Vesvese mi his mi?

Öncelikle hastane den çıktıktan sonra acile gidince sarilik var 8 saat emzirin değer dusmezse alalım dendi yogun bakima. Değer düşmedi arttı alındı. Hastanedeyken mama verilmişti ama 1 gunde taburcu oldum kalan 2 gun sütum gelmedigi halde yanimdakiler vermedi mama (az verildi 1 gün 12 saat hiç verilmedi) çocuk memeyi alıyor 1 damla da olsa yeter denildi.
Tipine suan aşığım. İlk başta canım o kadar yandı ki emzirme için göğsümu herkes sikarken çocuktan nefret ettim bütün acı bunun için mi diye.
Es dosta gelince kimsemiz yok eşim ailesiyle görüşmüyor. Benim ablam vs yok arkadaş olarakta is dışında okul dışında kimseyle görüşmem. Küçükler arkadaşım var 2 tane saDece ve 1 tane univ arkadaşım başka ilde. Çocukluk arkadaşımdan biri zaten bu çocuk küçük tuhaf vs diyen.

Ne insanlar var ya tuhaf olan çocukluk arkadaşın ben olsam bir daha görüşmem. Yeni doğmuş bir bebeğe maşallah denir tuhaf denilmez tövbe tövbe.. Böyle şeyleri takma hiç kafana canını sıkan insanları da çıkar hayatından herşey daha güzel olacak inan..

Yani Allah aşkına,tamam, anne sütü önemli de,çocuk aç,süt gelmemiş,ne olacak.Yanındakiler görmedi mi,çocuk ememedi,aç diye.
O emzirme acısı hiç bir şeye benzemiyor zaten.Çocuğum normal doğdu,bu kadar acı çekmedim.Gözümün bebeğine iğneler batıyordu sanki.Ben emzirirken acıdan gözlerim kararıyordu,ablam yanımda birşeyler söylüyordu.
Abla Allahaşkına sus,dayanamıyorum hiç bir şeye diye bağırmıştım.

Herşey yavaş yavaş iyiye gidiyor gibi. Sen içinde olduğun durumun farkında oldukça bununla baş edebileceksin. Eşin sanırım onu kızdırdığın bir an 'sütün kesilmesin diye' gibi bir şey söyledi. Çok hassasın sanırım. E doğal da. Bişey itiraf edeyim yeni doğum yaptığımda bebeğimi annem kucağına aldığında rahatsız oluyordum, içimden o benim diyordum ama bu hislerin lohusalıktan olduğunu bildiğim için üstünde durmadım. Herşey zamanla normalleşti. İlk günler o yorucu emzirme ve uykusuzluk zamanlarında 'bundan sonra hep böyle mi olacak bitti benim hayatım diyordum' kısa sürede düzene girdi.

Emzirme acısı için krem vermişlerdir. Bunun yanında emdikçe düzeliyor, o da emmeyi öğreniyor. Sıcak havlu, sıcak duş ve kendi sütünüz göğüslere iyi geliyor.
Doğumdan önce de aldım krem sonra da doktor önerdi aldım ama oğluma biberon olarak avent aldık anne gogsu gibi şükür emme sorunu yok beni acıtan o değildi hemşirenin sikmasıydi bende emzirme böyle olur sandim gözüm korktu zaten dikişlerim aciyordu.

Lohusa depresyonundasınız. Çok kadının başına gelir. Öncelikle bu çocuk tuhaf diyen arkadaşınızla görüşmeyi kesin. Sarılık olması, kusması bunlar çok normal şeyler. Hiç vakit kaybetmeden hatta şimdi psikiyatri servisinden bir randevu alın. Özele gücünüz yetmezse devletten alın. Bu hafta içi mutlaka doktor görsün sizi. Bebeğinizi de yanınıza alır gidersiniz randevuya bırakacak kimse yoksa. Bu duygularla baş etmeye çalışıp kendinizi yormayın, destek alın.

Emzirme konusuna gelince bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür ve bunu memenizden almasıdır. Çevrenizdekiler doğru şöylemiş, bir damla da gelse o süt ona yeter. Onun midesi ceviz kadar zaten :) yenidoğan ilk bir kaç gün aç kalabilecek şekilde dünyaya gelir, ilk günlerde biraz kilo kaybetmesi normaldir. Memenizi herkesin mıncıklaması saçma olmuş. Alın bebeğinizi kucağınıza, mutlaka başbaşa olun. Verin memenizi, sevip koklayarak emzirin. Sütünüzü en çok bollaştıracak sey bebeğinizle tensel temas, sık emzirmek ve bol su içmek.

Google a Tomris'in emzirme notları yazıp bir aratın. 1. Yazıdan başlayarak hepsini okuyun mutlaka. Çok şey öğreneçeksiniz. Tomris yurtdışında yaşayan bir türk doktor. Emzirme hakkında müthiş bilgiler veriyor. Mutlaka okuyun.

Lütfen psikolojik destek alın ve dediğim notları okuyun olur mu? Kolay gelsin, kalbim sizinle

Canım, öncelikle bebeğin hayırlı ömürlü mutlu olsun. Geçmişe çok takılma, karsilastigin zorluklar için "bu da geçecek" diye düşün.
Anneliğe alışmak en az 6 ayimi almıştı benim.
Insan sorunlar hiç bitmeyecek diye düşündükçe dibe vuruyor resmen.
Bakışımızı degistirdigimizde bu da geçecek dediğimizde feraha kavusuyoruz.

Oglusumubekliyorum konularını biliyorum
Senin için giriş yaptım bak sana ne anlatacağım
Bundan yıllar önce bir kızım oldu.
Kızım için kendi öz annem ve akrabalar
" çok çirkin aynı babası esmeray " gibi ooooo daha neler neler dediler...

O zaman ben aynı sen... Ağla ağla maymuna döndüm :)))

Eşim yüzüme baktı. Niye ağlıyorsun dedi...

Hiç bir şey diyemedim...
Ona sıkı sıkı sarılıp " çirkin de olsa esmer de olsa o benim kızım " dedim...

Eşim bugün dahi bilmez niye ağladığımi...

Ama var ya...

O lafları saydiklari kızım. ..
Bugün benim gözümde dünyanın en güzel kızı. .. Garip olan onların da aynı şeyi demeleri.. Hatirlattigimda ise...

Çirkin ördek yavrusu... Bilmiyorduk Kuğu oldu derler...

Salla geç canım...
O senin parcan. O senin onu sen dogurdun...
O var ya... Seni anne yapan kutsalin...

Hayatım önceki konunda uzun uzun yazdım, yalvardım bir ruh sağlığı uzmanına görün diye, olabilecek kötü sonuçlarından bahsettim. Sen de okudun beğendin hatta yorumlarımı. Lütfen git bir an önce, Allah korusun kanser olsan doktora gitmez misin bu da senin sağlığın, ruh sağlığımız önemli, hem de çok önemli. Bir an evvel git tedavini ol, durumun sıkıntılı.

Cozum odakli olman lazim, kusuyor mu basinin altini hafif yukselt, pisik mi zeytinyagi sur krem sur, gobegi mi kaniyor git doktora sor. Sariligi o kadar yuksek olsa eve gondermezler zaten. Sariliksa cok uyutma, en gec 2 saatte bir emzir, uyuyor deme uyandir emzir, beyaz isigin altina koy. Annen de bebegin basini alt acmaya koyduysa ne olmus yani. Bu kadar kontrol etme. Annen varmis ne guzel, yat uyu. Allah bu bebegi sana vermisse sen ona bakabilirsin demektir. Hic olmadi internette bi duny anne forumu var, yaz cocugum pisik oldu, nurturia ya gir buraya gir, ohooo neler gorceksin. Benimki de bir sey mi diyceksin. Kendini cok salmissin. Evdekileri de biktirmissin. Erkekler zayif kadin sevmiyor, esin de guclu olmani istiyor. Evde surekli Kuran-i Kerim ac, yalniz kalmamaya calis, bas ucundu Kuran bulundur. Son olarak his falan degil, hepsi vesvese. Bebegin turp gibi masaallah, sen kendine aci aciyacaksan, kendini dusun.

Bende öyle dusunuyordum ama bakın hastaliklar geçmiyor benim piskolojimle ne alakası var ben hastayim diye mi hasta oluyor
hayır tabiki
bebektir olacak bunlar pişik kusma göbek kanaması vs
ama siz iyi değilsiniz derhal hekime gitmelisiniz
size de bebeğinize de yazık

eşiniz kv vs götüren olmaz mı

bebek için çok üzüldüm bu mübarek günde, Ey Rabbim kaldıramayacağı yükler yükleme bazı kadınlara ....

Allah'ın izniyle birşey olmaz.Lohusa depresyonuna girmişsiniz.bende yaşadım.lutfen bir psikiyatriye gidin;bu zorlu süreçte sütten bebeğe cok az etkisi olan antidepresan verecektir.cok kısa kullanımla kurtulursunuz.

Senin yaşadıklarını bende çoğu kadın da yaşadı..iki çocuğum da sarılık oldu hastanede yattık..çok sık rastlanılan durum bu..kendini telkin et canım güçlü ol..hepsi geçecek inşallah..yıllar sana kendine güleceksin..bol bol dua et Allah sana eli ayağı tam bir melek vermiş..bebektir hasta olur ..daha neler yaşadık olumsuz düşünme..

Ne olur kasvetli olmayın bebek hisseder daha kötü olur. İyileşmemesi için bir neden yok çaresi olmayan şeyler değil. Anneler güçlü olur. Güçlü ol ki o bebek de sana sarılsın!!

Cnm ben hemşireyim ve sen lohusalık drpresyonundasın öncelikle bi doktora görün annen kv abla görümce farketmez bizde lohusa kırk gün yalnız bırakılmaz ki bu çok mantıklıdır senin yaşadığın şeyi yaşayan çok kadın var inan herkes afallıyo ilk doğum yaptığında göbek kanaması çok olmadığı sürece sıkıntı değil pişik her bebek pişik oluyo benm oğlumda ilk doğduğunda poposu kıpkırmızı oldu eşimle 5 günlük lohusayken boşanma aşamasına geldik herşey insanlar için

Ilk konundan beri lohusa depresyonundasin doyoruz canim ve sen hala bazi seyleri farkli yoruyorsun...cirkinse cirkin millete ne atacak halin yok ya ! Bi silkelen kendine gel sen iyi olursan o bebek iyi olur bu kdr zayif durma.sarilik her bebek nerdeyse geciriyor saat basi kalkip süt sagdim emmezse sariligi artar diye.duzelecek hersey en kolay gunlerin suanda buyudukce sorunlarda buyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…