Vicdan Azabı Çekiyorum!

Çok haklisiniz. Sadece iliskilerim de değil günlük yaşantımda da hep insanların dusuncelerini kendi düşüncelerim den daha değerli kiliyorum. Sanirim toplum da "el ne der" baskısı. Çok tesekkur ederim desteginiz icin

Sizin ki denizi geçip derede boğulmak
Rahatsız oluyorsanız ayrılın madem
Adamı da boşuna oyalamayın
Yani bu dusunduklerimin kuruntu oldugunu mu dusunuyorsunuz? Sizi yargiladigim icin degil inanın ne demek istediginizi anlamadigim icij soruyorum

kafa yapını değiştir.

2 sene içinde rahibe olacak halin yok tabi ki ilişkilerin olacak. onun da olmuş. neyin vicdanı bu.
İşte aile de yetistirilme tarZı. Ben hep erkektir yapar kafasin da olan bir aile de yetistigim icin simdi bu hissettiklerimin son derece saçma oldugunun farkindayim ancak ne yazik ki kendime engel olamiyorum

Yani bu dusunduklerimin kuruntu oldugunu mu dusunuyorsunuz? Sizi yargiladigim icin degil inanın ne demek istediginizi anlamadigim icij soruyorum
Kuruntulusunuz
Sevgilinizden ayrılmışsınız hayatınıza başkaları girmiş ne var bunda ??
Herkes ilk tanıştığı erkekle evleniyor falan sanıyorsunuz galiba

İliskilerim oldu ancak ôyle çok fazla yakinlasmalarim olmadı demek istedigim bu yine de kendimi kötü hissediyorum. Onunda olmuş tabiki ama olaya eşit bakamiyorum. Hep kendime bunu sorun ediyorum

eşit bakamıyorum nedir ya. valla çok üzücü. biraz kendinizi geliştirin ve değiştirin.

Boşuna vesvese yapıyorsunuz sonuçta o hayatınızda yokken yaşanmış bitmiş neyin muhasebesi bu..siz bi bu ilişkinin gerçekten sizi mutlu edip etmeyeceğini bilin ...azmetnekten veya diğer iliskilerinizin kötü bitmesinden olmasın bu ilişki. ..zaten güveni kalmamış adamcagizin bir de henüz durulmamis suyu bulandirmayin. .elbette iliskileriniz olacaktı. ..cinsellik bile yaşamış olsaydınız bunun adı kirlenme değil zira siz bir et ya da bez parçası değilsiniz kendinize bu haksızlıği yapmayın lütfen. ..söylemek ya da söylememek sizin insiyatifinizde. . Ama bence geçmişi bir karistirmadan sadece karaktere ve duygulariniza odaklanın derim. .vicdanı bir sorumluluk yok Burada. ..Erkek takıldım bur iki dediyse siz de o gözle görün ve sizin de kötü giden iliskilerinizden biri de evlilik ike de devam edebilirdi. .kim bilir ki Allah tan başka. ..sevgiler

Çok tesekkur ederim. Sürekli kendimi cezalandiriyorum sanki güzel bir evliliği haketmiyormusum gibi ve cevremdekilere de benim hayatima birileri girdi vicdan yapiyorum vs diyorum. İnsanlari da bunalttim artik. Cok haklisiniz sanirim biraz kendime değer vermeliyim. Cok tesekkur ederim tekrardan. Sevgiler

Bu kadar özel bilgileri neden başkalarıyla paylaşma ihtiyacı duydunuz ? İnsanlara ne kadar kolay güveniyorsunuz.

1. Umarım bu ders olur ve birdaha kimseye anlatmazsınız.Yeri geliyor insanın kardeşi sırtından vuruyor,arkadasa dosta güven olur mu hiç.
2. Herkesin söylediği gibi ayrıyken ilişkilerin olmuş,sonuçta herkes bir ilişkiye başlarken sonrası olur mu diye değil,b kişiyle geleceğim olabilir ümidiyle başlıyor.Oldu ki ilerde öğrendi,duydu vs. bunun utanılacak bişeymiş gibi olduğu davranışlarını sergilemeyin lütfen.Dik durun, gayet normal birşey bu.Siz ne kadar utanır kendinizi ezerseniz,karşınızdaki o kadar üzerinize gider.Sanki sevgiliniz sizden ayrıyken yapmadı mı,kaç kere cinsellik bile yaşamıştır ama erkekler bizim kadar saf olmadığı için kimseye anlatmazlar yaşadıklarını.Eminim ki sadece 1 tane ilişkisi olmuştur.

Geçmiş geçmiştir,ikinizde sizden öncesini ve birbirinizin hayatında olmadığınız dönemler yaşadıklarınızı sorgulamayın.Hiç bir zaman mtlu olamazsınız yoksa

Anlattigim arkadaslarim da bana anlatirlar genelde çok karaktersizce bir durum ama sadece iclerinden bunu dusunur icraata geciremezler diye dusunuyorum. Bilmiyorum sacmasapan bir vicdan sorunu. Ben de bu durum dan rahatsiz oldugumu insanlara anlattikca onlar da gerçekten beni yaralayacak açık noktalarimi bulacaklardir. Bir an önce dik durmaliyim haklisiniz. Cok tesekkur ederim

Kimseye acımayın,kimseye boyun eğmeyin.Bu sizin hayatınız,hatanızda,günahınız da, sevabınız da.
İnşallah herşey gönlünüzce olur.

Çok farklı düşünüyorsun o hayatında yokken yaşadıklarının hesabını vermek zorunda değilsin kaldı ki kimse gidip anlatmaz anlatsada ispatlayamaz kendi kendine ilişkini mahvetme hazır düzeni yeni sağlamışken

İnanın artik evlenmeyi dusunen erkek cok cok az. Bilmiyorum uzun yillar beraberdik herkesin bir kisiliginin oturmadigi zamanlari olabilir. Benim de o sureclerdeydi sanriim. Onların anlatmasa bile " eski sevgilisine bak ne midesizlermis ikisi de birbirini kabul etti" dusuncelerinin olmasindan korkuyorum. Belki de tamamiyle benim kuruntum insanlar oturup tüm günlerini benim kuracagim yuvayı dusunmuyorlardir heralde. Allah yardimcim olsun bir an önce bu sacma dusunceleri zihnimden silmek istiyorum. Tesekkur ederim ilginiz icin

Ya neden böyle düşünüyorsun anlamadım illa ki hayatımıza insanlar girip cikicak tecrübeler yasicz demek ki seninde o kişinin değerini anlaman için bu tecrübeleri yaşaman lazımmış kendine zulüm etme akışına bırak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…