Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Canım bence kız gerçekten bilmiyor gibi geldi.bilse böyle tepkiler vermezdi.sana biliyorum ama kimse tarfından duyulsun istemiyorum derdi.bence sadece o aile dostu biliyordu.ve nişandan sonra uygun zamanda söylemeyi planlamışlardı.o aile dostunun gözünde herşeyi mahfeden kişisin.ama bence en iyisini yaptın.

Artniyetle yapmamış olsanız da karışmamanız gerekirdi. Aile dostunuz bile olsa sınırlarınız var..

Ben bu kadar meraklı nasıl olunur anlayamayan biriyim. Bu neden saklanır ki orası onların saçmalığı, ama siz de çok kurcalamışsınız. Adam sanki sapık gibi içimde tutamadım falan diyerek abartmışsınız.

Şahsen birinin 2012 yılına kadar profili ne maksatla incelenir anlayamıyorum?
Sizinle ilgisi yok ben meraklı insan sevmiyorum ondan bu merakım :)
Kaç kişiyle iletişimimi kopardım veya mesafe koydum bu sebepten..

Kullanilmamis mal olmasina onem verip tekrar paketleyip halka sifir ürün diye arz edeceklerdi plani sen mi bozmuş oldun. Ne guzel bi davranis halbuki yaptiklari :) kendilerini bile kandırmışlar cok iyi yalan söylüyorlar demek ki. Ben olsam sogurdum bu insanlardan. Senin bi sucun yok. Elin adaminin gecmisini stalklaman dışında :)) ama bu bi hata degil herkes yapio.

Yaklaşık 20 yılık aile dostumuzun kızı 2 ay önce beyin ameliyatı geçirdi. Kendisi çok naif, çok saf bir kız. Onu çok seviyorum! Ameliyattan 1 hafta önce biriyle tanıştı. Her neyse çocuk face de benim sayfama düşüp duruyordu. Ben de fotoğraflarına baktım. 2012 yılına ait bir fotoğrafında parmağında yüzük gördüm. Kimseye söylemedim. Çocuğun bir akrabasının face ine baktığımda geçmiş fotolarda bu çocuğun düğün resimlerini gördüm. Aile dostumuzun ve kızının ağzını aradım, daha önce evlenmiş mi diye sordum bir kaç kez. Kesinlikle hayır dediler. Zaten daha önce kızına gelen talibi evlenip ayrıldı diye reddetmişlerdi. Dün ben ailece onları iftara çağırmıştım. Yedik, içtik, eğlendik ama 2 aydır ben kimseye bir şey söyleyemedim, yeni ameliyattan çıktığı için, bilmiyorsa üzülsün istemedim. Dün balkonda yalnız kaldık kızla. Yarın babamla tanışacak, bize iftara gelecek, çok heyecanlıyım, babama ilk kez birini getiriyorum. O da onay verirse bayramdan sonra nişan yapacağız dedi. Ben de daha fazla tutamadım kendimi ve bildiklerimi söyledim, ama söylerken bile mahvoldum :KK43: Kız şok oldu, bilmiyordum dedi, bana fotoları göster dedi. Çok üzüldü. Neyse 1 saat sonra gittiler ve ben onun üzülmesine daha çok üzüldüm ama içim rahatlamıştı.

Bugün iki aileyi de tanıyan diğer aile dostumuz annemi aramış. Anneme; biz zaten biliyorduk. Notdefteri ne diye özelimizi kurcaladı. Bir herkesten saklayacaktık. Her şeyi mahvetti demiş :KK43: O kadar pişman oldum ki..Bu insanlar bizim neredeyse her gün görüştüğümüz, 20 yıla yakındır her şeyimizi paylaştığımız insanlar. Ben sakladı zannettim çocuk evlenip ayrıldığını. Kızın annesi de kanser tedavisini yeni bitirdi. İşler ciddiye binince öğrenirlerse mahvolur diye çok korktum :KK43:

Sizce karışmakla hata mı etmişim? Daha önce kabullenmedikleri bir durum olduğu için, bilseler zaten istemezlerdi, çocuk demek ki yalancı dedim, söyledim :KK43:(
İnternette alelan düğün fotoğrafları varken nasıl insanlardan saklayacaklarmış. Kem kızın haberi yokmuş, haberi olsa ben biliyorum ama kimseye demiyoruz derdi

Artniyetle yapmamış olsanız da karışmamanız gerekirdi. Aile dostunuz bile olsa sınırlarınız var..

Ben bu kadar meraklı nasıl olunur anlayamayan biriyim. Bu neden saklanır ki orası onların saçmalığı, ama siz de çok kurcalamışsınız. Adam sanki sapık gibi içimde tutamadım falan diyerek abartmışsınız.

Profil resmi yuzuklu olunca aklina kurt dusup 2012ye kadar inmis galiba konu sahibi.
Ozellikle de merak edip aramamis, facede taniyir olabilir misiniz diye onune geldigi icin dikkatini cekmis galiba.

notdefteri2_ notdefteri2_ Konu sahibi kral ciplak dediniz diye gunah kecisi olmussunuz. Kimin iyi gun dostu kimin kotu gun dostu oldugu da belli olmus. Sizin zayif noktalariniz konusulurken araniz balli borekken onun zulfu-yaresine dokununca nasil da zoruna gitmis. Bos verin iyi bile olmus. Demekki dost falan degillermis.

Kız da ailesi de biliyormuş.
Allahallah e niye şok olup bilmiyordum diye birde üstüne fotoğrafları göster bana demiş ki. Biliyorum abla dese ne olurmuş. Güzel numara çekmiş resmen. Hiç üzülme iyilik yapmak istemişsin . Öncekini evlenmiş boşanmış olmasından değilmiş demekki istememesi, onu da öğrenmiş olmuşsun bu vesileyle.

Profik fotolarında 6 resim var, dördü yüzüklü. Ama haklısınız hiç karışmayacaktım sanırım, benim eşimin face ine girdiklerinden eminim merak edip ama ben böyle girince göze battı:(( 2 gün önceyi geri getirebilsem keşke :((

ki
Kız da biliyormuş, herkes biliyormuş ama bizden saklamak istemişler. Ben söyleyerek, bildiğimi söylemiş oldum, kötü oldum.
kızda bilmiyormuş gibi şok olmuş filan iyi rol yapmış.bu duyulmayacak birşey degilki eninde sonunda biyerden bi şekilde bi patlak verecektir.siz iyi niyetinizle yapmışsınız sıkmayın canınızı

Ay ne tuhaf insanlar ya.
Madem çok yakınsınız "evet biliyorum ailem de biliyor ama aramızda kalsın olur mu" dese olay orda kapanacaktı zaten.
Bazılarına iyilik yaramıyor cidden.
Ortada mahvolacak bir durum yok demek ki onlar senin kadar yakın görmüyorlarmış seni.
Ben olsam cevabımı verirdim "merak etmeyin benden, bizden laf çıkmaz. Daha önce de birlikte olduğu kişi evlenmiş ayrılmış diye istememiştiniz bunda da öyle olmasın diye sırf siz sonradan üzülmeyin diye uyarmak istedim. Çocuğun profilindeki fotoda nal gibi yüzüğü gözüküyor zaten. Günümüz insanları da saf değil herkes stalkçı/araştırmacı. Aa çocuk kimmiş diye profiline girenler bile birkaç tık yapıp öğrenebilir zaten. Ben sadece zor zamanlar geçirdiniz bir daha üzülmeyin diye kendimle savaştım. Öyle görünüyor ki boşuna kendimi kasmışım üzmüşüm. Yine kötü olan ben oldum. Ben sizle çok yakın olduğumuz için uyarma gereği duymuştum ama siz benim için böyle düşünmüyormuşsunuz bunu gördüm. Neyse hakkınızda hayırlısı olsun." Aynen bunu yazar gönderirdim tavrımı da koyardım.
Sen ezilip büzüldükçe mahçup oldukça daha da yargılarlar demedi deme.

Bu önemli bir konu,ne demek saklayacaktık.
Çok iyi etmişsiniz söylemekle.
Iyi olur Allah'tan kötü olur kuldan bilinirmis,sizinki de o hesap.
Belki de ileride olabilecek kötü şeylerin bile önüne geçmiş oldunuz farkında olmadan.

Siz söylediğiniz zaman kız da "biliyorum ama sen de bilmemiş ol,saklıcaz" vs deseydi hiç sorun değildi.
Ama kız size rol yapmış,ailece ayıp etmişler.

Siz kızla ve annesi ile konuşun.
Netteki durumu da anlatın.
"Benim sayfama düşüyordu, yüzük görünce baktım,yoksa neden araştırayım " gibi bir konuşma yapın.

Madem böyle bir durum var önlem alsalardı.
Siz değil başkası da görebilirdi.
Hâlâ adamın düğün fotoğraflarını silmeyen akrabaları varsa ilerde zaten biri ağzından kaçıracaktı.
Hiç vicdan yapmayın.
Hatta konuşun,onlar vicdan yapsın.

Bu önemli bir konu,ne demek saklayacaktık.
Çok iyi etmişsiniz söylemekle.
Iyi olur Allah'tan kötü olur kuldan bilinirmis,sizinki de o hesap.
Belki de ileride olabilecek kötü şeylerin bile önüne geçmiş oldunuz farkında olmadan.
Bir de ben 2 aydır nasıl boşu boşuna içimi kemirmişim. Bir yakınımın cenazesine gittiğimizde bile aklımda bu mesele vardı. Geceleri uykum kaçtı. Ana sinsiliktenmiş onlara göre demekki

Back
X