Vicdan azabı

BULUTT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.550
20
118
Ankara
Annem kalp hastasıydı.aynı zamanda kalp yetmezliği vardı ilaçla yaşıyordu.başka doktorlara götürmeye niyetlendim.araştırıyodum bu arada yatalak değildi.gezip dolaşabiliyordu.bende bu yüzden acele etmedim.bi sabah aniden kalp krizi geçirdi ve rahmetli oldu.başka doktorlara götürseydim yaşarmıydı vicdan azabıyla nasıl yaşarım ben.çok kötüyüm yardım edin nolur...

başın sağolsun arkadaşım....ama endişen yersiz,ölüm de Allahtan gelir,yatalak kalsaydı bu endişeyi taşıyabilirdin ama vefat etmiş sonuçta,sen bunun önüne asla geçemezdin,nereye götürürsen götür.

Canım başın sağolsun,mekanı cennet olsun...
Vade doldu mu herşey bahane derler aynen öyle,o yüzden kendine mal etme
Vicdan azabı yaşaman çok normal canının parçası ama emin ol başka doktora götürseydin de farklı bir durum olacağına inanmıyorum.
Şimdi annenin ruhunun rahat etmesi için bu düşüncelerinden kurtul ve dualarını eksik etme:Saruboceq:

Kendini bukadar suclamakla kendine cok haksizlik ediyorsun canim. Elbetteki keske acele etseydin ama bu birsey degistirir miydi o mechul.

Kadere inan canim onun eceli gelmis allah rahmet eglesin nur icinde yatsin insallah. Kaderi öyle yazilmis nekadar ugrassanda birsey degismezdi. Kendini suclama lütfen.

Başın sağ olsun canım. Bi söz vardır olcakla ölceğin önüne geçilmez diye. Acın büyüktür ama bunda kendini suçlama. ecel geldimi istersen dünyanın en iyi doktoruna götür engelleyemezsin.

sağolun arkadaşlarım inanın öyle zor bi durumki insanın düşünmediği kalmıyor...Allah bu vakti uygun gördü diyorum.ama bazende başa dönmüyo değilim nasıl atıcam bu durumu tamamen hiç bilmiyorum.doktorada gittim ama çare olmadı.hepinize teşekkürler.

Öncelikle başınız sağolsun. Allah yardımcınız olsun. Siz onun kötülüğü için birşey ister miydiniz? Hayır. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Her insanın alnına yazılmış bir kaderi vardır. Vadesi bellidir... Sen ne yaparsan yap zamanı gelince ölüm kaçınılmaz... Bu annen için değil hepimiz için geçerli. Kendini bunun için suçlama... Allahın takdiri de... ıçini serin tutmaya çalış...

ecel gelmiş arkadaşım... insanın ölüm saati değişmez biliyorsun... başın sağolsun...

vakit saat dolunca ölüme herşey bahanedir.

ömrü o kadarmış.

üzmeyin kendinizi başınız sağolsun.

ne bir dakika ileri, ne bir dakika geri......
ecel geldiyse istediğin prof a götür, fayda eder mi ? haşa. evet çok acı..
ama malesef böyle.. vicdanın azaba girmesin, senin müdahele edebileceğin birşey değil bu.
basın sağolsun, mekanı cennet olsun ınsallah.

Canım başın sağolsun.benim de annem de kalp yetmezliği vardı, yıllarca daha 18-19 yaşından beri annemi hastane hastane acillerde dolaştırırdım, hep kavga ederdik, sigara içme, tuzlu yeme, ilaçlarını iç diye, ama annem aynen sigaraya devaam ederdi.O küçücük halimle tek başıma nerdeyse girip çıkmadığım hastane kalamadı ambulanslarla , bi de tam deli çağlarımda,okula , ordan eve kardeşlerimin yanına, çoğu zamanda hastaneye gider annemin yanında kalır sabah tekrar okula giderdim.
Belki 3-4 sene sürdü bu böyle, ilaçlarını kullanmasına rağmen, son zamanlarda diyetini yapmasına, sigarayı azaltmasına rağmen, yine acillik olduğu br zamanda , hastaneye götürüp yatırmıştım.Her zamanki gibi 2-3 gün kalır çıkarız diyodum.
Ama annem yine şişmişti, serum takıldı ,sonda takıldı, 31 aralık 2002 gecesi , ayak ucunda sandalyede uyuya kalmışım, sabah ezanı okunurken, bir hırıltıyla uyandım, annem nefes alamıyodu , doktorları çağırdım , beni dışarı çıkardılar, kalp cihazının sesleri geliyodu, resmen şoka girdim, ve çıkıp başın sağolsun dediler, o anda nasıl bağırıp, etrafa saldırdım, delirdim , ve kendimi samatya ssk'Nın 5 nci katından aşağı atmaya kalktım, son anda tuttular. Resmen delirdim, benim yüzümden oldu, keşke başka doktora hastaneye götürseydm diye.
Belki aylarca yemedim, içmedim, uyumadım, konuşmadım,sürekli iğnelerle ayakta durdum. Annem gözümün önünde son nefesini verdi ve ben hiç bişey yapamadım.
Yapamazdım da sadece doktorlara yalvardım , kurtarın onu diye, ama nafile.
HALA İÇİMDE ACABA BAŞKA DOKTORA GÖTÜRSEM KURTARABİLİRMİYDİM DİYE. AMA HERKESİN SÖYLEDİĞİ SEN NE YAPARSAN YAP, ONUN VAKTİ SAATİ DOLMUŞTUR DEDİLER, BENDE HALA KENDİMİ ÖYLE AVUTUYORUM.
SEN DE BÖYLE TESELLİ ET KENDİNİ VE BOL BOL DUA ET...

ALLAH SABIR VERSİN...

canım başın sağolsun annenin mekanı cennet olsun inşallah.ben de babamı kaybettim hem de doktorlar ömür biçmişti en fazla 3 ay yaşar diye.biz biliyorduk babamı kaybedeceğimizi.ben o sırada üniverditedeydim annem beni apar topar babamı görmeye çağırdı.o günleri hiç unutamam.okula tekrar döndüğümde bir kaç gün sonra canım babamın vefat haberi geldi.keşke hep yanınada olsaydım diyorum ben de şimdi bi kaç gün daha fazla görseydim diye kendi kendimi yiyorum.ama yapacak bişey var mı? yok..giden gidiyo.bize de onlar için bolca dua etmek düşüyo tatlım.sevgiler..:a015:

kader insanın kaderinde ne varsa onu yer sen istersen 100 doktora götür insan oglu saglıklı olupta yatakta uyurken yolda giderken bilemedin su içerken bile ölebiliyor dedim ya kaderin önüne geçemeyiz bahtımızda kaderimizde ne varsa onu yaşarız annen için çook üzüldüm başın sagolsun

Başın sağolsun arkadaşım..

Vakit geldiğinde ne bir nefes eksik, ne bir nefes fazla...

Bir de bu açıdan düşün..Kendini sorumlu tutma..

canım benim başın sağolsun ne yaparsan yap vakit geldiğinde bunu ertleyemezsin başka doktora da götürseydin annenin durumu değşmeyecekti sıkma canını ve bol bol dua et annen için

hepiniz çok teşekkür ederim.acı hep aynımı kalıcak bilmiyorum.haklısınız Allah böyle istedi ne yapalım yatak örü olmadı acı çemedi diye şükür ediyorum.(

Başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin.Yaradan böyle istemiş senin ne suçun var kendini yıpratma annene bol bol dua et

başınız sağolsun.allah mekanını cennet etsin annenin
belliki ecel gelmiş sen bırak doktoru profösörleri yoluna serseydin yine yaşatamazdın..
Allahın taktiri işte bence hiç kendini suçlayıp vicdan azabı çekme eceli o gün gelmiş ve vefat etmiş

Başın sağolsun canım. Sakın vicdan azabı ile kendini yıpratma.
Sen elinden geleni yapmışsın. Hepimizin belli bir yaşam süresi var biliyorsun.
Onu uzatıp kısaltamayız.
Artık dua etmekten başka yapılacak bir şey yok.
Allah nur içinde yatırsın:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…