vicdan azabi,cikmazda hissediyorum..

10 aylik oglumla bile senin durumundayim su an senin boyle olman cok dogal, hamilesin ve de yaninda 3 yasinda bir cocuk daha var cokkkk zor cok Allah sabir versin.
Ben de cocugun dogaya cikarilmasindan yanayim. Ayrica neden elaleme rezil oluyormussunuz ki tek cocuk sizde mi var sanki onlara nooluyor? Birakin cocuk yerlerde yuvarlansin. Bu yaslarda normal diye biliyorum. O da sizin dikkatinizi cekmeye calisiyor boyle yaparak.

benim iki kızım var 3 yaş ve 1.5 yaş. dışarıda o kadar fenalar ki her defasında dışarı çıktığım için pişman oluyorum. pişmanlık 2 gün sürüyor. sonra yine dışarıdayız.
çocuk sonuçta, eve hapsedemem ki. zaman geçiyor büyüyorlar bir anda.
ki kocanın yardımcı olmadığını söylüyorsun. yetişkinler laf dinlemezken çocukların eleştirilmesi haksızlık.

yorumunuz icin tesekkur ederim.
bizde sizin gibi bi ozleme durumu da yok,sabahtan aksama kadar beraberiz tam tamina 3 senedir.
bence ben onun icin gereginden fazla sey ifade ediyorum,oyun arkadasi,sevdigi,yedireni icireni,yeri gelince hizaya getireni..yani bu babanin beni anlamiyor sen anlat diyip geri cekilmesinden kaynaklaniyor tabi..
aslinda esim gencken bi cok cocuk kamplarinda egitmenlikte yapmis,resimleri videolari dolu..oglum onunla degil benimle iletisime gectikce aliniyormudur nedir anlamadim gitti,uzak duruyor,bi nevi hersey ustume kaliyor..
sagolsun benden ev yemek isini cok beklemez o konuda hakkini yemeyim.
isten gelince cogu kez mutfaga da girer,evi siler supurur,gelirken alisverisi yapmis olur..
fiziksel yuku kendince ustumden almaya calisiyor ama oglanla oyun kurmaya calisip da oglum onu istemeyince adam cocuk gibi guceniyor,icine kapaniyor,herseye beni one suruyor..

herkes aslinda tek anne..
biz evlatlarimiz icin dunyaya acilan ilk kapilariz.
tekrar cok tesekkur ederim yorum icin

Öncelikle rica ederim, anneler böyle işte, herşeyde herşeye yetmeye çalışıyoruz.
Ama bizim de güç ve takatimiz bir noktaya kadar yetiyor.
Dediğim gibi benim oğlum bu aralar öyle, babasını istemiyor, babası sarılıp öpmek istiyor "git" diyor ona.
Eşim yine de yılmıyor, seveceği birşeyler yapmaya çalışıyor ki ilgisini çeksin.

Böyle olmaz ama, eşiniz de çocukla çocuk olmamalı.
Çocuklar malesef ki çok sabır istiyor, kendim de bunu öğrendim bunca zaman içerisinde.
Ve sabrı tüketebiliyorlar, insan yorulup zorlanıyor psikolojik olarak.
O yüzden sizin yapacağınız eşinize de bu anlamda destek olmak belki.
Durumu ona anlatmak.
böyle yaptığı zaman çocuk ondan daha da uzaklaşacak, nasılsa çaba sarf etmiyor diye.
Bu anlamda çocuklar tek ilgi noktası olmak ister ve en çok ilgiyi de kimden alıyorsa onu ister.
Zaten bütün gün berabersiniz nazını da çilesini de sen çekiyorsun ve bunu çocuk anlıyor.
Farkında herşeyin.
Baba gelince de "nasılsa beni anlamıyor istemiyor" diyerek bir kenara çekilince olmuyor.
Çocukta bu nasılsa benle ilgilenmeyecek diyerek dışlıyor.
Bütün mevzu bu bence.

Allah yardımcınız olsun. İnşallah eşiniz biraz daha ılımlaşır bu konuda.
Yoksa işiniz zor, hele ki bir de ikincisi yolda iken.
Eşinizden daha çok destek isteyin, olmadı bir pedagog ile görüşün, bir sefer dahi olsa fayda faydadır.
Eminim en düzgün şekilde o sizi yönlendirecektir.
Belki de en sağlıklısı bu olacaktır, aksi halde yine en çok yıpranan siz olacaksınız.
Ve haliyle çocuğunuz bundan çok kötü etkilenecektir.

Allah razi olsun cok tesekkur ederim.
insan kendi memleketinde yeri gelir yapistirir cevabi ama yasadigim yerde bunu yapmaya utaniyorum..
artik bilmiyorum benim oglan mi cilgin bunlarin cocuklari mi sakin,kendi hallerinde oyun oynarken benim oglan azginlik yapinca ve ben oglumu onlarin konustugundan farkli bi dille uyarinca yerin dibine giriyorum cunku zaten dil ve gorunus bakimindan buranin yerlilerinden cok farkliyim,oglumda -Allah saglik versin- etrafin dikkatini bagirmasiyla filan cekince cok uzuluyorum..
hani gercekten yasamayan anlamaz bi yerde azinlik olma duygusunu ki sanirim yasadigim yerde tek turk benimdir,azinlik bile sayilmam..
aldik gecen ay dag evine gittik ormanlik daglik bi yer,bagirsin cagirsin istedigi kadar diye..
bagirdi cagirdi tabi..
beni okul donemi dusunduruyor..
insallah uyumlu olur,yuzum kipkirmizi olmaz kresinde..
biz cocugunuzla ugrasamiyoruz derlerse ne esimin dilinden kurtulabilirim ne de kendimi affederim

tabi haksizlik..
herseyi anliyorlar desek de hala beyinleri gelisiyor cogu seyi kafalarinda oturtmak icin caba sarfediyorlar..
en cok kendimi elestiriyorum zaten..
herseyi gectim bende evde fenalik geciriyorum,kus gibi butun gun insan catliyor..
bizde sizin gibiyiz aslinda.
cildirsam da 2 gun sonra en gec disardayiz,havalar guzelken ne kadar tadini cikarirsa ancak o kadar,zaten 1 aya sogur havalar,parklar filan hep camur olur diye korka korka goturuyorum.

bu yüzden rahat olmamız lazım. çocukların yaptığı çocukluktan başka bir şey değil. boşuna kendimizi yıpratıyoruz.

evet aynen dediginiz gibi,aslinda oglum babayi kendince disliyor.
esimde sagolsun cocuktan hallice..
bi kere reddedilince ikinciye asla gitmez,oynamaz.
uzuluyor kendince,ne zaman bizim guzel bi iliskimiz olacak diyor..
caba yok ki olsun..
bunu suratina soyleyince onlarca bahane..tabi ilk sirada dil bariyeri ki ben buna inanmiyorum..
kayinvalidem nasil anlasiyor peki oglumla,mors alfabesi kullanmiyor,esimin dilinde konusuyor dimi..
biliyorum bunlarin hepsi gecicek ve ben bugunleri dusununce vicdan azabi cekicem daha sabirli olsaydim keske diye..
pedagogumuz var,genc dinamik bi adam,sagolsun cogu seyde yonlendiriyor ama bu disaridaki sovlarina ne denediysek islemedi..
onun dedigi zaman..
bi 6 ay sonra kivamini alir diyor,hatta ikinci bebegin ogluma iyi gelecegini dusunuyor..sonucta evde ayri bi dinamik olusacak ve biz ana ogul cemberini zorunlu olarak genisleticez..
cok yiprandim zaten.
Allah evlat acisi vermesin,canlarini sag etsin tabi..

bence kesinlikle çocuğu daha çok dışarı çıkarmalısınız, çıktıkça alışacak, diğer çocuklar gibi davranmaya başlayacak, hem dil gelişimi için de olumlu olur diğer çocuklarla diyalog kurması.
bırakın baksınlar, emin olun türkiyede olsanız daha çok bakarlar, hiç farklı olma psikolojisine girmeyin.
ben yerinizde olsam iyi bir pedagog bulur ve çözümü onunla birlikte arardım, hem kardeşinin gelişi sürecinde de uzman desteğine ihtiyacı olacak, şimdiden başlaması en iyisi sanki.

Evet bunalmis olabilirsin ama cocuk dedigin bi kosede oturup kalsa ona cocuk denmez bence. Cocuk bu kiricak dokucek ustunu kirleticek..cocugunuzla eglenmeyi oyun oynamayi deneyin. İse yarar diye dusunuyorum

bu konu benı oyle korkuttu kı, bizde ayrı dilleri konuşuyoruz ve bırbırımızın dilini bilmediğim için aramızda da İngilizce konuşuyoruz üstüne. bu bahsettiğiniz problemi internette cok okudum. yol yakınken donmeyı bıle düşünüyorum artık

Ne munasebet, cocugunuz da siz de irk ve davranis acisindan farkli hatta tek olabilirsiniz ne varmis utanacak? Her cocuk bir olur mu hic? Kimisi yaramaz olur kimisi sakin. Gonul elbet ister sakin cocuk olsun diye ama Allah onunda oyle yaratmis naapsin. Kiyamam ona annem ilkokul ogretmenidir, okula baslayinca butun cocuklarin duzeldigini ve sakinlestigini soyler. Yureginizi ferah tutun, ailenize saglikli gunler dilerim onemli olan saglikli olmak hayatta olmak

Benim erkek kardeşim de öyleydi perişan ediyordu bizi. Şimdi o kadar sakin o kadar efendi

Ay inşallah benim oğlumda dediğiniz gibi olur.
Çocukluğunda çok yaramaz olanlar ergenlikten sonra durulur diyorlar ama bakalım.
Bizimkinin de maşallahı var vallahi.
Aynı konu sahibinin anlattığı gibi ama tabii benim eşim destek olduğu için üstesinden iyi geliyoruz bence.
Nasip bakalım, yaşayıp göreceğiz.
Allah tüm annelere bu süreçlerde yardım etsin, çok duaya ihtiyacımız var o kesin...

evet disari cikmasi sart.
ben ozellikle esimle ciksin,onun dilinde yonlenmeyi ogrensin istiyorum,cunku kreste esimin dilini konusacak ogretmen,gidecegi kres gunluk yagmur camur demeden disari cikariyor cocuklari..
ben onunla surekli cikinca benim disimda kimseyi dinlemez iplemez oluyor..
esimde daha once bahsettigim gibi genelde topu bana atiyor,sen acikla sen konus,seni dinler,kendimi coban gibi hissediyorum artik
pedagoga gidiyoruz,turkiye`de gittigim kisi daha yapiciydi.burdaki boyle duygulari alinmis gibi..
simdilik kardesini soylemiyoruz,son 1 ayda soyleyin,gereksiz panik yasamasin dedi.

Bizimkiler eşşek kadar oldu hala parkta sürünürler fıskiye altında zırıl zırıl su olurlar
Şimdi geçti ama avmye gittiğimizde ikiside ayrı yöne koşar ve kaybolurlardı
Ben onları saldım rahat bıraktım
Kavga etmiyorsa bırak ne hali varsa görsün eve gidince zaten yıkanıyor yada üst değiştiriyor
Çocuklara fazla müdahale edince de zıvanadan çıkıyorlar
Sen rahat bıraktıkça oda rahatlayacak

son 2 yilda cok sey degisti..
bu savas magdurlarinin avrupa`ya akmasi insanlari cok hircinlastirdi..
ben 7 senedir yurtdisindayim,ilk defa gecen sene evimizin onundeki duvarlara cop kutularina vs..cami uzerine carpilar atilmis resimler yapistirilmis olarak gordum.
onceden hep sempatik gelirdim cevremdekilere,simdi cidden insanlar kendinden olmayani yaninda istemiyor..
evet dediginiz gibi hareketli bi cocuk,evde rahat veriyor Allah yukarda..beni sosyal alandaki atarli tavirlari yipratiyor,yoksa adi ustune cocuk..
cok sagolun desteginiz icin,Allah razi olsun.

her cocuk bir degil,her erkekte bir degil,bence bunlardan korkmayin
esi yabanci olan baska bir arkadasim bu durumu yasamiyor mesela,kizlari var,zaten kizlar babaya duskun oluyor.
onlarda aralarinda ingilzce konusuyor ama hic sIkinti yasamiyorlar.
hersey nasip korkmayin

Simdiden okul dönemi için korkmayın.
Dönemsel değişiklikler olur çocuklarda.

Şimdi birebir etkinlik dönemi. Bence her güne bir etkinlik saati koyun ve mutlaka her gün dışarı çıkın. Başkalarının ne düşündüğünü önemsemeyin bu konuda.

Bir de ağlayıp sizi zor durumda bıraktığı anları onun istediğini yaparak sonlandırmak yerine görmezden gelerek atlatmayı tercih etmelisiniz.

Biliyorum söylemesi kolay uygulaması zor durumlar. Yine dr caba gosterildiginde uzun dönemde rahatlayacaksiniz. Allah yardımcınız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…