- 9 Aralık 2009
- 17.196
- 54.874
- 1.123
- Konu Sahibi kahvesevenkadin
Aynen öyle mesela benim eşimin kardeşine de annesi yemeğine kadar ayağına götürürdü. Bildiğin cocuk bilgisayar oynadığı için yemeğe gelmezdi tepsiye suyuna varana kadar koyar götürürdü. Sonra bu cocuk 10 zaat uzaklıkta bir üniversiteyi kazandı. 3.5 yıl kendi başına evde kaldı ve yemekten tut temizliğe kadar her şeyi tek başına yaptı ve hicbir şey bilmiyordu ya. Hala daha konu sahibi annesi öğretmemiş deyince laf edenler var ama gerçekten öyle diyor ya:)) sanki 30 yaş üstü erkekler hep temizlik yemek öğretilerek büyütüldü çoğu öyle ya. Şimdiki anneler biraz daha bilinçli işte. Önceden yüzde onu ancak yaptirmistir bir şeyler. Kabul edemiyor bazı setleri anneye suç bulmak kolayına geliyor napsın.Bence de işlerine geliyor böyle yapmak. Makarnayı soğuk suya atıyormuş filan kasıtlı resmen. Aç interneti o da yoksa arkasını çevir zaten yazıyor nasıl pişireceğin. Geri zekalı olman lazım bunu anlayamamak için. Ben de hiçbir yemek tarifini ya da temizlik yapmayı annemden öğrenmedim. Sağdan soldan duydum, kendim tecrübe ettim, internetten izledim vs. Yapmak isteyene o kadar yol var ki. Sanki biz anamızın karnında öğreniyoruz. Yapsınlar, öğrensinler bu kadar basit.