vicdan azabı çekiyorum..

Yanlış anlamayın ama dertlenecek yer arıyo gibisiniz
Benim iki cocugum sezeryan,gayette güzel bagımız var
Annem beni normal dogurmuş,hiç anne sewgisi tatmadım desem yeridir.
 
Çok güzel sorunsuz bir hayatınız var herhalde.keşke psikolojinizde çok güzel ve sorunsuz olsaydı.
 

Aynen ben de anlayamiyorum valla,hayır o cocuk illa bi sekilde doğacak Rabbim nasil nasip etmisse öyle de gelecek ama illa normali illa sezaryeni yok ki bu isin. Benim tosun kiloluydu yani ve bende de catı darlığı vardı.normal diye inatlassam bana bisey olsa ya da bebeğe (allah korusun)bu kez sezaryen dogursaydin diyeceklerdi.

Allah hayirlisini nasip etsin gerisi hikaye.
 
Bağ ile normal doğumun ne alakası var bebeğimle aramızda çok güzel bir bağ var. Sezeryanla doğurdum. Sağlık açısından belki daha iyi olabilir evet ama 2 yıl geçmiş üzerinden. Geçmişte yaşamak sizi mutsuz eder önünüze bakın.
 
Normal doğunca öz, sezaryen doğunca üvey evlat mı oluyor ? Ne saçma düşünce yapısı bu. Dert aramayın kendinize.
 
Dert diye yazdığınız bu konuyu çok bencilce buldum.
Evlat sahibi olmayı dileyen onca insan varken.
Muhtemelen , onlar bunu sorgulamazlardı.
Şükredin. Allah evladınıza sağlık versin.
Bende 32 haftalık doğum yaptım, 20 gün kızımdan ayrı kaldım.
Çok ciddi sıkıntılar yaşadım lohusalığımda ve meme reddi yaşadım.
Aramızdaki bağı doğum şekline bağlayamam. Kızımla ben birbirimizi çok seviyoruz.
Allah başka dert vermesin. (Aile konusunda ki sıkıntılarınız için üzülmüştüm.)
 
Hemşire hanım, siz yazmakla iyi ettiniz.
Konu sahibini teselli eder, etmez bilemem ama bu tip mesleki bilgiye ve tecrübe dayanan yorumların, konuyu okuyan diğer üyeler için faydalı olacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim tabi ki herkes bildiği şeyleri paylaşırsa ve dikkate alınırsa ne güzel olur değil mi ?

Fakat ben gerçekten konu sahibi annenin psikolojik sıkıntıları olduğunu düşünüyorum lütfen tedavi olun ,gerçekten 2 yıl sonra bunu dert etmeniz çok üzücü sezeryanla ya da değil o sizin bebeğiniz bi bağ aramayın bağ zaten kendinizsiniz .....
milyonlarca insan sezeryanla Doğum yapıyor bugun hamile kalsam bugun sezeryanla doğururum yapmayın bunu ! Hergün yeni doğan bebeğini kaybeden Annelerin acısını paylaşırken bunları okumak beni kat be kat sinirlendiriyor birazcık şükür edin lütfen !
 
Ya diretmenin manasida yokki. Kiz benim son hafta ters dondu eger doktorum geri cevirneseydi bende normal diye diretmedim. Sezeryan yapin ne cocugumu ne de kendimi riske atamam demstm. Sanki cocuk vajinal dogmayinca baskasi tasimis oluyo:))
 

Bunlar hep en üst kademeden en alt kademeye kadar normal doğum pazarlamacılığının ürünü..

Bir anne adayı için öncelik sağlıkla evladına kavuşmaktır. Dost meclislerinde doğum şekliyle böbürlenmek! olmamalı.
Ben hala normal doğum acısından korkmam ama ilk doğumda öngörülemeyen zorluklar yüzünden ikinci olursa hiç normal olsun diye üstelemem..

Muhtemelen konu sahibi arkadaş ortamında bir takım tutarsız insanın lafıyla kafasında kurup durdu..
 
yok artik cidden nasil bi ruh halidir.kizimi sezeryan ile dogdu bigun olsun eksikligini hissetmedim normal dogumun.yok bag kurulmaz falan yapmayin allah alskina.
ki sadece 4 ay anne sutu verebildim
 
Ben de sezeryanla doğum yaptim ve bu söylediğiniz gerçekten çok saçma kusura bakmayın. Sezeryan oldum diye biz doğurmamış mi oluyoruz, en az normal doğum kadar acı çektim.kimse istemez kesilip biçilmeyi ama doktorlar öyle uygun görüyorlarsa yapacak birşey yok.
 
Ne alakasi var yapmayin. Ben denedim normal dogurmayi. Bebegim 40+5te hala gelmeyince suni sanciyla dogumu baslatalim dedim. Saatlerce suni sanci cektim. Hem kendimi hem bebegimi gereksiz strese soktum. Simdi keske direk sezeryana girseydim diyorum. Sagliginiz daha onemli. Dinlemeyin baskalarinin ne dedigini.
 
o zaman ben level yükseltiyorum izninizle..bebeğimi 41+0 da normal doğurdum.sancım olmadığı için suni sancı verdiler.suni sancının zararlarını okudum keşke diyorum biraz daha mı bekleseydim.3 yıl oldu.. napsam çocuğu yerine geri mi göndersem..bu da bana dert oldu...şimdiden teşekkürler..
 
hayat çok güzel gidiyorda 2 sene önceden dert mi icat edeyim dediniz:)
ek olarak bu sartlarda normal doğum yapsaydınız, bebegınızın omzu çıksaydı veya vakumla çekmek zorunda kalsalardı daha mı ıyı hıssedecektınız?
Galıba hersey cok yolunda sızın
 
Normal doğum yapıcam diye direnip bebeği kakasını yapanlar var. Sonrasında bebek engelli olabiliyor. Doktoruna güvenmek zorundaydın. Bebeğin doğmuş sağlıklı büyümüş. Başka problem yok . Önce sağlık. Sezaryenle doğan bebekler de güvenli bağlanırlar
 
Normal doğum oldu diye hiper sağlıklı olacaklar ya da süper bir bağ olacak aranızda diye birşey yok ki. İki çocuğum da normal oldu ama bir de bana sorun yaklaşık dörder kiloyu nasıl doğurdum diye. Üstelik doğum esnasinda bebeğe geçen bakteriler sadece ilk yıl bağırsak enfeksiyonlarina karşı direnç sağlıyor. Diğer türlü yine çocuk kalabalık ortama girdikçe hasta olacak. Üstelik benimkiler; aşırı pimpirikli, titiz, korumaci, çok ilaç kullanmayan, dengeli besleyen, iki yıl emziren biri olmama rağmen cevremdeki sezeryanla doğan çocuklara göre çok çok çok hassaslar. Kışın gozumu açamıyorum onların oksurugunden, gribinden. Mıknatıs gibi her mikrobu çekiyorlar mübarek.

Dert aramayın boşu boşuna bence de.
 
Çocuğum yok olmadığı için vicdan azabı çekiyorum o halde bende. Sonuçta hiç yapamamışım bile sezeryanı normalı şurda kalsın.
 
Bir de şu açıdan bakın,
Annem beni ortalama 30 yıl önce sezeryan doğurmuş.
Hiç anne neden beni normal doğurmadın diye düşünmedim , sağlıklıyım hiç de umrumda değil nasıl doğurdu.
O benim canım.
Yani hiç vicdan azabı çekmenize gerek yok.
O sizi çok sevecek emin olun.
 
Dogan dogmus 2 yasina gelmis Allah omurler versin de
Sizin bunu 2 senedir dusundugunuze inanamadim yahu.
Kesinlikle destek almaniz sart. Normal dogum takintisi yapmissiniz belli ki
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…