Vicdan Azabı Çekiyorum!

hayatbirtutam

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2017
30
3
1
36
Herkese merhabalar. Kızlar yaklaşık 3 yıllık bir ilişkim vardı ve 2014 yılında bitirmek zorunda kaldım. Kişilik yapilarininn farklilarindan dolayı hayatım dan çıkardım. Bu süreçte yine görüştüklerim ve ilişkilerim oldu. Hatta acı çektiğim ayrılıklarım bile... Bu süreçte de o kişiyle iletisim kurdum. Ara sira konusuyorduk tabii birbirimizi suçlarcasina. . O surecte ben de Balıkesir de değildim. Sonra döndüm birkaç kez gôrüştük ancak eskisi gibi olmayacağına karar verdik. OnunYıllar sonra barisip evlenen hic tanidiginiz var mi? Lutfen bana bir yol gösterin bu vicdan azabı içimi kemiriyor. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Son düzenleme:
Aldatmamışsın ki.Ayrıyken birileriyle görüşmen çok normal.Onun da olmuş.O bu yüzden bitiricem vicdan vs diyor mu,hayır.Kim ne derse desin.Çok saçma sevgililerim oldu diye vicdan azabı çekmen.Bir de yaşadığın herşeyin detayını herkese anlatma.Ne gerek var.Herkesin kendine kalması gereken şeyler var.

Tadı kaçmış ilişkinizin arada yaşadıklarınızdan sonra mı anladınız o insanın sizi çok sevdiğini

ona karşı sorumluluk hissediyorsunuz bence ondansa ailenizin bu ilişkinin tekrar başlamasına tepkisi ne olacak bu daha önemli bir sorun değil mi

Niye yalan söyledin ki? Zaten ayriymissiniz, bircok kisiyle görüştüm desen ne diyecekti adam? O da görüşmüş zaten baskalariyla. Hep seni sevdim, 'tertemiz' kaldim diye şov yapayim derken simdi vicdan azabi cekmeye başlamışsın. Gereksiz.
Tabii ki kimse arkadaşının sevgilisine gidip eskilerinden bahsetmez. Hem zaten senin yalan soyledigini nerden bilecekler. Ikiniz arasinda ne konusulduysa konusulmustur.
Yalan soyledigin icin pisman olmalisin evet ama bu kadar da büyütme. Ayrilacagim filan. Bahane gibi duruyor burdan. Gercekten ayrilmak istiyorsan ayril gitsin.

hadi o 2 yıllık ayrılıkta karşındaki iyi biri çıktı ve evlendin o zaman ne olacaktı? oturup bitmiş bir ilişkinin senelerce yasını mı tutacaktın?? 2 yıl içerisinde yaşadıklarından memnun olmadın diye kendine neden haksızlık ediyorsun?
peki sevdiğin adamın takıldıkları ne olacak? birbirlerinin yüzüne bakıp oturdular mı sanıyorsun cinsellik kesin yaşanmıştır o vicdan yapmıyorsa sen mi yapacaksın?

Teşekkür ederim. Biz kizlar bilirsiniz hemen birsey olsun ayy beni öptu ay bana sarildi vs. Galiba haklisiniz ayriyken kimse kimseyi yargilamamali ama iste icimdeki o saçma
Hisss

Teşekkür ederim. Biz kizlar bilirsiniz hemen birsey olsun ayy beni öptu ay bana sarildi vs. Galiba haklisiniz ayriyken kimse kimseyi yargilamamali ama iste icimdeki o saçma
Hisss

Ya şu geçmişiyle barışamayan kızlar ne olacak böyle.
Canım benim sevmek sevişmek için varız bu dünyada. Hormonlar hepimizde var.
Birilerini sevmişsin sevişmişsin bundan doğal ne olabilir?
Sevişmek istemediğin adamla zaten sevgili olamazsın.
Şimdi bu adamle bitmiş 'vay ben niye yaptım bunu'.
Yapma etme gözünü seveyim.
Kimseye geçmişinde yaptıkların için boyun eğme...
Ben de evlenmeden önce sevgililerimle beraber oldum..
Eeeee? Benden ne eksildi? Başka bir insan mı oldum? Eşim bana kızdı mı? Beni aşağıladı mı?
Hayır!Asla!
Sevmenin, sevişmenin hatası yanlışı olmaz, insanın yanlışı olur. Bunu sakın unutma.
O da bişeyler yaşamıştır bu kadar inanma.
Ha tercih etmezsin, istemezsin o ayrı. O da seçenek. Ama ben kızlığını koruyup da daha beter neler neler yapan insanlar gördüm. Bu bir kıstas değil, namusun belgesideğil. Anlayın şunu.
Senin yapacağın şey şu.
Bu adamla birbirimize ne kadar saygılı olacağız, olabilecek miyiz?
İkinizde dininize düşkünseniz bu iş zaten baştan olmaz, olamaz.
Aşk bitince sevgi kalacak mı?
Beni mi seviyor yoksa bedenimi mi? Beni ben olduğum için mi?
Birbirimizi değiştirmeye mi çalışacağız yoksa geliştirmeye mi?
Annem haklı olabilir mi?
Senin bunları düşünmen lazım.
Başka bişeyi değil.

Seni sevdim diyerek şov yapmadim tabiki. Ancak bizim toplumumuz erkeklerin yaşadigi herseyi normallestirip kadinlarinkinin dehşet olaylar zinciriymis gibi aksedilmesinden ve onun farkli boyutlari dusunmesinden çekindim. Hepsi bu. Hırpalayıcı yorumunuz talihsizce oldugunu belirtmek isterim.

Toplum her kadina baski yapıyor ama her kadin beraber oldugu erkege yalan soylemiyor. Cinsel birliktelik yasamama ragmen diye ozellikle belirtmeniz de sizin bu kafada oldugunuzu gosteriyor. O yuzden birkac uye de kafa yapını değiştir demis zaten. Hirpalayici degil, gercekci oldugunu düşünüyorum o yuzden. Umarim kendinize en guzel yolu seçersiniz.

İyi de sonuçta ayrılmışsınız. Ne yaptığınız onu ilgilendirmez ki. Başkalarının lafına bakmayın, mutlu olmak için 2. bir fırsat yakalamışsınız . Bunu da mahvetmeyin.

Sağolun. Ancak ne demek istediginizi anlayamadim
Vicdanını korkunun yerine geçirerek anlatımın yanlış.
"Aman öğrenirse ne olur"

Sen hayatını başkaları için yaşamayı bırakmadığın sürece, sende ne vicdan rahatsızlığı biter, ne de bu tarz problemlerin.

Hayatının hesabını başkalarına vermek zorunda hissettiğin sürece zaten mutlu olamazsın.
Ne bu kişi ne de başka bir kişi ile.

Kafanı değiştir dememdeki maksat buydu.
Umarım anlatabildim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…