Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Bana zaten biliyorum ama aramızda kalsın deseydi ohh bee diyip 2 ayın huzursuzluğunu atacaktım üstümden. Hatta çok mutlu olacaktım. Dedim de boşanmış olması hiç bir şey değil ama sen yalanı haketmiyorsun, karşıma çıkınca tıkladım, yüzüpü görünce de araştırdım dedim. Yoksa soyadını bile bilmiyordum dedim. Ama buna inanmıyorlar demek ki beni sinsi ilan ettiler

Ne kadar da inceleyip akrabalarinin fotoğraf larına kadar bakmissiniz. ..isguzarlik bu kusura bakmayın. ..önceden evlenmek bir kusur olmaz ki iki kişi arasında da kalabilir. ..iyi niyetli olabilirsiniz ama yansıması hiç iyi olmamış. ..bazen bana ne diyebilmek lazım. ..eskiden ondan kabul etmez şimdi sever ister. ...bilseniz de bilmezden gelmek gerekirdi. ..

Sosyal medyada düğün fotoğrafları dursun, gördünüz de söylediniz diye siz suçlu olun.
Hem kendiler için önemli değilse akrabaya karşı öyle göstermeye çalışmak da aşırı saçma bir durum, kime ne?

Kız şok oldu, bilmiyordum dedi,
Kız bilmedikten sonra sülale, eş dost bilse ne olur? En iyisini yapmışsınız, hiç de hata değil. Sizin gibi dost bu devirde yok.

Eğer bildigi halde bilmiyordum deyip size numara yaptıysa asıl ayıbı o yapmış.
Adam da önlemini alsaymış, silseymiş fotoğrafları. Siz gördüyseniz herkes görür.

Nereye kadar saklayacaklardı ki?? O çocuğun akrabaları düğününe gitmemiş mi? Şimdiki düğüne gelmeyecekler mi? Muhakkak lafı geçerdi.. Onca akraba biliyor, eş-dost biliyor, bunlar nasıl aile arasında saklayacaklarmış.. O kadar bilen kişiye birde siz eklenmişsiniz ne olacakmış ki? Ayrılacaklar mı şimdi? Evliliğe karar verdilerse, kime ne?

Bence çok doğru bir dostsunuz, Karşı taraf için aynı şeyi düşünemedim. Eğer sen bulduysan, başkası da bulur. Bunda gizlenecek ne var? Madem gizleyecekler sosyal medyadan kanıtları sileceklerdi. İnsanlar gerçekten değişik ya. Sana ben zaten biliyorum kimse öğrenmesin istiyorum dur iyi ki hatırlattın şu fotoğrafları kaldıralım da kimse görmesin demeliydi. Şimdi kim farkettiyse sanki senden yayılmış gibi düşünecekler.
Buninsanlara gizlinizi anlatmayın, saflığın ardına sığınıp ağızlarından kaçırıverirler.

Kızda biliyormuş, sadece bilmiyorum numarası çekmiş konu sahibine.

Yani demek ki gercek dost degillermis. Boyle birseyi bildigi halde numara yapmalar falan. Yani madem oyle bir durum vardi derdi ki notdefteri evet evlenmis daha once ama ben kabul ettim ama milletin tepkisinden cekindigim icin de kimseye soylemeyi dusunmuyorum neticede zaten kimseyi de ilgilendirmez. Sen de bunu duymamis görmemiş ol deseymis. Yani siz nerden bilebilirsiniz ki. Peki haberleri olmasaydi da siz onlari bu yanlistan döndürmüş olsaniz ne olacakti.

Benim de amcamin oglu baska sehirde yasayan uzaktan bi akraba ile nisanlandi. Amcamla biz yillardir küsüz konusmayiz. Amcamin oglunun psikolojik rahatsızlıklari vardi ve askere bile gidemedi bunun yuzunden. Okulu da bitiremedi bir isi de yoktu. Nisanlandigi kiz da edebiyat ogretmeniydi atama bekliyordu. Bunlar nisanlaninca herkes sok oldu nasil verdiler o kizi bu oglana diye. Sonra kizin kuzeni ile bi yerde karsilastim konulari acildi o da kuzenimden icin muhendismis babasiyla insaat yapiyormus dedi ve ben sok oldum cunku kulliyen yalan. Allahim geceleri uyuyamadim yazik o kiz baska sehirde burdaki yasantilarini da bilmiyor ne hayallerle evlenecek simdi falan diye. Sonra empati yaptim ve bunu bana bi allahin kulu soylesin isterdim dedim. Kuzenini aradim ve dedim bak durum boyle boyle ben kendimi kizin yerine koydugum icin ariyorum. En azindan bilsin oyle evlensin ama lutfen bunu benim soyledigimi soyleme çünkü yengemin şerriyle ugrasamam dedim. Tamam dedi sozler verdi ama sonra bi kac akrabadan duydum bu olayi arayip soylemissin diye ve insanlar bana sanki amcamla kus oldugumuz icin oglunun mutlulugunu bozmak istiyormusum gibi muamele yaptilar. Ben de sonunda birine dedim ki kimin ne dusundugu onemli degil benim vicdanim rahat. Allah da biliyor benim ne niyetle soyledigimi. Ve coguyla arama mesafe koydum.

Benim de içim rahat, söylemesem benim ömür boyu içimde kalırdı. Sen çok çok iyi yapmışsın

Evlendiler mi peki

Evet keşke bilmemezlikten gelseydim. Her gün birarada olsak bile dostluk olmuyormuş. Ben de akıllandım, sırlarımı, dertlerimi kimseyle paylaşmayacağım artık. Bilmediği ihtimalini düşünsem bile, düğünde olay çıkar izlerim en kötü diyebilmeliymişim. Dostoğru değil, uzaktan dost olmayı acı bir şekilde öğrendim. Yine de umarım benim karşıma, görmediklerimi göstermeye çalışan insanlar çıkar.

Evlendiler mi peki
Evet evlendiler. Ama suan ne durumdalar hicbir bilgim yok. Kiza soylemis. Yaa ilac kullaniyor biliyorum ama oyle psikolojik rahatsiz falan degil sadece cok heyecanlandigi zaman sakinlestirici iciyormus demis. Okulu son bir dersi varmis onu verince mezu demis. Babasiyla da arsa arastiriyorlar insaata baslayacaklar demis ama 2 yil oldu hala insaat falan yok olsa kesin duyardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…