- Konu Sahibi hayatbirtutam
-
Kimseye düşmez onu demek ilişkileriniz olabilir neyi yaşadığınızın hesabını sadece kendinize verin yaşadınız gitti kimseye laf söylemek düşmez bunu kabullenin ve güzel ilişkinizin tadını çıkarın mutluluklarİnanın artik evlenmeyi dusunen erkek cok cok az. Bilmiyorum uzun yillar beraberdik herkesin bir kisiliginin oturmadigi zamanlari olabilir. Benim de o sureclerdeydi sanriim. Onların anlatmasa bile " eski sevgilisine bak ne midesizlermis ikisi de birbirini kabul etti" dusuncelerinin olmasindan korkuyorum. Belki de tamamiyle benim kuruntum insanlar oturup tüm günlerini benim kuracagim yuvayı dusunmuyorlardir heralde. Allah yardimcim olsun bir an önce bu sacma dusunceleri zihnimden silmek istiyorum. Tesekkur ederim ilginiz icin
Elbette mantikli dusunursek öyle oluyor. Ama çevremdekilerin kimse de randuman tutturamadı en sonunda ona döndü. Eski sevgilisi nasıl kabul etti diye dusunurlerse diye icim icimi yiyor. Ben bunların hicbirini önceden tahmin edemezdim.Ya neden böyle düşünüyorsun anlamadım illa ki hayatımıza insanlar girip cikicak tecrübeler yasicz demek ki seninde o kişinin değerini anlaman için bu tecrübeleri yaşaman lazımmış kendine zulüm etme akışına bırak
Ohoo el ne der dersek yerimizde sayarız sen kendine boş yere dert ariyorsun bu hayatı sen yaşayacaksın onlar değil rahat ol birazElbette mantikli dusunursek öyle oluyor. Ama çevremdekilerin kimse de randuman tutturamadı en sonunda ona döndü. Eski sevgilisi nasıl kabul etti diye dusunurlerse diye icim icimi yiyor. Ben bunların hicbirini önceden tahmin edemezdim.
Kirlenmek mi? Ne kadar sacma sonucta ayrılmıssınız. 2 sene gibi bir süre var arada hiç kısa sayılmayacak bir süre, rahibe hayatı mı yasayacaktınız? Herkes gibi birileriyle tanısmıs, arkadaslıklarınız olmuş, içiniz rahat olsun bence.
Ayrıca kimsenin de eşi kalkıp siz evlenince gelip siizn dedikodunuu eşinize yapamaz yaparsa da agzının payını verirsiniz
Aptal gibi her gorustugumu arkadaşlarima bahsettim. İyi de tek gorustugu kisileri arkadaslarina bahseden bir ben miyimKirlenmek mi? Ne kadar sacma sonucta ayrılmıssınız. 2 sene gibi bir süre var arada hiç kısa sayılmayacak bir süre, rahibe hayatı mı yasayacaktınız? Herkes gibi birileriyle tanısmıs, arkadaslıklarınız olmuş, içiniz rahat olsun bence.
Ayrıca kimsenin de eşi kalkıp siz evlenince gelip siizn dedikodunuu eşinize yapamaz yaparsa da agzının payını verirsiniz
Yorumunuz beni güldürdü :) inanın kiymetini anladım. Digerleri kandirmaktan aldatmaktan baska bisey yapmadilar. Bu hususta anneme de kirginim. Anlayip dinlemeden kesti tum irtibati. E tabi bide olanların mantikli sekilde aciklamasini onun ailesine yapacagim. Bilirsiniz erkekler takildim der gecer. Ama biz kadinlar bu konu da biraz takintiliyiz. Cogu arkadasim da der o neler yasamis vicdan yapmiyor sen mi yapcaksin. Veya bilmiyorum ben takintiliyimKirlendim derken?
Gaza gelip kamp alanında falan çamurlar içinde mi oynaştiniz?
Emin ol o 'takildiklariyla' daha ileri gitmiştir
Ama vicdan azabını nedense kadın çekiyor
Hiç anlayamıyorum bu kafayı
Ben herhangi bir eski sevgilimle tekrar başlasam (ki asla istemem...gerçi biriyle olabilir,aaah ah)
Asla sonradan yaşadıklarım yüzünden üzülmezdim. 'Oh iyi ki de yaşamışim, kıymetini anladim-beni onun gibi seven olmayacağını anladım diye sevinirdim'
Ama bu kafada olduğun sürece bu şekilde düşüneceğini zannetmiyorum.
Tamamen kendi isteğinle birşeyler yaşamayı 'kirlenmek' olarak gören birine ne desem boş
Kurtul şu düşünce yapından bence bir an.
Ama sevgilin de senin gibiyse o zaman konuyu ona aç, bakalım. Hala ölümsüz askindan soz ediyorsa da onu asla birakma
Düşünce yapınızı lütfen gözden geçirin, değiştirin. El alem ne der diye diye kendinizi yiyip bitiriyorsunuz. Kimsenin hayatı sizi ilgilendirmediği gibi sizin hayatınız da kimseyi ilgilendirmez, onlar öyle düşünecek diye kendi isteklerinizden ödün mü vereceksiniz?Elbette mantikli dusunursek öyle oluyor. Ama çevremdekilerin kimse de randuman tutturamadı en sonunda ona döndü. Eski sevgilisi nasıl kabul etti diye dusunurlerse diye icim icimi yiyor. Ben bunların hicbirini önceden tahmin edemezdim.
Aptal gibi her gorustugumu arkadaşlarima bahsettim. İyi de tek gorustugu kisileri arkadaslarina bahseden bir ben miyim
Bu dunyadao zaman ben de tum arkadaslarim icin tehdit tehlikesi olmaliyim eski den hayatimda olan biri olmasaydi bu denli vicdan yapmazdim belki ama sanirim biraz zaman gecince daha da mantikli dusuncegim sanirim
Aslinda kendi kuruntuM. Çevremdekilerin de öyle çok fazla laf soktuklarini dusunmuyorum. Sadece bu iliskinin olamayacagini laçkalaştigini soyluyorlar. Bunlari söyleyenler de çoktan kocayi bulup evlenmis kisiler. Bekara kadın bosamak kolay derler ya o misalHerkes arkadaslarına erkek arkadaslarını anlatır guvendiginiz birileri olmazsa dertlesecek birileri olmazsa cok mutsuz olursunuz.
Neden sımdı boyle dusuncelere girdiniz ki?
Evet en cokta onu baskasiyla evli gördüğüm de yikilirim. Belki de bu sacmasapan dusuncelerim hic yasamak istemeyecegim seylere sahit olmama neden olacak.Düşünce yapınızı lütfen gözden geçirin, değiştirin. El alem ne der diye diye kendinizi yiyip bitiriyorsunuz. Kimsenin hayatı sizi ilgilendirmediği gibi sizin hayatınız da kimseyi ilgilendirmez, onlar öyle düşünecek diye kendi isteklerinizden ödün mü vereceksiniz?
Üstelik ayrı olduğunuz dönemde birileriyle görüşmüşsünüz. Ona ihanet etmemişsiniz ki. Tekrar başlayacağınızın garantisi var mıydı da 2 sene kimseyle görüşmeyip kendinizi kapatacaktınız?
Siz kirlenmediniz! Lütfen herkesten çok kendinize değer verin...
Hayir inanin bitmedi. Bunları yaşamam beni ona daha da bağladı.Siz zaten ozaman ayriymissinz ikinizinde o surecte hayatima birileri girmesi gayet normal kendine gel resmen kuruntu yapiyosun belkide vicdan yapmanin nedeni onu senin terketmis olman olabilir eger gercekten icinde kusku varsa 2.kez cocuga umit verip darbe vurma derim sizin iliskiniz coktan bitms uzatmaya degmez
Evet büyük bir sorumluluk hissdiyorum. Ama hayat insanlar tecrübe edinmeden bazı seylerin ne yazik ki degerini bilemiyorum. Nankör oluyor. Ailemi ikna ettim sayilir. Ayni mezhepten biriyle evlensem cok mutlu olacagimin garantisi zaten yok.ona karşı sorumluluk hissediyorsunuz bence ondansa ailenizin bu ilişkinin tekrar başlamasına tepkisi ne olacak bu daha önemli bir sorun değil mi
Merhaba. İlişkime yalanı karıştırmadım evet oldu görüştüğum ama sonra dan devam etmedim dedim. Hayir 2 yil biyunca seni bekledim demedim tabiki ancak detayini da vermedim. Kesinlikle mezhep çatismasina son derece karsı cikan biriyim ancak ailem benim gibi dusunmuyorlar bu konu da da guclu hissedemiyorum kendimi. Yaptigim sey sadece vicdan o da oturup bana takildiklarini detaylica anlatmadi. Bilmiyorum ne olur ne olmaz ama ben onu istiyorum hayatim da tek istedigim de buBen sizi hatalı buldum. İlk olarak bir ilişkiye yalan karışmaz, karışmamalı.
İkincisi bu toplumsal normlardan sıyrılın artık. Siz bir insansınız, etten, kemikten.
Üçüncüsü, yaşadığınız şeylerin arkasında durun.
Dördüncüsü karşınızdaki insana karşı dürüst olun yani kendinizi yargılamaktan vazgeçin gerisi gelir.
Ve en önemlisi yaşadıklarınızı kabullenin. Ne olmuş yani dünyanın sonu mu?
Ve kanayan yara... Mezhep çatışması... hala mı? Hepimiz, her birimiz insan olmanın ağırlığını algılayabilsek. Duyguların mezhebi yoktur. Umarım mutlulukla yolunuza devam edersiniz.
Birkac iliskim olmadi sadece 4 aylik bir iliskimBana nedense bı ayrılıktan sonra iki yıl içinde bikac ilişkinizin olması fazla geldi..Bende vicdan yapardim
Niye vicdan azabı çekiyorsun ki o zaman? Detay vermek zorunda değilsin elbette. İstiyorsan ve de seviyorsan yanında olmalısın. Sen ona, o sana destek vermeli. Mezhep farklılıklarına karşı çıkıyorsan, bu konuda çekinmeden düşüncelerini ifade etmelisin ama ne desem doğru olmaz çünkü bazı insanlara cidden laf anlatmak zor. Kemikleşmiş düşünceleri kırmak ise hepsinden zor. Bu konuda seni anlamaya çalışıyorum. Yine de sizin kararlılığınızla kesin bir sonuca ulaşacaktır ilişkiniz. Kararlı olun. Yeniden mutluluklar dilerim.Merhaba. İlişkime yalanı karıştırmadım evet oldu görüştüğum ama sonra dan devam etmedim dedim. Hayir 2 yil biyunca seni bekledim demedim tabiki ancak detayini da vermedim. Kesinlikle mezhep çatismasina son derece karsı cikan biriyim ancak ailem benim gibi dusunmuyorlar bu konu da da guclu hissedemiyorum kendimi. Yaptigim sey sadece vicdan o da oturup bana takildiklarini detaylica anlatmadi. Bilmiyorum ne olur ne olmaz ama ben onu istiyorum hayatim da tek istedigim de bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?