- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
just,Evet
Daha ağır bir depresyona çevirmesinden korkuyorum
Medilife Ahmet beyde bu sendromdan bahsetti acile gittiğimde. Bana çocuğu bırak ailene sen kendine bak dedi ama ertesi gün oglum yogumbakima alındı zaten emzirmezsem evde yerim yok. Çocuk esnese meme arıyor meme diyor annem.Pardon siz bilirkişi misiniz? Uzman mısınız? Postpartum depresyon diye bir gerçek var literatürde, biraz arastirmanizi öneririm. Üç çocukla ortada kalmak gerekmiyor bunu yasamak için. Dünyaya sorumluluğu tamamen size ait olan yeni bir can getirmek kolay değil. Konu sahibi çok zor durumda şu an, burdan bile belli. Sizin gibi ahkam kesenler yüzünden kadınlarımız bu halde zaten. Toplum olarak her şeyi çok iyi biliyoruz maşallah. Neyin var ki kendine dert yaratiyorsun demek yerine bir el uzatmak zor olmamalı.
Konu sahibi, acilen bir psikolojik destek alın. Bu sorunu çok kadın yaşıyor doğum sonrası. Umarım siz de bebeginiz de çok iyi olursunuz
Konu sahibinin konularını görmek istemeyen, bıkan vs yazmasın arkadaş.
Bu ne böyle.
Ben sinir oldum.
İnsanları yıkıma sürüklüyorlar
Resmen bu konular birer yardım çağrısı
Ama düz mantık, hiçbir derinliği incelemeden, satır arası okumadan saldıralım, evet.
just,
gidemem diyor, peki evde yapılabilecek birşeyler var mı tedavi adına? Elbette ki doğru olan ne olursa olsun bir uzmana gitmesi ama gitmiyorsa lohusa bir kadın lohusa depresyonun etkilerini hafifletmek adına ne gibi telkinlerde bulunabilir kendine veya bizler doğum yapan lohusa depresyonuna giren insanlara nasıl yaklaşmalıyız, genel olarak neler demeliyiz, diyebiliriz?
Canım bak annen seni,büyütmüş,ölmemişsin,annene biraz güven.Alt değiştirmeye başını koysa ne olur.En fazla hijyenik olmaz.Görüyorsundur tvde,pislik içinde büyüyen çocuklar var.Onlar bile ölmüyor.Zaten sen bir iyileş,en güzel şekilde bakarsın yavruna..Esim haftaya ise dönecek hayatına kaldığı yerden devam edecek peki ben ne yapacağım evde ölmesin diye bir çocuğun başını bekleyeceğim. Konu açıyorum çünkü yorumlarda kendim gibi olup atlatan birini arıyorum. Anneme ne desem önemsiz buluyor göbeği kanıyor diyorum geçer diyor ya geçmez geç kalırsak? Gerçekten ne kadar zordayim etrafımda çocuk koruyan kimse yok anlamıyor musunuz altını değiştirdiği kullan at ortuyu atmiyor çocuğun kafasını bile ona koyuyorlar. Mikrop kapmazmis kendi idrari ymis bezdeki. Engel olmaya kalkınca kendin bak demeye geliyor laf soyleniyor lar daima. Arkamdan beni cekistiriyorlar
Senin mesleginle ilgili aslında değil mi bu konu. Istersen kısa da olsa bu lohusalık depresyonu olayını açıkla da insanlar bunun mızmızlık olmadığını anlasınlar. Ben şu zorlukları atlattım püh senin gibi ana olmaz olsun bunu mu atlatamıyosun demesinler. Senin icin de uygunsa tabi :)
Geçecek ... Sabırlı ol lütfen geçecek... Sana tek bak diyene çekilin kenara ben bakarım de kendin bak kendin ilgilen kimse sen gibi bakamaz ona... hepimiz geçtik bu zamanlardan çok veya az sıkıntılı atlattık... Kimse iyi bir psikoloji ile başlamamıştır annelige eminim ... Psikolojik desteği esirgeme kendinden lütfen.. ! 40 gün sonra geriye bakınca neleri kafama takmisim diyeceksin ... Telkinde bulun kendine ...Esim haftaya ise dönecek hayatına kaldığı yerden devam edecek peki ben ne yapacağım evde ölmesin diye bir çocuğun başını bekleyeceğim. Konu açıyorum çünkü yorumlarda kendim gibi olup atlatan birini arıyorum. Anneme ne desem önemsiz buluyor göbeği kanıyor diyorum geçer diyor ya geçmez geç kalırsak? Gerçekten ne kadar zordayim etrafımda çocuk koruyan kimse yok anlamıyor musunuz altını değiştirdiği kullan at ortuyu atmiyor çocuğun kafasını bile ona koyuyorlar. Mikrop kapmazmis kendi idrari ymis bezdeki. Engel olmaya kalkınca kendin bak demeye geliyor laf soyleniyor lar daima. Arkamdan beni cekistiriyorlar
Medilife Ahmet beyde bu sendromdan bahsetti acile gittiğimde. Bana çocuğu bırak ailene sen kendine bak dedi ama ertesi gün oglum yogumbakima alındı zaten emzirmezsem evde yerim yok. Çocuk esnese meme arıyor meme diyor annem.
Belli ki çevrende seni anlayacak akıllı birileri yok . "Biz de çocuk doğurduk ,gebermedik, bak hem de kaç tane ,ohoooo" diyenlerin ağzına bir tane geçirdikten sonra al eşini karşına durumu etraflıca anlat ..anlamıyorsa yazdıklarımızı okut ..muhtemelen esinin üzerinde çevre baskısı var .dediğim gibi ,atıyorum kayinvaliden "aman oğlum daha yeni dogum yaptı ,nazdir o ,aldanma " falan diyebilir, esin de bundan etkilenebilir yada benzer söylemler ne bileyim ..yapış kocanın yakasına ,ben iyi değilim ,yardıma ihtiyacım var ,de ..daha da olmuyorsa kalk kendin git ..yakinlarimdaysan adres ver ben götüreyim. .bu gidişin sonu hiç iyi değil ..bebeğine zarar vermekten korkmuyo musun ? Çevrende ne kadar bilmiş varsa at kapıya ..bi kere önce huzura ihtiyacın var ..yardımı olmayanı ,boş bıdı bıdı yapani yakınında tutma .Yine ben. Artik eşimle konusamiyorum kaygilarimdan bıktı.
Özet geçiyorum ogluma hamile kaldım cocuk odali eve taşındık,riskli diye işten ayrıldım hepsi oglum içindi. Ev rutubetli çıktı,işsizlik yordu stresli 1 hamilelik geçirdim. 17si nde oglum doğdu sezeryan la. Ameliyata girene kadar heyecan vardi. Çıkıpta ayağa kaldirilirken canım yanında hayat durdu benim için. Hele ki 1 gunde ağrılarım zirvedeyken eve çıkınca sağa sola dönüp emzirmem istenince neye uğradığımı şaşırdım.
Tipi de battı gözüme çektiğim sancı da.
Sonra oglum yogumbakima alındı emziremedigim icin. O gün ayaklandim. Onu yigunbakimda yüzüstü eli.kolu bağlı görünce aklım gitti. Ve benden eve dönüp ona sut sagmam istendi. Sütüm geldi o gece. Ertesi gün taburcu olduk ama bir kasvet birakmadi peşimi. Hava kapalı gibi gökyüzümde. Sanki yarım kalacakmisim bir aksilik cikacakmis gibi. Oğlum sarilik hala,üstüne gobek bagi kanıyor. Şimdi de kusmasi başladi. Dün 30 dk hastaneye bebek arabasıyla yürümek zorunda kaldık o zaman usutmus olmalı. Biri beddua etmiş gibi. Ben mutsuz oglum hasta.evde matem havası. Devamlı resmini çekiyorum. Yüzüne bakıp aciyarak ağlıyorum. Eşimin izni de bitiyor haftaya bugün isbasi yapacak. Başıma geleceklerden çok korkuyorum. Tedaviyle bu kasveti atacagima inanmıyorum artık. Sanki hissediyorum bişeyleri ve benim 6.hissim çok kuvvetlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?