vicdan azabı çekiyorum..

Boşuna dert ediyorsunuz önce bunu bilin. Herşeyden önce sizin ve bebeğinizin sağlığı önemli,annelik doğum şekli ile ölçüşemez. Elbette herşeyin doğalı en güzelidir ama sezaryen hem annenin hem de bebeğin hayatını kurtaran bir operasyondur ve ikisinden birine tü kaka dememiz çok yanlış olur. Normal doğum yapıp bebeğini sokağa atan çok insan var, kişilik herşeyin üstesinden geliyor. Ben şartlar gereği iki defa sezaryen oldum, ama geriye bakıp da üzülmenin bir faydası olmadığını, daha doğrusu ortada bir dert olmadığı için bir gün bile keşke demedim çünkü ben ve çocuklarım sağlıklıyız, aramızdaki bağ da gayet güzel gerisi hiç önemli değil.

Şaka mısınız siz ???
Yani gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum ciddi ciddi okudum bunu hatta dedim ki lohusa mı acaba ama 2 yıldır emziriyorum demişsiniz.
Ben ısrarcı zorlayan doktora güvenmeyen hastaları anlayamıyorum yahu 3 doktor demiş sana daha ne bekliyorsun ?
Çatın dar olduğu doğurduğun da halde ne olurdu biliyor musun ?
5 yıllık yenidoğan hemşiresi olarak söylüyorum o çok sevdiğin evladın asfiksik bebek olarak doğar ömür boyu zeka engelli kalırdı ! Ki 3 doktor anlatmışsın size ben desem ne fayda....
Hala pişmansan bilemiyorum...
Gerçekten çıldıracağım insanların derdi mi yok acaba
Evet evet ciddi ciddi buraya cevap yazdım vakit ayırıp.

Bu kadar basit.
Hersey normal dogumla tamamlanmiyor yani.
Sartlar normalse normal dogum tabii ki
Ama degilse bir sekilde dogacak o cocuk yani

toplum baskısı. hıııı normal doğuramadın mı? diye dudak büken çok bilmişler.
olsun canım , allah can sağlığı versin diye sezaryen doğum yaptı diye teselli etmeye çalışan densizler.

hükümet doğumu da politika malzemesi yaptığı için, orada burada konuşulanlar...

sonuç, kadının üzerinde hiç baskı yokmuş gibi, bir de doğum şekli baskısı.

Onemli olan bebegin saglikla dunyaya gelmesi degil mi? 2 sene gecmis ustunden. Arti dogum sekli sizin belirleyebileceginiz bir sey degil. Onunuze bakin artik

Kizimda kendi istegimle sezeryan tercih ettim.iyi ki iyi ki iyi ki etmisim.
S3n gereklilikten yapmissin bide kendini yargilama bence

Ne kadar yanlış bir düşünce.benim ilk kızımda bende illa normal doğum olsun demememe rağmen doktorun demesiyle normal doğum yaptım ve 10 gün öncesinde bebek başı yukarıda olmasına rağmen, sancim baslamamasina rağmen, suyum gelmemesine rağmen normalde ısrar etti ve çatımda darlık olduğunu söyledi ama açılır doğumda dedi ve bebeğimin kolu doğumsal kol felci ile dünyaya geldi ki kilolu bile değildi.sinirleri zedelendi ve ömür boyu tamamen iylesmeyecek malesef ve ben kızımın bebekliğini yaşayamadım doktor doktor gezmekten fizik tedavi merkezlerini gezmekten.siz ben doğum yaptım mi bilmiyorum diyorsunuz. Şimdi doktor ve hastane ile davaligiz .ikinci kızımı sezeryanla doğurdum ve çokta memnun kaldım.normal doğumda alerji riski çok düşük olurmuş öyleymiş böyleymiş.normal doğum yaptığım kızım yüksek alerjili sezeryanla olan daha hafif alerjili.yani önemli olan bebeğin ve sizin sağlıklı bir doğum gecirmeniz.sizin için çok daha tehlikeli olabilirdi normal doğum.

niye şaşırıyoruz ki? sezaryenle doğum yapanlara toplumda yarım anne gözüyle bakmıyorlar mı sanki?

çatır çatır normal doğurdum diye gerinen anneleri görmediniz mi hiç?

muhtemelen bu bakış açılarının içinde konu sahibi de kendini suçluyor işte. normali denesem de olmazsa sezaryen olsaydım diye. yalnız bunu 2 yıl sonra düşünmesi ilginç

sen gercek misin ya? hep sacma sapan konular aciyorsun. digurdum mu bilmiyorum demek ne demek ya? eger gerceksen git acil tedavi ol.

Ayrıca ülkedeki normal doğumların büyük oranı normal doğum değil. Kesip biçilmeyen tek kadın tanımıyorum etrafımda. Merak etme çok farklı değil sezaryenden.

Aynen öyle. Normal doğum diye makata kadar dikişle çıkıyorlar doğumdan. Ben buna alttan sezaryen diyorum.

Yazdım yazdım sildim ne bileyim. Gerçi kendi annem bana zamanında laf çarpmıştı. Millet kaç tane doğuruyor sen bir taneyi normal doguramadin... O kadar ağrıma gitti ki hayatım boyunca unutamam. Güya şaka yaptı o esnada. İnsanlar çok düşüncesiz. Bir şekilde bir şey duydu belki ondan böyle bir düşünceye kapıldı konu sahibi olabilir. Sonuna kadar zorlasan da olmayınca olmuyor bazen. Dövünmenin ya da ovunmenin yeri yok. Önemli olan çocuk ve annesi sag salim atlatmış mi bu süreci ister normal olsun ister sezaryen isterse ağzından doğursun. Her şeyde sekilciyiz. Hava atacak bir şey bulduk mu tamam. Millet hastalığıyla bile övünüyor. Benim de yaram varmış belli ki.

O an cok mucizevi evet katiliyorum. Hatta bebek kendi kendine geldigi icin daha saglikli her yonden.. ama kurulan bag neden kotu olsun sezeryanla ise? Saglik engeli varsa birde ne fark eder?

Hepimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine etki eden o kadar çok faktör var ki.
Genetik de bunlardan biri,evet.
Asıl önemli olanın doğumdan sonra bebekle kurulan bağ olduğu yönündeki fikrinizi ben de destekliyorum.
Bir de geçmişe takılıp değiştiremeyeceğimiz şeyler için hayıflanmak hem anlamsız hem kimseye faydası yok.
Karşılıklı diyaloğumuzun ve bilgi paylaşımımızın başta kendim olmak üzere okuyan herkese faydalı olduğunu umuyorum.

Duyduğum en boş muhabbetlerden biri de
"Normal doğum yapmamış kadın,ben doğum yaptım demesin "
Sezaryen doğum yaptım valla evladimla bağımız muazzam. Tartışmaya dahi kapali.
Haha ne dicekmis dogum yaptim demicekmiste:)) ya bizim kadinlarimiz onda bile yarisiyo, bu isler nasip kismet. Benim cocuklar nornal olmasina ragmen valla ben diyorum buyuk basari ama sezeryan daha zor bence:) bi kere sonrasi cok kotudur. Ameliyat nihayetinde

Hemşire hanım, siz yazmakla iyi ettiniz.
Konu sahibini teselli eder, etmez bilemem ama bu tip mesleki bilgiye ve tecrübe dayanan yorumların, konuyu okuyan diğer üyeler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…