- 12 Ağustos 2016
- 152
- 131
- 18
- 38
- Konu Sahibi annekuslarucuyo
-
Çocuğunuzun niçin böyle yaptığını anlamaya çalıştınız mı? Eşinizden bu konuda destek isteyin. Çünkü o sadece bir aracı değildi çocuğun olması için. Kendinizi de çok şartlamayın yaramaz bilmem ne diye. Çocuğunuz belki babasından veya belki de sizden biraz olsun ilgisizlik görüyor ve dikkat çekmek istiyor olabilir.
Bence ona ve kardeşine ilk olarak bir ormanı doğayı tanıtın. Ona hayatın geldiği yeri doğayı öğretin. Doğayla bütünleşmek onu yaşamak için sokağa her çıktığınızda sakin durduğu müddetçe ona çevresindeki mucizeleri tanıtacağınızı böylece beraber daha eğlenceli zaman geçireceğinizi söyleyin. Babasını da sizinle dolaşmak yürüyüş yapmak için ikna edin. Çocuğunuza "Bana istediğin ve merak ettiğin her şeyi sorabilirsin. Fakat bunun için öncelikle çevreyle ilgili kendi öğreneceklerini kendin görmen lazım" demeniz yeterli olur diye düşünüyorum. 3 yaş civarı ne demek istenildiğini kolayca anlayan yaş gurubudur.dil gelisimi biraz geride cunku 2 dil ogreniyor,babayla ayni dili konusmuyoruz..Doktorun dedigi kendini net ifade edene kadar boyle ataklarin olmasi normal..mis...
evet haklisiniz baba daha cok destek olmali ama o da beni anlamiyor sen acikla diyip isin icinden siyriliyor..
yaramazligi diger cocuklarin yaramazligindan fazla degil,evde beni o kadar zorlamiyor ama disarida kendini kaybediyor resmen..bu da sosyal hayatimi dibe cekti ki ben gezip tozmayi dogayi vs. cok severim..yasadigim yer cocuklar icin bi cok aktiviteye musait ama cok denememize ragmen yok..olmuyor.
bilmiyorum disarda cok ilgi gostermek gerekir mi,yani kesfedecegi onca yeni sey var..tam tersi beni pek tinmamasi lazim..
Bence ona ve kardeşine ilk olarak bir ormanı doğayı tanıtın. Ona hayatın geldiği yeri doğayı öğretin. Doğayla bütünleşmek onu yaşamak için sokağa her çıktığınızda sakin durduğu müddetçe ona çevresindeki mucizeleri tanıtacağınızı böylece beraber daha eğlenceli zaman geçireceğinizi söyleyin. Babasını da sizinle dolaşmak yürüyüş yapmak için ikna edin. Çocuğunuza "Bana istediğin ve merak ettiğin her şeyi sorabilirsin. Fakat bunun için öncelikle çevreyle ilgili kendi öğreneceklerini kendin görmen lazım" demeniz yeterli olur diye düşünüyorum. 3 yaş civarı ne demek istenildiğini kolayca anlayan yaş gurubudur.
Sizin dışarı daha çok çıkmanız gerek. Evde çocuk enerjisini nasıl atsın? Gidin kıra bayıra çayıra atlasın hoplasın. Milletin bakışlarından size ne? Bırakın yerde yuvarlansın. Eve gelir yıkar paklarsınız. Çocuğun canı sıkılır bütün gün evde yalnız. Benim 19 aylık kızım bile bütün gün evde otursa daralır. Her gün 1 saat fe olsa çıkarıyorum dışarı.
Bir de 2.çocuk için gerçekten zamanlaman yanlış olmuş. Keşke biraz daha kendini ifade etmesini bekleseydiniz...
Aşırı ilgiyle bu zamana gelmisse büyük ihtimalle çok küçük de olsa ilginizin başka yerde olması onu böyle hırçın yapıyor olabilir.
Bence konunun üzerine gidin aksine daha da dışarı çıkın , çıka çıka anlayacak.
Yaşı da üç madem anlatın sokakta böyle yapılmaması gerek vs diye
Ornegin benim kizim da asla arabasına binmedi hala kucak istiyor ama aksine cikartiyorum arabasını da alıyoruz ne.var çok.zaman.kucagimda geliyor bi elimde de araba
Ama bir.binmese.bir.biniyor arabasına ,böyle böyle alışacağını dusunuyorum
Gerçekten Allah yardımcınız olsun kuranı kerim de okuyormussunuz çok.guzel bazen sesle okuyun evladiniz da duysun, ona da bol bol Felak nas fatiha ihlas okuyun
O kadar yanlış ki böyle bir zamanda 2. bebek.
Neden dersen bugünü yönetemeden
yıllar yıllar sonrasını düşünerek hareket etmişsiniz.
Önce bugun sonra yarınlar olmalı.
Annelik toplumumuzda malesef çocuk yapma zorunluluğu
olarak algılanıyor sanırım. Yapalım aradan çıksın
olmamalı bence.
O kadar güzel bir duygu ki bu.
Tadını çıkaramadan yaşanılan bu duygu
Malesef mutsuz anne, sorunlu çocuk olarak
topluma geri dönüyor.
Kreş şart size.
Mecburen açılmasını bekleyeceksin.
Sonrası umarım hepiniz için iyi olur.
Canim kizma bana tebessum ettim analtiklarinda yegenimin bir kac yil onceki halini goruyorumeve kapattim dedigime bakmayin,gunluk 1-2 saatligine yine cikariyorum ama uzun sureli aktivite soz konusu degil..
yasadigim yerde basima gelmedi ama turkiyedeyken parkta resmen alin su cocugu gidin dedi bazi insanlar,hicbisey diyemedim cunku gercekten deli gibi bagriyordu oglum..millet fisir fisir konusuyordu,belli arkamizdan konustuklari..
burda yardima ihtiyaciniz var mi diye soruyorlar sadece
Hayir canim ne kurtulusu cocuklar orada sosyalesiyorlar.arkadaslari oluyor,tek cocuklarda sosyalesme daha az kardes yok cunku. Yani yegenim icin cok iyi olmustu arkadaslariyla aktiviteleri oluyordu.Tatlim senin avutamadigin cocugu kreste avuturlar mi?
Kreslere cocuktan kurtulus sektoru olarak bakmayalim lutfen!
Öncelikle çocuğunuz neden böyle davranıyor,sebebini biliyormusunuz?
Hepimizin çocuğu var,yaramaz veya değil ama kendinizi bu kadar suçlamaktan vazgeçin .
Çocuğun evdeki hallleri nasıl?
Canim kizma bana tebessum ettim analtiklarinda yegenimin bir kac yil onceki halini goruyorum
Ablam depresyonlardan depresyon begeniyordu aglama krizlerine giriyordu.
Doktora goturdu bu cocukta anormalik varmi diye gayet saglikli enerjisini atmasi lazim dedi doktor.
Ablam gercekten eve kapanmisti utaniyorum disariya cikinca bununla kovalamac oynamaktan bitkin dusuyorum diyordu.
Suan 8 yasinda gayet efendi agir basli bir cocuk oldu.bu bir surec gececek ve su anlarini gulerek anlatacaksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?