- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.147
- 298
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Şaka mısınız siz ???2 yıldır içimi yiyor bu konu..
Kızımı 2 yıl önce 39+0 ile dünyaya getirdim.
Dogurdum mu bilmiyorum. Çatımin 3 doktor tarafından dar olduğu söylendi çatı muayenesinde. Bebeğim iriydi ki zaten o haftada da 3700 civarı doğdu.
Risk almak istemedim ve sezeryana karar verdik.. şu an öyle pişmanım ki..
Neden zorlamadim. Her yerde normal doğumun bebek için daha sağlıklı olduğu vs soylenirken hemde. .
Şimdi ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum.
Hiç şans bile vermedim..
Bu işin bide duygusal boyutu var tabi.
Normal olsa belki daha iyi bir bağ kurabilecektik. . Bilemiyorum. .
2 yıldır emziriyorum ama bu doğumun normal olmasını çok isterdim. Herhalde ömür boyu bunun üzüntüsü kalacak üzerimde. . Ne olur yargılamayın. .
Paylaşmak istedim..
Bu kadar basit.normal doğumda bebek çıkarken annenin vajinal florası ile teması oluyor.
bazı araştırmalar bunun bebeğin alerji, astım vr otoimmun hastalık denilen bağışıklık sistemi hastalıklarının ihtimalini düşürdüğünü söylüyor.
bir de bebeğin anneye verilen anestetik maddelere maruz kalması ve bebeğin sezaryen doğum sırasında mudaheleli çıkışı var tabi..
bunun dışında normal doğumda bebek çıkarken sıkışık çıktığı için akciğerlerindeki amniyon sıvı daha iyi boşalmış oluyor diyorlar...
bunlar fiziksel kısımları :)
ama çoçuğun sağlıklı olmasındaki tek etken tabiki doğum olamaz.
cocugu normal doğur, tv karşısına oturt, gelişim bozukluğu olur.
çocuğu normal doğur, daya şekeri çikolatayı, erken yasta diyabet yada obez.
yada paketli gıdalarla besle, 15-20 yıl sonra hoşgeldin kanser...
ben de normal doğumu destekliyorum ki kendim için de bu yönde çabaladım.
ama doğum şekli her şey değil. hatta sonrası ile kıyas yapınca epey az bir şey :)
Şaka mısınız siz ???
Yani gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi okudum bunu hatta dedim ki lohusa mı acaba ama 2 yıldır emziriyorum demişsiniz.
Ben ısrarcı zorlayan doktora güvenmeyen hastaları anlayamıyorum yahu 3 doktor demiş sana daha ne bekliyorsun ?
Çatın dar olduğu doğurduğun da halde ne olurdu biliyor musun ?
5 yıllık yenidoğan hemşiresi olarak söylüyorum o çok sevdiğin evladın asfiksik bebek olarak doğar ömür boyu zeka engelli kalırdı ! Ki 3 doktor anlatmışsın size ben desem ne fayda....
Hala pişmansan bilemiyorum...
Gerçekten çıldıracağım insanların derdi mi yok acaba
Evet evet ciddi ciddi buraya cevap yazdım vakit ayırıp.
2 yıldır içimi yiyor bu konu..
Kızımı 2 yıl önce 39+0 ile dünyaya getirdim.
Dogurdum mu bilmiyorum. Çatımin 3 doktor tarafından dar olduğu söylendi çatı muayenesinde. Bebeğim iriydi ki zaten o haftada da 3700 civarı doğdu.
Risk almak istemedim ve sezeryana karar verdik.. şu an öyle pişmanım ki..
Neden zorlamadim. Her yerde normal doğumun bebek için daha sağlıklı olduğu vs soylenirken hemde. .
Şimdi ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum.
Hiç şans bile vermedim..
Bu işin bide duygusal boyutu var tabi.
Normal olsa belki daha iyi bir bağ kurabilecektik. . Bilemiyorum. .
2 yıldır emziriyorum ama bu doğumun normal olmasını çok isterdim. Herhalde ömür boyu bunun üzüntüsü kalacak üzerimde. . Ne olur yargılamayın. .
Paylaşmak istedim..
Ayrıca ülkedeki normal doğumların büyük oranı normal doğum değil. Kesip biçilmeyen tek kadın tanımıyorum etrafımda. Merak etme çok farklı değil sezaryenden.
Hepimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine etki eden o kadar çok faktör var ki.Ben zaten normal doğum gereksiz diyen tayfadan değilim. Bu yazdıklarınızı normal doğumu destekleyen biri olarak az çok biliyorum. Doğal olana keyfi müdahale bana da ters geliyor.
Normal doğumla doğup alerjik hastalıklarla boğuşan çocuklar da var. Hiç kalıtsal problemi olmayan sezeryan doğum sonucu çocuklar da..
Burada genler devreye giriyor..
Ama asıl ve en önemli konu doğumdan sonraki kişisel gelişim evresinde kurulan bağdır.
Bilmeyenler için sormuştum aslında daha çok. Teşekkürler :)
Haha ne dicekmis dogum yaptim demicekmiste:)) ya bizim kadinlarimiz onda bile yarisiyo, bu isler nasip kismet. Benim cocuklar nornal olmasina ragmen valla ben diyorum buyuk basari ama sezeryan daha zor bence:) bi kere sonrasi cok kotudur. Ameliyat nihayetindeDuyduğum en boş muhabbetlerden biri de
"Normal doğum yapmamış kadın,ben doğum yaptım demesin "
Sezaryen doğum yaptım valla evladimla bağımız muazzam. Tartışmaya dahi kapali.
Hemşire hanım, siz yazmakla iyi ettiniz.Şaka mısınız siz ???
Yani gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi okudum bunu hatta dedim ki lohusa mı acaba ama 2 yıldır emziriyorum demişsiniz.
Ben ısrarcı zorlayan doktora güvenmeyen hastaları anlayamıyorum yahu 3 doktor demiş sana daha ne bekliyorsun ?
Çatın dar olduğu doğurduğun da halde ne olurdu biliyor musun ?
5 yıllık yenidoğan hemşiresi olarak söylüyorum o çok sevdiğin evladın asfiksik bebek olarak doğar ömür boyu zeka engelli kalırdı ! Ki 3 doktor anlatmışsın size ben desem ne fayda....
Hala pişmansan bilemiyorum...
Gerçekten çıldıracağım insanların derdi mi yok acaba
Evet evet ciddi ciddi buraya cevap yazdım vakit ayırıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?