vicdan azabı çekiyorum..

Ne diyim Allah baska dert vermesin... 3680 gr 36 haftalik normal dogum yaptim . Cok zor bir dogumdu . Bebegimde bende zorlandik. Kollari morarmisti dogumda 1 ayda zor gecmisti. Boynundada adi dr un tirnak izi vardi .ve dogum sonrasi bir cok sorun yasadim . Buyuk abdest ve gaz tutamiyordum bundan daha buyuk bir travma olmaz heralde . Sariliktan hastanede yatarken ben altima yapicam diye surekli wc de bekliyordum... ve bingo dogum sonrasi kanamam 3 ay surdu parca kalmis kurtaj olucaktim bostan yere . Normal dogumla ilgili hatirlamak istedigim tek sey bebegimi gormek kucaklamak koklamakti. Simdi 2.5 yasinda . Onemli olan saglikli olmasi vijdan yapicak bisey yok bence

Oğlum 16 aylık sanırım bunu anlayabilmem için biraz daha zaman var. Çalışıyorum, gündüz çok mutluymuş. Ben gelince yanımdan ayrılmıyor. Yaşıtlarıyla da iletişim kurmuyor kaçıyor ama büyüklerle çok sosyal ve güleç bir çocuk. Emziriyorum ve onu anlamaya çalışıyorum umarım başarabilirim. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

normal doğumda bebek çıkarken annenin vajinal florası ile teması oluyor.
bazı araştırmalar bunun bebeğin alerji, astım vr otoimmun hastalık denilen bağışıklık sistemi hastalıklarının ihtimalini düşürdüğünü söylüyor.
bir de bebeğin anneye verilen anestetik maddelere maruz kalması ve bebeğin sezaryen doğum sırasında mudaheleli çıkışı var tabi..
bunun dışında normal doğumda bebek çıkarken sıkışık çıktığı için akciğerlerindeki amniyon sıvı daha iyi boşalmış oluyor diyorlar...
bunlar fiziksel kısımları :)

ama çoçuğun sağlıklı olmasındaki tek etken tabiki doğum olamaz.
cocugu normal doğur, tv karşısına oturt, gelişim bozukluğu olur.
çocuğu normal doğur, daya şekeri çikolatayı, erken yasta diyabet yada obez.
yada paketli gıdalarla besle, 15-20 yıl sonra hoşgeldin kanser...
ben de normal doğumu destekliyorum ki kendim için de bu yönde çabaladım.
ama doğum şekli her şey değil. hatta sonrası ile kıyas yapınca epey az bir şey :)

Bende bazen keşke sezaryen olsaydı diyorum ilk iki doğumun normal olması yüzünden normal doğuma itildim çocuğun kalp atışları düşmesine rağmen

Sezaryen a alınmadim kordon dolanması eşliğinde bir doğum oldu ://

İlk zamanda bişey anlamadık şükür yaşıyor dedik ama

Sonrasında bebeğimin kulağının tekinde duyma kaybı olduğunu öğrendik

Kulak duyma kaybının sebepleri arasında kordon dolanması da var

Ve az oksijenle doğması

Çok zor bir doğum olmuştu çünkü

Herşeyin hayırlısını dile Rabbimden belki bu şekilde daha hayirliydi senin için

Rabbim hep mutlu etsin sağlık versin ikinizede

ben sezeryan dogum yapan bırcok ınsana haksızlık ettıgınızı dusunuyorum
bır kere annelık dogurmakla olmaz annelık baska bırsey
aradakı bag dogurmaktan ote olan bırsey . evlatlık edınıp bırcok öz anneden daha hakıkı ve guclu baglarla aıle olanlar var . normal dogum yapıp tuvalet delıgıne dogurup bebegını terk edenler de var

sonrasına gelınce
ben vajınısmus gecmısımden dolayı doktorum ıstersen normal dogum yapabılırsın aslında ben bu konuda tum bılgımle yardımcı olucam demesıne ragmen sezeryan hakkımı kullanmak ıstedım
ıyıkı sezeryan olmusum dogumda cok suprız ve buyuk bır tehlıke atlattık bebegımle. hersey normal gorunurken normal dogum yapsaydım suan ıkımızde yasamıyor olacaktık halbukı hersey normal ve yolundaydı sezeryan esnasında yumurtalıkta bırsey farkedıldı ve amelıyat oldum sag tarafım komple alınmak zorunda kaldı

ben sezeryan oldugum ıcın yarım anne falan degılım 7 kat kesılmıs bır rahımden bahsedıyoruz amelıyat sonrası cektıgımız sıkıntılar var

doganın bahşettıgı vucudun normal dogurmak uzere yaratıldıgı en normal ve kendılıgınden olan gelısen bırseyın tam tersı mudahale ıle yapılan dogumun yanı sezeryanın daha kolay oldugunu bana bır allahın kulu ıkna edemez .

ıkısının de kendıne gore zorlukları var. dedıgım gıbı aradakı bag kalpden doguyor
vajınal veya sezeryan dogum ıle alakası yok

saglıklı dogsun da nasıl dogarsa dogsun bebek agzımdan cıkarabılsem agzımdan cıkarırdım en az hasarla dogması ıcın
suan vay efendım nasıl depresyona gırerım dıye oturup dusunecegınıze bebegınızın saglıklı gelısımı ıcın oyunlar oynayabılırsınız

Çevrenizdeki farklı doğum yapmış anne ve çocuklara dair gözleminiz kişisel,
dolayısıyla arada hiç bir fark olup olmadığını da kişisel bir gözleme dayanarak net bir şekilde söyleyemeyiz.

Bu çocuklar ancak eşit şartlarda,uzun süreli ve deneysel bir çalışmaya tabi tutulursa arada fark olup olmadığı ölçülebilir.
Ayrıca bazı farklar ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilir.

Normal doğumda, doğumun başlama sürecinden itibaren salgılanan hormonlar hem sütün gelmesine hem annenin duygularına etki eder.
Adı üstünde 'normal doğum' ve süreci an be an yaşıyorsunuz.
Sezaryen ise dıştan müdahale edilen ve daha mekanik bir doğum şekli.
Sizi uyutuyorlar ve uyandığınızda yanınızda bir bebek görüyorsunuz.

Bununla birlikte sezaryen ile doğan bebeklerin güvenli bağlanmayı sağlayamadığı gibi bir iddiayı doğru ve gerekli bulmuyorum.
Normal bile olsa hiç bir doğum birbirine benzemiyor,normal yapılmış iki doğum arasında bile böyle karşılaştırma ve kıyaslamalar yapılmamalı.

Ben kişisel olarak, anne ve bebeğin fiziksel ve ruhsal sağlığı açısından, normal doğumu destekliyorum.
Fakat bu sezaryen ile doğum yapan annelerin güvenli bağlanmayı sağlayamayacağı anlamına gelmez.

Bir önceki yorumumda da ifade ettiğim gibi doğum sonrasındaki ilişkinin bu konuda daha belirleyici olduğunu düşünüyorum.
Bu konulara meraklı olan arkadaşlarım oksitosin hormonunu ve etkilerini araştırabilirler.
Anne-bebek arasındaki ilişkinin belirleyicilerinden biri de bu hormondur.
İnstagramda Dr.Bahar Eriş bu konuyu işledi geçtiğimiz günlerde.
Kendisinin çocuk eğitimi üzerine yazdığı kitaplarından ve instagram hesabından ben çokca faydalanıyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir,sevgiyle kalın.

Sezaryen esnasında bebeğinize bişey mi oldu? Ya da ameliyata bağlı siz De kalıcı bir hasar mı oldu? İnsanlar ne acılar yaşıyor. Şükretmek bu kadar mı zor.
Sezaryenle doğum yapan 8-18 çalışan bir anneyim. Kızım bana bağımlı değil- bağlı. Yine olsa yine aynı şekilde doğururum.
Allah bu sıkıntınızı unutturacak başka dert vermesin inşallah ne diyim

Sosyallik ve güleç halleri olumlu bir gösterge.
Yaşıtları ile ilişki kurması için daha zaman var.
Sosyalleşme süreci 36 ay itibariyle gelişir.
Bu ay tamamlanmadan bu hususta tedirgin olmayınız.
Bununla birlikte 24 ay itibariyle kısa süreli de olsa akran iletişimini desteklemekte fayda var.

tamam da canim en dogru karari vermissin cati dar olmasi onu ve kendini riske atman lazim suan bebek saglikliysa verdigin karar sayesinde .herkes illa normal yapacak die bise yok sen keyfi yapmamissin tasalsmA

2
hayat çok güzel gidiyorda 2 sene önceden dert mi icat edeyim dediniz:)
birumutturyasamak arkadaşımız malesef böyle ne desek de dinlemiyor
olmasa da takacak bişey buluyor
keşke yardım alsa

bu arada bende 2 kızımı da sezeryan ile doğurdum benim de çatıma dar dediler 1. de
2. zaten mecburi sezeryan oluyor

hiç çocuğu olmayan ne yapsın birumutturyasamak
ya da çocuğu sağlıklı olmayan
şükretmelisin her haline bence

Ben 36 haftalık bebeğimi sezeryanla doğurdum. Rahim ağzı kısalması ve doğum sancılarının 26 haftalıkken başlaması sebebiyle 10 hafta sadece tuvalet ihtiyacım için ayağa kalktım. Normal doğurabilirim sanıyordum zaten rahim ağzı kısalmış, nts ye her girişimde 100 e vuran sancılarım vardı. Sancılar dursun diye hastaneye de yattım ilaç da kullanıyordum. En sonunda sancılar keseyi patlatmış azar azar suyum gelmiş ve bebeğimin sadece başında su kalmıştı. Doktora zaten sancım var normal doğuramaz mıyım suni sancı versek şiddetlenmesi için dedim. Aylardır rahim ağzını kalınlaştırıcı ilaç kullanıyoruz bebeğin suyu bitmek üzere riske atamayız dedi sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım. Onun iyiliği için de bir annenin ne yapması gerekiyorsa elimden geleni yaptım yapıyorum. Baştan beri de emziriyorum. Hiç kendimi eksik hissetmedim.

1 normal dogum 1 sezaryen yaptim. İkisi de saglikli, normal dogurdugumu daha fazla emzirme sansim oldu (dogum sekliyle alakali degil, sutum daha fazlaydi). Kesinlikle sezaryenliyle bagim daha kuvvetli, sezaryenli olanin bagisikligi daha iyi ve ben ikisini de yasamis biri olarak 3. Kez dogum yapsam kesinlikle sezaryen tercih ederim. Asla o kadar sanciya agriya vs degmez

Ben zaten normal doğum gereksiz diyen tayfadan değilim. Bu yazdıklarınızı normal doğumu destekleyen biri olarak az çok biliyorum. Doğal olana keyfi müdahale bana da ters geliyor.

Normal doğumla doğup alerjik hastalıklarla boğuşan çocuklar da var. Hiç kalıtsal problemi olmayan sezeryan doğum sonucu çocuklar da..
Burada genler devreye giriyor..

Ama asıl ve en önemli konu doğumdan sonraki kişisel gelişim evresinde kurulan bağdır.

Bilmeyenler için sormuştum aslında daha çok. Teşekkürler :)

Bende doğum yaptigima pişmanım . Sıkıntı yok illa bi pişmanlık olacak . Benimkide 3700 doğdu 1 ay iki gözü kanlı 3 gün kafası huni gibi durdu beni sorma zaten .. Hamileyim sezeryan düşünüyorum

Haydaaa

Buna mi vicdan yaptiniz?

2 sezeryan yaptim
Ikisi de 1.5 sene emdi
Ben kesmesem daha da emerlerdi

Simdi de gayet sagliklilar cok sukur.
Aramizdaki baglar konusu da gayet iyi
Koca kazik oldular izin versem her gece benle yatacaklar.

Neden normal yapmadim diye aklimdan bile gecmedi.

Normal tabii ki en dogrusu ama sartlar oyle gerektiriyorsa biz de doktorlar ne isterse ona uyuyoruz

Bence biraz bosta mi kaldiniz da kafayi buna taktiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…