100lerce defa evi turladığımı bilirim sakinleşene kadar. Çocuk doğurmadım ama yaşadıklarını yaşadım hemde yıllarca. İlaçta kullandım. İlaç, doktor, tedavi bir noktaya kadar destek veriyor sonrası sana kalıyor. Bunu yapabilirsin sen de herkes kadar güçlü bir kadınsın. Kendini kaybetme. Allah'ın izniyle bir şey olmayacak bebeğine elinden geleni yap. İlk günler bebeğini beğenmedin diye çocuğunun hastalanması gibi bir durum yok. Böyle neden sonuç ilişkileri ile yürümüyor hayat. Kendin kuruyorsun sadece bunun farkında olman gerekli.
Senin yazdıklarının hepsini yaşadım. Göbeği kanadı. Kustu sarılık oldu. Ve bizim sarılık tehlikeliydi çünkü kan uyuşmazlığı vardı. Şükür geçti gitti şimdi oğlum 1 yaşında. Çok olumsuzsun. İyi düşün iyi olsun. Oğlum da sarılık tan ötürü sesi kısılmıştı ama zamanla hepsi geçiyırPisik kısmını ilk mesaja eklemedim. Ama sağlıklı bebek pisik olunca acirsa aglarken benim yavrum sariliktan halsiz yatarken aglayamaz bile.
Sanki son resmi gibi çekiyorum. Kuvezdeyken başladı bu huyum. Elim ayağım titriyor yüzüm solgun. Kendime gelemiyorum. Tam neşeyle oglumu kucağıma alıyorum altına bakıyorum pisik başlamış. Üstünü değiştirim dedim gobek kanamis. En büyük korkularimdan biri uykuda bogulmasiydi şimdi kusma başladı. 10 kg verdim ilk 4 beş günde. Uyuyamiyorum devamli kontrol ediyorum. Kötüyü cagirmak kadere aykırı değil mi ?
Bende öyle dusunuyordum ama bakın hastaliklar geçmiyor benim piskolojimle ne alakası var ben hastayim diye mi hasta oluyor
Bence eşin seni seviyorHani burda derler ya iyi bir baba ama iyi bir eş değil diye. Sanırım o yola meyilli. Gece annrm uyur eşim bakar çocuğumuza. Ameliyattan çıkınca herkes esin ağladı dedi ben geç cikmisim bebek gelip ben gelmeyince kenara çöküp aglamis hemsireler annemler hepsi onla ugrasmis ben çıkınca da sensiz çocuğu napim dedi. Ne zaman ki benim sut verirken canım yandı (sut gelmedi 3 gun zaten)bana tavır aldı kötü anne diye. Biz onla cook zor evlendik bana düşman oldu arada iyi davranıyor en ufak biseyde sütun gitmesin diye yapıyorum sadece oglum önemli diyor içten içe kin duymaya başladım hamilelikte ev isini yapan corabimi giydiren adam yok artık.
Çünkü eşiniz bebeğinizi kaybetme korkusu yaşamış, aynı tepkileri benimde eşim verdi. İlk çocuğum doğduğunda, bebeğimizi kucağına almadan geldi bekleme odasında başımda bekledi, ben zorla gönderdim git oğlumuzu al ebelerden diye. Sonra oğlum yoğun bakıma yattı, eşimin gözü beni görmez oldu, çünkü kaybetme korkusunu yaşadı.Hani burda derler ya iyi bir baba ama iyi bir eş değil diye. Sanırım o yola meyilli. Gece annrm uyur eşim bakar çocuğumuza. Ameliyattan çıkınca herkes esin ağladı dedi ben geç cikmisim bebek gelip ben gelmeyince kenara çöküp aglamis hemsireler annemler hepsi onla ugrasmis ben çıkınca da sensiz çocuğu napim dedi. Ne zaman ki benim sut verirken canım yandı (sut gelmedi 3 gun zaten)bana tavır aldı kötü anne diye. Biz onla cook zor evlendik bana düşman oldu arada iyi davranıyor en ufak biseyde sütun gitmesin diye yapıyorum sadece oglum önemli diyor içten içe kin duymaya başladım hamilelikte ev isini yapan corabimi giydiren adam yok artık.
Tavırlarınla eşini bıktırmaya başlamışsın,lütfen dikkat,çocuk doğduktan sonra evliliği bozulan çok insan var,kafanı bir an önce toparla...ben adamın pek te haksız olduğunu düşünmüyorum.çünkü sen halen tedavi olmayı kabul etmeyip söylenmeye devam ediyorsunHani burda derler ya iyi bir baba ama iyi bir eş değil diye. Sanırım o yola meyilli. Gece annrm uyur eşim bakar çocuğumuza. Ameliyattan çıkınca herkes esin ağladı dedi ben geç cikmisim bebek gelip ben gelmeyince kenara çöküp aglamis hemsireler annemler hepsi onla ugrasmis ben çıkınca da sensiz çocuğu napim dedi. Ne zaman ki benim sut verirken canım yandı (sut gelmedi 3 gun zaten)bana tavır aldı kötü anne diye. Biz onla cook zor evlendik bana düşman oldu arada iyi davranıyor en ufak biseyde sütun gitmesin diye yapıyorum sadece oglum önemli diyor içten içe kin duymaya başladım hamilelikte ev isini yapan corabimi giydiren adam yok artık.
Ben bu sıkıntıyı yaşayanın tamamen iyi olacağına inanmıyorum o hüzün bir yerlerde kalıyorJust canlı örneği benim. Oğlum bir yaşına gelene dek erteledim doktora gitmeyi. Artık öyle bir hale geldim ki yemek yemeyi lüzumsuz görüyordum. Hala iyilesemedim. Buraya konu açtım hatta. Ben yaşadım konu sahibi yaşasın istemiyorum aynı süreci. Çünkü çok çok zor...
Bir de herkes çok biliyor yahu. Pek hassaslar bebek konusunda da anne iyi değilse bebek zaten iyi olamaz. Sinir oluyorum su bebeği kendi annesinden daha çok dusunebilceklerini zanneden topluluğa. Yahu kadının derdi zaten yetersizlik hissi. Bebegine yazık mis. He anam kadına yazık değil zaten. Gerekirse ölsün ama bebek iyi bakılsın. Bizim derdimiz de aynı zaten. Tek farkla anne iyi olmadan bebege bakamaz diyoruz. Suçlamanın ya da ben aslanlar gibi baktım bebeğime hiç de kötü olmadım diye sidik yaristirmanin manası neyse artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?