- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Öncelikle hastane den çıktıktan sonra acile gidince sarilik var 8 saat emzirin değer dusmezse alalım dendi yogun bakima. Değer düşmedi arttı alındı. Hastanedeyken mama verilmişti ama 1 gunde taburcu oldum kalan 2 gun sütum gelmedigi halde yanimdakiler vermedi mama (az verildi 1 gün 12 saat hiç verilmedi) çocuk memeyi alıyor 1 damla da olsa yeter denildi.3 bebekten 2si sarilik olur zaten.
Guvenilir bir hastane miydi? Emziremezseniz mama veriliyor normalde. Benim oyle oldu. Yogun bakima almak icin bahane bulunmus olmasinlar? Siz bosuna kendinizi yoruyorsunuz. Benim oglum 45 gun sarilik kaldi. Gittik geldik test yapildi. En sonunda gecti. Ama doktor hic dert etmedi. Fizyolojik sarilik bu.
Bunun disinda; tipini begenmemenizden anliyorum ki siz sadece logusasiniz. Yeni bebek yani hep yumus yumus mora yakon renk cogu killi tuylu bisiy olur.
Daha cok yeni. Ben 3 ayda logusaligi ancak atlattim.
Yalniz kalmayin. Kendinize de bebege de zarar verirsiniz.
Dedigim gibi siz sadece logusaligi agir yasiyorsunuz. Bu normal bir durum gecer. Hic olumsuzluga kapilmayin.
Ama neden bu kadar minik bebecikle yurudunuz anlamadim. Taksi minibus komsu akraba arabasi yok muydu hic bir imkan?
Ne insanlar var ya tuhaf olan çocukluk arkadaşın ben olsam bir daha görüşmem. Yeni doğmuş bir bebeğe maşallah denir tuhaf denilmez tövbe tövbe.. Böyle şeyleri takma hiç kafana canını sıkan insanları da çıkar hayatından herşey daha güzel olacak inan..Öncelikle hastane den çıktıktan sonra acile gidince sarilik var 8 saat emzirin değer dusmezse alalım dendi yogun bakima. Değer düşmedi arttı alındı. Hastanedeyken mama verilmişti ama 1 gunde taburcu oldum kalan 2 gun sütum gelmedigi halde yanimdakiler vermedi mama (az verildi 1 gün 12 saat hiç verilmedi) çocuk memeyi alıyor 1 damla da olsa yeter denildi.
Tipine suan aşığım. İlk başta canım o kadar yandı ki emzirme için göğsümu herkes sikarken çocuktan nefret ettim bütün acı bunun için mi diye.
Es dosta gelince kimsemiz yok eşim ailesiyle görüşmüyor. Benim ablam vs yok arkadaş olarakta is dışında okul dışında kimseyle görüşmem. Küçükler arkadaşım var 2 tane saDece ve 1 tane univ arkadaşım başka ilde. Çocukluk arkadaşımdan biri zaten bu çocuk küçük tuhaf vs diyen.
Yani Allah aşkına,tamam, anne sütü önemli de,çocuk aç,süt gelmemiş,ne olacak.Yanındakiler görmedi mi,çocuk ememedi,aç diye.Öncelikle hastane den çıktıktan sonra acile gidince sarilik var 8 saat emzirin değer dusmezse alalım dendi yogun bakima. Değer düşmedi arttı alındı. Hastanedeyken mama verilmişti ama 1 gunde taburcu oldum kalan 2 gun sütum gelmedigi halde yanimdakiler vermedi mama (az verildi 1 gün 12 saat hiç verilmedi) çocuk memeyi alıyor 1 damla da olsa yeter denildi.
Tipine suan aşığım. İlk başta canım o kadar yandı ki emzirme için göğsümu herkes sikarken çocuktan nefret ettim bütün acı bunun için mi diye.
Es dosta gelince kimsemiz yok eşim ailesiyle görüşmüyor. Benim ablam vs yok arkadaş olarakta is dışında okul dışında kimseyle görüşmem. Küçükler arkadaşım var 2 tane saDece ve 1 tane univ arkadaşım başka ilde. Çocukluk arkadaşımdan biri zaten bu çocuk küçük tuhaf vs diyen.
Herşey yavaş yavaş iyiye gidiyor gibi. Sen içinde olduğun durumun farkında oldukça bununla baş edebileceksin. Eşin sanırım onu kızdırdığın bir an 'sütün kesilmesin diye' gibi bir şey söyledi. Çok hassasın sanırım. E doğal da. Bişey itiraf edeyim yeni doğum yaptığımda bebeğimi annem kucağına aldığında rahatsız oluyordum, içimden o benim diyordum ama bu hislerin lohusalıktan olduğunu bildiğim için üstünde durmadım. Herşey zamanla normalleşti. İlk günler o yorucu emzirme ve uykusuzluk zamanlarında 'bundan sonra hep böyle mi olacak bitti benim hayatım diyordum' kısa sürede düzene girdi.Öncelikle hastane den çıktıktan sonra acile gidince sarilik var 8 saat emzirin değer dusmezse alalım dendi yogun bakima. Değer düşmedi arttı alındı. Hastanedeyken mama verilmişti ama 1 gunde taburcu oldum kalan 2 gun sütum gelmedigi halde yanimdakiler vermedi mama (az verildi 1 gün 12 saat hiç verilmedi) çocuk memeyi alıyor 1 damla da olsa yeter denildi.
Doğumdan önce de aldım krem sonra da doktor önerdi aldım ama oğluma biberon olarak avent aldık anne gogsu gibi şükür emme sorunu yok beni acıtan o değildi hemşirenin sikmasıydi bende emzirme böyle olur sandim gözüm korktu zaten dikişlerim aciyordu.Emzirme acısı için krem vermişlerdir. Bunun yanında emdikçe düzeliyor, o da emmeyi öğreniyor. Sıcak havlu, sıcak duş ve kendi sütünüz göğüslere iyi geliyor.
InsAllahŞu psikolojik destek meselesimi kafanızda çok büyütmeyin devlet hastaneleri de ilgilenir, büyük ihtimalle size uygun bir ilaç verirler,rahatlarsınız.
hayır tabikiBende öyle dusunuyordum ama bakın hastaliklar geçmiyor benim piskolojimle ne alakası var ben hastayim diye mi hasta oluyor
Senin yaşadıklarını bende çoğu kadın da yaşadı..iki çocuğum da sarılık oldu hastanede yattık..çok sık rastlanılan durum bu..kendini telkin et canım güçlü ol..hepsi geçecek inşallah..yıllar sana kendine güleceksin..bol bol dua et Allah sana eli ayağı tam bir melek vermiş..bebektir hasta olur ..daha neler yaşadık olumsuz düşünme..Yine ben. Artik eşimle konusamiyorum kaygilarimdan bıktı.
Özet geçiyorum ogluma hamile kaldım cocuk odali eve taşındık,riskli diye işten ayrıldım hepsi oglum içindi. Ev rutubetli çıktı,işsizlik yordu stresli 1 hamilelik geçirdim. 17si nde oglum doğdu sezeryan la. Ameliyata girene kadar heyecan vardi. Çıkıpta ayağa kaldirilirken canım yanında hayat durdu benim için. Hele ki 1 gunde ağrılarım zirvedeyken eve çıkınca sağa sola dönüp emzirmem istenince neye uğradığımı şaşırdım.
Tipi de battı gözüme çektiğim sancı da.
Sonra oglum yogumbakima alındı emziremedigim icin. O gün ayaklandim. Onu yigunbakimda yüzüstü eli.kolu bağlı görünce aklım gitti. Ve benden eve dönüp ona sut sagmam istendi. Sütüm geldi o gece. Ertesi gün taburcu olduk ama bir kasvet birakmadi peşimi. Hava kapalı gibi gökyüzümde. Sanki yarım kalacakmisim bir aksilik cikacakmis gibi. Oğlum sarilik hala,üstüne gobek bagi kanıyor. Şimdi de kusmasi başladi. Dün 30 dk hastaneye bebek arabasıyla yürümek zorunda kaldık o zaman usutmus olmalı. Biri beddua etmiş gibi. Ben mutsuz oglum hasta.evde matem havası. Devamlı resmini çekiyorum. Yüzüne bakıp aciyarak ağlıyorum. Eşimin izni de bitiyor haftaya bugün isbasi yapacak. Başıma geleceklerden çok korkuyorum. Tedaviyle bu kasveti atacagima inanmıyorum artık. Sanki hissediyorum bişeyleri ve benim 6.hissim çok kuvvetlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?